ازدواج ها و طلاق های گسترده امروزی یک نوع گذر از بازه مرد سالاری به فرهنگ تعامل و گفت وگو است / جوانان امروزی باید با نیاز ها ی امروزی سنجیده شوند
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری برناازلرستان ؛ علیرضا بازار خاک کارشناس فلسفه ، پژوهشگر و فعال اجتماعی و نایب دبیر شورای صنفی دانشگاه لرستان در پاسخ به این سوال که چه عوامل موثری و جود دارد که بر بی میلی جوانان در امر ازدواج
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری برناازلرستان ؛ علیرضا بازار خاک کارشناس فلسفه ، پژوهشگر و فعال اجتماعی و نایب دبیر شورای صنفی دانشگاه لرستان در پاسخ به این سوال که چه عوامل موثری و جود دارد که بر بی میلی جوانان در امر ازدواج تاثیر می گذارد و یا به عبارتی علل گریز جوانان از ازدواج کدامند؟ اظهار می کند : -عواملی چون فشارهای اقتصادی (بالارفتن نرخ قیمت ها و تورم مخرب اقتصادی مانند بالارفتن اجاره بها مسکن ، بالارفتن قیمت لوازم اولیه زندگی ، بالارفتن قیمت اسباب برگزاری جشن های عروسی و …)- توقعات غیر واقعی – فشارهای فرهنگی ( سخت گیری خانواده ها و اطرافیان و نبودن آموزش های لازم و کافی) – عدم اعتماد در جامعه به دلیل بی اخلاقی فراوان و عدم ثبات شخصیتی – در مردم ایران برخی تعصبات قومی و قبیله ای و برتر شمردن طایفه ای نسبت به طایفه ای دیگر بین خانواده های دختر و پسر –اختلافات طبقاتی خانواده ها – فقرنسبی خانواده ها نسبت به یکدیگر – موقعیت های اجتماعی زوجین و خانواده های زوجین که البته این مورد مربوط به خانواده ها می باشد به عنوان مثال ممکن است پدر پسری که می خواهد ازدواج کند پزشک باشد و پدر زوج مورد نظرش کارمند ساده یک اداره باشد که از طرف خانواده ها معمولا مخالفت به وجود می آید.مجموع این عوامل و دغدغه های شغلی خود زوجین( بیشتر آقایان ) عدم امید به آینده شغلی در بین جوانان منجر به بی میلی ایشان نسبت به این مهم زندگی و این فریضه الهی شده است .
او در پاسخ به این سوال که آیا کم کاری مسئولین اعم از قانون گذار و فرهنگ ساز را می توان از عوامل موثر بر کاهش ازدواج دانست ؟ می افزاید: طبیعتاً مجریان و معرفان قانون و فرهنگ تاثیر زیادی خواهند داشت کسانی که متولی فرهنگ می باشند می توانند با فرهنگ سازی برابری انسان ها نسبت به یکدیگر از عوامل و فشارهای روانی ازدواج بکاهند .
بازار خاک اضافه می کند: همه ما در انسانیت برابریم و تمام مناصبی که در اختیار داریم عوارضی بر انسانیت است این پزشکی است که عارض برانسانیت می شود انسانیت که بر پزشکی عارض نمی شود. خود کلمه پزشک که حیثیت وجودی ندارد بلکه بر وجودی عارض می شود .فرهنگ سازان مملکت می تواند با بیان این موضوعات کرامت انسانی را حفظ کرده و برابری انسان ها را با یکدیگر بیان کنند و برخی موانع ذهنی و فرهنگی مقایسات انسانی مخرب را از بین ببرند. قانون گزار می تواند با اتخاذ قوانین درست و متناسب شرایط و زمینه های ازدواج جوانان را ایجاد کند .طبق قانونی که ۲۷تیر۱۳۸۴به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید دولت ها موظف شدند که شرایط تسهیل ازدواج را برای جوانان مهیا کنند که متأسفانه بعد از گذشت ۱۴سال از تصویب ، این قانون در دستور کار جدی هیچ دولتی قرار نگرفته است.
این پژوهشگر فعال در حوزه اجتماعی در پاسخ به این سوال که آیا فقط مشکلات موجود در درون جامعه خودمان در کاهش ازدواج در میان جوانان موثربوده است یا الگوبرداری جوانان از فرهنگ غرب هم توانسته است در کاهش این فریضه مقدس تاثیر گذار باشد؟ گفت : طبیعتاً فرهنگی که بنای اومانیسمی و ماتریالیستی دارد و از طریق فضای مجازی این چنین در دل مردم تمام دنیا رخنه کرده آثاری این چنینی خواهد داشت . امروزه دنیای این جهانی به یک دهکده بزرگ تبدیل شده است که توسط امپراطوری رسانه ای کنترل می شود ، طبیعتاً ارتباط با این دنیا مجازی و برقراری ارتباط با افراد مختلف جهان و فرهنگ های متفاوت می تواند در این زمینه تاثیر گذار باشد .بنده معتقدم که در دومرتبه ، ما در فرهنگ سازی اسلامی و ایرانی عملکرد ضعیفی داشته ایم چراکه اگر فرهنگ ما ، فرهنگ عظیم و قوی باشد بیشتر به سمت فرهنگ مولد حرکت می کند و بسط و گسترش پیدا می کند اما متأسفانه امروزه با توجه به تاثیرپذیری بیش از حد ایرانیان ازفضای مجازی فرهنگ ما کم کم به فرهنگ مغلوب و مهاجم تبدیل می شود.
بازار خاک در پاسخ به این سوال که به نظر شما مهم ترین نگرانی جوانان برای ازدواج چیست ؟ بیان می کند اضطراب حاصل از رقابت های اجتماعی ، عدم تأمین نیازهایی اعم از مسکن ،شغل، وسیله نقلیه ، پوشاک ، خوراک و غیره ، سخت گیری خانواده ها و اطرافیان ، عدم توانایی تکمیل زندگی مطلوب و مدنظر خویش . جوانان امروزی باید با نیاز ها ی امروزی سنجیده شوند که از طرف متولیان امر متأسفانه به این امر مهم رسیدگی نمی شود و مجموع این عوامل باعث ایجاد ترس و اضطراب در جوانان جهت ازدواج شده است .
او در خاتمه در پاسخ به این سوال به عنوان یک جوان که در عرصه های اجتماعی و پژوهشی فعالیت های متنوعی را انجام داده است چه پیشنهادی در مورد ازدواج جوانان و بهبود آن دارید؟ یادآورمی شود : این ازدواج ها و طلاق های گسترده امروزی یک نوع گذر از بازه مرد سالاری به فرهنگ تعامل و گفت وگو است و از این نگاه بد نیست اما آثار این حرکت یک بی ثباتی در بنیان خانواده ها به وجود می آورد که دو مورد از نظر بنده می تواند به صورت محسوس تغییر ایجاد کند اول این که از لحاظ اقتصادی مایحتاج زندگی جوانان تامین شود که به قول خیلی از بزرگان خودشون زندگی کردن را یاد می گیرند . دوم این که کار فرهنگی فراگیر نه تنها برای جوانان بلکه برای کل جامعه به صورتی مویرگی و درون جامعه ای صورت گیرد نه شعار و تبلیغ از طریق ارگان هایی که وجه اجتماعی ندارند. مجموع عوامل رفاه و آسایش زندگی یک جوان می تواند عامل رغبت برانگیزی برای جوانان باشد چنان چه احساس مسئولیت در قبال جوانان بالا رفت میزان ازدواج های مطلوب نیز بالا خواهد رفت و مادامی که دغدغه یک جوان اجاره بهای مسکن و شام شبش باشد اوضاع چنین باشد .
گفت وگو :عاطفه صادقی – خبرگزاری برنالرستان
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰