تاریخ انتشار : دوشنبه 28 مرداد 1398 - 6:35
کد خبر : 61810

ایجاد ۳۰۰ هزار فرصت شغلی در روستا‌ها با اختصاص ۱۸ هزار میلیارد تومان

ایجاد ۳۰۰ هزار فرصت شغلی در روستا‌ها با اختصاص ۱۸ هزار میلیارد تومان

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، گفت‌و‌گوی ویژه خبری دیشب با موضوع توسعه اشتغال روستائیان و با حضور محمد امید معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری و محمود عسگرى آزاد رئیس هیئت مدیره بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) برگزار شد. در

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، گفت‌و‌گوی ویژه خبری دیشب با موضوع توسعه اشتغال روستائیان و با حضور محمد امید معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری و محمود عسگرى آزاد رئیس هیئت مدیره بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) برگزار شد.

در ابتدای این برنامه، محمد امید معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری اظهار کرد: ١/۵ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای توسعه اشتغال روستاییان در نظر گرفته شده است، ٩٠ درصد بخش مهمی از این کار هم اعتبارات است و مجری این سیاست، وزارت کار است.

وی ادامه داد: طبق آمار اخیر، بنگاه‌ها متعهد به اجرا ٢١٠ هزار فرصت شغلی شده اند، اما بعضی بنگاه‌ها به سطح کاملی نرسیدند،۱۲۰ هزار فرصت شغلی هم در وزارت کار مشخص شده که اگر تمام این اعتبارات به کار گرفته شود، قاعده این است که ۳۰۰ هزار شغل در جامعه روستایی ایجاد شود.

امید یادآور شد: سهم اشتغال روستایی در سطح کشور در سال ۹۴، ۹۵ و ۹۶ از ۵ درصد بهتر نبوده، اما در سال ۹۷ این آمار به ۲۵ درصد تبدیل شده است.

محمود عسگرى آزاد هم در این برنامه گفت: در حال حاضر چالش اصلی ما منابع نیست، با پول نمی‌شود مشکلی را حل کرد. اگر بخواهیم اشتغال را توسعه دهیم باید مدلی طراح شود، مدلی که بر اساس آن بتوان توسعه را در روستا‌ها أیجاد کرد.

وى افزود: در گذشته، دولت‌های مختلف منابع زیادی را برای اشتغال در نظر گرفته بودند و فکر می‌کردند که با پول این مشکلات حل می‌شود در صورتی که ما باید به تنوع مشاغل در روستا‌ها دقت کنیم و آن‌ها را مورد بررسی قرار دهیم.

رئیس هیئت مدیره بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) اضافه کرد: اولین اقدام این این است که خود مردم نسبت به این موضوع حساس باشند، ما طرحی به نام آسمان را طراحی کردیم که سرمایه گذاری کاملا مردمی است، ما در سال گذشته ٣٠٠٠ روستا را هدف گزاری کردیم، اما امسال این رقم را به ۶٠٠٠ روستا تغییر دادیم.

سپس مهران براداران نصیری عضو هیئت علمی موسسه پژوهش‌های برنامه ریزی و اقتصاد کشور در برنامه حاضر شد و اظهار کرد: شاید نزدیک‌ترین شکل به مفهوم توسعه، کاری بأشد که آقای عسگرى آزاد در بنیاد برکت کرده است، تمام تلاش ما این است که ظرفیت‌های هر منطقه را شناسایی کنیم، اما دولت باید سالیانه ۵۰۰۰ روستا را شناسایی کند و با توجه به ظرفیت و توانشان، برای آن‌ها برنامه‌ای را در نظر بگیرد.

در پاسخ به این صحبت برادران نصیری امید گفت: این طرح از سال ۹۶ باید اجرا می‌شد، که شد در حال حاضر هم در دست اجرا است؛ همچنین ما کار نزدیک به ۹۴۰۰ روستا را انجام دادیم.

برادران نصیری تصریح کرد: ما برای اشتغال روستاییان کار‌های لازم را انجام می‌دهیم و در بعضی روستا‌ها هم به صورت آزمایشی انجام می‌شود.

عسگری آزاد با اشاره به اینکه نباید با کار‌های مقطعی صورت مسئله را پاک کرد گفت: حداقل باید در کل روستا‌ها یک میلیون شغل جدید و بر اساس بار تکفل حداقل سه میلیون شغل به وجود آید لذا با بخشنامه و پول نمی‌توان مشکلات را حل کرد.

وی با اشاره به اینکه اگر ۲۰۰۰ تسهیلگر مطلع داشته باشیم می‌توانیم مشکلات را برطرف کنیم اظهار داشت: باید دید که چند نفر با مردم در رابطه با موضوع اشتغال صحبت می‌کنند و به آموزش طرح‌ها پیرامون موضوع می‌پردازند.

عسگری آزاد با اشاره به اینکه تعامل میان بانک و متقاضی صورت می‌گیرد، اما مشخص نمی‌شود که تسهیلات ارائه شده در کجا به کار گرفته می‌شود خاطرنشان کرد: باید سازمان‌های توسعه‌ای ایجاد شود و در آن تسهیلگران به حل مشکلات مردم بپردازند.

رئیس هیئت مدیره بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام با بیان اینکه بنیاد برکت ۳۵۰ تسهیل گر را تربیت کرده است که هر یک از آن‌ها ۱۵ روستا را تحت کنترل خود دارند افزود:قبل از دادن اعتبار باید طرح‌های توجیهی از سوی مردم طی شود و از سوی دیگر باید نظارت کلی بر روی امور صورت بگیرد.

وی با اشاره به این که رصد و تسهیلگری نباید فقط برای گروه‌های خاص باشد گفت: روستا‌ها نیاز به کسب مهارت‌های جدید دارند و لذا باید از کسب و کار‌های سنتی به سمت کسب و کار‌های جدید هدایت شوند بنابراین برای این امر نیاز به یک پیام آور داریم لذا تا زمانی که مدلی برای اجرای ساختار نداشته باشیم موفق نمی‌شویم.

محمد خالدی مدیر کل امور اقتصادی وزارت کشاورزی در ادامه برنامه با اشاره به اینکه صیانت از اشتغال در کنار ایجاد اشتغال جدید پوشش داده می‌شود افزود: بالاتر از ظرفیت کار انجام می‌شود لذا صد هزار اشتغال ایجاد شده است.

وی با اشاره به اینکه مهاجرت از شهر‌ها به روستا‌ها در سال‌های اخیر مقداری صورت گرفته است، اما اینکه چقدر بر تولید اثر گذشته جای ابهام است افزود:باید در روستا‌ها و برای روستاییان نیاز‌ها را برطرف کرد تا هرگونه سرمایه گذاری پایدار ایجاد شود، در بخش کشاورزی ۲۰۰ هزار تقاضا برای اشتغال پایدار وجود دارد.

مدیرکل امور اقتصادی وزارت کشاورزی گفت: در آیین نامه اجرایی قانون پیش بینی شد که ۴۵ درصد منابع به طرح‌های بخش کشاورزی ۱۰ درصد برای گردشگری، ۱۰ درصد به صنایع دستی، ۱۵ درصد به خدمات مربوط به مناطق روستایی ۱۰ درصد به طرح‌های صنایع کوچک و ۱۰ درصد هم به سرمایه در گردش شهر و روستا‌های زیر ۱۰ هزار نفر اختصاص یابد.

محمد امید معاون توسعه ریاست جمهوری در ادامه برنامه با اشاره به بحث اشتغال روستایی گفت: آمار‌ها نشان می‌دهد که مهاجرت معکوس از شهر‌ها به روستا‌ها در حال وقوع است لذا شرایط روستا‌ها نسبت به اول انقلاب قابل قیاس نیست، از ۶۰ هزار آبادی ۳۸ هزار روستاجمعیت بالای ۲۰ خانوار دارند که ۹۵ درصد جمعیت روستایی کشور را تشکیل می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه بنیاد مسکن ۶۵ درصد از ساختمان‌های روستاییان را مقاوم سازی کرده است گفت: با زیر ساخت نمیتوان روستایی را در روستا‌ها نگه داشت لذا روستا نیاز به کار و ثروت آفرینی دارد و همه باید دست به دست هم دهند تا کیفیت اشتغال بهبود پیدا کند.

امید با اشاره به اینکه پول پاشی نباید صورت بگیرد افزود: در سال ۹۷، ۲۱۰ واحد بوم گردی روستایی داشتیم، اما الان بوم‌گردی در روستا به بالای ۱۷۰۰ واحد رسیده است، نوع نظارت باید کاملا متفاوت باشد بنابراین، باید مدل توسعه اشتغال روستایی را در کشور پیش برد.

معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری افزود: تا این لحظه و براساس آخرین آمار ۹ هزار میلیارد تومان از رقم کل ۱۸ هزار میلیارد تومانی که برای بخش توسعه و اشتغال روستایی در نظر گرفته شده بود جذب شده و ۱۳ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان آن نیز به بانک‌ها ابلاغ شده است.

وی تصریح کرد: اگر همه مبلغ ۱۸ هزار میلیارد تومان تأمین شود قاعدتاً امکان ایجاد ۳۰۰ هزار فرصت شغلی در روستا‌ها فراهم می‌شود.

برادران نصیری در ادامه برنامه با اشاره به اینکه در مناطق روستایی تعداد زیادی خانه ساخته شده است، اما ویلا‌های شهری‌ها و اسکان موقت محسوب می‌شوند ادامه داد: در مناطق روستایی ممکن است به صورت موردی شاهد مهاجرت معکوس از شهر‌ها به روستا‌ها باشیم، باید نقاط ضعف و قوت کار‌های گذشته را مورد مطالعه قرار دهیم، اما نمی‌توان منکر خدمات صورت گرفته پیرامون اشتغال در مناطق روستایی باشیم متاسفانه اعتبارات که از سوی صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شده با مشکلات سنگین در بروکراسی مواجه شده است لذا باید از تجربه گذشته به صورت بهینه استفاده کرد و از ظرفیت جامعه انسانی و سایر ظرفیت‌ها می‌توان شغل پایدار ایجاد کرد و به منابع بهتری دست یافت.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد