تاریخ انتشار : پنجشنبه 3 آبان 1397 - 10:57
کد خبر : 44825

مروری بر ۱۸ خبر مهم قضایی در هفته‌ای که گذشت

مروری بر ۱۸ خبر مهم قضایی در هفته‌ای که گذشت

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا آن‌چه در این خبر می‌خوانید نیز مروری است بر گزیده مهمترین اخبار قضایی از زبان مسوولان دادستانی، قوه قضاییه و … در هفته‌ای که گذشت.  علیه خبرنگار هتاک اعلام جرم شد معاون دادستان و سرپرست دادسرای فرهنگ و رسانه

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا آن‌چه در این خبر می‌خوانید نیز مروری است بر گزیده مهمترین اخبار قضایی از زبان مسوولان دادستانی، قوه قضاییه و … در هفته‌ای که گذشت.

 علیه خبرنگار هتاک اعلام جرم شد

معاون دادستان و سرپرست دادسرای فرهنگ و رسانه در پی گزارش منابع مردمی و ضابطین قضایی درباره فردی که در یکی از روزنامه‌های کثیر الانتشار فعالیت رسانه‌ای می‌کرد و مطالبی علیه حضرت اباعبدالله (ع) منتشر کرده است اعلام جرم کرده و خواستار تعقیب قضایی متهم شد.

این پرونده جهت رسیدگی به یکی از شعب بازپرسی این دادسرا ارجاع شده است.

تحقیقات قضایی در مورد فوت مرحوم هکی

در تاریخ‌(۲۵/۷/۱۳۹۷) در ساعت ۱۸:۳۰ حسب گزارش پلیس مبنی بر این که خودرو پرشیا مشکی رنگ با شماره پلاک معین در منطقه شمال‌غرب تهران در زمین متروکه که دچار آتش‌سوزی شده بود، یافت گردیده که به موجب این گزارش، عوامل آتش‌نشانی بلافاصله در محل حاضر شده سپس بازپرس ویژه قتل دادسرای جنایی به همراه پزشک قانونی و کارشناسان تشخیص هویت به محل صحنه عزیمت و از محل مذکور بازدید که حسب تحقیقات انجام شده مشخص گردید که جسد مرحوم در قسمت صندلی عقب خودرو در حالی که دارای آثار سوختگی بود، کشف گردید. جسد در محل صحنه توسط پزشک قانونی معاینه، که فاقد هرگونه آثار ضرب و جرح ، شکستگی و یا هر نوع علائم مشکوک ظاهری بود. اتومبیل موصوف توسط کارشناسان تشخیص هویت بررسی و اقدامات فنی و کارشناسی لازم صورت پذیرفت.

متعاقباً با توجه به نزدیکی منزل مرحوم به صحنه، بازپرس به همراه پلیس و با حضور اعضای خانواده از منزل مرحوم بازرسی که مشخص شد متوفی داروهایی مصرف می‌نموده که نمونه‌هایی از داروها در منزل کشف گردید. تحقیقات بازپرس و اقدامات تیم کارشناسی با صدور دستور انتقال جسد به پزشکی قانونی جهت تعیین علت فوت در ساعت ۱ بامداد روز پنجشنبه(۲۶/۷/۹۷) پایان یافت و مراتب در صورتجلسه تحقیقات منعکس شد.

با توجه انتقال جسد به پزشک قانونی و انجام کالبد شکافی تاکنون هیچ‌گونه آثار ضرب و جرح و علائم مشکوک در جسد یافت نگردیده است. متعاقباً پرونده به یکی از شعبات بازپرسی دادسرای جنایی ارجاع و بازپرس تحقیقات مبسوطی پیرامون موضوع آغاز کرده است. خانواده مرحوم در روز سه شنبه (۱ /۸ /۹۷) با حضور در دادسرای جنایی شکایت خود را مطرح نموده و پرونده تحت رسیدگی قضایی است. حسب اعلام خانواده مرحوم و تحقیقات انجام شده توسط بازپرس و پلیس، مرحوم هیچ گونه فعالیت محیط زیستی نداشته ضمن این که نامبرده به حرفه وکالت نیز مشغول نبوده است.

دستگیری دو مظنون در ارتباط با مرگ فرشید هکی

اولیای دم حاضر به پذیرش جسد نبودند و ادعا می‌کردند جسد متعلق به آن‌ها نیست، اما پس از آزمایش دی ان‌ای معلوم شد که جسد متعلق به همان خانواده است. در این ارتباط دو نفر مظنون هستند که دستگیر شدند و دستگاه قضایی منتظر نتیجه سم شناسی پزشکی قانونی است. 

دستگیری جوانی که به خانم‌ها آسیب می‌رساند

این فرد برای بانوان در تهران مزاحمت ایجاد می‌کرد که دستگیر شد و پرونده او به دادسرای شهید مقدس ارجاع شده است.

پرونده متهمان محیط زیستی‌

عنوان اتهامی ۴ نفر از متهمان محیط زیستی از سوی بازپرس پرونده تغییر کرد.

 ۸ نفر در این پرونده تعقیب شدند و کیفرخواست آن‌ها آماده ارسال به دادگاه است و عنوان اتهامی ۴ نفر از آن‌ها افساد فی الارض است. 

کسانی که واقعا توان پرداخت مهریه ندارند، نباید در زندان بمانند

با توجه به بخشنامه اخیر رئیس قوه قضاییه درخصوص زندانیان مهریه؛  کسانی که واقعا توان پرداخت ندارند، نباید در زندان بمانند.

تعزیرات، متخلفین را به پرداخت ۴۹ هزار میلیارد ریال جزای نقدی محکوم کرد

 در ۷ ماهه نخست سال ۹۷ تعداد ۴۹ هزار و ۸۷۹ فقره پرونده در شعب سازمان تعزیرات حکومتی در سراسر کشور تشکیل شده که از این تعداد متخلفین به پرداخت ۴۹ هزار میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شدند.

از این تعداد ۴۰ هزار و ۱۷ فقره پرونده در حوزه کالا و خدمات بوده است.

طرح نظارت اربعین

با توجه به آغاز طرح نظارت اربعین که از ۲۸ مهرماه تا ۱۸ آبان ادامه دارد ۷۰۰ مورد بازرسی در سراسر کشور انجام شده که ۲۲۴ واحد تخلف کردند، ۲۲۶ واحد تخلفی نداشتند و ۲۳۰ مورد هم تذکر گرفتند.

میزان محکومیت در پرونده‌های طرح نظارت اربعین تاکنون ١٩٣ میلیارد و ٨١٢ میلیون ریال اعلام شده که بیشتر این تخلفات مربوط به گران‌فروشی بلیت هواپیماست.به شرکت‌های متخلف هشدار داده شده است که در این مدت باقی مانده تا پایان اربعین گران‌فروشی بلیت و فروش اجباری نداشته باشند زیرا تعزیرات به روز و لحظه به لحظه بازار را رصد می کند.

شهروندان می‌توانند تخلفات را از طریق سامانه ١٣۵ سازمان تعزیرات حکومتی ثبت و پیگیری کنند و پرونده‌های مربوط به این موضوع خارج از نوبت و بدون فوت وقت رسیدگی می‌شود.

ترمینال‌های مسافربری نیز مورد رصد و بازرسی قرار  می‌گیرند و در مدت طرح نظارت اربعین، سه شرکت اتوبوسرانی به دلیل اجتناب از عرضه بلیت تک نفره به پرداخت ١٨٠ میلیون ریال جریمه محکوم شدند.

هم‌چنین اخیرا یک شرکت به اتهام گرانفروشی موبایل به پرداخت ۱۰۲ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شده و در پرونده دیگری  شرکتی در رابطه با همین اتهام به پرداخت ۲۶ میلیارد ریال و شرکت دیگری به پرداخت ۱۹ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شده‌اند.

در  مورد اختفا و عدم عرضه کالا ۴ پرونده در تعزیرات استان تهران تشکیل شده است که ارزش تخلف یکی از این پرونده‌ها ۱۲۲ میلیارد ریال است.

سازمان تعزیرات حکومتی در بخش اجرای احکام ۵۶ هزار و ۷۲ فقره پرونده داشته و ۲ هزار میلیارد ریال هم جریمه های این پرونده‌ها بوده است همچنین ۴۶١ میلیارد ریال محکومیت اعاده شده در حق شاکی خصوصی پرداخت شده است.

از مجموع ٢۶ پرونده تخلف مربوط به گوشی تلفن همراه ١۴ پرونده رای قطعی صادر شده است و بقیه پرونده‌ها به دلیل اینکه همچنان دستگاه‌های متولی پاسخ استعلام‌های تعزیرات را ندادند، در جریان رسیدگی قرار دارد. بر اساس قانون، استعلام‌های پرونده‌های مربوط به قاچاق ظرف مدت ۴۵ روز باید پاسخ داده شود اما در پرونده‌های صنفی، سقف و محدوده زمانی مشخص نیست.

اخیرا یک شرکت به اتهام گرانفروشی موبایل به پرداخت ۱۰۲ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شده و در پرونده دیگری در رابطه با همین اتهام به پرداخت ۲۶ میلیارد ریال و شرکت دیگری به پرداخت ۱۹ میلیارد ریال جزای نقدی محکوم شده‌اند.

در مورد اختفا و عدم عرضه کالا ۴ پرونده در تعزیرات استان تهران تشکیل شده است که ارزش تخلف یکی از این پرونده‌ها ۱۲۲ میلیارد ریال است.

در حوزه لبنیات نیز  4 پرونده گرانفروشی در تعزیرات استان تهران در حال رسیدگی است که ارزش ریالی یکی از پرونده‌ها ١٨ میلیارد ریال است و قطعا جریمه آن بیشتر خواهد بود. ارزش ریالی سه پرونده دیگر در مجموع ١٧ میلیارد ریال است که این پرونده‌ها در حال بررسی هستند.

بیش از ٨٠ درصد پرونده‌های مربوط به احتکار در سازمان تعزیرات مختومه شده اما تنها ۸ درصد کالاهای مربوط به این پرونده‌ها در بازار عرضه شده است.

پرونده قاچاق خودرو استان بوشهر به ارزش ۴٣ میلیارد ریال، شرکت تولیدی لبنیات به ارزش ٣٠٠ میلیارد ریال، در استان اصفهان نیز متخلف قاچاق سوخت پرونده ای به ارزش ١١ میلیارد ریال داشته است که ۵٢ فقره پرونده احتکار مختومه و برای توزیع به ادارات کل سازمان صنعت، معدن، تجارت ارسال شده است.

بیشتر پرونده ها مربوط به عدم ایفای تعهدات و عدم تحویل خودرو به ویژه از سوی نمایندگی های خودروسازهای خارجی است و فقط در شهر تهران ٣١٩ پرونده در حال رسیدگی است.

۶۶ سال حبس برای اعضای بزرگترین شبکه ضرب‌وتوزیع سکه تقلبی

محکومیت قطعی به بیش از ۶۶ سال حبس، ضبط تمامی اموال حاصل از جرم به نفع دولت و انتشار حکم محکومیت برای سردسته و اعضای باند یوسف کدیور، بزرگترین شبکه ضرب و توزیع سکه های تقلبی طلا با اتهاماتی چون تهیه و توزیع هزاران قطعه سکه تقلبی بهارآزادی، جعل پلمب، مهر و نشان طلافروشی ها، صرافی ها و بانک مرکزی و ایجاد اخلال در بازار سکه صادر شد.

با گسترش چتر اطلاعاتی و پس از یک ماه رصد تحرکات و اقدامات متهمین مشخص شد، باند سازمان یافته‌ای در حاشیه شهر تهران در امر تهیه و توزیع سکه‌های تقلبی طلا در سراسر کشور فعالیت دارد و از طریق شبکه گسترده ای از طلافروشان، واسطه ها و عوامل خود به اخلال گسترده در بازار سکه مبادرت کرده است. پس از شناسایی و دستگیری تعدادی از اعضای این باند ، متهم اصلی این پرونده که از بندرعباس به تهران گریخته بود تحت تعقیب قرار گرفت و پس از شناسایی دیگر عوامل این باند و محل اختفاء آنان، به دستور مقام قضایی ،اکیپ مجربی از مأموران پلیس امنیت عمومی استان هرمزگان به تهران اعزام و با همکاری مأموران پلیس امنیت عمومی ناجا در یک اقدام عملیاتی منسجم و گسترده ۶ نفر از سرباندهای ضرب سکه های تقلبی را دستگیر کردند. در بازرسی از منازل ،کارگاه ها و ضرابخانه های متعدد ساخت سکه‌های جعلی، بیش از هفت هزار سکه تقلبی آماده فروش، ۲ دستگاه پلمب سکه، ۷ دستگاه تراش برای ساخت مهر و ضرب سکه، ۱۵ کیلو ورقه مسی برای ساخت سکه تقلبی، ۳۵ عدد مهر تقلبی ضرب سکه، ۶ عدد مهر جعلی ادارات و نهادهای دولتی و غیردولتی، تعدادی برچسب تقلبی مربوط به سکه و پلمب آن، چندین هزار دلار و ۲ عدد کیس کامپیوتر که مورد استفاده برای جعل مهرهای سکه بود، کشف و به همراه ۷ دستگاه خودروی متعلق به این باند توقیف شد.

برخورد دادستانی با یک بدهکار بانکی به نام رستمی صفا

در پرونده بانک سرمایه فقط دو بدهکار بزرگ ۲۲۰۰ میلیارد تومان وام گرفته‌اند..

در بانک سرمایه که حداقل ۸ هزار میلیارد از وجوه بانک از دست رفته است، اگر دادستانی ورود نمی‌کرد بازگشت وجوه بانک با موانع جدی روبرو می‌شد که این‌ گونه امور وضعیت بانک‌ها را شکننده کرده است.

خانمی با اعضای خانواده‌اش ۳۲ هزار سکه خرید کرده‌اند و در تحقیقات مشخص شد که متهم زن در شرکت‌های هرمی اوریف لیم نقش داشته است. وی دارای چندین پرونده قضایی در مشهد و تهران و شیراز بود که همگی مختومه شده بود و با این پول‌ها سکه خریداری کرده است. در بازرسی از منزل این خانم ۲۴۵۰۰ عدد سکه در کولر منزل و ۱۰۸ کیلو طلا کشف شده است.

فرد دیگری که از آن‌سوی مرزها به کشور آمده، ۱۲ هزار سکه خریداری کرده است که موضوع در دست بررسی است. در پرونده مربوط به خرید سکه تاکنون ۳ نفر بازداشت شده‌اند.

توضیحی درباره وضعیت «دراویش» در زندان

اداره کل زندان‌های استان تهران، به انتشار اخباری مبنی بر اعمال تبعیض تحمل حبس مددجویان موسوم به دراویش، واکنش نشان داد: در حوزه ی زندانبانی نظام مقدّس جمهوری اسلامی ایران، تمامی متهمین و مجرمین، بدون در نظرگرفتن نوع جرائم ارتکابی، در صورت رعایت کامل الزامات قانونی و مقرّرات ابلاغی در حین  تحمل حبس، از شرایط مساوی برخوردار می باشند. با این حال زندانیان فوق الاشاره همسان با سایر محبوسین، بدون هیچ گونه اعمال محدودیّتی از حقوق به رسمیت شناخته شده در آئین نامه اجرایی سازمان زندان‌ها من جمله ملاقات‌های کابینی (با بستگان درجه یک و وکلاء)، استفاده از هواخوری و امتیازاتی نظیر تلفن و… برخوردار هستند. لیکن زندانیانی که با اِعمال انگیزه های شخصی به منظورغوغا سالاری، امتیازطلبی و جَوسازی تبلیغاتی در رسانه های جمعی و شبکه های مجازی، از حضور درکابین ملاقات، بهره مندی از هواخوری  و یا تماس تلفنی با خانواده های خود امتناع می نمایند؛ دال بر اعمال تبعیض یا غَرض ورزی در نحوه ی تحمل حبس آنان از سوی مسئولین مربوطه نبوده است. ضمناً خاطرنشان می سازد؛ این قبیل اقدامات زندانیان، به مراجع قضایی ذی ربط  و خانواه های آنان، اطلاع رسانی گردیده است.

اولین جلسه محاکمه مدیرعامل یک شرکت واردات موبایل با ارز دولتی

نخستین جلسه رسیدگی به پرونده مدیرعامل یک شرکت واردات موبایل به اتهام اخلال در نظام توزیع نیازمندی‌های مردم از طریق گران فروشی به صورت کلان، در شعبه چهارم دادگاه‌های ویژه رسیدگی به پرونده‌های اقتصادی -موضوع نامه رییس قوه قضاییه به رهبری- برگزار شد.

الف-پ مدیر عامل این شرکت متهم است به اینکه “با دریافت ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی ۱۸ هزار و ۱۴۴ گوشی تلفن همراه وارد کرده که از این تعداد، ۱۳ هزار و ۹۱۶ عدد فروخته است. ۴ هزار و ۲۲۸ گوشی را در بازار احتکار کرده که توقیف شده است. این فرد متهم است به اینکه از این طریق بیش از ۱۳ میلیارد تومان سود نامشروع تحصیل کرده است.

پرونده مشایی در دادگاه تجدید نظر

رئیس کل دادگستری استان تهران از ارسال پرونده مشایی در دادگاه تجدید نظر  و تعیین شعبه رسیدگی به این پرونده خبر داد.

تایید حکم اعدام سلطان سکه و یک متهم اقتصادی دیگر در دیوان عالی کشور

پرونده وحید مظلومین و محمداسماعیل قاسمی معروف به محمد سالم در دیوان عالی کشور مورد رسیدگی قرار گرفت و حکم اعدام آن‌ها تایید شد.

متهم پرونده ارزی در شیراز به ۱۵ سال حبس محکوم شد

‌دادگاه رسیدگی به جرائم مفسدان و اخلالگران نظام اقتصادی استان فارس، متهم ۲۸ ساله پرونده اخلال در بازار ارز را به تحمل ۱۵ سال حبس و جزای نقدی محکوم کرد.

چهارمین جلسه علنی رسیدگی به پرونده مفسدان و اخلالگران نظام اقتصادی، برای رسیدگی به پرونده یکی از متهمان پرونده اخلال در بازار ارز از طریق معاملات خارج از شبکه بانکی و صرافی‌های مجاز، به ریاست سید محمود ساداتی و مستشاری محسن رجایی نیا و علی فرهادی پور در شیراز برگزار شد.

صدور کیفرخواست برای هشت مدیر دولتی به اتهام تضییع اموال بیت المال

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان کرمانشاه از صدور کیفرخواست برای هشت مدیر سابق یک شرکت دولتی در این استان خبر داد.

اخیرا از سوی دادسرا برای هشت نفر از مدیرانی که با اقدامات خود باعث تضییع اموال دولتی شده اند با صدور کیفرخواست تقاضای تعیین کیفر و جبران خسارت وارده، شده است. این افراد که از مدیران سابق یک شرکت دولتی هستند به علت عدم مطالعه کافی در خصوص نحوه اجرای پروژه قبل از انعقاد قرارداد، اضافه پرداخت‌های متعدد و خارج از قرارداد به پیمانکار و تاخیر غیرمتعارف در بهره برداری رساندن پروژه مورد استنطاق قرار گرفته و پس از تکمیل تحقیقات برای آنان به اتهام تضییع اموال دولتی کیفرخواست صادر شده است. مدیر، ذیحساب و کارپرداز در نحوه هزینه کرد اعتبارات تخصیص یافته و ممیزی و پذیرش اسناد هزینه ملزم به رعایت دقیق مقررات قانونی هستند.

 هفت پرونده اقتصادی که کیفرخواست آن‌ها در دادسرای رسیدگی به جرایم پولی بانکی صادر شده است

* پرونده وحید مظلومین با ۱۹ متهم و ۱۴ هزار میلیارد تومان گردش مالی که منجر به صدور حکم شده است.

* پرونده دیگری که به دادگاه رفته و هنوز رسانه­‌ای نشده است، دارای۱۵ متهم به اتهام اخلال در نظام اقتصادی است.

* پرونده تعاونی البرز ایرانیان با دستگیری دو نفر به اتهام افساد فی­‌الارض و هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان بدهی به مردم و ۹۱ هزار مالباخته و بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی دارد.

* صدور کیفرخواست علیه شش نفر در پرونده شرکت کلاهبرداری دومان و توکان با ۱۵۰ میلیارد تومان بدهی و ۱۸۶ شاکی.

*پرونده تعاونی حافظ با ۷ هزار مالباخته  که ۲۷ نفر شکایت کرده‌اند.

* صدور کیفرخواست برای چهار نفر در پرونده گروه جابری با هزار  و ۲۰۰ میلیارد تومان گردش مالی.

* بخش اول پرونده بانک سرمایه با صدور کیفرخواست برای هشت نفر و هزار و ۳۳۰ میلیارد تومان گردش مالی.

پرونده‌های پیش‌فروش خودرو

* پرونده نگین‌خودرو با ۳ هزار و ۵۱۹ شاکی،  بدهی ۴۰ میلیارد تومان دارد.

* پرونده پاسارگاد خودرو ۶۳۵ شاکی، دو محکوم زندانی و ۷ میلیارد بدهی دارد.

* شرکت پارس خلیج خودرو سه نفر محکوم و ۲۵۵ شاکی دارد

که این سه به صدور حکم منتهی شده است.

* شرکت آرمان پرشین پارس ۹ متهم، ۹۲۰ شاکی و صد میلیارد تومان بدهی دارد

* پرونده شرکت عظیم‌خودرو ۲۰ شاکی، ۲۰۰ میلیارد تومان بدهی دارد.

* شرکت داتیس خودرو، ۸۲ شاکی.

* دنیز خودرو، ۱۸۶ شاکی و ده میلیارد تومان بدهی.

* رامک خودرو، ۳ متهم و ۱۱۵ شاکی و حدود ۶ هزار پیش‌فروش خودرو و دارای ۱۱۹  میلیارد تومان بدهی.

* شرکت مفتاح رهنورد مربوط به خودروهای وارداتی، تا کنون هزار و ۲۶۷ نفر شکایت خود را ثبت کرده‌اند.

* در پرونده پاکرو سبز قشم هزار و ۱۷۰ دستگاه خودرو پیش‌فروش شده است.

* شرکت کیمیا خودرو هزار نفر شاکی و۱۱ میلیارد تومان بدهی دارد.

* پرونده مهرخودروی گسترطوس با ۱۲۳ شاکی و ۶۰۰ میلیارد تومان بدهی و دویست نفر از شکات در شرکت های آرکافاتح، شمیران خودرو و سورنا خودرو دو میلیارد تومان مطالبه دارند

تمام پرونده‌های فوق در دادسرای تهران در حال رسیدگی است. حداقل ۸۵۰۰ نفر در پرونده‌های پیش­‌فروش خودرو شاکی هستند و ۴۹۰ میلیارد تومان ادعای پول اتومبیل­‌ها شده است.

انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد