تاریخ انتشار : یکشنبه 2 اردیبهشت 1397 - 6:47
کد خبر : 29743

ردپای صهیونیست‌ها در ناآرامی‌های کشمیر/ ای‌کاش با ایران هم‌مرز بودیم و می‌توانستیم جنس ایرانی بخریم!

ردپای صهیونیست‌ها در ناآرامی‌های کشمیر/ ای‌کاش با ایران هم‌مرز بودیم و می‌توانستیم جنس ایرانی بخریم!

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از مشهد، رهبر معظم انقلاب در دیدار چند روز گذشته خود با مسؤولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی اشاره کردند: «این سنّت الهی است؛ اگر چنانچه در مقابل ظلم و استبداد و زورگویی و خباثت‌ها و جنایت‌های جنایتکارانِ عالم بِایستید، قطعاً

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری فارس از مشهد، رهبر معظم انقلاب در دیدار چند روز گذشته خود با مسؤولان نظام و سفرای کشورهای اسلامی اشاره کردند: «این سنّت الهی است؛ اگر چنانچه در مقابل ظلم و استبداد و زورگویی و خباثت‌ها و جنایت‌های جنایتکارانِ عالم بِایستید، قطعاً مجبور به عقب‌نشینی می‌شوند؛ این قرآن کریم است که به‌ عنوان یک سنّتِ قطعیِ تاریخ و سنّت الهی از این یاد می‌کند و این سنّت ان‌شاءالله عملی خواهد شد و امیدواریم ملّت ایران، ملّت سوریه، ملّت عراق، ملّت مظلوم فلسطین، ملّت کشمیر و میانمار و همه‌ی مناطقی که در دنیا مسلمانان زیر فشار هستند، ان‌شاءالله در آینده‌ نه‌ چندان دوری به موفقیت دست پیدا کنند و ان‌شاءالله بتوانند دشمنان را عقب بزنند.» حدود یک ماه است که دولت و نظامیان هندی سخت‌گیری‌های زیادی را بر مردم منطقه کشمیر اعمال می‌کنند و متأسفانه این موضوع تا این لحظه در سکوت و یا بایکوت خبری به سر می‌برد.

شاید یکی از دلایلی که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در سخنان چند روز گذشته خود منطقه کشمیر را یادآوری کردند، همین موضوع باشد. از طرف دیگر با توجه به حمله اخیر آمریکا به سوریه، گویا دولت هند از همین فرصت استفاده کرده و میزان سخت‌گیری‌های خود بر منطقه کشمیر را افزایش داده است. چه دولت‌هایی از این درگیری‌ها سود می‌برند؟ نقش مردم و دولت ایران در این باره چگونه می‌تواند ایفا شود؟ و … برای پاسخ به پرسش‌هایی از این‌ دست، گفت‌وگوی کوتاهی داشتیم با «امتیاز حسین کشمیری»، فعال فرهنگی کشمیر که متن زیر حاصل گفتگوی ما با او در زمینه است.

فارس: داستان اعتراضات اخیر کشمیر چیست؟

کشمیری: این افراد که طی روزهای اخیر در کشمیر دست به تظاهرات زده‌اند، بیشتر از میان دانشجویان و افراد تحصیل‌کرده این منطقه هستند و گرایش‌های استقلال‌طلبانه‌ای نسبت به کشمیر دارند. علت تظاهراتشان به خاطر تعرضی است که نظامیان هندی نسبت به نوامیس کشمیری دارند که متأسفانه این اتفاق هر روز از سوی آنان صورت می‌گیرد. تاکنون در این درگیری‌ها بین دولت هند و افراد استقلال‌طلب کشمیری ۲۰ نفر کشته و ۲۰۰ نفر زخمی‌ شده‌اند. سرآغاز این درگیری‌ها در منطقه‌ای به نام «کونین پوش پوره» بوده است. گویا در همه جای دنیا حق اعتراض مشروعیت دارد، مگر در کشمیر که در صورت بروز هرگونه مخالفت یا اعتراض نسبت به عملکرد نظامیان هندی، پاسخش گلوله و تیراندازی به سمت معترضان است.

* عزم دولت هند برای تضعیف اقتصاد کشمیر

فارس: این درگیری‌ها در کشمیر برای مردم چه سابقه‌ای دارد؟

کشمیری: تا پیش‌ از این هم سخت‌گیری‌ها از سوی نظامیان و دولت هند بر مردم کشمیر اعمال می‌شد، اما متأسفانه از زمان شهادت شهید برهان وانی رهبر حزب ‌المجاهدین کشمیر و همچنین سفر بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به هندوستان میزان این سخت‌گیری‌ها بیشتر از گذشته شده و بر شدتش نیز افزوده شد. به نظر من بعد از این سفر، میان هند و رژیم صهیونیستی نوعی تبادل فکری ـ امنیتی برقرار شده است و بر همین اساس معتقدم که نیروهای این رژیم وارد کشمیر شده‌اند.

نظامیان هندی برای سرکوب اهالی کشمیر از نوعی سلاح ساچمه‌ای استفاده می‌کنند که فقط کاربردش برای کشتار حیوانات است؛ آنان با این سلاح چشمان معترضان را هدف قرار می‌دهند، به‌ طوری‌ که تا به امروز تقریباً ۵۰۰ نفر از اهالی این منطقه بینایی خود را به خاطر استفاده از این سلاح ساچمه‌ای از دست داده‌اند. علاوه بر این، عزم دولت هند نیز برای تضعیف اقتصاد این منطقه نسبت به قبل بیشتر شده است. بنابراین می‌توان این‌ طور نتیجه گرفت که کاری که رژیم صهیونیستی علیه ملت فلسطین تاکنون نکرده است، دولت هند بدترش را علیه اهالی کشمیر انجام می‌دهد.

فارس: واکنش مردم هندوستان نسبت به این اقدامات دولتشان چگونه است؟

کشمیری: بسیاری از اهالی هند هم این نوع برخورد حکومتشان با منطقه کشمیر را نمی‌پذیرند. جالب است بدانید یک‌بار تعدادی توریست هندی به این منطقه آمدند و ماشینشان تصادف کرد؛ با توجه به اینکه آنان هندی بودند خود نیروهای هندی مستقر در کشمیر برای مداوا و امدادرسانی به آنان کمک نکردند و این خود کشمیری‌ها بودند که انجام این کار را حتی با اهدای خونشان به زخمی‌ها بر عهده گرفتند.

فارس: با توجه به توریستی بودن کشمیر، واکنش گردشگران نسبت به این منطقه و برخورد نظامیان هندی با مردم آنجا چه بوده است؟

کشمیری: بیشتر مواقع نیروهای هندی سعی می‌کنند تا توریست‌ها از این برنامه‌ها مطلع نشوند، اما این شدنی نیست، چراکه برخی از آنان وقتی‌ که از کشورهایی مثل استرالیا و آمریکا به اینجا سفر کردند، هنگامی‌ که ظلم‌ها و فجایع این دولت را در حق مردم این منطقه دیدند ناراحت شدند و حتی درباره آن کلیپ ساختند. بسیاری از توریست‌ها هنگامی‌ که به کشمیر سفر می‌کنند متوجه تفاوت فرهنگی این منطقه و هند می‌شوند.

کاش می‌توانستیم کالای ایرانی بخریم!

فارس: با توجه به شرایط اخیر کشمیر، انتظار مردم این منطقه فعالان فرهنگی‌اش از مردم و مسؤولان ایران چیست؟

کشمیری: ابتدا جا دارد از شخص رهبر معظم انقلاب به خاطر یاد کردن نام کشمیر در زُمره مناطق مظلوم و تحت اشغال، در سخنرانی اخیرشان قدردانی کنم. این مایه مسرت ماست که ایشان به یاد این منطقه هستند و آن را از یاد نبرده‌اند. جا دارد در اینجا متذکر شوم که وقتی آیت‌الله خامنه‌ای(مدظله‌العالی) امسال را سال حمایت از کالای ایرانی نام‌گذاری کردند، بسیاری از اهالی کشمیر به من تلفن می‌کردند و می‌پرسیدند چگونه می‌توانند کالاهای ایرانی خریداری کنند؟! برخی از آنان می‌گفتند ای‌ کاش ما با کشور ایران هم‌مرز بودیم و می‌توانستیم به ایران برویم و جنس ایرانی بخریم!

چند جوان کشمیری هم وقتی‌ که به مشهد آمدند، تعداد زیادی جنس ایرانی خریداری کردند و هنگام خرید از صاحب مغازه می‌پرسیدند که آیا این جنس ایرانی است؟! علاوه بر این‌ها در همه نماز جمعه‌های کشمیر بر ضرورت خرید کالای ایرانی، هر هفته توسط ائمه جمعه آنجا تأکید می‌شود. برای خود من همواره این سؤال هست که مردم منطقه‌ای که تا به حال آیت‌الله خامنه‌ای را ندیده‌اند چگونه این‌قدر عاشقانه ایشان را دوست دارند؟

دولت ایران، حق انتخاب مردم کشمیر را به هند و پاکستان یادآوری کند

فارس: مردم و دولتمردان ایرانی چگونه می‌توانند به مردم کشمیر یاری برسانند؟

کشمیری: از دولتمردان ایران، از جمله رئیس‌جمهور و وزیر خارجه این انتظار هست که در رایزنی‌های دیپلماتیک خود، دولت‌های پاکستان و هند را به خاطر مسئله کشمیر بر سر میز مذاکره بیاورند و حق انتخاب مردم کشمیر را برای آن دولت‌ها یادآور شوند، چراکه این مسئله نزدیک به ۷۰ سال است که طول کشیده و آن دولت‌ها متأسفانه به‌ درستی متوجه عواقب کشتارها نیستند.

به‌ عبارت‌ دیگر جمهوری اسلامی ایران می‌تواند به آنان یادآوری کند که مردم کشمیر این حق را دارند که خودشان انتخاب کنند تا وابسته به دولت هند یا پاکستان باشند و یا اصلاً مستقل از این دو دولت باشند. این حق انتخاب در سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته‌ شده است، علاوه بر این مردم ایران هم می‌توانند ظلم مردم کشمیر را به‌ وسیله شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی، همانند حمایتشان از فلسطین، رسانه‌ای کنند و حمایت خود را از مردم این منطقه اعلام دارند.

فارس: وضعیت پوشش رسانه‌ای از این رخداد تا به حال در داخل کشمیر و در ایران چگونه بوده است؟

کشمیری: در کشمیر به دلیل محدودیت‌هایی که وجود دارد، آن‌طور که باید رسانه‌های قوی وجود ندارند، بر همین اساس، رسانه‌های موجود در ایران به نسبت رسانه‌های کشمیری می‌توانند قوی‌تر عمل کنند. تاکنون از بین رسانه‌های رسمی ایران فقط «پرس تی وی» و چند شبکه بین‌المللی دیگر به این موضوع پرداخته‌اند و برایم سؤال است که چرا با توجه به اینکه صداوسیما در جایی مثل دهلی نو دفتر دارد از منطقه کشمیر تا به حال خبری برای اهالی ایران مخابره نکرده است؟

فضای حضور فرهنگی ایران در کشمیر فراهم نیست

فارس: حضور فرهنگی ایران در کشمیر به چه نحوی می‌تواند باشد؟

کشمیری: فعالیت فرهنگی مستقیم ایران در کشمیر عملاً به خاطر وجود برخی از جاسوس‌های هندی ناممکن است و همانند فعالیت‌های امام خمینی (ره) در شهر نوفل‌لوشاتوی شهر پاریس، برای این منطقه هم باید خارج از آن به فعالیت فرهنگی پرداخت. برای نمونه گروه‌های مردمی و یا دولتی ایران می‌توانند با ارتباط‌گیری برخی از جوانان طلبه و دانشجوی کشمیری که در شهرهای قم و تهران مستقر هستند جلساتی بگذارند و با یکدیگر برای تبلیغ موضوع کشمیر هم‌اندیشی داشته باشند.

+++++++++++++++++++++

گفت‌وگو از سید شهاب ابراهیمی

+++++++++++++++++++++

انتهای پیام/ذ

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد