تاریخ انتشار : دوشنبه 13 اسفند 1397 - 4:56
کد خبر : 52250

جمعیت زنان فرهیخته یزد یکی از متولیان حوزه زنان یزد است

جمعیت زنان فرهیخته یزد یکی از متولیان حوزه زنان یزد است

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار فارس از یزد، منیره حسین پور در آخرین میزگرد علمی جمعیت زنان فرهیخته و فعال عرصه فرهنگ دینی یزد در سال جاری به تبیین موضوع «جایگاه زنان بعد از انقلاب در دو محور خانواده و اجتماع» پرداخت. وی افزود:

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار فارس از یزد، منیره حسین پور در آخرین میزگرد علمی جمعیت زنان فرهیخته و فعال عرصه فرهنگ دینی یزد در سال جاری به تبیین موضوع «جایگاه زنان بعد از انقلاب در دو محور خانواده و اجتماع» پرداخت.

وی افزود: برای تبیین وضعیت و نقش زنان بعد از انقلاب اسلامی باید ابتدا جایگاه زن در قرآن را که پشتوانه انقلاب ما کتاب مقدس اسلام است؛ بررسی کنیم.

عضو جمعیت زنان فرهیخته فعال عرصه فرهنگ دینی یزد با یادآوری آیه ۲۲۸ سوره بقره، بیان کرد: زنان هم وظایفی دارند و در قرآن هر جا از مشارکت می‌گوید وظایف زن مساوی با مرد بیان می‌شود.

حسین پور تصریح کرد: قرآن کریم مقامات معنوی را خاص مردان نمی‌داند و گرامی‌ترین افراد را نزد خداوند باتقواترین می‌داند.

وی با اشاره به آیه ۱۲ سوره روم گفت: در این آیه خداوند می‌فرماید من از جنس شما جفتی قرار دادم که مایه آرامش شماست و این خطاب خداوند هم به زن و هم به مرد، استثنا قائل نشده است و در آیه ۱۸۷ سوره بقره نیز همسران را پوشاننده عیوب یکدیگر و رازدار هم معرفی می‌کند…

عضو جمعیت زنان فرهیخته فعال عرصه فرهنگ دینی یزد تأکید کرد: هر جای اسلام را که ورق بزنیم از زنان به‌عنوان محور اصلی هم در خانواده و هم تأثیرگذار در اجتماع معرفی می‌کند و این اهمیت را در خانه و خانواده به زن داده شده است.

حسین پور تاریخ معاصر را یادآور شد و افزود: در تاریخ قبل از انقلاب زنانی شایسته داریم که برای به ثمر رسیدن انقلاب نقش پررنگی داشتند و امام راحل به‌عنوان بنیان‌گذار جمهوری اسلامی ایران مهم‌ترین ویژگی انقلاب را مردمی بودن آن می‌دانستند و در بیانی دیگر فرمودند بانوان ثابت کردند که پیشاپیش این نهضت قدم برداشتند و سهم بزرگی در این نهضت دارند و زنان در آتیه برای مملکت ما پشتوانه هستند.

وی ابراز کرد: انقلاب اسلامی باعث شکسته شدن دیدگاه سنتی در مورد زنان شد و زنان در مسائل سیاسی و اجتماعی هم وارد شدند به‌طوری‌که بعد از جریان ۱۷ شهریور و کشته شدن شمار زیادی از زنان انقلابی، شهید مطهری فرمودند این فاجعه نقطه عطف مهمی در تاریخ حضور زنان در عرصه سیاست است و امام خمینی (ره) ایجاد تحول در زنان و جوانان را از مزیت‌های این انقلاب می‌دانستند.

عضو جمعیت زنان فرهیخته فعال عرصه فرهنگ دینی یزد با شاره به تأکید رهبر معظم انقلاب که خواستار واگذاری حل مسائل زنان به خودشان هستند ابراز کرد: زنان در طول چهار دهه گذشته پس از پیروزی انقلاب اسلامی در همه صحنه‌ها حضور فعال داشته‌اند و جمعیت زنان فرهیخته و فعال عرصه فرهنگ دینی که متشکل از زنان پژوهشگر و انقلابی و فعال یزد است می‌تواند یکی از متولیان حوزه زنان، اولویت‌سنجی و مسائل و مشکلات زنان باشد.

حسین پور کارکرد تشکیلاتی در حوزه زنان و شناخت آسیب‌ها را از سوی اعضای جمعیت خواستار شد و افزود: گروه شدن یکی از کارهای عالی برای ارتقای فعالیت ماست و ما به‌ندرت توانستیم به گروه‌های کوچک‌تری تبدیل بشویم.

وی مسائل اقتصادی مردم را یادآور شد و گفت: اگر مسائل اقتصادی بر خانواده فشار بیاورد باعث افزایش مشکلات اجتماعی خواهد بود که در سال ۹۸ پرداختن به مسائل خانواده با رویکرد سبک زندگی اسلامی می‌تواند تا حد زیادی از آسیب‌های خانواده بکاهد.

*ورود به سال جدید با روحیه جهادی

فرح طالعی دبیر جمعیت زنان فرهیخته و فعال عرصه فرهنگ دینی با تقدیر از حضور علمی بانوان در این نشست اظهار امیدواری کرد: در سال جدید اعضا بتوانند با دست‌پر و جهادی‌تر در این عرصه جمعیت و اولویت‌سنجی مشکلات زنان وارد شوند.

وی برتری استان یزد در زمینه حفظ قرآن و بانوان قرانی را یادآور شد و گفت: فرهنگ‌سازی در زمینه دینی و ترویج آن نیازمند روحیه جهادی و انسجام دست‌اندرکاران آن است به‌طوری‌که در مجموعه سازمان تبلیغات سلامی یک شورای پژوهشی با حضور اساتید دانشگاه اولویت‌های سالیانه را اعلام می‌کنند.

دبیر جمعیت، ارائه نظرات و پیشنهاد‌ها اعضا را به دبیرخانه این جمعیت خواستار شد و گفت: از دادن پیشنهاد خسته نشوید زیرا هر دیدگاه شما اثربخش خواهد بود.

* فعالیت‌های زنان فرهیخته یزد در ردیف برترین‌های کشور

سیما راغبیان رئیس جمعیت زنان فرهیخته و فعال عرصه فرهنگی دینی یزد در این نشست با تقدیر و تشکر از حضور همه اعضا و استقبال از جلسات جمعیت، فعالیت مضاعف اعضا در آسیب‌شناسی و ارائه راهکار در حوزه زنان را خواستار شد و برتری جمعیت زنان یزد را در ردیف استان‌های برتر ازنظر فعالیت تبریک گفت.

وی با تأکید بر فرمایش رهبر معظم انقلاب که باید مسائل زنان به خودشان واگذار شود گفت: در سالی که گذشت این جمعیت فعالیت‌های مختلفی را در محله‌های مختلف شهر و مدارس انجام داد که چاپ بنر معرفی شهدا و تشکیل جلسات سبک زندگی اسلامی در منزل شهدا، تهیه پوستر دستاوردهای انقلاب و تشریح آن در مدارس دخترانه، برپایی میز کتاب در برخی مدارس، مشارکت در پویش نصب پرچم برای هر خانه و دوخت و توزیع پرچم به‌صورت خودجوش، سخنرانی در برخی اجتماعات زنان در محلات و پارک‌ها ازجمله این موارد به شمار می‌رود.

* مطالبات زنان بر اساس الگوهای دینی معرفی شود

آزاده نیک پور از اعضای جمعیت زنان فرهیخته اظهار کرد: تشکیل اتاق فکرمنسجم اعضای جمعیت ضروری است و جایگاه این نشست در حوزه مطالبات زنان و نیازسنجی و ابلاغ آن به اعضا مشخص شود.

وی تأکید کرد: ما در قالب این جمعیت می‌بایست ابتدا نقاط آرمانی و الگوهای مطلوب دینی را مشخص کنیم سپس بر اساس این الگوها و آرمان‌ها نیازهای واقعی زنان را بشناسیم.

عضو جمعیت زنان فرهیخته و فعال عرصه فرهنگ دینی یزد اذعان کرد: نقاط آرمانی دینی از بستر دین برمی‌خیزد و مطالبات زنان را هم از این منظر بشناسیم و با توجه به شخصیت و استعدادهای زنان مطالبه کنیم.

نیک پور با ابراز تأسف از وجود نگاه لیبرالیستی در برخی نهادهای حکومتی به مسائل زنان گفت: به‌طور مثال دوچرخه‌سواری زنان در بحث مطالبه شادی و نشاط زنان به‌عنوان تنها مطالبه مطرح می‌شود که فلان مسئول را به تسهیل راهکارهای اجرایی شدن آن وا‌می‌دارد درحالی‌که دیگر مطالبات زنان در حوزه‌های دین و اجتماع و حتی دیگر رشته‌های ورزشی نادیده گرفته می‌شود.

 

وی گفت: جمعیت زنان فرهیخته و فعال عرصه فرهنگ دینی باید ابتدا الگوی واقعی را به زنان معرفی کند و بعد به مطالبه واقعی برساند و زن دینی را به‌جایی و مقامی برسانیم که از حکومت مطالبه کند.

عضو جمعیت زنان فرهیخته و فعال عرصه فرهنگ دینی، ابراز گلایه رهبر انقلاب از حوزه زنان را یادآور شد و گفت: گله‌مندی ایشان در مورد عدم مطالبه گری زنان از حقوق واقعی خود بوده است و ما باید اولویت‌سنجی کنیم.

مهدیه سادات حسینی مطلق از دیگر اعضای جمیعت و فعال حوزه کتاب با اشاره به نام‌گذاری یزد به‌عنوان پایتخت کتاب ایران گفت: برنامه‌های متنوعی در این زمینه برای بانوان در نظر گرفته‌شده است و حتی از سوی نهاد کتابخانه‌های استان برنامه ویژه‌ای برای زنان زندانی و خانواده زندانیان برنامه‌ریزی و اجرا می‌شود.

* لزوم ایجاد مرکز فرهنگ دینی زنان یزد

صدیقه رمضان خانی پژوهشگر و عضو این جمعیت هم اظهار کرد: به دلیل عدم ایجاد مرکز فرهنگ دینی مستقل در چهارگوشه یزد برای عموم زنان یزدی و عدم آموزش‌های لازم سیاسی و اجتماعی، زنان یزدی در فضای سیاسی و فضای مجازی ضعیف عمل می‌کنند.

وی ابراز کرد: ایجاد پایگاه‌ها و نشریاتی برای انتشار مقالات حوزه بانوان می‌تواند در حوزه اطلاع‌رسانی و شناخت آسیب‌های زنان مؤثر باشد.

مریم عبدالحسین زاده در پاسخ به مطالبه خانم رمضان خانی گفت: خبرنامه زنان در مورد شورای فرهنگی اجتماعی زنان کشور زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی در یک دهه گذشته منتشر می‌شد که با پیگیری از سوی جمعیت امکان انتشار اخبار و مطالبات زنان یزدی در این نشریه وجود دارد.

وی افزود: در یک دهه گذشته به دنبال ایجاد مرکز مطالعات و تحقیقات زن و خانواده بودیم و همه گروه‌های اندیشه‌ورز و پژوهشگران می‌توانند زیر نظر این مرکز اولویت‌های خود را در حوزه زنان ارائه کنند.

عضو این جمعیت ادامه داد: ظرفیت‌های خوبی ازنظر وجود اساتید برجسته حوزه زنان و خانواده می‌تواند استان یزد را بیش از گذشته در زمینه آسیب‌شناسی و حل مشکلات زنان فعال کند.

* ضرورت ارائه پژوهش‌های فقهی در حوزه زنان در یزد

منصوره شاکری از اعضای جمعیت زنان فرهیخته یزد، پرداختن به مباحث فقهی خانواده و زنان را به‌صورت ریشه‌ای خواستار شد و گفت: بانوان طلبه مقطع سه و چهار پژوهش‌های کاربردی در زمینه فقهی دارند که بستر مناسبی برای ارائه آن ایجاد نشده است.

وی افزود: بسیاری از مباحث فقهی به نوجوان و جوان امروزی آموزش داده نمی‌شود و نوع تبلیغ در این زمینه باید به زبان امروزی بیان شود.

*فقدان امربه‌معروف در مورد حجاب در حوزه پسران دانشجو

شهناز مجاهد و عضو جمعیت با اشاره به حضور خود در محیط دانشگاهی یزد اظهار کرد: برخی دختران دانشجو را می‌بینیم درحالی‌که دارای عقاید مذهبی هستند ولی در عمل به‌خصوص در مورد حجاب لجبازی می‌کنند و شاید یکی از علل این موضوع حضور افرادی کم صلاحیت در زمینه آموزشی بوده است.

وی یکی از راهکارهای ترویج حجاب و عفاف در جامعه را آموزش به پسران دانشجو و مردان دانست و افزود: ما همیشه دوره‌های آموزشی را برای دختران برگزار کردیم و از قشر پسران غافل شدیم.

این فعال حوزه پزشکی استان هشدار داد: متأسفانه برخی از دختران امروز به‌خصوص با تحصیلات عالیه به دلیل فقر فرهنگی و دینی یکی از شروط ضمن عقد را عدم بارداری و داشتن فرزند قرار می‌دهند که ترویج مباحث فقهی می‌تواند راهگشا باشد.

*لزوم روحیه جهادی و انقلابی گری در حل مسائل زنان

رؤیا دهقانی پژوهشگر حوزوی در این نشست مطالبات زنان یزدی را بر اساس متون دینی خواستار شد و گفت: پژوهش به‌تنهایی نمی‌تواند راهگشا باشد بلکه رویکرد ما و این جمعیت باید به سمت انقلابی گری و جهادی حرکت کند.

وی گفت: کتب اخلاقی و دینی گذشته را به روش امروزی و ادبیات جدید نگارش کنیم و در اختیار نسل جوان قرار دهیم و زبان شعر و حتی تهیه کتاب صوتی برای فرهنگ‌سازی و زبان هنر یکی از راهکارهایی است که در حوزه علمیه خواهران یزد در حال انجام است.

مریم عاقلی عضو جمعیت زنان فرهیخته و فعال عرصه فرهنگ دینی یکی از راهکارهای ترویج فرهنگ دینی را ارائه اولویت‌ها به هنرمندان متعهد استان عنوان کرد و افزود: هنرمندان ازجمله فیلم‌سازان با زبان هنر ظرفیت الگوسازی را دارا هستند.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد