افزایش اجاره بهای ۲۰۰ درصدی خوابگاههای پردیس نیشابور / کمک «خیران» به خوابگاههای دانشجویی هم برسد
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- مریم ذوالفقاری منظری؛ * شروع سال تحصیلی با همه شیرینیهای خاص خود، گاه مسائلی باعث میشود که این شیرینی کام برخی را نیز تلخ کند. یکی از دغدغههای دانشجویان به ویژه دانشجویان ورودی جدید در آغاز سال تحصیلی، «خوابگاه» است. خوابگاهی که گاه برای بدست آوردن یک تخت و داشتن یک
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو- مریم ذوالفقاری منظری؛ * شروع سال تحصیلی با همه شیرینیهای خاص خود، گاه مسائلی باعث میشود که این شیرینی کام برخی را نیز تلخ کند. یکی از دغدغههای دانشجویان به ویژه دانشجویان ورودی جدید در آغاز سال تحصیلی، «خوابگاه» است. خوابگاهی که گاه برای بدست آوردن یک تخت و داشتن یک سقف بالای سر باید همتی وصف ناشدنی برای بدست آوردن آن داشته باشید.
این مشکل تنها مخصوص کلانشهرها نیست و گاه در شهرهای کوچکتر این دغدغه بزرگتر میشود. شهرستان نیشابور یکی از شهرهای دانشگاه خیز استان خراسان رضوی است که با وجود دانشگاههای متعدد، هر ساله دانشجویان زیادی از سراسر کشور را پذیرش میکند.
دانشگاههایی که خوابگاه درون دانشگاهی نداشته باشند معمولا از خوابگاه دانشگاه آزاد (که این دانشگاه به تعداد زیاد خوابگاه دارد) یا از خوابگاههای خودگران استفاده میکنند، که طبق گفته یک منبع موثق که نخواست نامش فاش شود اجاره خوابگاه دانشگاه آزاد از ۱۳ میلیون تومان سال گذشته به بیش از ۴۰ میلیون تومان در سال جاری رسیده، یعنی بیش از ۲۰۰ درصد، و این قیمت گذاری توسط کمیسیون معاملات این دانشگاه رخ داده است.
امسال دو دانشکده فنی حرفهای و علوم پزشکی این شهرستان به دلیل نداشتن خوابگاه درون دانشگاهی و استفاده از خوابگاههای خودگران با مشکل گران بودن اجاره بها و به تبع آن نارضایتی دانشجویان مواجه شده است.
قیمت گذاریهای بی ضابطه حسین باصفا، عضو کارگروه نظارت بر خوابگاههای دانشجویی نیشابور و معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه نیشابور با اشاره به اینکه در سطح شهرستان نیشابور چند خوابگاه وجود دارد که مستقیما با بعضی از دانشگاهها قرارداد دارند، به ما می گوید: دانشکده فنی حرفهای و دانشکده علوم پزشکی دانشکدههایی هستند که از خوابگاههای خودگران استفاده میکنند.
باصفا ادامه داد: طبق قانون وقتی دانشگاهی مجموعهای را به عنوان خوابگاه اجاره میکند مسئولیتهای آن نیز با خود دانشگاه است، درست مانند خانهای که از طرف شخص حقیقی یا حقوقی اجاره میشود.
عضو کارگروه نظارت بر خوابگاههای دانشجویی نیشابور با اشاره به اینکه قیمت اجاره بها خوابگاهها در دانشگاههای دولتی و همچنین خوابگاههای درون دانشگاهی در کمیسیون دانشجویی دانشگاه و توسط اعضای شورای صنفی آن تعیین و قیمت گذاری میشود و سپس در کمیته نظارت بر خوابگاهها این قیمتها بررسی میشود، می افزاید: این روند در دانشگاه دولتی نیشابور هر ساله رخ میدهد.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه دولتی نیشابور به دلیل قیمتهای بسیار خوابگاههای پردیس، فضای خوابگاهی جدیدی برای ترم جدید در داخل دانشگاه ایجاد کرد، می گوید: برای این منظور قسمتی از فضای آموزشی دانشگاه تبدیل به خوابگاه شد که تا روزهای آتی آماده بهره برداری شده و مورد استفاده دانشجویان دختر قرار خواهد گرفت.
افزایش ظرفیت خوابگاه دانشگاه دولتی باصفا با بیان اینکه برای پسران دانشجو نیز خوابگاهی داخل دانشگاه وجود دارد، می افزود: خوابگاه دختران با ظرفیت ۳۵۰ نفر و خوابگاه پسران با ظرفیت ۱۵۰ نفر است و این ظرفیت نیاز فعلی دانشگاه را پوشش میدهد.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه نیشابور ادامه داد: ترمهای مهر معمولا با تقاضای بیشتر خوابگاه مواجه هستیم که افراد بیشتر از ظرفیت معمولا به خانههای اجارهای روی میآورند، اما این مشکل تا حدودی در ترم بهمن که فارغ التحصیلان بیشتری داریم، حل میشود.
وی در پاسخ به این سوال که اختصاص فضای آموزشی دانشگاه به خوابگاه، از فضای آموزشی نمیکاهد، می افزاید: قرار است فضای آموزشی جدیدی در دانشگاه به بهره برداری برسد که جبران فضای کاسته شده را خواهد کرد.
مشکل خوابگاه سهم دختران شد غلامرضا شورگشتی، معاون فرهنگی دانشجویی دانشکده فنی حرفهای و کشاورزی نیشابور با اشاره به مشکل خوابگاه دانشجویی در این شهرستان به ما می گوید: در حال حاضر مشکل خوابگاه در بخش دختران وجود دارد و در بخش پسران، ساختمان آموزشی فنی پسران تبدیل به خوابگاه با ظرفیت ۱۷۵ نفر شده است و کلاسهای پسران نیز در ساختمان کشاورزی تشکیل میشود.
شورگشتی با اشاره به ساخت خوابگاه خیرساز در داخل مرکز فنی حرفهای دختران با ظرفیت ۱۵۰ تا ۱۶۰ نفر ادامه داد: این خوابگاه صرفا به دانشجویانورودی جدید کاردانی اختصاص یافته است. این در حالی است که تنها ورودی کاردانی ترم جدید دختران ۲۵۰ نفر است. مازاد دانشجویان کاردانی و کارشناسی ورودی جدید و ترمهای بالاتر باید از خوابگاههای پردیس استفاده کنند.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشکده فنی حرفهای و کشاورزی نیشابور افزود: تابستان ۹۸ مالک خوابگاه پردیس که سالهای با دانشکده فنی حرفهای نیشابور همکاری میکرد، اعلام کرد که خوابگاه به شخص دیگری واگذار شده و مالک جدید قصد واگذاری جهت خوابگاه را ندارد، اما با تلاشهای فراوان و جلسات متعدد و طرح در کمیسیون دانشجویی، مالک جدید با وساطت مالک قبلی به مدت یکسال متعهد به خدمات شد.
وی در پاسخ به این سوال که با این وجود برای سال تحصیلی آینده برای خوابگاه چه فکری کرده اید، می افزاید: بازدیدی از ساختمانی که متعلق به ستاد امر به معروف و نهی از منکر شهرستان داشته ایم ؛ این ساختمان نیاز به بهینه سازی دارد، در صورت توافق و برآورد هزینهها و نظرات کارشناسی در اختیار دانشکده قرار میگیرد تا تبدیل به خوابگاه شود. در صورت موافقت بخش زیادی از مشکلات خوابگاه دختران حل خواهد شد. خیران کمک کنند شورگشتی معتقد است: امیدواریم در این خصوص خیران پای کار آمده و حداقل در هزینه رهن ساختمان به ما کمک کنند تا بتوانیم اجاره بهای دریافتی از دانشجویان را تا حد ممکن کاهش دهیم.
وی تاکید کرد: دانشکده فنی نیشابور زمینی در اختیار دارد که امیدواریم خیران برای ساخت خوابگاه دانشجویی باری از دوش هزینههای دانشجویان بردارند. خیران میتوانند با ساخت این خوابگاه و اداره آن به صورت هیئت امنایی، خودشان نیز از سود آن منتفع شوند.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشکده فنی حرفهای و کشاورزی نیشابور می گوید: در جوار خوابگاه خیرساز طرح کارگاه جوار خوابگاهی اجرا شده که دانشجویان خوابگاهی در اوقات فراغت از این ظرفیت میتوانند استفاده کنند.
وی در خصوص هزینه اجاره بها خوابگاه پردیس دختران دانشکده فنی نیز می افزاید: در ترم تحصیلی پیش رو اجاره بها اتاق هر نفر مبلغ ۶۸۰ و ۷۰۰ هزار تومان تعیین شده است. مبلغ دریافتی اجاره بها از دانشجویان با در نظر گرفتن حاملهای انرژی، نیروی انسانی و … تعیین شده و مبلغ مازاد دیگری از دانشجویان دریافت نمیشود.
وی با اشاره به اینکه ترم گذشته دانشجویان خوابگاهی ما در همین خوابگاه مستقر بودند و به لحاظ مبلغ ریالی مشکلی نداشتیم، می گوید: دانشجویان برای ترم جدید نیز توقع دارند که با نرخ قبل خوابگاه را دریافت کنند و این مساله اعتراض آنها را در پی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه براساس قوانین دانشگاهی هر دانشگاه یا دانشکدهای برای دانشجویان خود خوابگاه پردیس تهیه کند، مسئولان آن دانشگاه طرف قرارداده خوابگاه پردیس هستند، می افزاید: نظارت بر این خوابگاهها بر عهده بخش خصوصی است و بخش خصوصی نیز براساس توجیه اقتصادی و با توجه به تورم و افزایش هزینهها نرخ خوابگاه در سال جدید را تعیین میکند.
سرویس دهی ویژه به دانشجویان خوابگاه پردیس معاون فرهنگی دانشجویی دانشکده فنی حرفهای و کشاورزی نیشابور در خصوص شرایط تردد دانشجویان خوابگاههای خودگران نیز می گوید: به لحاظ قانون رفت و آمد دانشجویان خوابگاههای خودگران یا منازل شخصی برعهده خود دانشجویان است. اما تلاش داریم تا سرویس ویژهای برای دانشجویان خوابگاه پردیس قرار داده شود.
شورگشتی با بیان اینکه هزینه این سرویس به عهده دانشجویان است، ادامه داد: امیدواریم بتوانیم بخشی از این هزینه را تامین کنیم تا حداقل در کاهش این مبلغ به دانشجویان کمک کنیم.
وی می گوید: در حال حاضر برنامه ریزی شده تا این سرویس در سه نوبت ابتدای صبح، ظهر و آخر شب برای دانشجویان خدمات رسانی کند، اما اگر استقبال دانشجویان در دیگر ساعات شبانه روز بیشتر باشد، زمان فعالیت آن را افزایش خواهیم داد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰