نوشت افزار ایرانی در منگنه کمبودها!
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصراترک، چند سالی می شود که استفاده از کالای ایرانی در راستای حمایت از تولیدات داخلی، طبق فرمایشات مقام معظم رهبری در دستور کار قرار گرفته است. با توجه به اینکه در آستانه بازگشایی مدارس
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصراترک، چند سالی می شود که استفاده از کالای ایرانی در راستای حمایت از تولیدات داخلی، طبق فرمایشات مقام معظم رهبری در دستور کار قرار گرفته است.
با توجه به اینکه در آستانه بازگشایی مدارس قرار داریم، بر استفاده از لوازم التحریر ایرانی اسلامی، تمرکز ویژه ای شده است.
پرواضح است در شرایطی که شخصیت های عروسکی و نمایشی فیلم های کارتونی خارجی با رنگ بندی های جذابی که دارد، جایگاه ویژه ای در بین کودکان و دانش آموزان پیدا کرده ، کار طراحان داخلی کمی سخت شده است.
به همین منظور باید از همه ظرفیتهای آموزشی و تربیتی که تولید نوشت افزارها یکی از این اقدامات است، استفاده کرد.
نهادینه شدن فرهنگ استفاده از نوشت افزار و کیف دانش آموزی با نقوش ایرانی اسلامی در جامعه نیازمند فرهنگ سازی است تا نخستین گزینه انتخابی دانش آموزان و والدین در خرید لوازم مورد نیاز برای مدرسه، اینگونه محصولات باشد.
۵۰ درصد مردم خواستار استفاده از لوازم التحریر ایرانی هستند
علیرضا صیاد، یکی از لوازم التحریرهای قدیمی شهر بجنورد گفت: فروش های اساسی لوازم التحریر ها از اوایل شهریور آغاز می شود.
وی ادامه داد: قیمت ها در اکثر اقلام نسبت به سال گذشته بیش از ۲ برابر افزایش قیمت داشته است، به طور مثال خودکاری که سال گذشته ۵۰۰ تومان فروش بوده الان هزار تومان و برگه آچار بسته ای ۱۰ هزار تومان به قیمت ۲۰ هزار تومان به فروش می رسد.
صیاد افزود: در سال جاری با توجه به اتفاقاتی که در بخش اقتصاد رخ داد، لوازم التحریر نه تنها ایرانی بلکه خارجی هم در بازار به سختی یافت می شود.
وی گفت: با بالارفتن قیمت ها توان خرید جدید در حد روال هر ساله را نداشتیم و از خرید هایی که ۶ ماه پیش انجام دادیم استفاده می کنیم.
صیاد افزود: تقریبا با مراجعاتی که انجام می شود، حدود ۵۰ درصد مردم خواستار استفاده از لوازم التحریر ایرانی هستند، ولی متاسفانه کالای ایرانی قیمتی بالاتر از محصولات خارجی دارد و این در حالی است که گاها در بعضی مواقع کیفیت هم در کالای خارجی بهتر است.
جای خالی دفاتر تعاونی در لوازم التحریری ها
وی اضافه کرد: طبق روال هر ساله دفاتری با عنوان تعاونی به فروشگاه های لوام التحریر ارائه می شد اما امسال این قلم هم موجود نیست.
صیاد گفت: قدرت خرید مردم کمتر شده است، مشتری هایی را داشتیم که به خاطر بالابودن قیمت اقلامی که مورد تقاضای مربیان پیش دبستانی ها بوده از فرستادن کودکان به این دوره خودداری کرده اند.
مسئولان به عنوان الگوی مردم باید از کالای ایرانی استفاده کنند
سید علی ایزانلو، که نزدیک به ۴۲ سال است در عرصه ی فروش لوازم التحریر فعالیت می کند، گفت: شاهد افزایش ۵۰ درصدی قیمت ها بوده ایم و این افزایش ها بیشتر در گروه دفاتر، برگه آچار و خودکار نمایان بود.
وی گفت: کالای ایرانی که به فروشگاه می آوریم بیشتر در قالب دفاتر هستند، که در مقایسه با دفترهای خارجی باتوجه به شخصیت های کارتونی جذابی که در طراحی دارند، فروش کمتری دارد.
ایزانلو ادامه داد: در واقع می توان گفت ما لوازم التحریر ایرانی نداریم زیرا، اغلب مواد اولیه برای تولید این لوازم وارداتی هستند.
وی افزود: با توجه به افزایش قیمت ها، حدود ۱۰ درصد مردم خرید را به صورت کامل و یک جا انجام می دهند و سایر افراد فقط در حدی که بتوانند فرزندشان را راهی مدرسه کنند اقلام را خریداری می کنند.
ایزانلو گفت: فروش ها نسبت به سال های قبل خیلی پایین تر آمده است.
وی افزود: به نظر من باید مسئولان خودشان اقدام به استفاده از کالای ایرانی کنند تا مردم آن ها را در قالب الگو بپذیرند.
کیف های داخلی با طرح های خارجی برای فروش بیشتر
سید محمد حسینی، که نزدیک به ۲۵ سال است در این عرصه فروش کیف فعالیت دارد، گفت: با نزدیک شدن به فصل بازگشایی مدارس بیشتر تمرکز صنف ما فروش انواع کیف های مدارس است، در حالی که امسال قیمت ها خیلی بالارفته است و مردم توانایی خرید مگر در مواقع ضروری را ندارند.
وی با اشاره به اینکه تمام طرح های کیف نماد ها و شخصیت های خارجی هستند، گفت: تمامی این کیف ها تولیدات داخلی هستند و در مشهد تولید می شوند، ولی با توجه به اینکه تقاضا در این گروه زیاد است، اقدام به تولید با طرح های خارجی می کنند.
حسینی افزود: جنس در بازار کم شده است، من خریدم را دوماه پیش انجام دادم تا به مشکل نخورم واگرنه الان قیمت ها خیلی بالارفته است و تعداد کم است.
نبود طرح های داخلی در فروشگاه های لوازم التحریر
مریم آراسته، مادری که صاحب ۳فرزند است، گفت: پسرم در مقطع دبیرستان، ۲ دخترم در مقطع ابتدایی تحصیل می کنند و تقریبا نزدیک به ۱۲ سال است که هر سال لوازم التحریر خریداری می کنم.
وی گفت: امسال قیمت ها خیلی بالا بود و من مجبور شدم که از چند ماه قبل خریدها را شروع کنم و به صورت مرحله ای انجام دهم.
آراسته ادامه داد: جامدادی که قصد خریدش را داشتم در عرض ۳ روز ۴ هزار تومان گران تر شده بود.
وی گفت: امسال دخترانم که در سنین پایین تری هستند، متقاعد کردم که از لوازم التحریر های ایرانی استفاده کنند ولی متاسفانه در چند فروشگاه بزرگ بجنورد موفق به پیدا کردن آنها نشدم و مجدد مجبور به خرید از طرح های خارجی کردم.
حمایت از کالای ایرانی متضمن افزایش فرصت های شغلی است
علی اکبری، نماینده مردم بجنورد گفت: استفاده از کالای ایرانی در واقع سیاست گذاری کلی کشور و جهت دهی براساس شعار سال و منویات مقام معظم رهبری است.
وی گفت: سال جاری سال تولید و حمایت از کالای داخلی است، بنابراین همه ی بخش ها موظف هستند که این شعار را در عمل پیگیر باشند، موضوع این نیست که ضرورت داشته باشد در مجلس مجدا در رابطه با این قضیه مصوبه ای ایجاد شود.
اکبری ادامه داد: تذکرات نمایندگان در تحقق شعار سال همیشه از تریبون مجلس اعلام می شود، اما به هر حال باید جهت گیری دولت تماما در جهت اجرای این شعار صورت گیرد.
وی حمایت از کالای ایرانی را متضمن افزایش فرصت های شغلی و کاری دانست و گفت: اگر بنا باشد تولیدات داخل مورد استفاده قرار نگیرد، طبیعتا توسعه اشتغال هم رقم نمی خورد و تولید موجود هم با رکود و توقف روبرو می شود.
طرح های خارجی با فرهنگی ایرانی ما بیگانه است
براتعلی حاتمی ،مدیرکل آموزش و پروش خراسان شمالی باتوجه به تاکیدات وزیر آموزش و پرورش در راستای استفاده دانش آموزان از لوازم التحریر ایرانی گفت: اهمیت موضوع به صنف مورد نظر منتقل شده است، تا تمامی زیر گروه هایشان را به سمت استفاده از کالای ایرانی سوق دهند.
وی ادامه داد: در داخل مدارس شرایطی برای فروش نداریم اگر شرایط فروش برای ما ایجاد شود قطعا از کالاهای ایرانی استفاده می کنیم.
حاتمی با اشاره به طرح های موجود در جلد دفاتر و سایر اقلام لوازم التحریرخاطر نشان کرد: یقینا هر طرح و عکسی تاثیرگذاری فرهنگی خود را دارد، ما به خانواده ها تاکید داریم که از لوازمی استفاده کنند که تاثیرات روحی و روانی و آسیب های اخلاقی و اجتماعی به دانش آموزان وارد نکنند.
وی گفت: قطعا طرح هایی که توسط تولیدکنندگان داخلی زده می شود، با اسلوب های ایرانی و دینی و مذهبی ما هم راستا هستند و تاثیر گذاری بهتری برای دانش آموزان دارد.
حاتمی ادامه داد: در حالی که بعضی از طرح هایی که در دفاتر خارجی زده می شود مسائلی را آموزش می دهد که عملا با فرهنگ دینی و اسلامی و ایرانی ما بیگانه است.
وی با اشاره به اینکه مهم ترین نقش در انتخاب و خرید لوازم التحریر دانش آموزان را خانواده ها برعهده دارند، گفت: تاکید ما به خانواده ها این است که از کنار این مسائل راحت عبور نکنند.
رحمانی
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰