لزوم حمایت از فرش به عنوان ایرانیترین کالا/ مشکلات بیمه قالیبافان انگیزه آموزش را از آنها گرفته است
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، تفاهمنامه همکاری آموزشی بین سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور و مرکز ملی فرش ایران به منظور ارتقاء توانمندی نیروی انسانی و مهارتآموزی امضا شد. سلیمان پاکسرشت رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با اشاره
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، تفاهمنامه همکاری آموزشی بین سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور و مرکز ملی فرش ایران به منظور ارتقاء توانمندی نیروی انسانی و مهارتآموزی امضا شد.
سلیمان پاکسرشت رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور با اشاره به اینکه فرش، ایرانیترین صنعت محسوب میشود، گفت: در این مقطع بیش از هر زمان دیگری به ایدههای خلاقانه برای نگهداشت نیروی انسانی، ارتقاء مهارت و افزایش ثروت ملی بخشی از این صنعت نیازمندیم.
وی با اشاره به لزوم اجرایی شدن و بازنگری در میزان کارایی تفاهمنامه قبلی سازمان و مرکز ملی فرش، اظهار امیدواری کرد که تفاهمنامه جدید مسائل قبلی را مرتفع کند.
معاون وزیر کار تأکید کرد: درباره صنعت فرش و قالیبافان ما صرفا نگاه شغلی را دنبال نمیکنیم، چرا که قالیبافان اقشار آسیبپذیر محسوب میشوند و آموزشها باید در قالب پکیج حمایت صورت گیرد و دامنهاش وسیعتر از صلاحیت شغلی باشد.
پاکسرشت با اشاره به مسائل و چالشهای جدی قالیبافان در زمینه سلامت و بهداشت، گفت: بخشی از این مشکلات از راههای مداخله آموزشی میتواند به ارتقاء سلامت قالیبافان نیز کمک کند.
وی با اشاره به اینکه برای رویکرد حمایتی و توانمندسازی نیازمند نگاه چندبعدی به آموزش قالیبافان هستیم، گفت: نتیجه آموزشهای توانمندساز و مهارتی باید در کیفیت و قیمت کالا دیده شود و همچنین به غلبه بر چالشهای قالیبافان به عنوان نیروی کار بینجامد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای با تأکید بر اینکه آزمونهای مهارتی باید آزمونهای عملی باشد، تأکید کرد: حتی میتوانیم از این جلوتر هم رفته و آزمونهای پروژهمحور را مدنظر قرار دهیم که این نیازمند همکاری بین دستگاههاست و امیدواریم تفاهمنامه زمینه بازنگری در رویکرد آموزش را فراهم کند و به سمت اثربخشی آموزشها پیش برویم.
وی همچنین وعده داد که دورههایی را برای ارزیابی نحوه اجرایی شدن تفاهمنامه درنظر خواهند گرفت.
* از ایرانیترین کالای ایرانی حمایت شود
در این مراسم همچنین فرشته دستپاک رئیس مرکز ملی فرش ایران تأکید کرد: در سال حمایت از کالای ایرانی، هنرصنعت فرش دستباف ایرانی به عنوان ایرانیترین کالای ایرانی نیازمند حمایت و توجه است.
وی با اشاره به اولین مورد از فهرست تحریمی آمریکا که فرش دستباف ایرانی است، گفت: ما دیدیم که در بدترین شکل، ترامپ صنعتی که مالکیت فکری مردم ماست را به چالش کشانده است.
وی بر تأثیر فرهنگ بر سیاست تأکید کرد و گفت: این تأثیری است که تاکنون از آن غفلت شده است در حالی که شاهد بودیم در دیدار ترامپ و رهبر کره شمالی وقتی که با هم دیدار رسمی داشتند، فرش هریس آذربایجان زیر پایشان بود.
دستپاک با اشاره به پشتوانه عمیق تاریخی و فرهنگی فرش دستباف ایران، گفت: ما از بیشترین سهم بازار جهانی در فرش دستباف برخورداریم و این صنعت مزایای مختلفی از جمله تنوع تولیدات، طرح، نقش، رنگ و اندازه و الیاف، تأمین بخش عمده مواد مصرفی در داخل، فعالیت مؤسسات علمی و پژوهشی بسیاری در این زمینه، وجود نیروی کار ماهر و حفظ شبکه فروش در جهان را در اختیار دارد.
وی افزود: همچنین بازدهی بالا در این صنعت و برخورداری از نشان تجاری، مزایای دیگری است که میتواند توسعه اشتغال در این زمینه را بیشتر مورد توجه قرار دهد.
وی در ادامه با اشاره به برگزاری نمایشگاه سالانه صنعت فرش همزمان با هفته دولت از سازمان فنی و حرفهای دعوت کرد که با رویکرد آموزش در این نمایشگاه حضور یابند.
رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به تعطیلی بسیاری از آموزشهای فنی و حرفهای قالیبافی در سالهای اخیر گفت: با وجود مشکل بیمههای تأمین اجتماعی قالیبافان، انگیزه آموزش از آنها گرفته میشود.
وی افزایش اشتغال در این صنعت را منوط به حفظ امنیت شغلی و بیمههای تأمین اجتماعی آنها برشمرد و از معاون وزیر کار خواست تا در بحث بیمههای تأمین اجتماعی در مجلس و وزارتخانه موضوع قالیبافان را پیگیری کند.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰