مافی: از زنان سرپرست خانوار حمایتهای لازم صورت گیرد
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا، پروانه مافی در نشست مشترک فراکسیون خانواده مجلس، کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی که با موضوع زنان سرپرست خانوار برگزار شد، گفت: در نشست اخیر مقام معظم رهبری با نمایندگان مجلس ایشان در کنار مسایل مهمی
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا، پروانه مافی در نشست مشترک فراکسیون خانواده مجلس، کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی که با موضوع زنان سرپرست خانوار برگزار شد، گفت: در نشست اخیر مقام معظم رهبری با نمایندگان مجلس ایشان در کنار مسایل مهمی که مطرح کردند موضوع خانواده را مورد تاکید قرار دادند و این بیانگر آن است که مسئله خانواده اکنون در نظام کلان برنامه ریزی کشور مورد توجه قرار دارد.
مافی با اشاره به بودجه سال ٩٧ و تکالیف حوزه های حمایتی و توانمندسازی گفت: در بودجه ٩٧ بودجه کمیته امداد به میزان ۱۰ درصد و سازمان بهزیستی به میزان ٩.۵ درصد افزایش داشته است و این نشان دهنده توجه مجلس به وظایف و مسئولیت های این دو نهاد است و انتظار می رود که در حوزه هایی که دارای چالش است ورود جدی داشته باشید، هر چند که به خوبی می دانیم همین میزان بودجه نیز کافی نیست.
مافی همچنین با اشاره به کاهش بودجه بیمه زنان سرپرست خانوار گفت: علی رغم تلاش هایی که کردیم این بودجه ٣٩ درصد کاهش داشته است و قطعا بر خلاف اهتمام و توجهی است که در نظام برنامه ریزی کشور در حوزه حمایت از این قشر وجود دارد.
این عضو فراکسیون خانواده مجلس با اشاره به پیشینه قانون گذاری در حوزه حمایت از زنان نیازمند گفت: اولین قانون در زمینه حمایت از زنان سرپرست خانوار به سال ۶٢ باز می گردد که مربوط به تامین زنان و کودکان بی سرپرست و بدسرپرست بود و پس از آن در سالهای متمادی این موضوع مطرح شده است و به وزارت رفاه، بهزیستی و کمیته امداد تکلیف شده است.
مافی با اشاره به آمار زنان سرپرست خانوار گفت: اکنون حدود ٣ میلیون و ١٠٠ هزار نفر زن سرپرست خانوار داریم که البته دلایلی چون طلاق، اعتیاد، فوت همسر و یا زندانی شدن همسر مسبب آن است و لذا کمیته امداد و سازمان بهزیستی باید برنامه معینی برای توانمندسازی این قشر داشته باشد.
نماینده تهران با اشاره به آنکه در ٨ ماده قانون اساسی به صورت صریح به حمایت از زنان سرپرست خانوار نیازمند تاکید شده است، گفت: در برنامه های توسعه ای نیز نگاه ویژه ای به این قشر بوده است، بطور مثال در ماده ٩۶ برنامه چهارم توسعه تامین بیمه خاص حمایتی و یا در ماده ٢٣٠ برنامه پنجم توسعه ساماندهی امور اقتصادی و معیشتی زنان سرپرست خانوار مورد تاکید قرار گرفته است و در همین راستا در برنامه ششم توسعه ماده ٨٠ دولت را مکلف به حمایت از این قشر کرده است.
وی افزود: زنان سرپرست خانوار جزء اقشار آسیب پذیر هستند که اگر نتوانیم حمایت های لازم را از آنها داشته باشیم نمی توانیم مانع از ورود آنها به چرخه آسیب شویم. باید موازی کاری از بین برود و برنامه محور باشید.
در ادامه این نشست فتاح رییس کمیته امداد خمینی (ره) با اشاره به کاستن موازی کاری ها میان این نهاد و سایر نهادهای متولی گفت: در دو سال اخیر تلاش کردیم تا هماهنگی کاملی را با سازمان بهزیستی داشته باشیم.
وی با اشاره به رویکرد حمایتی زنان سرپرست خانوار گفت: ما مسئول زنان سرپرست خانوار نیازمند هستیم، ولی پیش از هر اقدامی بهتر است به این بپردازیم که چرا زن سرپرست خانوار وجود دارد.
فتاح تاکید کرد: اکنون بحث طلاق یک معضل جدی است و ١۵ درصد زنان سرپرست خانوار مطلقه هستند که به کمیته امداد مراجعه می کنند این در حالی است که همین آمار هم در ابتدای سال ٩٧ دوازده درصد بود و طی سه ماه با افزایش سه درصدی مواجه بودیم.
وی با اشاره به افزایش هزینه های حمایتی گفت: اکنون نرخ هزینه ای سبد خانوار ١٧ درصد افزوده شده است و باید از محل تبصره ١۴ برای تامین حمایتهای مالی همراهی شود. باید بتوانیم برای اقتصاد خانواده برنامه هایی داشته باشیم تا از فقر که اساس طلاق، اعتیاد و بسیاری از اسیب های دیگر است جلوگیری کنیم.
فتاح همچنین درخواست کرد: بهتر است در بودجه ٩٧ ردیف جداگانه ای برای موضوع زنان سرپرست خانوار از محل بودجه کمیته و سازمان بهزیستی دیده شود تا بتوانیم هدفمندتر حرکت کنیم.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰