کارکرد مراکز مشاوره بخش طلاق نیازمند بازبینی است
سید تقی معین الدینی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا به تاثیر بالقوه و مثبت مراکز مشاوره در کاهش ناهنجاری های اجتماعی از جمله طلاق، افزود : به دلیل سازماندهی ناقص روند مراجعه به مراکز مشاوره؛ زوجین به طور معمول در مرحله ای که تصمیم به طلاق قطعی است، به این مراکز
سید تقی معین الدینی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا به تاثیر بالقوه و مثبت مراکز مشاوره در کاهش ناهنجاری های اجتماعی از جمله طلاق، افزود : به دلیل سازماندهی ناقص روند مراجعه به مراکز مشاوره؛ زوجین به طور معمول در مرحله ای که تصمیم به طلاق قطعی است، به این مراکز ارجاع داده می شوند که این روش برای سپری کردن یکی از مراحل اداری طلاق و سرعت در وقوع آن است.
وی اظهارداشت: بنابراین مراکز مشاوره در برقراری صلح و سازش بین زوجین و کاهش آمار طلاق در عمل توفیق چندانی پیدا نمی کنند.
فرماندار فریدن اضافه کرد: آمار ۶ مورد پرونده منجر به سازش از مجموع ۸۰ مراجعه زوجین به مراکز مشاوره شهرستان بیانگر این واقعیت است.
معین الدینی با بیان اینکه بهتر است مشاوره قبل از ازدواج برای زوجین اجباری شود، اضافه کرد : فرایند آشنایی و شناخت زوجین یکی از مراحل خطیر ازدواج موفق است که خود به تنهایی عامل مهمی در پیشگیری از طلاق است.
وی ادامه داد : مهمترین کارکرد مراکز مشاوره کمک به زوجین در این مرحله از ازدواج است به طوری که فقدان آموزش و آگاهی کافی در این مرحله عواقب جبران ناپذیری را دنبال خواهد داشت.
فرماندار فریدن با بیان اینکه فرهنگ مراجعه به مشاوره باید در منطقه نهادینه شود، افزود: خانواده نقش مهمی در گسترش این فرهنگ ایفا می کند، ضمن آنکه لازم است برای اقشار با سطح معیشتی پایین نیز بستر دریافت خدمات مشاوره ارزان فراهم شود.
در زمان حاضر، سه مرکز مشاوره در فریدن فعالیت دارد ، در دو مرکز مشاوره با مجوز از اداره بهزیستی، برای افراد زیر پوشش بهزیستی و کمیته امداد به صورت رایگان خدمات ارائه می شود و برای سایر پرونده هایی که از دادگستری معرفی می شود به ازای هر ۴۵ دقیقه ۴۰۰ هزار ریال هزینه دریافت می شود.
در یک مرکز با مجوز رسمی آموزش و پرورش به ازای هر ۴۵ دقیقه ۲۵۰ هزار ریال دریافت می شود که با توجه به میزان تحصیلات مشاور تعرفه متغیر است.
معین الدینی در ادامه با بیان اینکه بازده کار فرهنگی در دراز مدت مشخص می شود، افزود: بالا بردن سطح آگاهی اقشار مردم مهمترین اقدامی است که در هر زمان باید به آن توجه کرد.
وی تصریح کرد: آگاهی بخشی اصولی و کاربردی در مناطق فاقد درآمد و دارای نقطه ضعف در بنیه اقتصادی، نیازمند تأمین اعتبارات حمایتی است و فریدن نیز از این موضوع مستثنی نیست.
فرماندار فریدن با بیان اینکه همواره پیشگیری بهتر از درمان است، یادآور شد: آموزش و آگاه سازی بهترین راهکار مقابله با آسیبهای اجتماعی و فرهنگی است.
به گفته وی این راهکار حتی اگر در کوتاه مدت پاسخ ندهد که طبیعی است، اما در بلند مدت اثرات فزاینده و قابل ملموسی در پی خواهد داشت.
وی با بیان اینکه عواملی نظیر بیکاری، اعتیاد، عدم آگاهی و فقدان مهارتهای اجتماعی بر شیوع طلاق اثر مستقیم دارد، افزود : نکته مهم دیگر فرو ریختن قبح طلاق در جامعه است که روز به روز هم بیشتر می شود.
وی ادامه داد : اگر چه پدیده طلاق در ایران عام و فراگیر است اما آمار طلاق در این شهرستان با توجه به بافت و پیشینه فرهنگی سنتی و میزان جمعیت، نگران کننده است.
به گفته فرماندار فریدن، بخشی از آمار ثبت شده طلاق در فریدن مربوط به شهر های همجوار است که به دلیل عدم وجود دفاتر طلاق در شهرستانهای بوئین میاندشت و چادگان، وقایع طلاق این شهرستان ها در فریدن ثبت می گردد، به طوری که نزدیک به ۳۱ درصد طلاقهای ثبت شده در فریدن مربوط به دو شهرستان همجوار است.
معین الدینی در بخش دیگری با تاکید بر ضرورت تشویق جوانان به ازدواج سالم و با ثبات، افزود: یکی دیگر از معضلات فریدن کاهش ازدواج هاست.
وی عوامل مختلفی همچون بیکاری و نداشتن ثبات شغلی، تغییر سلائق و ترجیح های شخصی، گذر از سنت به مدرنیته، تاثیرپذیری از مشکلات کلان ملی، تنگناهای اقتصادی، ضعف خود باوری و اعتماد به نفس، کاهش اعتماد عمومی، فزونی تجارب طلاق در بین مردم، افزایش سطح توقعات خانواده ها و سخت گیری های بی اساس آنها را از عمده دلایل کاهش ازدواج در فریدن برشمرد.
وی با تاکید بر اهمیت این موضوع اضافه کرد: راه اندازی ستاد سرمایه گذاری و تسهیل اشتغال در فرمانداری به منظور مشاوره شغلی، ارائه طرح کارآفرینی و معرفی به بانک جهت اخذ تسهیلات لازم و نظارت بر پرداخت به موقع تسهیلات از سوی بانکها یکی از اقدامات انجام شده برای تسهیل اشتغال جوانان است.
معین الدینی بر انجام پژوهشهای دقیق تر پیرامون علل طلاق و کاهش ازدواج در فریدن تاکید کرد.
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایرنا؛ تعداد ازدواج ها در شهرستان فریدن بر اساس آخرین سرشماری در سال ۱۳۹۵ ، ۵۸۸ بوده است.
از این تعداد ازدواج ۱۹۴ مورد آن به طلاق منجر شد، تعداد طلاق های نرمال سازی شده(پس از حذف آمار شهرستان های مجاور) نیز ۱۳۴ مورد گزارش شده است.
بر اساس این سرشماری نرخ ازدواج در فریدن به ازای هر نفر ۱۱.۸ بوده است. نرخ ازدواج در مناطق شهری ۱۵.۹ و در روستاها ۹.۲ گزارش شده است.
هچنین نرخ طلاق در شهرستان فریدن ۳.۸۸ و نرمال سازی شده آن ۲.۶۸ بوده و نرخ طلاق در مناطق شهری۳.۷ و در روستاها۱.۸ گزارش شده است.
نسبت ازدواج به طلاق نیز ۴.۴ بوده است. این نسبت در شهرها ۲ و در روستاها ۵.۱ اعلام شده است.
در سال های اخیر، اعتیاد در فریدن به عنوان یکی از مهمترین آسیب های اجتماعی مطرح بوده، بطوری که از آن به عنوان عمده دلیل رشد پدیده طلاق نام برده می شود از این رو مبارزه با گسترش اعتیاد نیز در راس سیاست های مدیریتی این شهرستان قرار گرفته است.
به گفته مسئولان، امسال ۱۸۰ نفر به کمپ و ۲۶۰ نفر به مرکز سرپایی ترک اعتیاد این شهرستان مراجعه کرده که از این تعداد هفت نفر زن بودند.در سال گذشته نیز ۲۶۷ مرد و ۶ زن به مراکز ترک اعتیاد مراجعه کردند.
بر اساس آمارهای منتشر شده رسمی، در سال ۹۵ وضعیت طلاق استان اصفهان در بین استانهای کشور رتبه ۱۸ را احراز کرده است. بدان معنا که نرخ میانگین ۱۱ هزار زوجی که طلاق گرفته اند، حدود ۲ در هزار نفر بوده و نرخ طلاق در استان اصفهان عدد ۲ در هزار نفر است.به تعبیری در مقابل هر ۳۷ ازدواج ثبت شده قریب به ۱۰ مورد طلاق به ثبت رسیده است و این شاخص تا حدودی نگران کننده است و حاکی از کاهش آمار ازدواج ها نسبت به طلاق ها در استان است.
پزوهشگران این بخش می گویند در سال ۹۵ ازمیان حدود ۴ هزار و ۷۵ زوجی که متقاضی طلاق توافقی بودند و به مراکز مشاوره خانواده به منظور کاهش طلاق ارجاع داده شدند، نتیجه این ارجاعات به گونه ای بود که ۲۵ دصد از این زوج ها از ادامه روند طلاق منصرف شدند و به سازش رسیدند.
آمارها حاکی از آن است که ۳/۹ درصد افرادی که درسال ۹۵ طلاق گرفته اند، سابقه ازدواجی آنها زیر یکسال بوده است. یعنی فاصله ثبت ازدواج تا ثبت طلاق این زوج ها ۱۲ ماه طول کشیده است و این اتفاق نشان می دهد که این زوج ها در دوران عقد هستند که طلاق می گیرند و هنوز ازدواجی صورت نگرفته است.
شهرستان فریدن با داشتن ۴۴۲ ازدواج در سال ۹۳ رتبه نهم استان را در ازدواج داشته است. با این وجود تعداد کل طلاق دراین سال ۱۸۲ و میانگین طلاق در هرماه ۱۵ مورد بوده است. بنابراین فریدن با نرخ ۸۳/۳ ، رتبه اول استان در وقوع طلاق را در سال ۱۳۹۳ داشته است.
فریدن با دو شهر و ۲۸ روستا و جمعیت بیش از ۴۹ هزار نفر در ۱۴۰ کیلومتری غرب استان واقع است.
۹۸۶۱/۶۰۲۶/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰