تاریخ انتشار : یکشنبه 7 مهر 1398 - 6:56
کد خبر : 64954

جامعه را نسبت به آسیب‌های اجتماعی باید حساس کنیم

جامعه را نسبت به آسیب‌های اجتماعی باید حساس کنیم

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا، اکبر بهنامجو در جلسه هم اندیشی فرهنگی – اجتماعی استان اردبیل که با محوریت دانشگاه‌ها در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد، اظهار کرد: ما در این سه جلسه سعی کردیم تا با بررسی آسیب‌های اجتماعی به ویژه در حوزه

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا، اکبر بهنامجو در جلسه هم اندیشی فرهنگی – اجتماعی استان اردبیل که با محوریت دانشگاه‌ها در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد، اظهار کرد: ما در این سه جلسه سعی کردیم تا با بررسی آسیب‌های اجتماعی به ویژه در حوزه طلاق طرحی را با همکاری اساتید دانشگاه تهیه و تدارک ببینیم تا براساس یک برش سالانه با همکاری دستگاه‌های مختلف و جامعه هدف بتوانیم دغدغه‌ها و آسیب‌های اجتماعی به ویژه طلاق، اعتیاد و سایر ناهنجاری‌ها را به حداقل برسانیم.
وی از همه دستگاه‌های اجرایی خواست؛ تا با برآورد نیروهای شاغل خود به ویژه نیروهای در آستانه ازدواج زمینه برگزاری دوره‌های آموزشی را برای آنها فراهم کنند تا با تامین اعتبار مورد نیاز و بودجه کافی از محل منابع خود سازمان‌ها زمینه برگزاری کلاس‌های آموزشی و ارجاع زوجین به مشاوره‌های قبل، حین و بعد از ازدواج را فراهم کنیم.
استاندار اردبیل خاطرنشان کرد: در اجرای طرح‌های تهیه شده ما از لحاظ مالی قطعا هیچ مشکلی نخواهیم داشت و ردیف اعتباری از محل برنامه‌های آموزشی در نظر گرفته می‌شود تا ما بتوانیم در یک فرآیند میان مدت کنترل آسیب‌ها و کاهش دغدغه‌ها در این زمینه را شاهد بوده و به مطالبه‌گری و ارتقای مهارت زوجین توجهی جدی داشته باشیم.
بهنامجو افزود: ما باید نسبت به کاهش طلاق و ارتقای نشاط خانواده‌ها بها دهیم و در کنار آن با برگزاری جلسات مستمر و آگاهسازی گروه‌های مختلف جامعه را حساس کرده و روی مباحث گوناگون در واحدهای تولیدی، کارخانجات و دستگاه‌های اجرایی برنامه‌های مناسب و منسجمی را در راستای افزایش کارآمدی انجام دهیم.
وی بیان کرد: ما همچنان بر این باوریم در کاهش آسیب‌های اجتماعی باید از ظرفیت دانشگاه‌ها و هم‌اندیشی اساتید و نیروهای مجرب و کاربلد استفاده کنیم، چرا که اگر آسیب‌ها کاهش پیدا نکند قطعا توسعه اقتصادی و سایر توسعه‌ها رقم نخواهد خورد.
استاندار اردبیل تصریح کرد: باید نیروی انسانی ماهر و آموزش دیده داشته باشیم تا در همه بخش‌ها از توان آنها استفاده کنیم که قطعا این نیروی آموزش دیده و مهارت آموخته می‌تواند اسباب توسعه همه جانبه را رقم بزند.
بهنامجو آمار آسیب‌های اجتماعی در گروه‌های سنی ۲۰ و به بالا را بسیار نگران‌کننده خواند و گفت: همه وظیفه داریم تا با یک راهکار دقیق در همه حوزه‌ها به ویژه در بحث طلاق با ارائه آموزش و مشاوره‌ها در همه گروه‌های سنی زمینه ارتقای سلامت جامعه و اجتماع را مهیا کنیم.
وی بیان کرد: ما اگر سالانه ۱۱ هزار ازدواج داریم و در نقطه مقابل آن ۳ هزار مورد طلاق به ثبت می‌رسد، جای نگرانی دارد چرا که باید به سرعت تعداد طلاق را کاهش و به تحکیم بنیان خانواده کمک کنیم.
استاندار اردبیل از مسئولان و متولیان امر خواست؛ در ۱۰ سال اول زندگی به نحوی برنامه‌ریزی کنند تا میزان طلاق کاهش یابد چرا که به نظر می‌‌رسد ۷۰ درصد طلاق‌ها در هفت سال اول زندگی اتفاق می‌افتد و بهتر است جامعه هدف ما به گونه‌ای تحت تاثیر برنامه‌های آموزشی قرار گیرند تا در کنار اجباری شدن ۶ ساعت برنامه مهارت زندگی قبل از ثبت ازدواج زوجین با علاقمندی در برنامه‌های مشاوره‌ای در برنامه‌های ارائه شده از سوی مشاوران حضور یابند.
بهنامجو ادامه داد: در کنار اجباری بودن این برنامه‌های آموزشی ما به راحتی می‌توانیم در دستگاه‌های مختلف و کارخانه‌ها نیز زمینه فراگیری مهارت‌های زندگی و آگاهسازی را انجامدهیم به طوری که در بین خانواده‌های شهدا در سایه برگزاری برنامه‌های آموزشی و مشاوره‌ای از بین یک هزار و ۲۴۰ مورد ازدواج به ثبت رسیده تنها ۶۰ مورد منجر به طلاق شده است که این خود یک فضا و ظرفیت خوب و مهم در توسعه برنامه‌های آگاهی‌بخشی به شمار می‌رود.
رئیس انجمن روانشناختی و مشاوره استان اردبیل و از اساتید دانشگاه محقق اردبیلی نیز در این جلسه اظهار کرد: کاهش آسیب اجتماعی طلاق و نهادینه شدن مشاوره‌های قبل از ازدواج یکی از برنامه‌های اصولی استاندار اردبیل در کنترل آسیب‌های اجتماعی است که به بهبود فرآینده کمک خواهد کرد.
محمد نریمانی از ازدواج به عنوان یک پدیده مناسب در تکامل بشر یاد کرد و گفت: در مکتب اسلام بر ازدواج و اهمیت آن تاکید شده و امر مشورت نیز با انسان‌های دوراندیش و باتجربه مورد توجه قرار گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: اهمیت بحث آموزش و مشاوره به حدی است که در سازمان‌ها نهادهای مختلف تاثیرگذاری این برنامه‌ها را شاهد هستیم و قطعا کاهش نرخ طلاق و تاب‌آوری بیشتر در کنار سلامت تک تک افراد جامعه و خانواده در این زمینه تاثیرگذار است.
رئیس انجمن روانشناختی و مشاوره استان اردبیل ادامه داد: ما طرحی را با همکاری سازمان روانشناختی و مشاوره تدارک دیدیم تا با همکاری همه نهادها از آموزش و پرورش گرفته تا صداوسیما بتوانند در برنامه‌های آموزشی ما را همکاری کرده و زمینه یک حرکت خوب و موثر را در امر ازدواج به شکل ازدواج آگاهانه و باثبات فراهم کرده و به کاهش طلاق در جامعه کمک کنیم.
نریمانی به حداقل رساندن اختلافات در نظام خانوادگی را در سایه ورود افراد باتجربه و ریش سفید یادآور شد و تصریح کرد: ما قطعا به دنبال طرحی اثربخش در این حوزه هستیم و در کنار ارائه برنامه‌های آموزشی آموزش خود مربیان و ارائه الگوهای تخصصی در این زمینه را مدنظر داریم و در این باب از ظرفیت دانشگاه در حوزه علمی و بهزیستی در حوزه اجرایی استفاده خواهیم کرد.
انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد