تاریخ انتشار : دوشنبه 11 آذر 1398 - 14:06
کد خبر : 69048

لزوم حذف تعرفه واردات ابریشم برای جلوگیری از کاهش کیفیت فرش ایرانی

لزوم حذف تعرفه واردات ابریشم برای جلوگیری از کاهش کیفیت فرش ایرانی

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از اصفهان، مجید نائب‌زاده ظهر امروز در جمع اصحاب رسانه اظهار کرد: نمایشگاه تخصصی فرش در اصفهان از جمله قدیمی‌ترین نمایشگاه‌های استان اصفهان است که از دهه هفتاد تاکنون و به صورت تخصصی شروع به کار کرده است، با

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از اصفهان، مجید نائب‌زاده ظهر امروز در جمع اصحاب رسانه اظهار کرد: نمایشگاه تخصصی فرش در اصفهان از جمله قدیمی‌ترین نمایشگاه‌های استان اصفهان است که از دهه هفتاد تاکنون و به صورت تخصصی شروع به کار کرده است، با توجه به تغییر سیاست‌های شرکت‌های نمایشگاه در سال ۹۸ بالاجبار قرار است با توجه به تغییر محل نمایشگاه و همسو شدن آن با استان‌های بزرگ کشور مثل مشهد و آذربایجان برگزاری آن به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.

مدیر نمایشگاه‌های داخلی شرکت نمایشگاه‌های استان اصفهان گفت: با این‌که امکان واگذاری نمایشگاه به بخش‌های تجاری و مجموعه‌های خارج از استان هم بود هم تمرکز شد که مجری این نمایشگاه مورد وثوق کمیته فرش باشد که سیاست‌گذاری‌ها همسو با موارد تاکنون پیش ببرد و بحث تجاری را بر مباحث فرهنگی، هنری و اجتماعی در حوزه فرش برتری ندهد.

وی افزود: در سال‌های پیش سعی شد از حضور سازمان‌های تأثیرگذار در حوزه فرش مانند آموزش و پرورش، تأمین اجتماعی، سمت و دانشگاه‌های علمی کاربردی در نمایشگاه استفاده شود، امسال به صورت ویژه از گمرک استان اصفهان نیز دعوت شده تا در راستای رویکرد این نمایشگاه که تسهیل امور صادراتی با رویکرد برنامه‌های فرهنگی هنری در حوزه فرش و برتری آن بر بعد تجاری است، در نمایشگاه حضور داشته باشند.

نائب‌زاده تأکید کرد: یکی از مشکلات بزرگ در حوزه فرش بحث سهم صنعت فرش از رسانه ملی و تبلیغات عمومی شهری است که سهم واقعی نبوده است، حوزه فرش در داخل یکی از کارآفرین‌ترین نمایشگاه‌ها و در بحث اقتصاد خارجی یکی از سفیران مهم کشور ما محسوب می‌شود.

فرش دستباف برند ایران در جهان است

لطف‌الله حسین‌هاشمی، رئیس اداره فرش دستباف استان اصفهان در این خصوص ادامه داد: نمایشگاه فرش استان اصفهان بعد از نمایشگاه تهران از با قدمت‌ترین نمایشگاه‌های فرش دستباف کشور است، متولی فرش دستباف در کشور با مصوبه هیأت دولت مرکز ملی فرش ایران است که زیرمجموعه صنعت، معدن و تجارت است.

رئیس اداره فرش دستباف استان اصفهان افزود: ادارات فرش دستباف در استان‌ها ذیل مرکز ملی فرش در امر سیاست‌گذاری و هدایت آموزش و برنامه‌ریزی برای فرش دستباف اقدام می‌کنند، در استان‌ها کمیته فرش دستباف با ریاست رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت است که به زودی با بخش‌نامه وزیر کشور به کارگروه فرش دستباف به ریاست استاندار تحویل داده خواهد شد.

وی با تأکید بر این‌که فرش دستباف به عنوان شناسنامه و پرچم دوم ما ایرانیان در جهان محسوب می‌شود، افزود: در جهان بهترین مهر و برندی که ایران را با آن می‌شناسند فرش دستباف است و وظیفه ما است با تمام وجود نسبت به آن عرق داشته باشیم و در بحث تبلیغ و صادرات این کالا قدم برداریم، کالای فرش بسیار استراتژیک و چندوجهی است و جنبه هنری، اقتصادی و فرهنگی و سیاسی دارد.

به دلیل اشتغالزایی؛ فرش اولین کالایی است که تحریم می‌شود

حسین‌هاشمی بیان داشت: با توجه به اشتغالی که فرش در سطح کشور ایجاد کرده اولین کالایی که مورد تحریم قرار می‌گیرد فرش دستباف است، در اصفهان بیش از ۲ هزار و ۷۰ بافنده از دور افتاده‌ترین روستا تا قلب شهرها در حال تولید فرش دستباف هستند، در اصفهان حدود ۸ تشکل و اتحادیه صنفی و تعاونی وجود دارد که امر تولید فروش و صادرات فرش را هدایت و به اعتلای فرش دستباف کمک می‌کنند.

رئیس اداره فرش دستباف استان اصفهان عنوان کرد: در استان اصفهان سه برند فرش اصفهان، فرش کاشان و فرش نائین ثبت جهانی شده، دو برند نیز ثبت ملی شده که اقدامات لازم برای ثبت جهانی فرش جوشغان و یلمه علی‌آباد دهاقان نیز در درست اقدام است، در سال ۱۳۹۶ و ۹۷ با توجه به حمایت‌های دولت بیش از ۳۳ میلیارد تومان تسهیلات چهار درصد با بازپرداخت سه ساله به تولیدکننده فرش پرداخت شد، که کمک کوچکی به تولیدکنندگان کارگاهی فرش بود که کیفیت بالاتری را داراست.

وی مطرح کرد: فرش کالایی است که دولت بین آن با سایر کالاها تفاوت قائل شده است، در سال جدید امکان اعطای تسهیلات جدید برای دولت وجود نداشته است، این‌که برخی کشورها بر اساس طرح‌های ایران اقدام به بافت فرش می‌کنند مشکل خاصی را ایجاد نمی‌کند زیر این فرش‌ها اصالت و هویت فرش دستباف ما را ندارد و امکان تولید فرشی که کیفیت تولیدکنندگان ما را داشته باشد ندارند و در دنیا فرش دستباف ایران را با توجه به کیفیت آن از سایر فرش‌ها متمایز می‌کنند.

۳۵درصد شرکت‌کنندگان از خارج استان هستند

علی میرجمالی مدیر مرکز آموزش بازرگانی استان اصفهان خاطرنشان کرد: بیست و دومین نمایشگاه تخصصی صادراتی فرش دستباف اصفهان روز پنج‌شنبه ۱۴ آذر با ۱۳۸ غرفه و در محیطی بالغ بر ۴ هزار مترمربع در ۴ سالن برگزار خواهد شد.

مدیر مرکز آموزش بازرگانی استان اصفهان ابراز داشت: سالن اول با ۲۷ غرفه زیبنده فرش‌های هنری و هنرمندان اصفهان خواه د بود، نمایشگاه تا ۲۰ آذر برقرار است و علاقه‌مندان می‌توانند از ساعت ۱۵ تا ۲۲ و روز جمعه از ۱۰ صبح تا ۱۰ شب به صورت یکسره از نمایشگاه بازدید به عمل آورند، ۳۵ درصد از غرفه داران از خارج از استان هستند که نشان‌دهنده سهم مشارکت ملی غرفه داران و فعالان حوزه فرش است.

دبیر اجرایی بیست و دومین نمایشگاه تخصصی صادراتی فرش دستباف اصفهان تصریح کرد: خراسان رضوی، کرمان، چهارمحال بختیاری، کردستان، فارس، گلستان، قم، تهران آذربایجان شرقی و… از مشارکت‌کنندگان فرش اصفهان خواهند بود، مراسم افتتاحیه این نمایشگاه در اتاق بارزگانی و روز پنجشنبه ساعت ۹ صبح با عنوان بررسی راهکارهای توسعه فرش ایران برگزار می‌شود.

از فرش اصفهان حمایت نکنیم به قهقهرا می‌رود

باقر صیرفیان، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش اصفهان خاطرنشان ساخت: حمایت‌هایی که باید از قشر فعال در حوزه فرش که در تمامی این سال‌ها در صف اول تمام جبهه‌ها حضور داشته‌اند و حمایتی که در شأن آن‌ها باشد انجام نشده است، همواره در رسانه طبقه مستضعف و محروم را به عنوان بافندگان فرش معرفی می‌کردند که بازخورد آن را با تغییر ارزش کار تولید فرش به در جامعه دیده شد.

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش اصفهان تصریح کرد: بر اساس مصوبه مجلس ماده ۱۴۲ تولیدکنندگان فرش دستباف از مالیات معاف بودند اما زنجیره تولید فرش خود تولید مالیات می‌کرد، تصمیم گرفته شده که این معافیت برداشته شود و اگر این کار اتفاق بیفتد در سال‌های آینده قالی‌بافی ما به سرعت بالا رو به نابودی می‌رود، تولیدکننده سرمایه و وقت و زندگی خود را در مناطق سخت در حوزه فرش قرار می‌دهد و اگر از مالیات معاف نباشد در اتحادیه که دارای ۱۳ رسته متصل به تولید است دچار مشکل خواهد شد و اگر از حوزه فرش حمایت نشود شاهد نزول سریع تولید فرش خواهیم بود.

حوزه فرش باید معاف از مالیات بماند

سعید عصاچی، نایب‌رییس اتحادیه تولیدکنندگان فرش اصفهان در خصوص مشکلات و موانع پیش روی فرش دستباف اذعان داشت: طبق ماده ۱۴۲ معافیت مالیاتی تولیدکنندگان حوزه فرش دستباف معاف از پرداخت بودند، اخیراً در پیش‌نویس اصلاح این قوانین، مقرراتی در معاونت پژوهش و برنامه‌ریزی سازمان امور مالیاتی کشور آماده شده و تقدیم هیأت دولت شده که به صورت لایحه برای مجلس فرستاده شود، اگر طبق تجربه ما اگر از اول کار جلوی انجام این کار –حذف ماده ۱۴۲-گرفته نشود بعداً در این خصوص کار نمی‌شود کرد.

نائب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش اصفهان گفت: یکی از مشکلات حوزه فرش دستباف در خصوص تأمین مواد اولیه فرش است که تعرفه ورود ابریشم ۱۵ درصد بوده و الان حدود دو سال است که به ۲۶ درصد رسیده آن هم در حالی که اتحادیه تلاش می‌کرد و احتیاج بوده به صفر برساند، بنابراین هر فرش اصفهان بالغ بر متری یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بابت این تعرفه افزایش قیمت پیدا کند.

کاهش کیفیت فرش در سال‌های آینده مشخص خواهد شد

وی عنوان کرد: مشکل بدتر این است که به دلیل گران بودن ابریشم چین نمی‌توان اخیراً به دلیل کاهش توان مالی تولیدکنندگان از ابریشم کیفیت پایین استفاده می‌شود که منجر خواهد شد در آینده کیفیت فرش را از دست بدهیم، با وجود این‌که تا اکنون کیفت فرش اصفهان پابرجا بوده و نسبت به قبل بهتر هم شده، اما با این اتفاقات که مجبور هستند از ابریشم کیفیت پایین استفاده کنند در آینده نزدیک کیفیتی که ادعا می‌شد بهترین است از دست خواهد رفت.

عصاچی تصریح کرد: مقدار تولید ابریشم در ایران ابریشم هم کمتر از مقدار مورد نیاز برای تولید فرش است هم کیفیت ابریشم تولید شده در داخل کشور قابل استفاده برای فرش دستباف نیست و حتی اگر ابریشم داخلی را به رایگان به ما بدهند امکان استفاده از آن نیست، به منظور از بالا بردن تعرفه برای حمایت تولید داخلی قرار شد حمایت از آن همزمان صورت بگیرد اما تعرفه واردات ابریشم صفر شود.

موزه فرش اصفهان قربانی تغییر مدیریت شهری

دبیر انجمن علمی فرش اصفهان با اشاره به آخرین پیگیری‌های ایجاد موزه فرش در اصفهان یادآور شد: اگر هر کشور تولید خاصی برای خود داشته باشد تورهای گردشگری موظف هستند حتماً از کارگاه یا نمایشگاهی در این خصوص بازدید کنند، با وجود این‌که اصفهان قطب کار فرش است لازم است موزه فرشی داشته باشد تا گردشگری که قصد شناخت فرش اصفهان و اطلاع از قدمت آن را دارد با بازدید از موزه و خانه فرش به هدف خود دست یابد.

وی گفت: این کار خود یک تبلیغ برای فرش دستباف هم هست، طی چهار سال گذشته هماهنگی‌هایی با شهرداری بدین منظور صورت گرفت، مکانی در نظر گرفته شد، طراحی نقشه صورت گرفت و در مرحله امضا با تغییر مدیریت‌ها این طرح تا کنون مسدود مانده و به جایی نرسیده است.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد