غیرت دینی در منظر قرآن
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایکنا از آذربایجانشرقی، منظور از غیرت دینى این است که انسان در برابر تخلّفاتى که از مسیر حق و عدالت و احکام الهى مىشود، خاموش ننشیند و بى تفاوت از کنار آنها نگذرد بلکه تخلف هر چه شدیدتر باشد
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایکنا از آذربایجانشرقی، منظور از غیرت دینى این است که انسان در برابر تخلّفاتى که از مسیر حق و عدالت و احکام الهى مىشود، خاموش ننشیند و بى تفاوت از کنار آنها نگذرد بلکه تخلف هر چه شدیدتر باشد جوش و خروش او بیشتر شود. کسانى که خونسرد و بى رمق از مقابل این امور مى گذرند فاقد غیرت دینى هستند.
ساختار بدن و روح انسان به صورتی است که آدمی را در شرایطی که احساس کند دیگران به منافع او تجاوز میکنند و نسبت به مقدسات او مثل جان، مال، ناموس و اطفال او بی احترامی می کنند یا درصددند که شخصیت او را خرد کنند و آبروی او را بریزند یا به خاندان او هتک حرمت کنند، وادار به دفاع می سازد. این ساختار دفاعی از احکام و قوانین فطرت است که خدای سبحان در نهاد بشر به ودیعه نهاده است.
غیرت دینی یعنی دین را به عنوان محبوبترین دیدن و مدافع حریم آن بودن. غیرت دینی یعنی اجازۀ تجاوز به حریم دین به هیچ کس ندادن، داشتن خشم مقدس در برابر متجاوزان به حریم دین، تلاش گسترده در راه نشر دین، امر به معروف و نهی از منکر و تولّی و تبری، داشتن روحیۀ دفاع از دین و آمادۀ فدا کردن همه هستی در راه آن.
غیرت دینی فریضه ای است که در هیچ وضعیتی ترک شدنی نیست
حجتالاسلام قهرمان احمدی، امام جمعه هریس در گفتوگو با ایکنا، اظهار کرد: غیرت دینی فریضهای است که در هیچ وضعیتی ترک شدنی نیست، حتی اگر انسان نتواند عملاً جلوی متجاوزان به حریم دینی را بگیرد، موظف است قلباً از آنان نفرت داشته باشد که این هم جلوه ای از غیرت دینی است و آنانی که حتی این مرحله از غیرت دینی را در جای خود راه نداده اند، «زنده مرده نما» هستند.
وی، ضمن بازگو نمودن نقش غیزت دینی در واقعه کربلا افزود: توجه نکردن به سیره نبوی، کمرنگ شدن معنویت و افول غیرت دینی سه عامل بازدارنده در همراهی کوفیان در واقعه عاشوراست.
وی، با استناد به آیه ۹۲ سوره توبه خاطرنشان کرد: در این آیه میخوانیم: همچنین بر آن مؤمنانی که چون مهیای جهاد شده و نزد تو آیند که زاد و لوازم سفر آنها را مهیا سازی و تو پاسخ دهی که من مالی که به شما مساعدت کنم ندارم برمیگردند در حالی که از شدت حزن اشک از چشمانشان جاری است که چرا نمیتوانند مخارج سفر خود فراهم سازند، بر آنها هم حرج و گناهی بر ترک جهاد نیست.
حجتالاسلام احمدی، از غیرت دینی به عنوان قوت نفس مؤمن گفت و ادامه داد: منشأ روحیه شهادت طلبی، همین غیرت و تعصب دینی است که خود آن نیز نتیجه شجاعت و قوت نفس مؤمن است و چون روحیه شهادت طلبی که سبب جانبازی و جهاد در راه خدا تا سرحد جان است، عامل حفظ دین و ارزشهای آن به شمار می رود، پس صفت کریمه غیرت دینی که سبب و منشأ به وجود آمدن این روحیه و فرهنگ مفید در افراد و جامعه اسلامی است، علت حفظ دین خواهد بود و برای به وجود آمدن روحیه شهادت طلبی باید به تقویت این صفت نیکو در مؤمنان پرداخت.
امام جمعه شهرستان هریس، یادآور شد: اگر غیرت دینی بر اساس عقلانیّت و رشد سیاسی و فرهنگی صورت نگیرد، ممکن است تبدیل به نوعی خشونت گرایی شود که با جامعه دینی همسویی ندارد.
وی با اشاره به فرموده امام حسین(ع) افزود: سیدالشهداء(ع) می فرمایند: آیا نمی بینید به حق عمل نمیشود و از باطل نهی نمی شود(قیام می کنم) برای اینکه مؤمن به لقاء الهی راغب شود و من مرگ را جز سعادت و زندگی با ظالمان را چیزی جز خسران نمی بینم.
حجتالاسلام احمدی، غیرت ورزیدن دینی را فضیلتی ستودنی دانست و تاکید کرد: غیرت ورزیدن دینی، فضیلت اخلاقی ارزشمند و ستودنی است، که باعث میشود مسلمانان از هر نوع سوء قصد و هجوم مخالفان به دین و ارزشهای مقدس و معتقدات دینی به جوش آمده و غیرتمندانه عکسالعمل نشان دهند و در دفاع از حریم دین بکوشند، درست همانند امام حسین (ع) و یاران وفادارش، و این چنین است که غیرت دینی نشانه ای از ارزشمندی شخصیت یک مسلمان متدین محسوب میشود.
غیرت دینی، عامل بسیار مهمّی برای احیای معروف و از میان بردن منکر است
حجتالاسلام مهدی منصوری، امام جمعه شربیان در گفتوگو با ایکنا اظهار کرد: غیرت دینی، عامل بسیار مهمّی برای دفاع از حریم قوانین اسلام و احیای معروف و از میان بردن منکر است.
وی، افزود: غیرت دینی به معنای دفاع و پاسداری از ارزشهای دینی است، از این رو به عنوان بهترین نوع غیرت محسوب میشود. مقتضای غیرت دینی این است که همه ما به اصول و ارزشهای دینی اسلام پایبند باشیم و به صورت آگاهانه و منطقی، از فرهنگ خودی که همان فرهنگ اسلام است، پاسداری کنیم همچنین اگر دیدیم بیگانگان به ارزش های دینی و فرهنگی ما تعرض می کنند با تعصب یعنی با هوشیاری و جدیت کامل در برابر آنان بایستیم.
وی با استناد به آیه ۷۵ سوره نساء خاطرنشان کرد: در این آیه می خوانیم: چرا در راه خدا و در راه مردان و زنان و کودکانی که به دست ستمگران تضعیف شده اند، پیکار نمی کنید؟ همان افراد ستم دیدهای که می گویند: پروردگارا! ما را از این شهرمکه که اهلش ستمگرند، بیرون ببر و از طرف خود برای ما سرپرستی قرار ده و از جانب خود یار و یاوری برای ما تعیین فرما.
حجتالاسلام منصوری، از لزوم ایجاد حماسه با غیرت دینی گفت و ادامه داد: انسان باید با غیرت دینی ایجاد حماسه کند و اهداف دین خدا را پیش ببرد، انسان همواره باید در برابر دشمن قیام و جهاد کند؛ نباید بنشینیم و اجازه دهیم که دشمن جسارت کند.
امام جمعه شربیان با اشاره به فرموده امیرالمومنین علی(ع) یادآور شد: امیر مومنان علی(ع) می فرمایند: آنگاه که حادثهای پیش آمد، اموالتان را سپر جانتان قرار دهید و در حفظ جانتان بکوشید، اما اگر حادثهای پیش آمد که دینتان در معرض خطر قرار گرفت، جانتان را فدای دینتان کنید که آن کس که در دینش از بین برود نابود است و غارتزده آن کس است که دینش به غارت برود.
وی، افزود: غیرت دینی هر مسلمانی اقتضا میکند که در مقابل انجام گناه و معصیت در جامعه حسّاسیت داشته باشد و تا این حساسیت در روح مؤمنان زنده باشد، ناهنجاری در سطح جامعه رواج پیدا نمی کند.
حجتالاسلام منصوری، ضمن بازگو نمودن ضرورت زنده ماندن مکتب عاشورا تاکید کرد: اگر انسان در قیام و جهاد بمیرد در واقع برای او حیات است، مکتب عاشورا و هیهات منالذله همواره باید زنده باشد و باید توجه داشت که سیدالشهدا(ع) مکتبی انسان ساز و برای سعادت بشر است.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰