کاظمیقمی:براساس قانون جدید الحشدالشعبی جزئی جدائی ناپذیر از نیروهای مسلح خواهد بود/فرمان ۱۰ مادهای نخست وزیرعراق به معنی انحلال الحشد نیست
حسن کاظمی قمی، سفیر سابق ایران در عراق در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص تصمیم نخست وزیر عراق مبنی بر ادغام حشدالشعبی در نیروهای مسلح و ارتش این کشور و اینکه گفته میشود این تصمیم ضربه به جمهوری اسلامی است، گفت: از ابتدای شکل گیری عراق جدید نقش مردم این کشور در
حسن کاظمی قمی، سفیر سابق ایران در عراق در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو، در خصوص تصمیم نخست وزیر عراق مبنی بر ادغام حشدالشعبی در نیروهای مسلح و ارتش این کشور و اینکه گفته میشود این تصمیم ضربه به جمهوری اسلامی است، گفت: از ابتدای شکل گیری عراق جدید نقش مردم این کشور در کمک به نظام سیاسی، تدوین قانون اساسی، دفع اشغالگری، مبارزه با تروریسم، استقلال عراق و کمک به قوای مسلح در این کشور به ویژه در دوره مبارزه با داعش نقشی بی بدیل بوده است.
وی با اشاره به آغاز جنگهای نیابتی در عراق از سال ۲۰۱۴ با حمایت آمریکا، اسرائیل و حکام ارتجاع منطقه گفت: براساس این روند بسیج مردمی موسوم به حشدالشعبی با فتوای مرجعیت در عراق شکل گرفت و کارنامه حشدالشعبی در مبارزه با گروههای تکفیری – تروریستی داعش در کنار ارتش عراق باعث شد طرح خائنانه تجزیه عراق که خود مقدمه تجزیه منطقه بود، به ثمر نرسد.
کاظمی قمی بسیج مردمی حشدالشعبی را مایه غرور، اقتدار و عزت مردم دانست و تصریح کرد: این گروه توانست استقلال کشور، وحدت و حاکمیت عراق را در کنار دولت، ارتش و البته تحت حمایتهای ایران اسلامی و فتوای مرجعیت عراق فراهم کند.
سفیر سابق ایران در عراق در تشریح ماهیت شکل گیری بسیج مردمی حشدالشعبی گفت: این نهاد متشکل از مجموعه مردمی و گروههای مقاومت عراق است که در کنار سایر نیروهای مسلح در این کشور شکل گرفت.
*قرارگرفتن نام الحشد الشعبی به عنوان ساختارهای نیروهای مسلح عراق خشم آمریکا را به دنبال داشت
وی ادامه داد: در همان زمان مبارزه با داعش نمایندگان مجلس ملی عراق (مجلس نواب) در همان مقطعی که نیروهای جهادی درگیر مبارزه با داعش بودند قانون الحشد را به تصویب رساندند به این معنی که همه فراکسیونهای سیاسی یکپارچه شوند و ضرورت اینکه حشدالشعبی بخشی از ساختار دفاعی و نظامی کشور و دارای سازمان و فرماندهی باشد را در قالب یک قانون به تصویب رساندند و براساس این قانون بناشد حشدالشعبی نه تنها در مبارزه با داعش بلکه به عنوان یکی از سازمانهای نیروهای مسلح عراق بعد از دفع داعش و تروریسم به عنوان یک نیروی با ثبات باقی بماند و این از جمله قوانینی بود که خشم آمریکاییها را نیز ایجاد کرد، چون آمریکاییها همواره با نیروهای دفاعی مردم نهاد مشکل دارند همین طور که با سپاه پاسداران و بسیج در ایران میانه خوبی ندارند.
* امنیت ایجاد شده در عراق، فرصت مناسبی برای اجرای قانون پیوستن الحشدالشعبی به نیروهای مسلح است
کاظمی قمی ادامه داد: براساس این روند همان طور که گفته شد در مقطع مبارزه این گروه با گروههای تروریستی داعش مجلس نمایندگان این قانون را به تصویب رساند و به طور طبیعی بعد از تصویب یک قانون دولت موظف به اجرای آن میشود بر این اساس و با شکست تروریست و حامیان آن در منطقه و اینکه امروز حاکمیت عراق تقویت شده و این کشور از امنیت نسبی خوبی برخوردار است به نظر میرسد مقطع کنونی زمان مناسبی است که براساس قانون اساسی، قانون مصوب مجلس نمایندگان به مرحله اجرا برسد.
سفیر سابق ایران در عراق اولین نکته در فرمان ۱۰ مادهای نخست وزیر عراق را اجرای مصوبه قانون مجلس نمایندگان عراق دانست و یادآور شد: موردی که امروز عادل عبدالمهدی به دنبال اجرای آن است در حقیقت در چارچوب درخواست و مصوبه مجلس نمایندگان است.
وی تصریح کرد: این فرمان ۱۰ مادهای به چند موضوع کلیدی اشاره دارد که از آن جمله میتوان به اجرای این قانون براساس منافع ملت عراق اشاره کرد که به موجب اختیارات قانون اساسی به نخست وزیر این کشور به عنوان فرمانده کل قوا، قابل اجرا است
*براساس قانون جدید الحشدالشعبی جزئی جدائی ناپذیر از نیروهای مسلح خواهد بود
کاظمی قمی ادامه داد: در مقدمه این قانون به نقش بارز نیروهای حشدالشعبی در برابر عوامل ناامنی و تروریست و تاکید بر تزویرهای داخلی و خارجی اشاره شده است که شاید رسانهها به درستی به آن نپرداختند و باوری را ایجاد کردند که فرمان ۱۰ مادهای نخست وزیر عراق به دنبال انحلال سازمان حشدالشعبی است، اما واقعیت این است که در این فرمان، بحثی از انحلال و یا ادغام الحشد وجود ندارد، بلکه به صراحت اعلام شده که حشد الشعبی به عنوان بخش جدایی ناپذیری از نیروهای مسلح عراق عمل میکند و هر گونه قانونی که برای این نیروها اعمال شود برای گروههای حشدالشعبی نیز قابل اعمال است.
سفیر سابق ایران در عراق با بیان اینکه امروز حشدالشعبی یکی از سازمانهای نیروی مسلح عراق است بدون اینکه در ارتش ادغام شده و یا منحل شده باشد، گفت: براساس این قانون حشدالشعبی دارای ساختار، سازمان و فرماندهی است و ریاست هیئت الحشد نیز با حکم نخست وزیر تعیین می شود.
وی ادامه داد: وقتی امروز کشور عراق دارای نیروی مسلح است باید قالبی که به کل سازمانهای نیروهای مسلح داده میشود از یک ماهیت نظامی گری مشترک برخوردار باشد. زمانی که حشدالشعبی شکل گرفت در اوج مبارزات با تروریست داعش بود و در نتیجه آن زمان نمیتوانستند تیپ، لشکر و یا … داشته باشند.
*ساماندهی الحشدالشعبی مثل ساماندهی بسیج درابتدای انقلاب است
کاظمی قمی تصریح کرد: براساس این قانون این تشکیلات محلی باید در ساختار جدیدی که برای حشدالشعبی تعریف میشود در قالب یگانهای نظامی بروز و ظهور یابند، لذا این فرمان ۱۰ مادهای به معنای ادغام در ارتش نبود بلکه یک سازمانی در کنار سایر سازمانهای نیروهای مسلح در عراق ایجاد شد، خود حشدالشعبی دارای فرماندهی مستقل است که ساختار آن در آینده تعریف خواهد شد دقیقا مثل کاری که ما برای بسیج در ایران انجام دادیم.
سفیر سابق ایران در عراق با اشاره به جزئیات اعضای تشکیلات حشدالشعبی گفت: اعضای تشکیلات حشد به دلیل اینکه عضو نیروهای مسلح میشوند، موظفند ارتباط خود را با گروههای سیاسی قطع کنند، البته در این مسیرمخیر هستند اگر کسی نخواهد اجباری برای عضویت در حشد وجود ندارد.
*نیروهای مسلح در هر کشوری جزء نهادهای ملی، فراجناحی و فراحزبی محسوب می شوند
وی ادامه داد: آنهایی که معتقدند تهدیدات امنیتی و وجود تروریسم از بین رفته و درشرایط فعلی ضرورتی برای حضور درحشد وجود ندارد، میتوانند به گروههای سیاسی که قبلا عضو آن بودند برگردند. به طور کلی نیروهای مسلح در هر کشوری جزء نهادهای ملی، فراجناحی و فراحزبی هستند، دولتها میروند و میآیند، اما نیروهای مسلح در هر کشور ثابت هستند و به طور کلی استقلال و امنیت یک کشور در گرو نیروی مسلح ملی آن کشور است.
*کسانی که تمایل به عضویت در الحشد ندارند،باید خلع سلاح شوند
کاظمی قمی تصریح کرد: بر این اساس اگر کسانی تمایل داشته باشند که از عضویت در حشد انصراف دهند باید سلاح شان را تحویل دهند این امری طبیعی است و همه جای دنیا ساختاری که در شرایط بحرانی ایجاد شده وقتی نظامند میشود جمع آوری سلاح نیز باید در آن قانون مند، گردد.
سفیر سابق ایران در عراق یادآور شد: براساس این فرمان اگر افراد وارد حشد نشدند، ولی کشور نیاز داشت که این افراد مسلح باشند طبق قانون میتوانند در یک تشکیلات جدید وضعیت نظامی و سلاح کشور را در اختیار داشته باشند و در چارچوب قانون گروههای مقاومت تبدیل به شرکتهای امنیتی خصوصی شوند وبا اخذ مجوز مسلح باشند.
*براساس فرمان جدید، مسئولیت امنیت عراق تنها به عهده عراقی هاست
وی ادامه داد: زمانی که عراق در اشغال آمریکا بود، آمریکاییها سعی میکردند ساختارهای دفاعی و امنیتی را خودشان حفظ کنند و به بهانه ایجاد امنیت چه جنایاتی که در این کشور انجام ندادند، اما براساس این فرمان تنها افراد عراقی میتوانند برای مسلح شدن مجوز بگیرند تا تامین امنیت مناطقی که نیازمند حفاظت است را خود عراقیها عهده دار شوند.
*فرمان ۱۰ مادهای نخست وزیر به معنی انحلال الحشد نیست
کاظمی قمی با تاکید بر اینکه اقدام نخست وزیر عراق در مقطع فعلی به جا، به موقع و بیانگر تثبیت شرایط امنیتی و باعث هم افزایی و هماهنگی بین نیروهای مسلح و نظارت جامعتر بر عملکرد نیروهای مسلح میشود، خاطرنشان کرد: اینکه گفته میشود این فرمان به معنای انحلال حشد است یا باعث مقابله با جمهوری اسلامی است کلامی کاملا غیرواقع است و با واقعیت عراق هم خوانی ندارد.
سفیر سابق ایران در عراق تصریح کرد: کشور عراق کشوری مستقل و آزاده است که منافع خود رابه خوبی درک میکند و برای آن خون میدهد. مردم این کشور از ابتدا این را به خوبی نشان دادند و هم اکنون سطح همکاری عراق و ایران به سمت یک رابطه راهبردی پیش میرود، چون منافع و تهدیدات دو کشور مشترک است و از آن گذشته جمهوری اسلامی در شرایط سخت یار و یاور مردم عراق بوده است و در شرایط فعلی که یک نظام مردم سالار در عراق میخواهد با ایران رابطه داشته باشد این ارتباط به نفع هر دو کشور است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: این قبیل شایعات مانند انحلال الحشد شعبی و ضربه به ایران بیشتر از جانب کسانی مطرح میشود که عملکرد عراق جدید بر مدار استقلال، را برنمی تابند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰