سکوت سازمانهای بینالمللی در برابر ستمگری ابرقدرتها شایسته نیست
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از اراک، موضوع حقوق بشر ابزاری در دست استکبار جهانی و ایادی آن برای سرکوب و به انقیاد در آوردن کشورهای مستقل و غیرهمسو با آنها بدل شده است، آنهم نه حقوق بشر برگرفته از اصول ارزشهای مادی
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از اراک، موضوع حقوق بشر ابزاری در دست استکبار جهانی و ایادی آن برای سرکوب و به انقیاد در آوردن کشورهای مستقل و غیرهمسو با آنها بدل شده است، آنهم نه حقوق بشر برگرفته از اصول ارزشهای مادی و معنوی انسان، بلکه مباحثی که اصول آن نشأت گرفته از تراوشهای اذهان مادی بشر است.
جالب اینکه مدعیان دفاع از حقوق بشر که خود ناقض اول حقوق بشر در دنیا هستند، ملل مسلمان را در حالی به نقض همین تراوشهای عقل بشری متهم میکنند که اسلام بزرگترین منادی حقوق اولیه و مسلم بشر است و امت اسلامی در این خصوص از احکام نورانی دین مبین اسلام پیروی میکنند.
در هر حال با توجه به نادیده گرفته شدن ابعاد معنوی و پرداختن صرف به جنبههای مادی و طبیعی حیات بشری در مسائل بنیادینی مانند حقوق بشر در اعلامیه جهانی حقوق بشر، کشورهای اسلامی را بر آن داشت در چارچوب سازمان کنفرانس اسلامی قوانین و مقرراتی را برای جنبه حقوق بشری بر اساس شریعت اسلام تدوین و تصویب کند از اینرو سازمان کنفرانس اسلامی در سال ۱۹۹۰ یعنی سال ۱۳۶۹ شمسی در نشست قاهره اعلامیه اسلامی حقوق بشر را در سطح دولتهای اسلامی به تصویب رساند.
سازمان کنفرانس اسلامی نیز در سال ۱۳۸۷ به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران سالروز تصویب اعلامیه اسلامی حقوق بشر یعنی پنج اوت هر سال مصادف با چهاردهم مردادماه را به عنوان روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی تصویب کرد، بر اساس این قطعنامه قرار شد کشورهای اسلامی هر سال این روز را در سطح ملی خود گرامی بدارند.
سازمانهای بینالمللی در برابر ستمگری ابرقدرتها سکوت میکنند
رئیس کل دادگستری استان مرکزی با بیان اینکه سازمانهای بینالمللی در مورد حقوق بشر و حفظ کرامت انسان شعارهای زیبایی میدهند، اما در برابر ابرقدرتها و ستمگریهای آنها سکوت میکنند، در این رابطه به خبرنگار فارس در اراک میگوید: بعد از تشکیل سازمان ملل متحد سه سال بعد از این اجلاس اعلامیه حقوق بشر توسط سازمان ملل تصویب و ابلاغ شد، اعلامیه حقوق بشر یک مقدمه و ۳۰ ماده دارد که به مقولههای مختلف از جمله بحث آزادی انسان، آزادی مذهب، کار و همه آزادیهایی که یک انسان دارد و وظایفی که دولتها در ارتباط با حفظ این آزادیها دارند، پرداخته است.
قدرتهای استکباری به زور قدرت کشورها را ملزم به پذیرش اعلامیه کنند
حجتالاسلام قاسم عبدالهی میافزاید: در اوایل صدور این ابلاغیه بسیاری از حکومتهای مسلمان به چند دلیل از جمله اینکه این اعلامیه را در تضاد با مبانی اصیل اسلامی میدانستند، نسبت به آن اعتراض داشتند این کشمکش وجود داشت، اما قدرتهای استکباری به زور قدرت توانستند کشورها را ملزم به پذیرش اعلامیه کنند.
تصویب اعلامیه حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی با یک مقدمه و ۲۵
وی تصریح میکند: بعد از انقلاب و تشکیل کنفرانس اسلامی، کشورهای اسلامی معترض بودند به اینکه چرا باید از یک اعلامیهای که واضع آن نبوده و دیگران بهوسیله آن نقشه کشیده و آن را به ابزاری برای از بین بردن ملتهای مسلمان تبدیل کردهاند تبعیت کنند، به همین دلیل اعلامیه حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی در ۱۰ دسامبر ۱۹۹۰ مصادف با ۱۴ مردادماه در قاهره به تصویب رسید که یک مقدمه و ۲۵ ماده دارد.
رئیسکل دادگستری استان مرکزی با بیان اینکه این دو اعلامیه از نظر ظاهری تفاوت چندانی با هم نداشته، اما از نظر باطنی اختلافات عمیق باطنی و معنوی دارند، بیان میکند: یکی از تفاوتهای مهم این دو اعلامیه این است که اعلامیه حقوق بشر کامل است و توانسته مخاطبین خود را زیرپوشش قرار دهد و اما جامع نیست و از این ویژگی که بتواند مانع سوءاستفاده شود محروم است.
مخالفت اسلام با ازدواج محارم
عبدالهی ادامه میدهد: به طور مثال در بحث ازدواج و خانواده اختلاف جدی در این دو اعلامیه وجود دارد چراکه بر اساس اعلامیه حقوق بشر هر کسی با هر فردی که بخواهد میتواند ازدواج کند و آزادی ازدواج دارد، اما در بحث اسلام در مقوله ازدواج مسائلی چون ازدواج محارم و یا سن و حتی مذهب دخالت دارد.
وی میگوید: همچنین یکی دیگر از مسائل مهم مورد اختلاف بحث منشأ قدرت و حاکمیت است که در اعلامیه حقوق بشر منشأ حاکمیت اراده مردم است، اما در حقوق بشر اسلامی حاکمیت از آن خدا است و این مسئله آنقدر مهم است که ولایت و حاکمیت را امانتی میداند که به دست حاکمان سپرده میشود و آنها حق استبداد و زورگویی به مردم را ندارد.
بعضی از بندهای حقوق بشر مطابق با فطرت انسانی است
رئیسکل دادگستری استان مرکزی با بیان اینکه بعضی از بندهای حقوق بشر مطابق با فطرت انسانی است، خاطرنشان میکند: متأسفانه کسانی که اعلامیه حقوق بشر را تنظیم کردهاند، نگاه مادیگرایی داشته و نگاه مذهبی و دینی نداشتند، به همین خاطر در دنیای غرب آزادیهای بیحد و حصری را به ملتها دادند که این آزادیها چون حد و حصر ندارند از منظر احکام نورانی اسلام مورد پذیرش نیست، چراکه انسان باید محدودیت داشته باشد و نمیتوان بدون قید و شرط باشد.
عبدالهی با بیان اینکه دین مبین اسلام همواره به حقوق و کرامت انسانی بها داده و روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی بهانهای برای گرامیداشت این مهم است، تصریح میکند: در دین اسلام تحقیر انسانها و تبعیض و نادیده گرفتن حق حیات و زندگی افراد به شدت نهی شده است اما در حقوق بشر غربی آنها به راحتی به خود اجازه میدهند به میل خود با انسانها رفتار کنند.
غربیها میگویند چرا حجاب در کشور شما الزامی است
وی بیان میکند: یکی از فشارهایی که جوامع غربی به ایران وارد میکنند مربوط به بحث حجاب است، آنها میگویند چرا بحث حجاب در کشور شما الزامی شده و بیحجابی را ممنوع کردهاید و این خلاف آزادی حقوق بشر است، این در حالی است که در اعلامیه حقوق بشر در بحث فساد اخلاقی برای انسانها محدودیتی وجود ندارد مگر اینکه آزادی ضرر داشته و یا شاکی خصوصی داشته باشد.
وی بیان میکند: بر اساس حقوق بشر اسلامی انسانها در برابر خدا، خانواده، اجتماع و حتی خودشان مسئول هستند و تکالیفی بر عهده دارند، در اعلامیه حقوق بشر غربیها میگویند آنچه ما تفسیر میکنیم درست است و آنها هم هرچه به نفع خوشان است تفسیر میکنند، در حالی که کشورها میتوانند بر اساس مذهب، سنت و رسوم خود قوانین را در کشورشان پیاده کنند.
آمریکا بزرگترین نقض کننده حقوق بشر است
رئیسکل دادگستری استان مرکزی با بیان اینکه کشورهای غربی به بهانه اینکه ملتی بر خلاف قواعد آنها حرکت کردهاند، فشار وارد کرده و انواع جنایتها و تحریمها را علیه آن ملت اعمال میکنند، خاطرنشان میکند: اگر قرار باشد اعلامیه حقوق بشر اجرا شود، اولین کسی که باید محاکمه شود آمریکا و عربستان و انگلیس است که در سرتاسر دنیا جنگ و آشوب ایجاد کرده و ظلم میکنند.
انتهای پیام/ن
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰