تاریخ انتشار : پنجشنبه 30 خرداد 1398 - 5:36
کد خبر : 57745

“حجاب” هنجاری فراتر از قوانین

“حجاب” هنجاری فراتر از قوانین

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ الهی گفت: در سال‌های اخیر مسئله‌ی «حجاب» به یکی از مسائل مهم در جامعه‌ی ما تبدیل شده است. چه در حوزه‌ی عملکرد نهادهای نظارتی، چه در حوزه‌ی مباحث عمومی و در میان افراد جامعه با

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از سرویس فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا؛ الهی گفت: در سال‌های اخیر مسئله‌ی «حجاب» به یکی از مسائل مهم در جامعه‌ی ما تبدیل شده است. چه در حوزه‌ی عملکرد نهادهای نظارتی، چه در حوزه‌ی مباحث عمومی و در میان افراد جامعه با وجود آنکه حقیقت «عفاف» در سایه‌سار «حجاب» مورد تأکید همه‌ی ادیان الهی بوده و حتی علوم تجربی نیز به تأثیرات شگرف و عمیق آن پی برده است ولی همواره مغرضان با نگاهی همراه با شک و شبهه به آن نگریسته‌اند.

وی افزود: موج تخریب و هجمه‌ی همه جانبه‌ی مخالفان «حجاب» در رویکردی جدید با شیوه‌ی شبه‌پراکنی و تفرقه افکنی وارد میدان شده است؛ زیرا حیا و «حجاب» از بزرگ‌ترین موانع غلبه‌ی دشمن بر کشور اسلامی‌مان است.

وی گفت:  به همین منظور در  برنامه "بحث روز"  گروه سیاسی رادیو ایران روز که چهارشنبه ۹۸٫۰۳٫۲۹ با حضور طاهره همیز کارشناس حوزه زنان و خانواده، مرضیه افضلی مدیر کارآمدی و سازندگی سازمان بسیج جامعه زنان و ، مریم خطیب زاده مسئول فضای مجازی بسیج زنان  برگزار شد دلایل آسیب های بوجود آمده در مسائل حجاب و عفاف را بررسی کردند. 

دکتر مرضیه افضلی مدیر کارآمدی و نقش آفرینی بسیج جامعه زنان در برنامه "بحث روز" رادیو ایران در خصوص اهمیت حجاب در جامعه گفت: مسئله حجاب یک امر دینی است و در اسلام به عنوان یک فریضه واجب شناخته شده است، دین برنامه روزمره زندگی برای انسان است که از طرف خداوند داده شده است .

وی با بیان اینکه زن، با حجاب امکان ورود به عرصه اجتماع را دارد افزود: یکی از بحث هایی که همیشه وجود داشته برابری زن و مرد است، ازنظر اسلام زن و مرد از نظر نفسانی و روحی برابرند اما از نظر جسمی با هم متفاوت هستند.

افضلی در ادامه اظهار داشت: انسان با وجه انسانی به اجتماع ورود پیدا می کند و اسلام می خواهد تمرکز افراد بر روی فعالیت اقتصادی، اجتماعی و … باشد و جنبه های خصوصی که مربوط به حریم خانواده می شود پوشانده شود و ذهن بشر بیشتر از جسمش دیده شود.

مدیر کارآمدی و نقش آفرینی بسیج جامعه زنان با اشاره به اینکه فلاسفه در ابتدا انسان را حیوان ناطق معرفی کردند افزود: وجه تمایز انسان با حیوان عقل و توانایی ذهنی است وقتی فرد در جامعه حواس دیگران را به ابعاد جسمی کند بعد ذهنی دیگر توانایی رشد ندارد.

مدیر کارآمدی و نقش آفرینی بسیج جامعه زنان در پاسخ به این سوال که آیا حجاب مانع فعالیت زنان است گفت: اسلام حضور اجتماعی زنان را به رسمیت شناخته و با پرده نشینی و انزوا گزینی آنان مخالفت کرده است؛ اسلام با واجب کردن پوشش خاص بر زنان و الزام آنان به پوشاندن جمال خود در برابر مردان نامحرم، این زمینه را فراهم آورده است که زنان به راحتی و بدون هیچ نگرانی از اینکه ویژگی های انسانی و توانمندی های فردی آنها تحت الشعاع ویژگی های ظاهری و جذابیت های جنسی آنها قرار گیرد، به عرصه فعالیت های اجتماعی روی آورند و از تبدیل شدن به کالای جنسی در امان باشند.اگر ما ادله ی رعایت حجاب و زمینه های پایبندی به حجاب را به خوبی تبیین می کردیم به صورت یک امر درونی شده مسئله حجاب را پذیرفته بودیم و با بحران عفاف و حجاب مواجه نبودیم.

"مکان به نمایش گذاشتن زیبایی کجا است"

افضلی در ادامه برنامه "بحث روز"  گروه سیاسی رادیو ایران اظهار داشت: حدود حجاب از طرف خداوند متعال که شارع است مشخص شده وجه و کفین حدودی است که می تواند دیده شود و بقیه اعضاء بدن باید پوشانده شود، رنگ و جنس لباس تحت اختیار خود فرد است به شرطی که زیبایی های ذاتی بدن نمایان نشود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ما با مسئله زیبایی و راحتی مواجه هستیم ادامه تصریح کرد: هر انسانی ذاتا زیبایی را دوست دارد ونمایش زیبایی ها بانوان ذاتی است و یک مرحله بیشتر از آقایان به امر زیبایی توجه دارند. مدیر کارآمدی و نقش آفرینی بسیج جامعه زنان ادامه داد: انسانی که رفتار و اخلاق زیباتری داشته باشد انسان کامل تری است اما ما منکر علاقه مندی بانوان برای به نمایش گذاشتن زیبایی نیستیم بلکه می گوییم مکان به نمایش گذاشتن زیبایی   خانواده  است نه کف خیابان  و یا به اصطلاح جامعه .

افضلی همچنین یادآور شد: جامعه از سلول های مختلفی تشکیل شده که هر فرد به عنوان یک عنصر کوچک است که نمی تواند بگوید رفتاری که در اجتماع انجام می دهد رفتار شخصی تلقی کند و این اثر در جامعه نمایان خواهد بود

یکی از کارکردهای مهم حجاب و عفاف برای بانوان این است که آنان بدون هیچ نگرانی از این که ویژگی‌های انسانی و توانمندی های فردی آن ها تحت الشعاع ویژگی های ظاهری و جذابیت های جنسیشان قرار گیرد، به عرصه فعالیت های اجتماعی روی آورند .

وی با اشاره به اینکه یکی از کارکردهای حجاب این است که باعث تحکیم خانواده

می  شود افزود: جایگاه امر جنسی در خانواده است و وقتی می گوییم برای ورود به  عرصه اجتماع باید پوشیده باشید برای این است که بعد جنسی در عرصه اجتماع دیده نشود واصولا اسلام هم این را به خاطر اهداف بلند تر و مهمتری مطرح می کند که در نهایت ساختار اجتماعی حفظ شود. خانواده از منظر اسلام، اساسی ترین نهاد اجتماعی و هسته اولیه جامعه است. بر همین اساس، در مکتب اسلام، از خانواده به عنوان کانون مقدسی یاد شده است که باید از هر گونه آسیب و آفت در امان باشد. به بیان دیگر، از منظر اسلام نباید هیچ عاملی اساس این کانون را متزلزل کند و مودت و رحمتی را که در پی ازدواج میان زن و شوهر ایجاد شده، خدشه دار سازد.بر همین اساس، مکتب حیات بخش اسلام از زنان و مردان خواسته است که تمام مهر و محبت و عواطف و احساسات خود را تنها در کانون خانوده بروز دهند و با هر عاملی که موجب کم رنگ شدن مهر و محبت آنان نسبت به یکدیگر می شود، مقابله کنند.

حجاب و عفاف زنان در جامعه و پرهیز آنها از هر گونه گفتار و کردار تحریک آمیز، در گفتار و رفتار عفیفانه مردان و خودداری آنان از چشم چرانی و نگاه به نامحرم، موجب مصونیت بخشیدن به کانون خانواده و پایداری مهر و محبت همسران نسبت به یکدیگر می شود.

بی تردید مردی که در سرتاسر روز در معرض تحریکات مختلف جنسی قرار می گیرد و چشم و گوش او از دیدن چهره زنان نامحرم یا شنیدن صدای آنان پر می شود، به هنگام بازگشت به خانه هیچ میل و انگیزه ای نسبت به همسر خود نخواهد داشت؛ این موضوع مهم ترین زمینه ساز کم رنگ شدن روابط زناشویی و سست شدن بنیاد خانواده است.

 مدیر کارآمدی و نقش آفرینی بسیج جامعه زنان تصریح کرد: در اسلام خانواده خیلی بنای مهمی است اما دشمن در همین مراکز وارد می شود و یک نوع انحراف فکری ایجاد می کند و اتفاقا این بحث مطرح می شود که حجاب مانع توسعه و پیشرفت زنان است در حالی که این گونه نیست.وی با اشاره به اینکه توسعه غرب مبتنی بر علم و فناوری بوده است گفت: آیا انسان های زیبا فناوری و علم در غرب را به وجود آوردند؟ یا انسان های اهل فکر و دانشمندان بودند، بخشی از این دانشمندان زن بودند و وقتی که پتانسیل زنان کشور صرف پرداختن به جسم و زیبایی شود از آن بعدی که می خواهد صرف کار علمی کند باز می ماند این انگاره ذهنی یک انگاره ی تهاجمی استثماری است.

افضلی در پایان خاطرنشان کرد: حجاب عاملی در جهت ایجاد مانع در مقابل توسعه و پیشرفت بانوان نیست و این یک انگاره غربی است که بر آن دامن می زنند و ترویج می کنند.

" رسالت رسانه ها در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب

طاهره همیز استاد دانشگاه فرهنگیان و کارشناس حوزه زنان و خانواده مهمان دیگر برنامه "بحث روز" دگروه سیاسی  رادیو ایران با بیان اینکه حجاب یک مقوله انسانی است که اسلام برای آن قوانین مترتب کرده است گفت: همه انسان ها حتی مشرکین و بت پرستان دوست ندارند عزیزشان مورد طمع بیگانه قرار بگیرد این یک امر ذاتی است و محدود به قوانین  و مذهب نیست و به دلیل همین نیاز انسان، خداوند برای آن قانونگذاری کرده است.

همیز در پاسخ به این سوال که آیا حجاب محدود به بانوان است اظهار داشت: در مسئله حجاب ، عفت درجه اول را دارد و باعث می شود مردان و یا زنان هرزه اجازه دستبرد نداشته باشند حجاب محدود به زنان نیست اگرچه زنان سهم بیشتری در این خصوص دارند.

وی در ادامه افزود: ما باید ابتدا مبانی پذیرش حجاب در جامعه را آماده کنیم که این نقش رسانه است، پیشنهاد می کنم مناظرات علمی فاخر با منتقدان و موافقان حجاب هم در صدا و سیما را برگزار کنید.

 همچنین در  مقام آسیب شناسی جدی در این حوزه گام بردارد و بخصوص در

 برنامه های خانواده محور که اخیرا هم از نظر کیفی و هم کمی از سطح قابل قبولی برخوردار شده است. آسیب شناسی می تواند مبنای چاره اندیشی مسئولان فرهنگی و نیز خانواده ها و حتی خود رسانه ها قرار بگیرد.

نقش دیگری که رسانه می تواند ایفا کند ترویج و اشاعه و فرهنگ سازی برای مقوله مهم امر به معروف و نهی از منکر است چرا که در قبال پدیده بدپوششی بیش از هر نهاد یا ارگان حکومتی این خود مردم هستند که می توانند موثر واقع شوند و البته مسئولیت دارند. تا زمانی که در قبال این مسائل از سوی مردم هیچ عکس العملی بروز نیابد محال است با دیگر اقدامات اتفاق خاصی رخ دهد بنابراین جا انداختن و متذکر شدن فرهنگ امر به معروف و نهی از منکر و نیز راه های موثر و شیوه‌های صحیح و اصولی این جزء از فروع دین یکی از رسالت های رسانه ها تلقی می شود.

راه اندازی کرسی های آزاد اندیشی و برنامه های مستند و یا مناظره مانند و به طور کلی تهیه برنامه های آزاد برای بحث و تبادل نظر پیرامون این موضوع می تواند به درک بهتر و عمیق تر ابعاد این پدیده برای جوانان بینجامد چرا که دلیل بسیاری از این هنجارشکنی های اجتماعی عناد یا مخالفت و لجبازی نیست بلکه یک تصور و یا باور غلط اجتماعی و یا حتی دینی است.

همیز با اشاره که پژوهش گسترده ای در حوزه  علت بی حجابی و بدحجابی انجام شد ادامه داد: ۲۵ علت آن در خود فرد است، ۹ علت خانواده باعث می شود که فرد نپذیرد و ۱۴علت آن در جامعه است، بنابراین باید مبانی نظری حجاب را بررسی کنیم چرا که قانون والایی است که خود غربی ها هم می پذیرند.

وی ادامه داد: این یک مسئله انسانی است که همه به آن علاقه دارند اما امروزه متاسفانه تبدیل به یک مسئله سیاسی شده است در حال حاضر برای نشان دادن اعتراض و مبارزه با یک سری اصول با بی حجابی این کار را می کنند و بی حجابی یک کارکرد سیاسی پیدا کرده است.

"حجاب هنجاری فراتر از قوانین"

مریم خطیب زاده مسئول فضای مجازی بسیج جامعه زنان نیز  میهمان تلفنی برنامه "بحث روز"  گروه سیاسی رادیو ایران نیز با اشاره به اینکه در موضوع حجاب ما نباید نقش مهم و اساسی رسانه ها غافل شویم اظهار داشت: متاسفانه اتاق فکرهای بسیاری از رسانه های غربی عامدانه طراحی بسیار دقیقی را در تصویرسازی نادرست از زنان محجبه دارند سعی می کنند و  زنان محجبه را چه در ایران و چه سایر کشورهای اسلامی و حتی کشورهای غربی انسانهای متحجر عقب افتاده و بدون سواد علمی و حتی تروریست به نمایش بگذارند تا بتوانند به اهداف خاص خود دست پیدا کنند و در طرف مقابل شخصیت هایی که التزام و اعتقادی به موضوع حجاب ندارند و حتی در برهه ای هم کشف حجاب کرده اند این ها الگو و اسطوره برای بسیاری از دختران و زنان جوان ایران و سایر کشورها معرفی کنند

وی با اشاره به اینکه ایجاد شکاف در بدنه اجتماعی ما و همچنین ایجاد انگاره ها و الگوهای انحرافی از مهمترین برنامه های دشمن است ادامه داد: این یک سناریو ازپیش تعریف شده است و از پروژه های مختلفی که از سالهای گذشته هم داشتند استفاده کردند و حتی برنامه ها و تصویرسازی که در سال ۹۸ سعی در پیاده سازی آن دارند انگاره هایی است که در آن تلاش می کنند بین شخص باحجاب و بی حجاب در داخل کشور رقم بزنند و از فاصله اندازی بین این دو قشر درکشور به مقصود خودشان برسند.

وی با بیان اینکه متاسفانه رسانه های داخلی ما در زمینه الگوسازی ضعیف عمل کردند خاطرنشان کرد: رسانه های انقلابی با معرفی کردن بسیاری از بانوان موفق محجبه کمک بزرگی به فرهنگ سازی در زمینه حجاب داشته باشند، حجاب یک موضوع بسیار مهم اجتماعی فرهنگی است که ساختارهای توسعه کشور ما را تا حدود زیادی دراختیار دارد.

 

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد