عطر خوش بهار نارنج در اردیبهشت شیراز/ خاصیت های درمانی باورنکردنی در گلبرگ های شکوفه بهاری
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، شهر شیراز را از آثار هنری و کتیبهها در معبد آناهیتا و تخت جمشید، شهری که پایتخت تمدن و فرهنگ ایران در بسیاری از حکومتها و آثار تاریخی به جا مانده
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، شهر شیراز را از آثار هنری و کتیبهها در معبد آناهیتا و تخت جمشید، شهری که پایتخت تمدن و فرهنگ ایران در بسیاری از حکومتها و آثار تاریخی به جا مانده از دورانهای مختلف و به عنوان یکی از مهمترین مراکز گردشگری ایران مطرح که از جمله آتشکده سیمکان، آرامگاه حافظ، سعدی، خواجوی کرمانی و باغهای ارم و دلگشا و عفیفآباد را میتوان دید.
شیراز جلوه گاه با شکوه خداوندی و مرکز تلالو نور و حاجت روایی از جمله فرزندان موسی بن جعفر (ع) احمد ابن موسی شاهچراغ، سید علاالدین حسین، شهر راز و نیاز، شهر عشق و هنر، مهد اندیشههای عارفانه و عاشقانه است.
نیمه اردیبهشت میرسد، غنچههای سفید بهار نارنج در میان برگهای همیشه سبز خودنمایی و آرام آرام شکفته و عطرشان مشام را سحر میکند.
بهار نارنج، شکوفهای خوش عطر بهاری این شمیم بهشتی
محمد ابراهیم زحلی نژاد پزشک و دکترای تخصصی طب سنتی و عضو هیئت علمی علوم پزشکی شیراز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، بیان کرد: استفاده بهار نارنج در طب سنتی شادی بخش و تقویت اعصاب را به همراه دارد افرادی دچار سرماخوردگی، فلج و سکته مغزی شدند میتوانند برای درمان از عرق بهار نارنج استفاده کنند.
وی ادامه داد: یکی از خاصیتهای عرق بهار نارنج اشتها آور بودن آن است و باعث تقویت معده و هضم غذا میشود.
پزشک و دکترای تخصصی طب سنتی و عضو هیئت علمی علوم پزشکی شیراز ادامه داد:دم کردن چای همراه با بهار نارنج خشک می تواند نفخ چای را از بین برد، اما باید توجه داشت که زیاده روی در مصرف بهار نارنج باعث بی خوابی میشود.
محمد ابراهیم زحلی نژاد با بیان اینکه عرق بهار نارنج مسکن اعصاب و آرام بخش است، افزود: عرق بهار نارنج با نشاط آور و اشتها آوربودن میتواند به اعصاب و آرام و قرار گرفتن و ایجاد آرامش کمک بزرگی باشد.
همچنین برای افرادی که از درد سنگ کلیه و صفرا رنج میبرند میتوان با اضاف کردن عرق بهار و آب کرفس این درد را تسکین داد.
خوشا سپیده دمی باشد آنکه بینم باز*** رسیده بر سر الله اکبر شیراز
بدیده بار دگر آن بهشت روی زمین*** که بار ایمنی آرد نه جور قحط و نیاز
زارع مسئول یک کارگاه عرق گیری در شیراز در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، با شروع فصل بهار و شکفته شدن شکوفههای نارنج و خواص بهار نارنج بیان کرد: بهار نارنج با طبع گرم دارای خواص فراوان از جمله رفع سکسکه، آرام بخش و رفع سنگ صفرا است، که این عرق در دسته عرقهای نشاط آور و برای رفع بی خوابی افراد استفاده میشود.
محصولاتی که از بهار نارنج بدست میآید شامل عرق، شربت و مربا است که از خشک شده آن هم برای تهیه دمنوش استفاده میشود.
عطر یک شکوفه بهار نارنج نوید آمدن بهار
زارع درخصوص آداب تهیه مربای بهار نارنج، این سنت دیرینه شیراز گفت: پس از جمع آوری شکوفهها به میزان لازم، گلبرگها از یکدیگرجدا شده و همگی شسته، سپس شکوفهها را در ظرف (دیگ) مناسب به همراه آب یک بار میجوشانند با افزودن مقداری آب آهک که هم باعث جلوگیری از تلخی و هم شفافیت گلبرگها میشود و پس از این کار، گلبرگها را با محلول آب و شکر میجوشانند، برای جلوگیری از شکرک زدن مربا مقداری آب نارنج در پایان پخت اضافه می کنند و در پایان این مربای به دست آمده هر ذائقهای را شیفته خود خواهد کرد.
وی اضافه کرد: جوشیدن گیاهان مختلف از جمله بهار نارنج، خارج شدن شیره، تبخیر و تبدیل به عرق، که تمام خواص گیاه را حفظ و در انواع بیماریها مورد استفاده قرار گیرد که می تواند یکی از بهترین راه ها برای استفاده از این گیاهان خوش عطر باشد.
شکوفه درخت نارنج در فصل بهار، درخت را زینت داده و در پاییز و زمستان، جای خود را به میوه نارنج میدهد. بهار نارنج منبع بسیار خوبی از مواد مغذی و مواد معدنی ضروری شامل منیزیم، منگنز، بور، کلسیم، روی، سلنیوم، سدیم، مس و پتاسیم است که برای بدن مفید هستند.
برای جلوگیری از آسیب دیدن لباسها توسط حشرات، به جای استفاده از نفتالین میتوان از پوست و شکوفههای خشک نارنج استفاده کرد بهار نارنج در ظرف مسی تا هفت سال و در ظرف شیشهای تا یک سال باقی میماند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰