دانشجویان بوشهری از دغدغهشان در مورد شعار سال میگویند/ راه تحقق شعار سال از دانشگاه میگذرد
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آغاز هر سال مقام معظم رهبری پیامی را به عنوان شعار سال انتخاب می کنند که این شعار دورنمای فعالیتهای اقتصادی – اجتماعی و فرهنگی یکایک افراد جامعه را برای سال جاری و آینده کشور،
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، آغاز هر سال مقام معظم رهبری پیامی را به عنوان شعار سال انتخاب می کنند که این شعار دورنمای فعالیتهای اقتصادی – اجتماعی و فرهنگی یکایک افراد جامعه را برای سال جاری و آینده کشور، مشخص میکند.
در لحظه تحویل امسال نیز رهبر فرزانه ایران حمایت از تولید ملی و سرمایه ایرانی را به عنوان شعار سال انتخاب کردند.
ایشان نقش افراد جامعه در این حمایت را نه تنها کمرنگتر از دولت و حلقههای اصلی اقتصاد تولید یعنی کارگران و سرمایهگذاران ندانستند؛ بلکه آن را حائز اهمیت توصیف کردند؛ چراکه کم اقبالی افراد جامعه نسبت به تولیدات داخلی، ریشهای فرهنگی دارد و این موضوع چرخش چرخهای کار و صنعت را با چالش جدی مواجه ساخته و به وابستگی، عقبماندگی و در نهایت رکورد اقتصادی – اجتماعی منجر خواهد کرد.
آمار میلیونی دانشجویان کشور می تواند ظرفیت های بزرگی برای خلق و تحقق شعار سال ۹۷ باشد؛ اگر هر دانشجو برای تامین نیازهای روزمره خود از کالاهای ایرانی استفاده کند و این امر را به عنوان قشر تحصیل کرده و تاثیرگذار در خانواده خود نهادینه کند، دیگر کارخانه ای بابت فروش نرفتن محصولاتش بسته نمی شود و کارگری بیکار نمی ماند.
دانشجویان امروز همان هایی هستند که تا چند سال دیگر خودشان تشکیل خانواده خواهند داد؛ پس اگر فرهنگ حمایت از کالای ایرانی از همین الان در دانشجویان ما فراگیر شود، تا دهه های بعد هم، کشور ما از معضلات بسته شدن کارخانه ها و بیکاری کارگران و فروش نرفتن تولیدات داخلی مصون می ماند.
با اجرای شعار سال اشتغال پایدار ایجاد می شود
در همین رابطه سعید فراشی یکی از دانشجویان دانشگاه بوشهر در گفتگو با خبرگزرای دانشجو، گفت: باید از بیکاری به عنوان مهمترین دغدغه کشور یاد کرد؛ این در حالی است که در کشور ما پتانسیل ایجاد شغل پایدار وجود دارد و در صورت حمایت از تولید داخل می توان امیدوار بود که با برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت نرخ بیکاری کاهش یابد و مشکل بیکاری در اقتصاد ایران برطرف شود.
این دانشجوی رشته محیط زیست در ادامه گفت: متاسفانه گاهی شاهد هستیم در بخشهایی که تولید مرغوب داخلی روی دست تولیدکنندگان داخلی مانده، کالای خارجی وارد میشود و در بسیاری از موارد هم پای رانت و عدهای ویژهخوار در میان است؛ در حالت کلی اگر به دنبال رسیدن به یک اقتصاد پویا و غیر وابسته، رفاه اجتماعی، افزایش نرخ اشتغال، سرمایهگذاری برای نسلهای آینده و… هستیم، چارهای جز حمایت از تولید داخلی و مصرف کالای ایرانی نداریم.
خرید کالای ایرانی شرط لازم هست؛ اما کافی نیست
محسن محمدی، دانشجوی دانشگاه آزاد بوشهر نیز در این خصوص گفت: خیلی ها فکر می کنند که تنها با خرید اجناس ایرانی می توان از این کالا حمایت کرد؛ اما این شرط لازم هست اما کافی نیست
نباید حمایت را فقط محدود به خرید کرد و باید سایر جنبهها را نیز مدنظر قرار داد؛ زیرا اگر جنس ایرانی کیفیت مناسبی نداشته باشد می توان گفت بعد از مدتی اقبال برای خرید ان از بین می رود و اگر توان رقابت با اجناس مشابه را نداشته باشد نمی توان برای فروش مجدد امیدوار بود.
به همین دلیل تشویق به خرید کالای ایرانی و انجام عملی آن زمانی اتفاق میافتد که کالای ایرانی با مطالعه دقیق و با کیفیت مناسب تولید شود و توان رقابت با کالاهای تولید دیگر کشورها را داشته باشد؛ همچنین مسئله قیمت تمام شده، خدمات پس از فروش و توزیع مناسب و به موقع را باید به مولفه مهم کیفیت افزود.
مسئولان به دانشگاه اعتقاد داشته باشند
زهرا شعرباف، دانشجوی دیگر این دانشگاه نیز گفت: نمی شود بدون ارائه کیفیت لازم توقع خرید و حمایت از کالای ایرانی را داشت؛ اولین قدم برای تحقق این شعار این است که زیر ساخت ها را فراهم کنیم؛ باید به حقایق توجه کنیم و از شعار به عمل طی مسیر کنیم وگرنه اتفاق قابل توجهی نخواهد افتاد.
وی افزود: تولید کننده ایرانی باید نبوغ خود را در جهت کاهش هزینه ها و افزایش کیفیت به کار گیرد و در این راستا تلاش کند؛ مردم نباید تاوان ناکارآمدی تولید کننده را بپردازند. یک معامله دو طرفه است تولید کننده توان خود را به کار بگیرد، آن وقت است که مصرف کننده هم می تواند از برخی از کاستی ها صرفه نظر کند.
وی با اشاره به نقش دانشگاه ها در این خصوص ادامه داد: باید مسئولان سازمان های مختلف به دانشگاه اعتقاد داشته باشند و این را بدانند که راه افزایش کیفیت محصولات و رقابت پذیر کردن آنها از دانشگاه می گذرد و در صورتی که این همکاری شکل گیرد، این مسئله محقق می شود.
جلوی واردات گرفته شود تا تولید داخل به چشم بیاید
محمد ندری، عضو بسیج دانشجویی دانشگاه علوم دریایی خارک نیز در این خصوص به خبرگزاری دانشجو گفت: در چند سال اخیر مقام معظم رهبری با دیدی روشن و ایدئولوژیک به تحولات منطقه ای و کش و قوس های داخلی و خارجی، جهت دهی سیاست های کشور را حول محور اقتصاد چرخاندند؛ امسال نیز با تعیین شعار حمایت از کالای ایرانی که از ابعاد اقتصاد مقاومتی است، به سیاست و مسیر کشور جهت دادند و دو مخاطب نیز برای آن وجود داشت نخست دولتمردان و مرحله دوم مردم.
وی در ادامه گفت: برای تحقق یافتن شعار سال از دولت مردان و مسئولین کشور انتظار داریم با کسانی که دست به واردات بی رویه کالاهایی که در کشور خودمان توانایی ساخت و تولید آن را داریم، مقابله و بر خورد کنند تا کمر تولیدات داخلی در کشور خم نشود؛ زیرا در سال های اخیر شاهد بودیم که واردات بی رویه اجناس مختلف صدمات زیادی را به بخش تولید وارد کرده و سبب ورشکستگی بسیاری از کارخانجات و کارگاه های کشور شده است و این ها در کنار هم بیکاری بسیاری از جوانان را رقم زده است.
ندری تصریح کرد: شاید کالای ایرانی بی کیفیت باشد؛ اما اگر دولت در این خصوص ورود پیدا کند و به جای واردات کالا و خارج شدن ارز به تولید داخل بها دهد، می تواند قدم بزرگی برای ایجاد اشتغال برداشت.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰