تاریخ انتشار : چهارشنبه 28 شهریور 1397 - 8:20
کد خبر : 42074

سمنان| لوازم‌التحریر در بازار "ایران" زیر سایه سیاه نمادهای سینمای "خارجی"

سمنان| لوازم‌التحریر در بازار "ایران" زیر سایه سیاه نمادهای سینمای "خارجی"

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از سمنان، اگر کمی در بازار قدم زده و سری هم به مغازه‌های نه چندان شلوغ لوازم‌التحریر شهرتان بزنید می‌بینید که به جای برجسته‌سازی اسطوره‌ها، پهلوانان و قهرمان کشورمان در لوازم‌التحریر ایرانی، تولیدکنندگان این محصولات زیر سایه سیاه نمادهای

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از سمنان، اگر کمی در بازار قدم زده و سری هم به مغازه‌های نه چندان شلوغ لوازم‌التحریر شهرتان بزنید می‌بینید که به جای برجسته‌سازی اسطوره‌ها، پهلوانان و قهرمان کشورمان در لوازم‌التحریر ایرانی، تولیدکنندگان این محصولات زیر سایه سیاه نمادهای صنعت سینمای خارجی قرار گرفته و این روزها بازار داغ لوازم‌تحریر در قبضه خارجی‌ها است.

با توجه به‌ قرار گرفتن در آستانه بازگشایی مدارس، مشکلات متعددی مانند گرانی شدید نوشت‌افزار گریبان‌گیر عموم مردم و نیز فروشندگان لوازم‌التحریر شده و دامنه این تغییر قیمت‌ها امروز به نوع ایرانی آن نیز رسیده و نتیجه آن بازار نسبتاً خلوت نوشت افزار است اما این تنها یکی از مشکلاتی است که صنعت لوازم‌التحریر در کشورمان است.

در حال حاضر نزدیک به ۱۲۰ هزار دانش‌آموز در استان سمنان در بیش از ۱۰۰۰ مدرسه مشغول به تحصیل‌اند و این را نباید فراموش کرد که در استان سمنان با جمعیت ۷۰۲ هزار نفری به‌ازای هر ۶ نفر یک دانشجو در حال تحصیل است که نیاز به لوازم‌التحریر دارند.

با توجه به استقرار واحدهای صنعتی در استان سمنان این استان تبدیل به استانی مهاجرپذیر شده است و افزایش جمعیت دانش‌آموزان در سال تحصیلی ۹۸-۹۷ دور از انتظار نیست به‌طوری‌که در شهر سمنان بسیاری از مدارس دو نوبته است.

در استان سمنان سه واحد صنعتی با تولید سالانه ۳۰ هزار تن انواع نوشت‌افزار و لوازم اداری مشغول به فعالیت است که زمینه اشتغال برای ۲۰۰ نفر را فراهم کرده است.

با توجه به نام‌گذاری سال ۹۷ به نام سال حمایت از کالای ایرانی از سوی مقام معظم رهبری، امروز ضرورت دارد تا همه برای تحقق این شعار کمک کنند و تحقق یافتن این امر نیاز به فرهنگ‌سازی، برند سازی محصولات، افزایش کیفیت و بسته‌بندی مناسب لوازم‌تحریر دارد؛ البته نباید از پیوست فرهنگی برای این محصولات غافل بود؛ چراکه کم‌توجهی به این مهم ضررهایی جبران‌ناپذیر را برای جامعه به همراه دارد.

از آنجا کودکان به‌ویژه دانش آموزان پایه‌های ابتدایی به رنگ‌ها و بسته‌بندی‌های که با شخصیت‌های کارتونی که تا کنون مشاهده کرده وابستگی دارند؛ ساختن پویانمایی‌های جذاب در ایران می‌تواند به‌عنوان برندی برای کالا و درنتیجه بازار فروش مناسب همراه شود.

متأسفانه ورود نوشت‌افزارهای خارجی با برندهای متفاوت کارتونی بازار نوشت‌افزارها ایرانی را در دهه‌های اخیر قبضه کرده است و علاقه کودکان به این نوشت‌افزارها با رشد فزاینده‌ای همراه شده است.

نوشت‌افزار خارجی تناسبی با فرهنگ ایرانی ندارد

محمدی پدر یکی از دانش‌آموزان سمنانی گفت: نوشت‌افزار خارجی با برندهای میکی‌موز، سیندرلا، مرد عنکبوتی، بنتن و مواردی از این دست تناسبی بافرهنگ ایرانی ندارد.

وی اظهار داشت: اگر چه شرایط اقتصادی فشار زیادی بر خانواده ما ایجاد کرده است اما تهیه لوازم ضروری مانند کیف، دفتر، پاک‌کن، خودکار و سایر لوازم برای دو فرزند محصلم ضروری است.

محمدی با اشاره به اینکه درگذشته دفترچه‌هایی با عنوان دفاتر دولتی به بازار با قیمت مناسب‌تری عرضه می‌شد خاطرنشان کرد: اما در حال حاضر چنین بسته‌های حمایتی وجود ندارد.

وی بابیان اینکه در برخی از لوازم‌تحریر عکس‌های نه‌چندان متناسب با جامعه اسلامی از شخصیت‌های کارتونی صنعت سینمای خارجی طراحی‌شده است تصریح کرد: در طول ۹ ماهه تحصیلی روزانه فرزندم باید با این چهره برخورد کند و به حتم دانش آموزان که در گروه سنی کودک و نوجوانی هستند اثرات مخربی را برای آنان به همراه دارد.

کیفیت کالای ایرانی تنها راه رقابت با نوشت‌افزار خارجی

زهرا خطیبی یکی از محصلان پایه اول متوسط گفت: اصلاً برند محصولات برای من مهم نیست بلکه کیفیت آن‌ها نیز مهم است.

وی با بیان اینکه من خودکاری را انتخاب می‌کنم که روان و دارای رنگ مناسبی باشد اظهار داشت: رنگ‌بندی نوع طراحی و سبک بودن لوازم‌التحریر باید رعایت شود.

خطیبی تنها راه رقابت با نوشت‌افزار خارجی را افزایش کیفیت کالای ایرانی دانست و افزود: پدر من هم دریکی از شرکت‌های صنعتی شهرستان مهدی‌شهر مشغول به کار است که اگر از خرید کالای ایرانی حمایت نشود پدر من بی‌کار می‌شود.

لوازم متناسب با استانداردهای پزشکی باشد

مرتضی رحیمیان یکی از فروشندگان لوازم‌التحریر گفت: کوله‌پشتی مدرسه یکی از مهم‌ترین لوازمی است که دانش‌آموزان خریداری می‌کنند لذا در انتخاب کوله‌پشتی باید ازلحاظ ساختاری متناسب با گروه سنی و متناسب با استانداردهای پزشکی باشد.

وی با بیان اینکه حتی در برخی موارد چوب استفاده‌ شده در مداد تا و حتی جنس نوع کاغذ باید با رعایت نکات بهداشتی تولید شود اظهار داشت: به دلیل تماس مستقیم لوازم‌التحریر با دانش‌آموزان رعایت نکات بهداشتی الزامی است.

فروش لوازم التحریر خارجی در مدارس ممنوع شد

وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر حمایت از لوازم‌التحریر داخلی با توجه به آغاز سال تحصیلی از ممنوعیت فروش لوازم‌التحریر خارجی در مدارس کشور خبر داد.

بطحایی با اشاره به لزوم توجه به منویات مقام معظم رهبری در رابطه با مصرف کالای ایرانی و حمایت از تولیدات ملی اظهار داشت: بخش قابل توجهی از گردش مالی کشور معطوف به حوزه نوشت افزار و لوازم‌التحریر است و حمایت از از تولیدات داخلی در این بخش می‌تواند حرکتی مبارک باشد.

وی با اشاره به ابعاد اقتصادی و فرهنگی استفاده از نوشت افزار ایرانی تصریح کرد: گرایش خانواده‌ها به سمت مصرف کالای ایرانی حائز اهمیت است و این مهم باید مورد توجه مسئولان باشد.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به سطوح تربیتی که در بطن نوشت افزار ایرانی نهفته شده است خاطرنشان کرد: لوازم‌التحریر داخلی مبتنی بر فرهنگ و آموزه‌های اصیل ایرانی ـ اسلامی طراحی و به بازار عرصه می‌شود و این خود واجد رویکردی مهم در عرصه تربیت دانش‌آموزان است.

بطحایی با بیان اینکه محصولات وارداتی مروج مزامین غیراخلاقی و خشونت‌آمیز است تأکید کرد: پرهیز از خرید اقلام خارجی باید مد نظر خانواده‌ها باشد چرا که تأثیر هجمه‌های فرهنگی عیان نبوده و در طولانی مدت در شخصیت افراد متبلور می‌شود.

وی از ابلاغ بخشنامه ممانعت از خرید و توزیع نوشت افزار خارجی در مدارس خبر داد و افزود: در این بخشنامه‌ همه مدارس موظف‌اند تا در صورت توزیع لوازم‌التحریر در حیطه فعالیت‌شان از تولیدکنندگان داخلی خرید و اقدام به توزیع کنند.

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به تأثیر نوسانات قیمت ارز در مواد اولیه تولید کنندگان لوازم‌التحریر داخلی یادآور شد: التهابات بازار ارز سبب افزایش قیمت مواد مصرفی تولید کنندگان شده است و ما می‌توانیم تأثیر آن را وضعیت کنونی حاکم در بازار شاهد باشیم.

بطحایی از افزایش ۷۰ تا ۸۰ درصدی قیمت برخی کالاهای مصرفی در حوزه نوشت افزار ابراز نگرانی کرد و افزود: تمهیداتی در رابطه با تعدیل قیمت لوازم‌التحریر پیش از شروع مدارس اندیشیده شده است و تحقق ثبات قیمت‌ها منوط به هم‌افزایی دستگاه‌های مربوطه است.

تولید سالانه ۳۰ هزار تن انواع نوشت‌افزار در استان سمنان

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان گفت: سالانه ۳۰ هزار تن انواع نوشت‌افزار و لوازم اداری در سه واحد تولیدی این استان تولید می‌شود.

بهروز اسودی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سمنان اظهار داشت: در حال حاضر ۲۰۰ نفر در این سه واحد تولید مشغول به‌کار هستند.

وی با اشاره به اینکه ۲۰۰ نفر به‌منزله ۲۰۰ خانوار است افزود: اگر لوازم تولید این واحدهای تولید به فروش نرسد شاهد بی‌کاری تعطیلی کارخانه خواهیم بود.

وی با تأکید بر جلوگیری از ورود کالای قاچاق به نوشت‌افزارها با نظارت‌های مستمر افزود: ورود کالای مشابه خارجی به کشور باعث خروج ارز از کشور، بی‌کاری جوان و تعطیلی واحدهای تولیدی را به همراه دارد.

نظارت بر واحدهای صنفی نوشت‌افزار تا ۱۵ مهر

رئیس اداره نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان با بیان اینکه از ۱۵ شهریور گشت‌های مشترکی با اداره کل تعزیرات، پلیس آگاهی و دستگاه‌های نظارتی بر واحدهای فروش لوازم‌تحریر آغاز شده است خاطرنشان کرد: این گشت‌ها در قالب مبارزه با گران‌فروشی، احتکار و کم‌فروشی تا ۱۵ مهر ادامه دارد.

مهدی یحیایی با بیان اینکه ۵۲ بازرس و ناظر افتخاری سازمان صنعت، معدن و تجارت استان سمنان در قالب ۳۲ به مدت یک ماه بعد به‌صورت ویژه‌بر فروش نوشت‌افزارها نظارت دارد افزود: نصب قیمت بر کالاهای چه خارجی و ایرانی به‌ویژه لوازم‌التحریر ضروری است.

به هر روی به نظر می‌رسد لوازم‌التحریر یکی از دروازه‌های تهاجم فرهنگی دشمنان و نفوذ فرهنگی آنان در جامعه ماست و از این رو باید امروز بیش از هر زمان دیگری به برندسازی و شخصیت‌سازی برای لوازم‌التحریرر ایرانی در کنار افزایش کیفیت این محصولات توجه شود.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد