پیگیری پرونده ترور سرداران مقاومت درعراق زیر سایه فشارهای آمریکا
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا، یک سال پیش سردار قاسم سلیمانی به دعوت رسمی”عادل عبدالمهدی “نخست وزیر وقت عراق راهی بغداد شد تا پاسخ ایران به پیام عربستان را به مقامات عراق به عنوان میانجی بین تهران و ریاض ارائه کند ولی او دقایقی
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا، یک سال پیش سردار قاسم سلیمانی به دعوت رسمی”عادل عبدالمهدی “نخست وزیر وقت عراق راهی بغداد شد تا پاسخ ایران به پیام عربستان را به مقامات عراق به عنوان میانجی بین تهران و ریاض ارائه کند ولی او دقایقی پس از ورود به خاک عراق به همراه ابو مهدی المهندس یکی دیگر از فرماندهان جریان مقاومت که به منظور استقبال از سردار سلیمانی به فرودگاه بغداد رفته بود در حالی که سوار بر ماشین در حال خروج از این فرودگاه بودند مورد حمله پهپادهای آمریکایی قرار گرفت و به همراه دیگر همراهانشان به شهادت رسیدند.
پس از این ترور، ایران در کنار پیگیریهای حقوقی و قضایی این پرونده در عرصه داخلی و بینالمللی ، با توجه به این که این ترور در خاک عراق انجام شده بود و سردار سلیمانی به دعوت رسمی دولت این کشور به عراق سفر کرده بود و در این حادثه تروریستی یکی از فرماندهان ارشد نظامی عراق نیز به شهادت رسیده بود ؛ مسئولیت هایی را در این زمینه متوجه دولت عراق دانست و تاکید بر این کرد که دولت عراق نیز باید از ظرفیت های دیپلماتیک، سیاسی و قضایی خود در عرصه دو جانبه و بین المللی برای پی گیری این ترور که به دستور مستقیم رییس جمهور کنونی آمریکا انجام شده است، استفاده کند.
در جریان سفر محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان به عراق در تیرماه ۱۳۹۹ و سفر نخست وزیر عراق به ایران در مردادماه سال جاری و همچنین سفر وزیر خارجه عراق به ایران در مهرماه ۱۳۹۹ یکی از موضوعات محوری در گفتوگو های جاری بین مقامات دو کشور پیگیری پرونده ترور سرداران مقاومت بود، مقامات جمهوری اسلامی ایران پس از این دیدارها اعلام کرده اند با دولت عراق در مورد این ترور در حال همکاری هستیم تا معاونین جرم و کسانی را که در خاک عراق حضور داشته اند و به ارتکاب این جنایت کمک کرده اند شناسایی و به دست عدالت سپرده شوند ولی در عین حال تاکید کرده اند که از دولت عراق انتظار داریم که در این زمینه همکاری بیشتری داشته باشند و اطلاعات و مستندات خود در مورد این ترور را در اختیار دستگاه قضایی ایران قرار دهد.
چند روز پیش با توجه با نزدیک شدن به اولین سالگرد جنایت فرودگاه بغداد ، شورای عالی قضایی عراق طی بیانیهای از صدور احکام متهمان ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس طی روزهای آتی خبر داد.
حیدر علی نوری، مسئول واحد اطلاع رسانی این شورا بدون ارائه جزییات دقیقی در این زمینه اعلام کرد: تحقیقات دستگاه قضایی عراق درباره پرونده ترور شهید قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس به مراحل پیشرفته ای رسیده است و این دستگاه تلاش می کند که آن را به بهترین نحو تکمیل کند.
وی گفت برای تکمیل تحقیقات اظهارات همه شاکیان خصوصی و شاهدان عینی اعم از کارکنان فرودگاه و مقامات دستگاه امنیتی عراق جمع آوری و تدوین شده است.
علی نوری افزود: اظهارات مقامات فرودگاه بین المللی بغداد و برخی اعضای شرکت G۴S و همچنین نماینده قانونی وزارت خارجه عراق و نماینده قانونی سفارت ایران در بغداد که رسما از هر کسی که در این حادثه دخیل باشد شکایت کرده استماع شده است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: همه فیلم های دوربین های مداربسته و همه اظهارات مرتبط با مقامات آمریکایی درباره اینکه آن ها دستور این حمله را داده اند ضبط و بررسی قضایی شده است.
علیرغم این گونه اظهار نظرها و فشارهای برخی از اعضای پارلمان عراق بر پیگیری سریعتر این پرونده از سوی دولت الکاظمی، اما با توجه به اظهارنظرهای مطرح شده از سوی برخی از گروه ها و فعالان سیاسی در عراق به نظر می رسد که دولت عراق در پیگیری این پرونده اقدام قابل توجهی نداشته است و به خاطر فشارهای آمریکا ترجیح داده که اهتمام چندانی در پیگیر ی این ترور دولتی که با نقض حاکمیت و تجاوز به تمامیت ارضی این کشور همراه بود ، نداشته است.
در این ارتباط اخیرا قیس الخزعلی، رهبر جنبش عصائب اهل الحق عراق در مصاحبه با شبکه “العهد” اظهار کرد: دولت مصطفی الکاظمی فشارهایی را بر دستگاه قضایی برای عدم صدور هیچ حکمی پیرامون ترور این شهدای فرمانده إعمال کرده است.
الخزعلی همچنین از دستگاه قضایی عراق خواست تا حکم خود را تا قبل از پایان دوره دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا صادر کند.
احمد الاسدی، از رهبران الحشد الشعبی و نماینده فراکسیون فتح در پارلمان عراق نیز در گفتوگو با شفق نیوز در این ارتباط تاکید کرد: هم دولت کنونی به ریاست مصطفی الکاظمی و هم دولت قبلی عراق به ریاست عادل عبدالمهدی تا کنون شکایتی بینالمللی علیه آمریکا در پی ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس نداشتهاند.
وی خاطرنشان کرد: تنها ایران شکایتی در این خصوص علیه آمریکا داشته است.
الاسدی گفت: طرف های ذیربط در دولت و پارلمان باید شکایتی علیه دولت آمریکا به سازمان ملل و شورای امنیت تقدیم کنند.
حجتالاسلام والمسلمین «علی الاسدی رئیس شورای سیاسی نُجَباء» نیز چند روز پیش در گفتوگو با اسلام تایمز در پاسخ به این سوال که تحقیقات طرف عراقی در خصوص شهادت فرماندهان مقاومت، با توجه به اینکه جنایت ترور در بغداد صورت گرفته، به چه مرحلهای رسیده است؟ گفت : در حقیقت، تحقیق در پرونده این دو شهید از طرف عراق در هالهای از ابهام است و هیچ دلیلی وجود ندارد که ثابت کند دولت عراق در این پرونده جدی است. بر ما معلوم است که آمریکا در پس این ابهام قرار دارد و برای به تأخیر افتادن بررسی پرونده به دولت فشار میآورد.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که کمیته امنیت و دفاع مجلس نمایندگان عراق اخیرا اعلام کرد که نتایج تحقیق در مورد ترور فرماندهان مقاومت، در پارلمان بررسی خواهد شد. این پیگیری به کجا منتهی شده است؟ در پارلمان نمایندگانی شریف و میهنپرست حضور دارند که امیدواریم این پرونده را ـ که خیلی به تأخیر افتاده ـ دوباره به جریان بیندازند.
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا، مختار الموسوی، عضو کمیسیون روابط خارجی در پارلمان عراق نیز اخیرا در گفتوگو با خبرگزاری “المعلومه” گفته است دولت عراق از برخی پرونده های سرنوشت ساز از جمله مساله حاکمیت کشور و ترور فرماندهان مقاومت(سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس) چشمپوشی می کند.
پیش از این نیز برخی نمایندگان عراقی از دولت مصطفی الکاظمی درخواست کرده بودند که در سریع ترین زمان ممکن نتایج تحقیقات در پرونده ترور سردار سلیمانی و ابومهدی را به پارلمان ارسال کند.
عبدالامیر التعیبان، نماینده فراکسیون صادقون در پارلمان عراق نیز در اظهار نظری اعلام کرده است : سفارت آمریکا در بغداد دیدگاه های خود را علیه دولت عراق تحمیل می کند و مانع رسیدن نتایج تحقیقات در رابطه با پرونده ترور فرماندهان پیروزی(سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس) به پارلمان می شود.
به نظر می رسد یکی از دلایل اصلی تعلل دولت عراق در پیگیری این پرونده تهدیدهای دولت آمریکا باشد چنان که واشنگتن چندین بار اعلام کرده که اگر مساله ترور سردار سلیمانی از سوی دولت عراق مطرح و پیگیری شود، کاخ سفید دست به اعمال تحریم هایی علیه عراق می زند ، از دیگر سو به اعتقاد برخی از کارشناسان مسائل عراق، مصطفی الکاظمی نخست وزیر کنونی عراق به سمت آمریکا تمایل دارد و به نظر می رسد که مایل نیست پیگیری این پرونده در سطح بین المللی و دیپلماتیک مطرح شود، ولی همه این بهانهها و موضوعات نافی مسئولیت دولت عراق در پیگیری پرونده نیست چرا که این ترور در خاک این کشور صورت گرفته و حق ایران است که از دولت عراق بخواهد به صورت جدیتری موضوع آن را پیگیری کند.
دولت عراق در تاریخ ۱۳ دی ماه۱۳۹۸ رسم میزبانی در حفاظت از یک مهمان و دوست را به درستی به جا نیاورد و مهمانش توسط نیروهای اشغالگر در این کشور به شهادت رسید و اکنون انتظار میرود بعد از یک سال از وقوع این اتفاق ، با پیگیری جدیتر پرونده این ترور به وظایف میزبانی خود به نحو بهتری عمل کند .
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰