راهکارهای جلوگیری از قاچاق دام/ قاچاق دام می تواند شیوع بیماری تب برفکی را گسترش دهد
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تیتریک، خبر قاچاق دام در چند ماهه اخیر جزو اخبار کشوری و استانی است که هرازگاهی به گوش می رسد. قاچاق دام جزو تخلفاتی است که از گذشته در کشور وجود داشته
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از تیتریک، خبر قاچاق دام در چند ماهه اخیر جزو اخبار کشوری و استانی است که هرازگاهی به گوش می رسد. قاچاق دام جزو تخلفاتی است که از گذشته در کشور وجود داشته اما با توجه به شرایط و افزایش بی رویه قیمت گوش روی آن حساسیت بیشتری ایجاد شده است و به گفته مدیرکل نظارت بر سامانه های الکترونیکی و هوشمند ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور قبلا این قاچاق ورودی بوده که با نوسانات قیمت ارز به قاچاق خروجی از کشور تغییر ماهیت داده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی نیز می گوید:کشور چند هزارکیلومتر مرز خشکی و آبی دارد و با توجه به گستردگی مرزهای کشور از جنوب و شمال کشور بخشی از دام کشور قاچاق می شود.
طبق بررسی ها و آمار داده شده افزایش قیمت ارز و وسوسه بهای بیشتر باعث قاچاق دام به کشورهای همسایه به ویژه عراق شده است. این اواخر در البرز نیز اخباری مبنی بر توقیف قاچاق دام به گوش رسید که به گفته مسئولان مبدا این قاچاق البرز نبوده اما چند محموله گذری توسط ماموران مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشف و اطلاع رسانی شد.
گفته می شود همه مشکلاتی که از گذشته در زمینه قاچاق دام وجود داشته و اکنون افزایش یافته به دلیل نبود هویت در دام هاست. این افزایش قاچاق بر قیمت گوشت و در نتیجه مصرف خانوار تاثیر گذاشته است.
کشف ۴ محموله دام قاچاق در البرز
رییس پلیس آگاهی البرز با بیان اینکه در ۲ ماه گذشته ۴ محموله دام در استان توقیف و ۶ نفر دستگیر شده اند می گوید: ارزش این محموله ها ۵۰۰ میلیون تومان بوده است.
«سرهنگ محمد نادربیگی» می افزاید: در این محموله ها ۳۰ راس دام سنگین (گاو) و ۴۲ راس دام سبک (گوسفند) بوده که حین عبور از اتوبان توقیف شدند.
سرهنگ نادربیگی می افزاید: بخشنامه ای از ناجا ابلاغ شده که از ۶ ماه دیگر اجرایی می شود و بر اساس آن خرید و فروش دام ها باشد حتما با پلاک و شناسه باشد.
وی با بیان اینکه گشت های نظارتی تقویت و نظارت در اتوبان و رصد خودروهای حامل احشام بیشتر شده می گوید: در صورت مشاهده مشکل یا موارد تخلف به اداره تعزیرات استان ارجاع داده می شود.
البرز قاچاق دام نداشته است
وی اظهار می کند: محموله های توقیف شده همه گذری از استانی به مقصد استان دیگر بوده و از البرز هیچ قاچاق دامی انجام نشده است.
رییس پلیس آگاهی البرز با اشاره به حساسیتی که اکنون در کشور وجود دارد می گوید: توصیه می کنم برای هر گونه حمل و نقل دام حتما با گرفتن مجوز لازم اقدام شود.
طرح هویت دار شدن دام اجرایی می شود
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی البرز با بیان اینکه برای جلوگیری و مبارزه با قاچاق دام باید طرح هویت دار کردن دام اجرایی شود می گوید: در دستورالعمل جدید هیات وزیران این امر پیش بینی شده که همه دام های کشور باید هویت دار شوند البته این طرح هنوز در حد پیش نویس است اما با اجرا شدن آن در حوزه قاچاق دام بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
«حسین طرق» می افزاید: در این دستورالعمل عنوان شده که همه دام های کشور باید با پلاک ۱۰ رقمی یا شناسه ۱۵ رقمی اختصاصی برای هر دام هویت دار شوند.
مهلت ۶ ماهه برای دام سنگین و یکساله برای شناسه دار شدن دام سبک
طرق می گوید: در دستورالعمل ارسالی از هیات وزیران برای دام های سنگین مانند گاو، گوساله، شتر و گاومیش ۶ ماه و برای دام سبک مانند گوسفند یک سال مهلت داده شده که هویت و شناسه دار شوند.
وی با بیان اینکه هنوز مشخص نیست مجری این طرح سازمان جهارکشاورزی است یا اداره دامپزشکی، می افزاید: آنچه اهمیت دارد این است که قدم اول برای جلوگیری و مبارزه با قاچاق دام هویت دار شدن دام هاست تا جلوی این نوع سواستفاده و تخلف گرفته شود.
طرق اظهار می کند: از طریق دامپزشکی بقیه بسترها پیش بینی شده و در حال اجراست مانند سامانه قرنطینه که آنلاین است وبه سامانه صدور بارنامه که به سازمان حمل و نقل جاده ای کشور است لینک شده است.
معاون سلامت اداره کل دامپرشکی البرز اضافه می کند: هر خودرویی که بخواهد برای نقل و انتقال دام اقدام کند اول باید از سامانه یا شرکت حمل و نقل پیش بارنامه بگیرد بعد مجوز حمل و نقل را از اداره دامپزشکی دریافت کند بعد روی مجوز حمل بارنامه اصلی را می گیرد.
طرق می گوید: به این ترتیب همه دام هایی که با مجوز دامپزشکی نقل و انتقال داده می شوند هم از نظر بهداشتی دام تحت کنترل است و هم از نظر مجوز دامپزشکی مشکلی ندارد.
شروط های لازم برای نقل و انتقال دام
وی اظهار می کند: معمولا برای نقل و انتقال دام در استان های مختلف از ۹ تا ۱۲ شرط برای جابجایی گذاشته می شود که طبق این شروط بومی بودن دام، ثبت اطلاعات دام در سامانه، خوردن واکسن تب برفکی، ۱۵ روز از زمان واکسن گذشته باشد، بیش از ۴ ماه از دریافت واکسن نگذشته باشد، سم پاشی شدن، استفاده از خودروی مجاز برای حمل دام و… از نمونه های این شروط هستند و در پایان اینکه صدور مجوز حمل در سامانه یکپارچه قرنطینه کشور ثبت شود. در این صورت قبل از این که دام حرکت کند همه وضعیت آن را رویت می کنند.
طرق با تاکید بر اهمیت اجرای طرح هویت دار کردن دام می گوید: در این صورت هرجا دامی مشاهده شود هم از نظر سلامت و هم وضعیت کلی دام اطلاعات لازم در دسترس خواهد بود و نواقصی که اکنون وجود دارد برطرف خواهد شد.
ضرورت همکاری نهادهای متولی برای جلوگیری از قاچاق دام
وی اظهار می کند: دامپزشکی وظیفه تامین و تایید سلامت دام را بر عهد دارد و در زمینه قاچاق دام با بسترهایی که فراهم شده، ارگان های دیگر بایدهمکاری کنند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی البرز با اشاره به اینکه پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان در یک ماه گذشته عملکرد و کشفیات خوبی در زمینه قاچاق دام داشته می افزاید: توصیه می شود افراد از حمل و نقل دام بدون مجوزهای دامپزشکی که به عنوان قاچاق محسوب می شود خودداری کنند.
قاچاق دام می تواند شیوع بیماری تب برفکی را گسترش دهد
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی البرز با بیان اینکه در استان کانونی برای این بیماری گزارش نشده می گوید: برای پیشگیری از این بیماری اطلاع رسانی لازم از طریق رسانه ها و سیمای استان و همچنین با پیامک ارسالی از جانب اتحادیه دامداران استان به همه دامداران انجام شده است.
«حسین طرق می افزاید: جلسه ای با اتحادیه دامداران برگزار و تاکید شد که همه اعضا با استقبال از واکسیناسیون برای واکسن دام ها اقدام کنند و با رعایت اصول قرنطینه در دامداری، ورود و خروج دام، خوراک، وسایل نقلیه و… باید کنترل و رعایت شود و اگر خودرویی به دامداری وارد می شود حتما باید ضدعفونی شود.
طرق با اشاره به اینکه نقل و انتقال دام در زمان اجرای طرح واکسیناسیون ممنوع است می گوید: سومین طرح واکسیناسیون امسال از۱۸ بهمن شروع شده و تا پایان اسفند ادامه دارد و در این مدت باید از نقل و انتقال و جابجایی دام خودداری شود.
معاون سلامت دامپزشکی البرز می گوید: در این طرح برای گاوداری های سنتی هم تهیه واکسن و هم تزریق آن توسط اکیپ دامپزشکی و رایگان انجام می شود و در دامداری های صنعتی هم، هزینه تامین واکسن با خود دامداری اما تزریق بر عهده دامپزشکی و به طور رایگان انجام می شود.
طرق اظهار می کند: بیماری تب برفکی یکی از بیماری های ویروسی و واگیردار است که در همه زوج سم ها و دام های اهلی سنگین و سبک مانند« گاو، گوسفند،گوزن، گاومیش و بز شیوع پیدا می کند. این دام ها نسبت به این بیماری بسیار حساس هستند و اگر کانونی دیده شود به شدت شیوع پیدا می کند. حتی با علوفه و خوراکی که از دامداری آلوده وارد شود به سرعت مبتلا می شود.
وی می افزاید: علائم آن بستگی دارد که در کجای بدن دام باشد، گاهی در دهان دام می زند که مانع غذا خوردن و در نتیجه لاغری و کاهش وزن دام می شود و گاهی بین سم حیوان می زند که اندام حرکتی را از کار می اندازد و حیوان را زمین گیر می کند و گاهی ممکن است در دام های آبستن روی پستان حیوان باشد که مانع دوشیدن آن می شود. این بیماریدر دام های جوان ماننده بره، بزغاله و گوساله می تواند کشنده هم باشد.
خدیجه ستارزاده
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰