تاریخ انتشار : یکشنبه 2 دی 1397 - 6:23
کد خبر : 48298

دیابتی‌ها از این آش خوشمزه غافل نشوند/ غذایی محلی با خاصیت ضدویروسی قوی

دیابتی‌ها از این آش خوشمزه غافل نشوند/ غذایی محلی با خاصیت ضدویروسی قوی

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، آش حلبه(شنبلیله) و زیره نیشابور یکی از غذاهای محلی نیشابور در استان خراسان رضوی و حاوی ویتامین های A، B، C، E ، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، اسیدفولیک، منیزیم، منگنز، آهن، کلسیم، فیبر، فسفر، موسیلاژ،

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، آش حلبه(شنبلیله) و زیره نیشابور یکی از غذاهای محلی نیشابور در استان خراسان رضوی و حاوی ویتامین های A، B، C، E ، D، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، اسیدفولیک، منیزیم، منگنز، آهن، کلسیم، فیبر، فسفر، موسیلاژ، سلنیوم، روی (زینک)، مس، ایزولوسین، ساپونین‌ها و غیره است.

برای بررسی خواص آش حلبه و زیره نیشابور و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت وگو کرده‌ایم که در ادامه مشروح آن را می خوانید.

غذایی محلی با خاصیت ضدویروسی قوی/ دیابتی‌ها از این آش خوشمزه غافل نشوند

مهم‌ترین خواص آش حلبه و زیره نیشابور

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره مهم‌ترین خواص آش حلبه و زیره نیشابور گفت: تقویت لوزالمعده، کاهش قند خون مخصوصا در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ و ضد نفخ و بادشکن بودن از مهم ترین خواص این آش است.

وی افزود: آش حلبه و زیره نیشابور جزو غذاهای رژیمی است، لذا موجب لاغری و تناسب اندام می شود.

عظمایی بیان کرد: مصرف این آش موجب تقویت سیستم قلبی عروقی شده و از تصلب شراین پیشگیری می‌کند.

وی گفت: آش حلبه و زیره نیشابور برای افراد مبتلا به سرماخوردگی، آنفلوانزا، سرفه و ورم لوزه مفید بوده همچنین برای سالمندان و بیمارانی که دوران نقاهت را سپری می‌کنند بسیار اثربخش و سودمند است.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: این آش برای زنانی که تازه وضع حمل کرده و به بچه شیر می‌دهند بسیار مفید است و باعث افزایش شیر می‌شود، البته نباید در مصرف آن زیاده روی کرد.

وی گفت: آش حلبه و زیره نیشابور باعث کاهش دردهای قاعدگی و علائم یائسگی از جمله گرگرفتگی می شود.

عظمایی بیان کرد: کاهش درد مفاصل و زانو، کنترل فشار، چربی و کلسترول بدخون (LDL)، تقویت، طراوت و جوان سازی پوست، رفع سوزش سردل و رفلاکس از دیگر خواص این آش است‌.

غذایی محلی با خاصیت ضدویروسی قوی/ دیابتی‌ها از این آش خوشمزه غافل نشوند

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: این آش خاصیت ضدمیکروبی، ضدویروسی و ضد التهابی داشته و به دلیل فیبر بالا موجب عملکرد بهتر روده، هضم آسان غذا و رفع یبوست می شود.

وی اظهار کرد: آش حلبه و زیره نیشابور دارای آهن و اسید فولیک است که باعث افزایش گلبول های قرمز خون و رفع کم خونی می شود.

عظمایی بیان کرد: کلسیم، منیزیم، فسفر و ویتامین D موجود در غذا، استخوان و دندان را تقویت کرده و از بروز پوکی استخوان و آرتروز پیشگیری می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: آش حلبه و زیره نیشابور سرشار از ویتامین های A، E، و C است که موجب تقویت سیستم ایمنی بدن و محافظت از آن در برابر انواع بیماری‌ها مخصوصا سرطان می‌شود.

غذایی محلی با خاصیت ضدویروسی قوی/ دیابتی‌ها از این آش خوشمزه غافل نشوند

وی افزود: از دیگر خواص این غذا اثربخشی و فواید بسیار آن برای سلول استخوانی و بیماران مبتلا به راشیتیسم است.

منع مصرف آش حلبه و زیره نیشابور

عظمایی اظهار کرد: مصرف این غذا برای زنان باردار ممنوع است، افرادی که مشکلات ریوی و آسم شدید دارند نیز باید با مشورت پزشک از این آش مصرف کنند.

مواد لازم آش حلبه و زیره نیشابور (۴ تا ۵ نفر)

برنج ۳ لیوان

حلبه (شنبلیله) خرد شده ۶ قاشق غذاخوری

زیره سیاه نیم کوب شده ۴ قاشق غذاخوری

نمک و زردچوبه به مقدار لازم

آب به مقدار لازم

روغن کنجد یا دمبه به مقدار لازم

غذایی محلی با خاصیت ضدویروسی قوی/ دیابتی‌ها از این آش خوشمزه غافل نشوند

طرز تهیه آش حلبه و زیره نیشابور

برنج را شسته و داخل قابلمه می ریزیم.

به آن آب اضافه کرده و اجازه می دهیم در حرارت ملایم جوشیده و کمی مغز پخت شود.

جداگانه زردچوبه را با روغن کنجد یا دنبه تفت می‌دهیم.

حلبه و زیره سیاه را به آن اضافه کرده و تفت می‌دهیم.

مواد آماده شده را به برنج در حال جوش اضافه می‌کنیم.

به غذا نمک می زنیم و اجازه می دهیم با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد‌.

غذا آماده میل کردن است.

نکته: افرادی که تمایل دارند آش را به صورت شیرین میل کنند باید به جای نمک از شیره انگور یا شکر سرخ استفاده شود.

نکته: بر حسب سلیقه می توان از آلوبخارا در اوایل پخت آش استفاده کرد.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد