رشد ۳۰۰ درصدی کشفیات کالای قاچاق
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از جهان نیوز، سید علی معصومی مدیرکل حقوقی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: نرخ قاچاق کالا نخستین بار متوقف شده و کاهش یافته است. به گزارش مجمع رهروان امر
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از جهان نیوز، سید علی معصومی مدیرکل حقوقی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود: نرخ قاچاق کالا نخستین بار متوقف شده و کاهش یافته است.
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از تجارتنیوز، وی گفت: قاچاق کالا که در سال ۹۲ بیست میلیارد دلار بود در پایان سال ۹۶ به ۱۲/۶ میلیارد دلار کاهش یافته است.
معصومی با اشاره به اینکه تدوین قانون برای ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ۱۲ سال به طول انجامید گفت: وظیفه این ستاد برنامه ریزی، سیاست گذاری، هماهنگی و نظارت است.
وی افزود: ۲۰۰ عنوان قوانین مرتبط با قاچاق کالا و ارز داریم و تطبیق این قوانین و آنچه که صورت میگیرد کار را ساخت کرده است.
رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس هم در این برنامه گفت: عملکرد ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مناسب نیست و مردم از آن رضایت ندارند.
امیر خجسته افزود: در حالی که از همه جا همه کالایی به کشور قاچاق می شود نمیشود گفت قاچاق کاهش یافته است.
وی گفت: تنها ۳۶۰ هزار نفر به خاطر واردات قاچاق البسه ار چین در کشور بیکار شدهاند.
خجسته افزود: بنا بر بررسیهای صورت گرفته، قاچاق کالا به کشور بیش از ۲۵ میلیارد دلار است.
وی گفت: بنا بر اعلام وزارت اطلاعات هر یک میلیارد دلار قاچاق ۵۰ هزار فرصت شغلی را از بین میبرد و اگر قاچاق را حتی ۲۰ میلیارد دلار بدانیم به معنای آن است که ۱ میلیون فرصت شغلی در کشور از دست رفته است.
خجسته افزود: به دستور دادستانی پیش از نوروز، ۵۵ نفر و در سال جدید ۱۳۵ نفر از ماموران گمرک مرتبط با قاچاق کالا و ارز بازداشت شدند.
وی گفت: ۹۰ درصد کالای قاچاق وارد شده کشف نمیشود و بخش عمده ای از این کالاها از طریق سامانه جامع گمرک وارد کشور میشود.
رئیس فراکسیون مبارزه با مفاسد اقتصادی مجلس افزود: مشکل اصلی در سامانه گمرک با افرادی است که آن را مدیریت میکنند و باعث خسارت هزاران میلیارد تومانی به کشور میشوند.
خجسته گفت: گزارش تحقیق و تفحص از قاچاق کالا و ارز در یکی دو هفته آینده در صحن علنی مجلس ارائه میشود.
مدیرکل پیشگیری و نظارت بر قاچاق کالا و ارز سازمان تعزیرات حکومتی هم در این برنامه گفت: با اجرای قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز پرونده های تشکیل شده در این زمینه از ۱۱ هزار فقره به ۶۷ فقره رسیده است.
سید عبدالحمید اجتهادی افزود: در حالی که در سال ۹۲ هزار و ۳۰ پرونده مهم ملی در تعزیرات حکومتی تشکیل شد در ۳ ماهه اول امسال تعداد این پرونده ها به ۸۰۰ پرونده رسیده است.
وی گفت: در حالی که پیش از اجرای قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز وصولی از بابت جرایم مرتبط با قاچاق کمتر از ۲ درصد بود این میزان در سال ۹۶ پنجاه و شش درصد افزایش یافت.
یک کارشناس مبارزه با قاچاق کالا و ارز هم در این برنامه گفت: اطاله دادرسی از مشکلات اصلی مبازره با قاچاق کالا و ارز است.
اسماعیل علی دادی افزود: تعدد قوانین، مغفول ماندن مبحث مهم قاچاق در دانشگاه ها و کمبود قضات متخصص از دیگر مشکلات این حوزه است.
وی گفت: اطلاعات میان دستگاه های متولی مبازره با قاچاق کالا و ارز به صورت جزیرهای است و آنها با یکدیگر در ارتباط نیستند.
منبع: صداوسیما
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰