چرخه نظارت در فریدونکنار تکمیل نیست/ ۱۰ درصد شهدای اصناف مازندران مختص به فریدونکنار هستند
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ابوالقاسم فرجی در گفتوگو با خبرنگار بلاغ، اظهار کرد: یکی از بزرگترین نهادهای مدنی در هر کشور اصناف است و در ایران اسلامی این نهاد توسط خود مردم اداره میشود که در وضعیت بازار و
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ابوالقاسم فرجی در گفتوگو با خبرنگار بلاغ، اظهار کرد: یکی از بزرگترین نهادهای مدنی در هر کشور اصناف است و در ایران اسلامی این نهاد توسط خود مردم اداره میشود که در وضعیت بازار و قیمتگذاری کالاها نقش موثری دارد.
وی خاطرنشان کرد: از ابتدای دهه ۷۰ اتاق اصناف که به نام مجمع امور صنفی توزیعی و تولیدی بود در فریدونکنار شکل گرفت عملا از مسئولیت شهرداری کاسته شد و در دهه ۹۰ به اتاق اصناف تغییر نام پیدا کرد.
عضو کمیسیون نظارت بر اصناف فریدونکنار تصریح کرد: واحدهای صنفی همگین که تعداد آنها بالای ۵۰ واحد صنفی دارای پروانه کسب باشد یک اتحادیه را تشکیل میدهد که دارای یک رئیس، دو نائب رئیس، یک بازرس، یک خزانهدار و دبیر است.
رئیس اتحادیه کیف و کفش فریدونکنار افزود: جمع روسای اتحادیه یک هیات رئیسهای را به مدت چهار سال به نام اعضای هیات رئیسه اتاق اصناف انتخاب میکنند که مصوبات تصویب شده در اتحادیهها پس از تصویب در اتاق اصناف در کمیسیون نظارت مصوب شده و به استان ارسال که پس از تصویب در کنار قانون نظام صنفی به عنوان یک ماده قانونی لازمالاجرا است.
۱۰ درصد شهدای اصناف مازندران مختص به فریدونکنار است
فرمانده حوزه بسیج اصناف فریدونکنار با اشاره به اینکه این شهرستان دارای ۲۹ اتحادیه و بیش از چهار هزار واحد صنفی است، گفت: ۵۸ شهید از اصناف فریدونکنار تقدیم انقلاب شدند که بیش از ۱۰ درصد شهدای استان مازندران را شامل میشود که از این بین سرداران شهید حاج حسین بصیر قائم مقام لشگر ۲۵ کربلا و قاسم آقابرارنژاد جانشین سردار بصیر که هر دو جوشکار بودند از سرداران شهید اصناف محسوب میشوند.
فرجی با بیان اینکه شهید علی اختیاری از فریدونکنار به عنوان شهید شاخص اصناف استان مازندران معرفی شده است، ادامه داد: سردار شهید حاج محمد شالیکار که در دفاع از حرم به فیض شهادت نائل آمد، از اصناف فریدونکنار بود.
این فعال اقتصادی نقش اصناف و بازار را در پیروزی انقلاب غیرقابل انکار دانست و یادآور شد: همانطور که حضرت خدیجه (س) به عنوان یک سرمایهدار نقش ویژهای در رسالت پیامبر اسلام داشتند، بازاریان ایرانی در به ثمر نشستن انقلاب کنار امام بودند که نقش آنها هم غیرقابل انکار است.
نقشآفرینی ویژه بازاریان فریدونکنار در زمانهای حساس کشور
فرمانده حوزه بسیج اصناف فریدونکنار اذعان داشت: بعد از فرمان مقام معظم رهبری برای فعال شدن تمامی اقشار در بسیج، کانونها و حوزههای اقشاری در سطح کشور راهاندازی شد و در همین راستا حوزه بسیج ادارات و اصناف در سال ۸۸ در فریدونکنار تشکیل و پس از یک سال حوزه بسیج اصناف از حوزه بسیج اداری و کارگری تفکیک و به دو حوزه مجزا تقسیم شدند که از ابتدا که به عنوان کانون و سپس به حوزه ارتقا پیدا کرد بنده به عنوان فرمانده آن هستم.
وی با اشاره به اینکه بازار فریدونکنار در زمانهای حساس به کمک کشور آمده است اظهار کرد: زمانی که زلزله کرمانشاه رخ داد بازار فریدونکنار کمکهای خوبی را جمعآوری و تحویل سپاه پاسداران یا به صورت خودجوش به مردم منطقه اهدا کردند.
رئیس اتحادیه کیف و کفش فریدونکنار یادآور شد: در حادثه سیل امسال که منجر به خسارتهایی در مناطق مختلف کشور شد، بازار فریدونکنار حدود ۲۰۶ میلیون تومان کمکهای نقدی و غیرنقدی جمعآوری و از طریق ستاد پشتیبانی یا اتحادیههای صنفی تقدیم سیلزدگان کردهاند.
فرجی با اشاره به اینکه این شهرستان از نظر تدین و شهدا سرآمد استان مازندران است، خاطرنشان کرد: از ۲۵ سال قبل تاکنون هیاتی به نام حضرت قائم (عج) از سوی بازاریان فریدونکناری تشکیل شده که در مناسبتهای مختلف اقدام به برگزاری جشنها و عزاداریها در کف بازار میکنند و دو باب مغازه از سوی یکی از خیرین برای ایجاد حسینیه در بازار فریدونکنار اهدا شده که در این حسینیه مراسمهای مختلف به ویژه زیارت عاشورا هر صبح پنجشنبه با حضور کسبه برگزار میشود.
جلوگیری از ورود کالای قاچاق و پرداخت تسهیلات کمبهره سهم دولت در کمک به بازاریان
عضو کمیسیون نظارت بر اصناف فریدونکنار با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور و میزان تاثیرگذاری تحریمها در بازار، تصریح کرد: اگرچه که تحمل تحریم مشکل است اما میتوان گفت که تحریم نعمت است، چراکه با وجود تحریم میتوان دو کار اساسی در تولید و فروش انجام دهیم.
این فعال اقتصادی افزود: اگر تولیدکنندگان کیفیت کار خود را افزایش دهند و با تکنولوژی روز داخلی که بسیار هم بالا است تولیدات را عرضه کنند میتوانند شاهد مصرف مناسب مردم باشند.
رئیس اتحادیه کیف و کفش فریدونکنار بر لزوم حمایت خریداران از فروشندگان کالای ایرانی تاکید کرد و گفت: شهروندان باید از فروشندگانی که اجناس ایرانی را به فروش میرسانند حمایت کنند و این امر باید به صورت یک فرهنگ در جامعه ایجاد شود که ایرانی باید کالای ایرانی خریداری کند.
وی وظیفه دولت را هم در تنظیم بازار مهم برشمرد و افزود: وظبفه دولت این است که جلوی کالای قاچاق را از مبادی اصلی گرفته نه اینکه در بازار به دنبال کالای قاچاق از فروشندگان باشند.
فرجی با اشاره به اینکه یکی دیگر از راههای رونق تولید و حمایت از کالای ایرانی پرداخت تسهیلات با بهره کم است ادامه داد: باتوجه به مشکلات اقتصادی، نقدینگی در دست اصناف کم است و واحدهای کوچک از نظر مالی با مشکل رو به رو هستند که دولت باید برای تحقق شعار حمایت از کالای ایرانی نسبت به پرداخت وامهای کم بهره در زمان کم و بدون ایجاد موانع اداری اقدامات لازم را انجام دهد.
این فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: درحالی که بسیاری از اختلاسگرانی که هماکنون پرونده آنها در دست بررسی توسط قوه قضاییه است به راحتی توانستند وامهای میلیاردی دریافت کنند، اما یک بازاری برای دریافت وامی که مبلغ آن بسیار ناچیز است باید در پیچ و خم بروکراسی اداری سرگردان شود.
چراغ نظارت مسئولان شهری بر دستفروشان خاموش است
عضو کمیسیون نظارت بر اصناف فریدونکنار تصریح کرد: متاسفانه در زمینه نظارت برخی از دستگاههای مربوطه وظایف خودشان را به نحو شایسته انجام نمیدهند؛ درحالی که ناظران صنوف بر تمیزی و بهداشت محیط مغازهداران بسیار تاکید دارند که این امری قابل تقدیر است اما مشخص نیست که چرا نسبت به دستفروشانی که در هوای آزاد اقدام به فروش موادغذایی و پروتئینی میکنند بیتفاوت هستند.
رئیس اتحادیه کیف و کفش فریدونکنار با بیان اینکه کمترین نظارتی از سوی مسئولان شهری نسبت به دستفروشان انجام نمیگیرد، اظهار کرد: ساماندهی بازارهای هفتگی از خواستههای بازاریان است که امیدواریم تمام بازارهای هفتگی استان در یک روز برگزار شود چراکه فلسفه ایجاد بازارهای هفتگی عرضه تولیدات داخلی و صنایع کوچک روستاها برای شهروندان است اما متاسفانه برخی از افراد حضور و عرضه کالا در بازار هفتگی را شغل خود انتخاب کردهاند و هر روز در یک شهر میروند که هیچ نظارتی در زمینه بهداشتی و اماکنی وجود ندارد.
وی یادآور شد: نظارت اصلی بازار و اصناف باید توسط اعضای کمیسیون نظارت بر اصناف انجام شود که نمایندگانی از فرمانداری، اداره صنعت، معدن و تجارت، اماکن، اصناف و شبکه بهداشت در این کمیسیون حضور دارند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰