وظیفه حاکمیت، جلوگیری از ناهنجاری است
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایکنا از فارس، محمدباقر الفت، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه امروز، ۱۲ دیماه در همایش دیدهبانان پیشگیری از وقوع جرم استان فارس با بیان اینکه بهکارگیری و وارد کردن مردم نه با توجه به وضعیت و
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایکنا از فارس، محمدباقر الفت، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه امروز، ۱۲ دیماه در همایش دیدهبانان پیشگیری از وقوع جرم استان فارس با بیان اینکه بهکارگیری و وارد کردن مردم نه با توجه به وضعیت و شرایط خاص به دهه ۸۰ باز میگردد، گفت: تلاش شده از افرادی که ضریب حساسیت آنها بالاست و نمیتوانند ناهنجاریها را تحمل کنند و متقاضی فراهم شدن بستر و شبکهای هستند که بتوانند نظر خودشان را در مواجهه با این وضعیت ناهنجار به اطلاع مسئولان حکومتی برسانند و فساد را در نطفه خفه کنند، برای این امر مهم استفاده شود.
وی افزود: تلاش دیدهبان بر این است که مجموعه و شبکهای از این افراد را ایجاد و برای آنها ابزاری فراهم کند که اطلاعات و گزارشهای خود را برای مراجع قانونی ارسال کنند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با بیان اینکه برنامه دیدهبان، تلفیقی از امر به معروف و نهی از منکر و الکترونیک و انفورماتیک و فضای مجازی است، گفت: این روش مزایای فوقالعادهای دارد که در سالهای اخیر مناسب است و ممکن است در سالهای آینده ظرفیتهای بهتری فراهم شود که امر به معروف و نهی از منکر از طریق آنها نهادینه شود.
الفت با تأکید بر اینکه وظیفه حاکمیت، جلوگیری از ناهنجاری و جرائم و بزهکاری و آسیبدیدگی است، گفت: مردم میتوانند با استفاده از فضای مجازی و ابزار آن، دولت را از وضعیتی که در جامعه وجود دارد مطلع کنند و دستگاهها به وظیفه خود عمل کنند و جلوی استمرار آن وقایع را بگیرند.
وی با اشاره به اینکه امر به معروف در دو قالب رو در رو و غیرمستقیم قابل انجام است، افزود: امر به معروف و نهی از منکر در وضعیت رو در رو برای آمران به معروف و ناهیان از منکر مشکلات زیادی بهدنبال دارد به حدی که تعدادی از این عزیزان شهید و یا مصدوم شدند اما در روش غیرمستقیم آسیبی شامل این افراد نمیشود چرا که هویت آنها برای دیگر دستگاههای مرتبط با مشکل مطرح شده و گزارش ارائه شده فاش نمیشود.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با بیان اینکه افراد دیدهبان میتوانند گزارش خود را با استفاده از ابزار الکترونیک ظرف چند ثانیه تهیه و مستندسازی و این گزارش را برای مسئول مرتبط با آن واقعه ارسال کنند، افزود: دیدهبانان میتوانند گزارش خود را برای دیگر مراجع مربوط مانند نیروی انتظامی و دستگاه قضایی نیز ارسال کنند.
الفت اضافه کرد: برای اینکه بحث دیدهبانی محقق شود مراحل مختلفی وجود دارد و بازتاب آن به عزیزانی که گزارش را ارسال کردند اطلاعرسانی میشود.
وی با تأکید بر اینکه دیدهبانها باید گزارش صحیح و درست ارسال کنند، گفت: گزارشها باید مستند باشد چون باید به باورگیرندگان آن گزارش برسد و خواننده گزارش اطمینان بیشتری به خبر پیدا کند.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با بیان اینکه عملکرد مناسب دیدهبانها اسباب رضایتمندی مردم را فراهم میکند، گفت: در تمام عرصهها باید یک دیدهبان منضبط، حساس و دقیق وجود داشته باشد که صحنهها را خوب ببیند و به خوبی گزارش دهد و نتیجه کار خود را پیگیری کند.
الفت تاکید کرد: آموزش دیدهبانها در تمام زمینهها به ویژه برای استفاده از ابزار بهروز ضرورت دارد و این آموزشها به صورت مستمر برنامهریزی شده است.
وی به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ی که از سوی اهالی دشت ارژن فارس ارسال شده اشاره کرد و گفت: اهالی دشت ارژن میبینند که عدهای درتلاشند که درختان بلوط آن منطقه را قطع کنند و این افراد با حساسیتی که داشتند گزارش خوبی از این وضعیت ارسال کردند و اقدامات لازم برای پیشگیری اجرا شد.
معاون قوه قضائیه با تاکید بر اینکه هویت افرادی که گزارش ارسال میکنند برای کسی فاش نمیشود، افزود: تمام گزارشها با امضای دادگستری برای دستگاههای مرتبط با آن مشکلات ارسال میشود.
الفت همچنین با بیان اینکه دادگستری فارس از دادگستریهای پیشرو در تمام جهات و اموری است که ریاست قوه قضائیه اعلام میکند، گفت: مبنای برنامه دیدهبان اصل هشتم قانون اساسی و فریضه امر به معروف و نهی از منکر است.
وی با بیان اینکه استفاده از ظرفیتهای مردمی برای متوقف کردن وقایعی که چنانچه ادامه پیدا کند منتهی به وقوع جرم میشود در دستور کار کشورهای پیشرفته قرار داد، افزود: عقلای جامعه جهانی از این ظرفیت در کنوانسیونهای مختلف استفاده کردهاند و دولتهای عضو این کنوانسیونها مکلفند اتفاقات مردمی در مورد وقایع را به سمع و نظر مسئولان جامعه برسانند و دستمایهی این تصمیم، امر به معروف و نهی از منکر است که در نظام اعتقادی ما به آن تأکید زیادی شده ولی در عمل به آن کمتر توجه شده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه تأکید کرد: در عمل توجهی که به نماز، روزه، زکات و جهاد شده به امر به معروف و نهی از منکر نشده است در حالی که تمام دنیا به این نتیجه رسیدهاند که با این ظرفیت میشود جلوی خیلی از مفاسد را گرفت و برای صیانت از اخلاق از آن بهره جست.
الفت در پایان گفت: ای کاش دیدهبانان از نقطه حادثهخیر در دانشگاه آزاد علوم تحقیقات تهران گزارش داده بودند و کاش حساسیتی وجود داشت که یک نفر یک گزارش کوتاه از این وضعیت برای وزارت علوم و انقلاب فرهنگی و غیره ارسال میکرد.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰