عابدینی: حذف دارو از لیست تحریم دروغ است/ انسداد راههای نقل و انتقال پول ایران توسط آمریکا
حسن عابدینی کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص ادعای آمریکا پیرامون راه اندازی مکانیزمی جدید برای ارسال کمکهای بشر دوستانه به ایران گفت: به نظر میرسد تحریمهایی که آمریکا از ابتدا بر ضد ایران در نظر گرفته بیش از همه مردم را مورد هدف قرار داده است. وی
حسن عابدینی کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص ادعای آمریکا پیرامون راه اندازی مکانیزمی جدید برای ارسال کمکهای بشر دوستانه به ایران گفت: به نظر میرسد تحریمهایی که آمریکا از ابتدا بر ضد ایران در نظر گرفته بیش از همه مردم را مورد هدف قرار داده است.
وی با بیان اینکه این تحریمها با کاربردی دو گانه مورد استفاده آمریکاییها قرار میگیرد در تشریح این اصطلاح گفت: هر کالایی در فرهنگ تحریمی آمریکا کاربرد دو گانه دارد یعنی آنها با استفاده از واژههایی مبهم، گنگ و غیرحقوقی موضوعات و موارد مختلف را در لیست تحریمی خود قرار میدهند.
عابدینی ادامه داد: به عنوان مثال یک فلز میتواند هم در خودروسازی استفاده شود و هم در ساخت یک زره پوش یا یک واشر میتواند هم در صنایع موشک سازی مورد استفاده قرار گیرد و هم در تجهیزات پزشکی، لذا اینها موضوعات تحریم را با هدف تاثیرگذاری بر روی افکار عمومی و تحت فشار قرار دادن مردم طراحی میکنند.
این کارشناس مسائل بین الملل با اشاره به اینکه آمریکاییها تا پایان جنگ سرد از موضوع کودتا و دخالت نظامی در کنترل کشورها استفاده میکردند، خاطر نشان کرد: در عصر فعلی کودتاها کاربرد چندانی ندارد و از این رو امریکاییها به حربه تحریم متوسل شدند.
وی گریزی به مسائل مهم تحریمی از سوی آمریکاییها از جمله دارو زد و گفت: دارو نیز مانند سایر موضوعات به چند پارامتر مرتبط است. اول اینکه آیا زمینه برای انتقال پول دارو چه طور فراهم میشود و اینکه آمریکا از همه ابزار خود برای ثبت کردن مسیر نقل و انتقال پول از ایران استفاده میکند. اگر چه آمریکاییها نتوانستند صادرات نفت ما را به صفر برسانند، اما از هیچ تلاشی در این مسیر فرو گذار نکردند.
این کارشناس مسائل بین الملل ادامه داد: با وجود این دو اقدام سرسختانه آمریکاییها در قبال جمهوری اسلامی این که هوک نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران و وزیر خزانه داری این کشور مدعی میشود که دارو را از فهرست کالاهای تحریمی ایران حذف کردهاند یک دروغ بزرگ است برای اینکه اساسا با اقدامات آمریکاییها اولا روش نقل و انتقال پول برای جمهوری اسلامی مسدود شده است و دوم اینکه کانال رسمی برای فروش نفت ایران و ایجاد درآمد وجود ندارد.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی طی ۴ دهه گذشته راههای مختلفی را پیموده که بتواند مانع فشار آمریکاییها شود که از جمله آن میتوان به تولید بیش از ۸۰ درصد دارو در داخل کشور اشاره کرد. از سوی دیگر میزان صادرات نفت ایران که آمریکاییها مترصد به صفر رساندن آن بودند عملا نه تنها به صفر نرسیده بلکه نسبت به سالها و ماههای قبل افزایش یافته است.
این کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: رویه و عادت آمریکاییها این است که وقتی یک سیاست شان با مشکل روبه رو میشود و قادر به اجرای آن نیستند ژست ایجاد انعطاف با کشورها را میگیرند.
وی در خصوص این ادعا به شوی اخیر آمریکاییها اشاره کرد و گفت: آمریکاییها با وجود اینکه تمام تلاش خود را برای ایجاد مانع بر سر راه اقتصاد ایران انجام دادند اما این روزها شوی گشایش برای ایران اجرا میکنند که این دروغ بزرگی است آنها همواره در طول مدت زمان تحریمها خواستار به صفر رساندن صادرات نفت ایران و جلوگیری از واردات دارو شدند و نمونه آن مانع افکنی آنها در زمانی است که راکتور تهران که تولیدات آن نقش کلیدی برای بیماران سرطانی دارد از فروش مواد اولیه و سوخت به آن خودداری کردند و این دانشمندان ایرانی از جمله شهید شهریاری بود که تهیه این سوخت را به عهده گرفت و راکتور تهران در تولید سوخت به خودکفایی رسید.
عابدینی تصریح کرد: از این منظر آمریکاییها اجازه ندارند از ناتوانی خود وجهه بشر دوستانه در جهان ترسیم کنند و تلاشهای جمهوری اسلامی در دور زدن تحریمها و تولیدات داخلی و به خودکفایی رسیدن در بسیاری از محصولات را با ژست روشنفکرانه و در چارچوب مکانیزم جدید برای تسهیل کمک به مردم ایران جلوه دهند.
این کارشناس مسائل بین الملل در پایان خاطر نشان کرد: نظام سلطه در جهان در حال فروپاشی است و آمریکاییها چه بخواهند چه نخواهند شرایط در دنیا به نفع کشورهای دیگر در حال دگرگونی است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰