طب سنتی | نسخه ساده و همگانی "ابن سینا" برای درمان "افسردگی"
– اخبار اجتماعی – به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ "افسردگی" تغییر خلق بهسمت غم و اندوهگینی است که معضلی رایج است و شیوع بالایی دارد و از علل پیشرو در ایجاد ناتوانی در دنیا بهشمار میرود بهطوری که در
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ "افسردگی" تغییر خلق بهسمت غم و اندوهگینی است که معضلی رایج است و شیوع بالایی دارد و از علل پیشرو در ایجاد ناتوانی در دنیا بهشمار میرود بهطوری که در ۲۰ سال آینده دومین عامل منجر به ناتوانی در جهان خواهد شد.
با وجود درمانهای فعلی، بیش از ۷۵ درصد بیماران، عود افسرگی را تجربه میکنند؛ داروهای ضدافسردگی نیز دارای عوارض گوناگونی از قبیل اقدام به خودکشی، اختلالات جنسی، افزایش وزن و عوارض مربوط به سیستم عصبی مرکزی هستند. علاوه بر این درمان افسردگی حتی در بهترین شرایط، قادر نیست بیش از ۵۰ درصد بار ناتوانی ایجادشده توسط این بیماری را بازگرداند.
غم که یکی از علائم اصلی اختلال افسردگی اساسی است در طب سنتی ایران مورد توجه قرار گرفته و یکی از حالات روحی و روانی است که در این حالت روح بهتدریج به درون حرکت میکند.
طب سنتی ایران، توجه و اهمیت بیشتری برای پیشگیری، نسبت به درمان بیماریها قائل است؛ نگاهداشت سلامتی از چنان اهمیتی برخوردار است که طب سنتی ایران، نقش طبیب را حفظ تندرستی بههنگام سلامتی و بازگرداندن آن بههنگام بیماری میداند؛ اصول پیشگیری بر شش اصل مهم استوار است که شامل هوا، خوردن و آشامیدن، ورزش، احتباس و استفراغ، خواب و بیداری و همچنین حالات روحی و روانی است.
پیش از این در بخش نخست و دوم این مطلب، ارتباط و تأثیر "آبوهوا" و "مصرف مواد غذایی گوناگون" بر افسردگی را بررسی کردیم:
چه ارتباطی بین افسردگی و آبوهوا وجود دارد؟ + پاسخ حکمای طب سنتیطب سنتی | افزایش احتمال ابتلا به "افسردگی" در پی مصرف غذاهایی با طبع سرد
در ادامه، ارتباط ریاضت در بروز افسردگی از نگاه طب سنتی را بررسی میکنیم.
اهمیت "حرکت" از دیدگاه طب سنتی را میتوان در سخن حکمای این طب پیدا کرد، جایی که شیخ الرئیس، ورزش را مهمترین تدبیر برای حفظ و پاسداشت سلامتی میداند. از دیدگاه طب سنتی، ریاضت مفرح است و باعث ایجاد نشاط در فرد میشود همچنین ورزش باعث تقویت تمام قوتها میشود.
برخی از حکما منشا تمام قوای موجود در بدن را قلب دانسته و شادی را نیز با قلب مرتبط میدانند؛ قوای نفسانی که منشأ آن مغز و سیستم عصبی است نیز به وسیله ورزش تقویت شده و منجر به عملکرد بهتری در تدبیر کارها و افزایش خلق و خو و درک لذت میشود.
ریاضت از معدود مواردی است که باعث انتعاش (برخاستن، نیکوشدن حال) حرارت غریزی میشود؛ به بیان دیگر ورزش باعث میشود حرارت غریزی که به مرور زمان ضعیفتر میشود، تقویت شده و توان لازم برای ادامه حیات فراهم شود.
مطالعات نشان میدهد که انجام ورزش بهعنوان قسمتی از سبک زندگی سالم، نقش مثبتی در پیشگیری و کاهش شیوع افسردگی دارد همچنین ورزش و فعالیت فیزیکی در کنار عوامل دیگری مانند اصلاح رژیم غذایی، بهبود کیفیت خواب، کاهش مصرف مواد مخدر، الکل و نیکوتین، نقش مهمی در درمان افسردگی دارد.
افسردگی، عموما با سطح پایین فعالیت فیزیکی همراه است؛ در بزرگسالان روش زندگی فعال با کاهش علائم افسردگی ارتباط مستقیمی دارد که این ارتباط در زنان و افراد بالای چهل سال قویتر است؛ بررسیها نشان میدهد افراد افسرده در مقایسه با افراد سالم، وقت کمتری را صرف فعالیت فیزیکی خفیف تا متوسط میکنند.
مطالعات متعددی نیز نقش رفتارهای غیر متحرک مانند دیدن تلویزیون با استفاده از کامپیوتر را در افزایش خطر ابتلا به افسردگی به اثبات رساندهاند همچنین مطالعات مختلف به اهمیت فعالیت فیزیکی و ورزش در درمان افسردگی اشاره کردهاند.
جمعبندی نتایج چندین مطالعه مداخلهای، معیارهای ذیل را برای ورزش مؤثر در درمان افسردگی پیشنهاد میکنند:
۳۰ دقیقه ورزش، سه بار در هفته که برای هشت هفته ادامه داشته باشد.
گروهی از بررسیهای مروری، نقش مؤثر ورزشهای هوازی را در درمان افسردگی مورد توجه قرار دادهاند و برخی دیگر ورزشهای انجام شده تحت نظر افراد خبره را نسبت به ورزشهای خانگی مؤثرتر میدانند، هر چند شواهد نشان میدهد که روشهای دیگر فعالیت فیزیکی نیز ممکن است باعث کاهش معنیدار علائم افسردگی شود.
طب سنتی ایران ورزش خفیف تا متوسط را نسبت به ورزش شدید، برای حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماریها مؤثرتر دانسته و این حد از فعالیت فیزیکی را توصیه میکند. این حد از فعالیت فیزیکی در منابع جدید نیز مورد تأکید قرار گرفته است.
از دیدگاه ابن سینا اگر فردی برنامه منظمی برای انجام ورزش معتدل و در زمان مناسب داشته باشد، از درمانهای مورد نیاز برای بیماریهای مادی و امراض مزاجی از جمله غم و افسردگی بینیاز خواهد شد.
به صورت خلاصه میتوان گفت طب سنتی بر نقش پیشگیری کننده فعالیت فیزیکی و ورزش همچنین تقویتکنندگی تمام قوا به واسطه ورزش تأکید بیشتری داشته و ورزش را به عنوان مهمترین عامل حفظ سلامتی مورد تأکید ویژه قرار داده است؛ طب جدید نیز روشهای کاربردیتری را جهت پیشگیری و درمان افسردگی به واسطه ورزش و فعالیت فیزیکی پیشنهاد کرده است.
خروجی دانشکدههای طب سنتی نمود عینی نداردنمکی: وزارت بهداشت نباید بنگاهداری کند/طب سنتی را ساماندهی میکنیم۹ راهکار و دستور ضروری طب سنتی برای حُسن روزهداریتوجه به طب سنتی سبب پیشرفت سلامت کشور میشودتوجه ویژه رهبر معظم انقلاب به یک منبع مهم طب سنتی + فیلم"طب سنتی" بهجای سرکوب علائم بیماری در پی "درمان ریشهای" است
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰