ابردزدهایی که در چارچوب قانون کار میکنند/ چگونه تروریسم از دل اقتصاد به دنیا آمد؟
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، این روزها اعتراضات جلیقهزردهای فرانسه دیگر محدود به افزایش قیمت سوخت نیست، دامنه اعتراضات به بلژیک و هلند هم کشیده و تکانههایی در انگلیس ایجاد کرده است ، شعارهای جلیقه زدها صراحتا علیه کپیتالیسم است. مردمی که مستقیما عامل بدبختی و شرایط بد اقتصادی خود را اقتصاد سرمایهگرایی میدانند. اقتصادی که در
گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، این روزها اعتراضات جلیقهزردهای فرانسه دیگر محدود به افزایش قیمت سوخت نیست، دامنه اعتراضات به بلژیک و هلند هم کشیده و تکانههایی در انگلیس ایجاد کرده است ، شعارهای جلیقه زدها صراحتا علیه کپیتالیسم است. مردمی که مستقیما عامل بدبختی و شرایط بد اقتصادی خود را اقتصاد سرمایهگرایی میدانند.
اقتصادی که در طول قرون گذشته همواره مورد انتقاد و هجمه متفکرین غربی و با بحرانها و رکودهای عظیمی روبرو بوده به گونهای که اکثر اندیشمندان را به این اعتراف واداشته است که نظام سرمایهداری در پایان عمر خود به سر میبرد.
تا جایی که بیش از ۱۵۰۰ جلد کتاب در نقد لیبرالیسم و اقتصاد سرمایهگرایی در ایالات متحده آمریکا نوشته و منتشر شده است. بسیاری از نویسندگان این کتابها افرادی چون پروفسور جوزف استیگلیتز و پروفسورکورتن برنده جوایزی چون نوبل اقتصادی هستند و از نخبگان اقتصادی و اجرایی غرب به شمار میآیند.
در این میان پروفسور راس اشکرافت با ساخت مستندی به نام چهار سوارکار “Four Hoursemen” به همراه تعداد زیادی از اقتصاددانان و سیاستمداران آمریکا که خود را توابین عرصه اقتصاد مدرن مینامند، به واکاوی سیستم اقتصادی-سیاسی غرب یعنی نظام سرمایهگرایی پرداخته است.
سیستمهایی که از نظر آنها در طول قرنها تغییر کرده و یا حتی به صورتی هدفمند به نفع طبقهای کوچک و ثروتمند تحریف شدهاند و سکوت در برابر این سیستمهای غلط به نوعی تمکین کردن به آنها و طبقه کوچک ثروتمند است.
یکی از نقاط قوت این مستند حضور چهرههای برجسته سیاسی و اقتصادی است که به اعتبار علمی آن افزوده است. این مستند در پنج حوزه اوج و فروپاشی امپراطوریها، بانکداری، تروریسم، منابع طبیعی و پیشرفت به تشریح و تبیین مسائل مبتلابه نظام اقتصادی سیاسی غرب و به تبع آن، جهانِ بینالملل میپردازد.
تمام علائم فروپاشی ابرقدرتها امروز در آمریکا دیده میشود
کارشناسان این مستند تمام علائم فروپاشی ابرقدرتها یعنی بزرگی و بینظمی نیروهای نظامی و رشد جنایتهای آنها، تجملگرایی و خودابرازی با پول و مادیات، تشدید بیشتر شکاف طبقاتی بین فقرا و اغنیا، وابستگی هرچه بیشتر زندگی مردم به حکومت، اعتیاد شدید فکری و جسمی نسبت به مناسبات جنسی و کاهش ارزش پول را در آمریکای امروز حاضر و موجود و غرب را در یک خودارضایی میدانند.
لارنس ویلکرسون رئیس کارکنان وزیر سابق امور خارجه آمریکا میگوید: تمامی علائم و نشانههای معمول فروپاشی امپراطوریها، امروزه هریک واضحتر از دیگری در امپراطوری غرب به چشم میخورد.
اقتصاددانها و بانکداران از فقر، فساد، جرائم سازمان یافته و بلایای زیست محیطی بدترند
از نظر این کارشناسان باید به عقب بازگشت و مسیر اشتباه طی شده را تصحیح کرد، سودپرستی کثیف سیستم اقتصادی حاکم و جرایم سازماندهی شده در حال رشد، فقر میلیارها انسان و فجایع بیشمار زیست محیطی تنها تهدیدهای تمدن غرب نیستند بلکه دولتها و اقتصاددانهایی که به حال فزع افتادهاند ازهمه آن تهدیدها بدترند و با این وضعیت جنگ، قحطی، طاعون و مرگ در راهند.
مردم از دست بانکداران و حرص و طمع آنها عصبانی هستند چرا که آنها ضررهای فراوانی به بار آوردهاند اما غرامت را مردم پرداخت کردهاند، شرکتهای بزرگ و چند ملیتی بر آمریکا مسلط شدهاند اما هیچ علاقهای به بهبود معیشت مردم و امنیت ندارند.
گلادیاتورهای عصر مدرن
اما شاید این سوال پیش بیاید که چرا با وجود مشاهده این علائم مردم علیه ابرقدرتها واکنشی از خود نشان نمیدهند؟ جواب این سوال را جان پرکینز اقتصاددان در مستند میدهد:
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰