کالاهای مصرفی و لوکس، عمده کالاهای قاچاق در خراسانشمالی
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا، «حجتالله خانزاده» با تشریح اقدامات انجام شده در حوزه مقابله با کالای قاچاق گفت: هر چند اقدامات در حوزه مقابله با کالای قاچاق، اثراث مثبتی در کاهش ورود و مصرف کالای قاچاق در استان داشته اما به اذعان تمام
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا، «حجتالله خانزاده» با تشریح اقدامات انجام شده در حوزه مقابله با کالای قاچاق گفت: هر چند اقدامات در حوزه مقابله با کالای قاچاق، اثراث مثبتی در کاهش ورود و مصرف کالای قاچاق در استان داشته اما به اذعان تمام کارشناسان مهمترین ابزار برای کاهش این پدیده شوم، فعالیتهای فرهنگی است.
وی افزود: فعالیتهای فرهنگی و برنامهریزیهای هدفمند در عرصه اجتماعی، رسانهها، مدارس، دانشگاهها، مساجد و حسینیهها از اهم اقدامات فرهنگی در راستای مبارزه با کالای قاچاق است و بدون آگاهی بخشی به جامعه و ارتقای سطح فرهنگ عمومی، نمیتوان توفیق بلند مدت را شاهد بود.
مدیرکل دفتر امور امنیتی، انتظامی، اتباع و مهاجران خارجی استانداری خراسانشمالی ادامه داد: در استان خراسانشمالی بهعلت نبود مبادی رسمی ورود و خروج کالا، شاهد قاچاق کالا از آن سوی مرزها نیستیم اما از استانهای جنوبی و شمالی برخی کالاهای مصرفی و لوکس از جمله لوازم بهداشتی آرایشی، غذایی، دخانیات، دارو، البسه، لوازم خانگی و تجهیزات ماهوارهای به این استان قاچاق میشود.
خانزاده گفت: ارزش ریالی کالای قاچاق مکشوفه در استان طی سال ۹۵ حدود 6 میلیارد ریال و سال ۹۶ حدود 30 میلیارد ریال بود که البته تلاش همه دستاندرکاران امر مقابله با قاچاق کالا و ارز در این زمینه ستودنیست.
وی خاطرنشان کرد: ضرورت دارد تا همه دستاندرکاران اهتمام ویژهای به دستور تاریخی مقام معظم رهبری پیرامون واجب بودن مبارزه با پدیده قاچاق داشته باشند به ویژه در سالی که مزین به شعار حمایت از کالای ایرانی است.
خانزاده تصریح کرد: قاچاق کالا در کشور ما طی دهههای اخیر به مهمترین عامل بازدارنده رشد اقتصادی تبدیل شده و نقش مخربی در کاهش تولید ناخالص ملی دارد.
وی افزود: طبق بررسیها ارزش کالای قاچاق در سال گذشته به مراتب بیشتر از بودجه کل کشور بوده که عواملی همچون تعرفه بالای کالاها، بیکاری، توسعهنیافتگی مناطق مرزی، خطرپذیری پایین قاچاق، مناطق آزاد و بازارچههای مرزی، مقررات متناقص، فساد سیستماتیک و رانتزا از علل اصلی پدیده قاچاق بشمار میرود.
خانزاده تصریح کرد: قاچاق کالا و ارز علاوهبر ایجاد رانت و فساد سیستمی، باعث به هم خوردن تعادل در قیمتها، بهم ریختگی تولید، از بین رفتن بازار کار و ناکارآمدی نظام اقتصادی میشود.
وی از قاچاق کالا بهعنوان پدیده شومی یاد کرد و افزود: علاوهبر افزایش بیکاری، موجب ورشکستگی صنایع داخلی و از میان رفتن فرصتهای شغلی در داخل شده است و در نهایت بیکاری و فقر دو محصول عمده قاچاق هستند.
خانزاده با ابراز امیدواری از اینکه روزی برسد شاهد عرضه هیچ کالای قاچاق در کشور نباشیم، یادآور شد: در شرایطی که کشور ما با لشگر بیکاران مواجه بوده و هر شغلی میتواند موجب پیشگیری از بسیاری آسیبهای اجتماعی شود و دشمنان نظام و انقلاب نیز با انواع ترفندها و بسط و توسعه مصرفگرایی سعی در ضربه زدن اقتصاد کشور دارند، این اقدامات به نتایجی به مراتب مطلوبتر منجر شود و البته تاکنون اقدامات بسیار خوبی در این خصوص انجام شده است.
انتهای پیام
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰