نقش اساسی هیآت در تسهیلگری ازدواج جوانان
عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان گفت: هیآت مذهبی ظرفیت بسیار مناسبی برای تسهیل گری ازدواج جوانان دارند و باید از این ظرفیت بهره گیری مناسب شود. به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از جامعه ایمانی مشعر، امیرحسین بانکی پور فرد در افتتاحیه یازدهمین همایش هیأتهای محوری و
عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان گفت: هیآت مذهبی ظرفیت بسیار مناسبی برای تسهیل گری ازدواج جوانان دارند و باید از این ظرفیت بهره گیری مناسب شود.
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از جامعه ایمانی مشعر، امیرحسین بانکی پور فرد در افتتاحیه یازدهمین همایش هیأتهای محوری و برگزیده کشور که در مجتمع یاوران مهدی(عج) قم برگزار شد، عنوان کرد: در سال ۹۱، یازده میلیون مجرد در سن ازدواج وجود داشت که در آن سال حدود ۹۰۰هزار ازدواج ثبت شده بود که در آن زمان زنگ خطر به صدا در آمده بود.
وی افزود: از سال ۹۱تاکنون شیب ازدواج کاهشی بوده است و در سال جاری ۵۵۰هزار ازدواج ثبت شده است که نسبت به شش سال گذشته ۳۰درصد کاهش داشته است، در حالیکه جمعیت رو به افزایش بوده است و آمار جوانان در سن ازدواج نیز کاهش پیدا نکرده است.
کارشناس مسائل خانواده بیان کرد: طبق آخرین سرشماری، یک میلیون و ۴۰۰هزار دختر بالای سی سال در کشور وجود داشته است و همچنین ۷۰۰هزار زن مطلقه زیر ۵۰سال در کشور هستند که در معرض آسیب جدی هستند و مشکلات بسیاری دارند.
وی ادامه داد: سال ۷۲درکشور معادل حدود هر ۱۶ازدواج یک طلاق ثبت میشد ولی در وضعیت کنونی معادل هر ۳ازدواج، یک طلاق ثبت میشود که نشان دهنده یک شیب افزایشی و وضعیت خطرناک است؛ البته این آمار بدین معنی نیست که ۳۰درصد ازدواجها به طلاق منجر میشود، آمار ازدواج برای سال جاری است ولی آمار طلاق ممکن است مربوط به ازدواجهای سالهای قبل باشد و با این حساب تنها ۳درصد ازدواجها به طلاق منجر میشود و نباید پیام غلط به جامعه داد.
بانکی پور فرد تصریح کرد: خانواده سلول بنیادی جامعه است و اگر آسیب ببیند کل نظام اجتماعی صدمه خواهد خورد، بر همین اساس حفظ و استحکام خانواده بسیار با اهمیت و اثرگذار است.
وی اضافه کرد: برای حل مسائل جامعه بهترین راهکار استفاده از مشارکتهای مردمی است و مردمی ترین تشکیلات جامعه، هیأت است و بزرگترین شبکه در کشور هستند که میتوانند به بهترین شکل سرمایه اجتماعی را برای حل معضلات اجتماعی جمع کنند.
عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان اظهار کرد: هیچ تشکل مردمی به اندازه هیآت نمیتوانند قدرت تاثیرگذاری داشته باشند و از همین جهت مقام معظم رهبری هیآت را مامور به توجه و آگاه سازی در حوزه خانواده کرده است.
وی خاطرنشان کرد: اولین گام برای حل معضلات خانواده، ایجاد حساسیت است اجتماعی است و نیاز است در این خصوص فرهنگ سازی مناسب با استفاده از ظرفیت هیآت، انجام شود؛ جامعه تا حد زیادی با مصائب و فضائل اهل بیت آشناست و اکنون نیز است اخلاق اهل بیت برای جامعه تبیین شود و به این موضوع بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
بانکی پور فرد تاکید کرد: عدم وجود اخلاق اهل بیت در جامعه باعث ایجاد مشکلات اجتماعی شده است؛ لازم است سخنرانان و مداحان به نکات اخلاقی روایات و ادعیه توجه ویژه داشته باشند تا زندگی اهل بیت و روابط خانواده در این خاندان با عظمت، به عنوان یک الگو برای جامعه تبیین شود.
این استاد دانشگاه گفت: به دلیل فضای رسانه و وضعیت کنونی، سن بلوغ جنسی در جوانان کاهش پیدا کرده است و تنها راهکار برای جلوگیری از ایجاد مشکلات مختلف برای جوانان، کاهش سن ازدواج است و لازمه کاهش سن ازدواج، کاهش سن بلوغ عقلی است و با آموزش دادن به نوجوانان و افزایش مسئولیت پذیری در آنان، سن بلوغ عقلی کاهش پیدا میکند و برای ازدواج در سن پایین آماده میشود.
وی افزود: همچنین باید به دنبال مدلهایی از ازدواج بود که ازدواج و تشکیل خانواده از هم تفکیک شود، جوان در سن پایین به دلیل مسائل مالی، شاید آمادگی برای تشکیل خانواده نداشته باشد، ولی برای ازدواج آمادگی دارد، جوانان میتوانند در سن پایین ازدواج کنند و بعد از مدتی با ایجاد شرایط مناسب، تشکیل خانواده دهند.
بانکی پور فرد عنوان کرد: هیآت مذهبی در فرهنگ سازی برای پایین آمدن سن ازدواج، معرفی گزینههای مناسب به خانوادهها و تسهیل گری ازدواج میتوانند اقدامات مناسبی را اجرایی کنند؛ خانوادهها و روابط فامیلی در جامعه کاهش پیدا کرده است و هیآت بهترین مکان برای روابط اجتماعی است و باید از این ظرفیت استفاده کرد.
وی ادامه داد: هیآت مذهبی ظرفیت بسیار مناسبی برای تسهیل گری ازدواج جوانان دارند و باید از این ظرفیت بهره گیری مناسب شود؛ نمونههایی از تسهیل گری ازدواج در هیآت مذهبی به طور موفق انجام شده است که باعث کاهش بسیار زیاد هزینهها میشود و موانع ازدواج بسیاری از جوانان مرتفع میشود.
عضو هیأت علمی دانشگاه اصفهان تصریح کرد: توزیع محصولات فرهنگی و ارزنده در حوزه ازدواج و خانواده در هیآت مذهبی برای فرهنگ سازی مناسب، بسیار اثر گذار است؛ همچنین ایجاد غرفههایی برای ارائه مشاورههای خانواده توسط متخصصان متعهد در هیآت مذهبی میتواند در رفع بسیاری از مشکلات خانوادهها، اثرگذار است.
وی اضافه کرد: همچنین ایجاد صندوقهای قرض الحسنه برای ارائه وامهای ازدواج جوانان در هیآت مذهبی اقدام بسیار مناسبی در جهت تسهیل گری ازدواج جوانان است.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰