مساجد سنگرهای مستحکم در تحقق اقتصاد مقاومتی
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایرنا، یکی از فرصت های طلایی برای تحقق اقتصاد مقاومتی، بهره گیری از ظرفیت مساجد با توجه به پیشینه روشن آن از صدر اسلام تا کنون است. با واکاوی و بررسی کارکردهای مختلف مسجد در ادوار تاریخی، محوریت مسجد در
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایرنا، یکی از فرصت های طلایی برای تحقق اقتصاد مقاومتی، بهره گیری از ظرفیت مساجد با توجه به پیشینه روشن آن از صدر اسلام تا کنون است.
با واکاوی و بررسی کارکردهای مختلف مسجد در ادوار تاریخی، محوریت مسجد در همه عرصه ها و زمینه ها از جمله حوزه های آموزشی، اعتقادی، سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و تربیتی به روشنی نمایان است.
نهادینه کردن برخی از آموزهها همچون سنت نیکوی قرضالحسنه، انفاق، صدقه، وقف و خمس در سنگرهای مستحکم مساجد مسیر خلق حماسه اقتصادی و سیاسی را تسهیل و در دورانی که دشمنان اسلام، از همه تحریمهای اقتصادی برای به چالش کشیدن اقتصاد کشور استفاده میکنند، عملیاتی شدن این آموزهها میتواند راهگشا باشد.
یک استاد حوزه و دانشگاه معتقد است: همان گونه که مساجد در هشت سال دفاع مقدس به سنگری برای مقاومت تبدیل شده بودند، در جنگ اقتصادی نیز باید به سنگری در ترویج فرهنگ تولید و اشتغال تبدیل شوند.
حجت الاسلام «علیرضا پناهیان» افزود: باید از ظرفیت مساجد در راستای کارآفرینی استفاده کرد و سنگر مساجد به پایگاه اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، تولید و کارآفرینی تبدیل شود.
وی بر لزوم ایجاد تشکیلات مردمی معیشتی و شبکههای اجتماعی بومی قوی تاکید کرد و گفت: باید با بهره گیری از نرم افزارهای مختلف در عرصه خرید و فروش کالای ایرانی تلاش مضاعفی صورت گیرد.
استاد حوزه و دانشگاه تاکید کرد: مساجد باید در عرصه اجتماعی و اقتصادی به طور جدی نقش آفرینی کنند و در این مسیر از ظرفیت مشارکت های مردمی بیشتر استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه مشارکت بخش خصوصی و مردمی شدن امور و مسائل جامعه باعث کوچکتر شدن دولت ها و رفع مشکلات می شود، خاطر نشان کرد: مساجد باید در کارآفرینی و اشتغال نقش اساسی ایفا کنند و یک اتاق کارآموزی و ایجاد کسب و کار در کنار مساجد شکل گیرد که تحقق یافتن این مهم تنها با مشارکت شهروندان امکان پذیر است.
پناهیان با بیان اینکه مساجد می تواند عاملی در تقویت اقتصادی جامعه باشند، اظهار داشت: با راه اندازی صندوق های قرض الحسنه و تعاونی ها در مساجد و مشارکت عموم مردم می توان کارگاه های تولیدی و کارآفرینی بدون دریافت تسهیلات بانکی ایجاد کرد که یک اقدام بزرگ اقتصادی خواهد بود.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در گفت و گو با ایرنا گفت: مسجد می تواند چند نقش در مردمی کردن اقتصاد ایفا کند، یک بخش گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی است یعنی اینکه مساجد، مردم را با مؤلفه های اقتصاد اسلامی آشنا کنند.
حسن بنیانیان افزود: مسجد میتواند فضایی در میان نمازگزاران ایجاد کند که همه مردم خود را شریک در پیشرفت کشور بدانند.
وی بیان کرد: مردمی کردن تولید می تواند از مساجد کلید بخورد و این مکان های مقدس مردم را به طور مستقیم با تولید هم راستا کنند به طوری که شهروندان آن منطقه، خود را مقید به سهیم شدن در خودکفایی ملی پندارند.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: مسجد میتواند مردم را تشویق به راه اندازی کارگاههای تولید خانگی کند و یا سرمایههای کوچک و کم حجم مردم را هدفمند کند تا در تولید به کار گرفته شود.
بنیانیان بیان کرد: از همه مهمتر مسجد میتواند با جهت دهی هدفمند به سبک زندگی مردم، حملات اقتصادی دشمن را خنثی کند.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری، سال ۹۷ را سال حمایت از کالای ایرانی، نامگذاری کردند، افزود: پویایی و رونق اقتصادی کشور، با اجرایی کردن اصل اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولیدکننده و کالای ایرانی محقق میشود.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: یکی از ارکان مهم در حمایت از تولید داخلی، ایجاد فرهنگ مصرف به نفع تولید ملی است و یکی از مکانهایی که از صدر اسلام تاکنون جایگاه انسان های خداشناس و معتقد بوده، مسجد است.
بنیانیان ادامه داد: مساجد پایگاه های مناسبی برای معرفی آثار مخرب مصرف گرایی و تشریح فرهنگ غنی استفاده از کالای ایرانی برای شهروندان است.
رئیس تبلیغات اسلامی خمین گفت: مساجد در صدر اسلام، علاوه بر ظرفیت های معنوی و فرهنگی، دارای کارکردهای مهم اقتصادی نیز بودند.
حجت الاسلام «حسن کریمی» افزود: مساجد تنها معطوف به شعائر دینی نیستند بلکه تمام امور مسلمانان باید در مسجد بررسی شود و حس نوع دوستی، توجه به مشکلات و نیازمندی دیگر مسلمانان،مقابله با گرانفروشی یا کم فروشی، انصاف و عدالت در تجارت از جمله آموزههای کاربردی اقتصادی هستند که بهترین محل آموزش آن ها مساجد است.
وی اظهار داشت: مساجد با خرید لوازم مورد نیاز خود از تولیدات داخلی و ایجاد صندوق های قرض الحسنه برای اعطای تسهیلات به افراد جویای کار، می توانند آغاز کننده رفتارهای مبتنی بر اقتصاد مقاومتی باشد.
رئیس تبلیغات اسلامی خمین افزود: ائمه جماعت می توانند با ایجاد بانک اطلاعاتی نیازهای شغلی جوانان هر منطقه ای را ثبت کنند تا در زمان مقتضی و اعلام نیاز از این اطلاعات برای اشتغال افرادی جویای کار استفاده شود.
وی بیان کرد: بسیاری از مساجد یک واحد تجاری در کنار خود دارند که می توانند کالاهای ایرانی را خریداری و به قیمت مناسب در اختیار نمازگزاران قرار دهند که این امر راهکار عملی ترویج استفاده از کالای ایرانی است.
وی با اشاره به فعالیت ۲۲۰ مسجد و حسینیه در شهرستان خمین ادامه داد: مساجد به دلیل ارتباط ویژه خود با نوجوانان و جوانان می تواند در راستای بسیاری از اهداف روز جامعه مانند اقتصاد مقاومتی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، تاثیرگذار باشند.
۳۱ مرداد ماه روز جهانی مسجد نامگذاری شده است.
گزارش از افسانه آروند
۷۲۷۷/۳۰۷۵
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰