تاریخ انتشار : پنجشنبه 10 خرداد 1397 - 8:41
کد خبر : 33366

رهنمودهای امام حسن(ع) برای تحقق شعار سال

رهنمودهای امام حسن(ع) برای تحقق شعار سال

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حبیبی، استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، با بیان نام‌گذاری سال از سوی مقام معظم رهبری و اهمیت حمایت از کالای ایرانی با اشاره به رهنمودهای امام حسن مجتبی(ع) گفت: تکیه بر داشته‌های خود از جمله مواردی است که آن امام بزرگوار بر آن تأکید کردند؛ چرا که ابراز

رهنمودهای امام حسن(ع) برای تحقق شعار سال

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حبیبی، استاد حوزه و دانشگاه در گفت‌وگو با کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، با بیان نام‌گذاری سال از سوی مقام معظم رهبری و اهمیت حمایت از کالای ایرانی با اشاره به رهنمودهای امام حسن مجتبی(ع) گفت: تکیه بر داشته‌های خود از جمله مواردی است که آن امام بزرگوار بر آن تأکید کردند؛ چرا که ابراز نیاز به دیگران همواره در اسلام مذموم بوده و در این میان طلب حاجت و نیاز به‌صورت جدی‌تری مورد نقد قرار گرفته است.
وی افزود: در اکثر روایات امام حسن مجتبی(ع) از ما خواسته تا هرگز چشم امید به نااهلان و بیگانگان نداشته باشیم که در این مورد به اینکه دست نیافتن به نیازمندی‌ها بهتر از درخواست آن از نااهلان است، اشاره داشته‌اند.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به آیه «وَ اسْتَعِینُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاهِ» بیان کرد: شکیبایی و فائق آمدن بر مشکلات جز با صبر و تحمل سختی‌ها امکان ندارد و امام دوم شیعیان یکی از تجربیات خویش را چنین بیان می‌کند که ما تجربه کردیم و تجربه‌کنندگان نیز تجربه کردند ولی چیزی مقیدتر از وجود صبر و پر ضررتر از نبود صبر ندیدیم.
حبیبی بر صبرورزی در همه امور تأکید کرد و تحمل تحریم‌ها و برخی مشکلات درونی را نیازمند صبر و بردباری دانست.
این استاد حوزه ودانشگاه در ادامه به داشتن قناعت توصیه کرد و گفت: ملتی که همواره به دنبال افزایش سرمایه خود باشد و قبل از هر سرمایه‌گذاری فقط سود شخصی خود را لحاظ کند موفق نخواهد بود؛ چرا که حرص و طمع انسان‌ها را از مسیر خدمت، حق و حقیقت خارج خواهد کرد و جالب آن‌که وقتی از امام حسن(ع) درباره فقر سؤال شد حضرت فرمودند که «فقر یعنی حرص به هر چیز»؛ پس ملت حریص و منفعت‌طلب همواره فقیر خواهد بود.
وی همچنین با اشاره به سرمایه‌گذاری و انفاق گفت: برخی افراد به‌خاطر شرایط بد اقتصادی و ترس از حضور در عرصه اقتصاد، به سودهای بانکی اکتفا می‌کنند اما باید توجه داشت ضمن اینکه مسئولان باید به وظیفه خود عمل کنند که اگر با نیت رشد اقتصادی کشور اسلامی و کمک به مسلمانان قدمی برداریم غیر از ثواب اخروی از برکت آن نیز بهرمند خواهیم شد.
حجت‌الاسلام حبیبی ادامه داد: روزی از امام حسن(ع) سؤال شد که زندگی چه کسی از همه بهتر است فرمودند «کسی که مردم را در زندگی خود شریک کند»؛ لذا توجه به این حدیث بسیار حائز اهمیت است، هر چند علی‌الظاهر سرمایه، رشد آنچنانی نمی‌کند اما قطعا برکت قابل اندازه‌گیری نیست؛ لذا باز حضرت بیان داشتند که «زکات دادن هرگز موجب کم شدن مال نمی‌شود».
وی با اشاره به توصیه‌های امام حسن(ع) مبنی بر محکم‌کاری و احساس مسئولیت بیان کرد: قطعا رونق بازار وابسته به کیفیت کالا است که اگر یک صنعتگر، هنرمند و یا هر شخص دیگری نگاه آخرتی و ابدی داشته باشد با وجدان کاری دارای دیانت، بندگی و اجر فراوانی است.
این کارشناس حوزه با بیان روایتی از امام حسن مجتبی(ع) گفت: برای دیانت آن‌چنان رفتار کن که گویا برای همیشه زنده‌ای و برای آخرت چنان رفتار کن که گویا فردا خواهی مرد. در واقع با توجه به شعار کاری از پیش نمی‌رود «به عمل کار برآید، به سخندانی نیست» باید بدانیم که باید دست از شعارهای تبلیغاتی برداریم و با روحیه انقلابی و جهادی وارد میدان شویم.
وی تصریح کرد: متأسفانه ارائه شعارها و محقق نشدن آن از طرف برخی مسئولان، سلب اعتماد کرده و مردم را نسبت به حضور در صحنه تحت‌الشعاع قرار داده است. همچنین این خطر در روایات متعدد گوشزد شده و در بیانات مقام معظم رهبری مکرر دیده می‌شود؛ زیرا که انسان تا وعده نداده آزاد است اما وقتی وعده می‌دهد، زیر بار مسئولیت می‌رود و تا به وعده‌اش عمل نکند رها نخواهد شد.
حبیبی در پایان عنوان کرد: امیدواریم شعار مقام معظم رهبری به خوبی توسط مردم و مسئولان، جامه عمل به خود گیرد.
حمیدرضا پوربافرانی
انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد