تاریخ انتشار : چهارشنبه 29 فروردین 1397 - 2:16
کد خبر : 29293

شعار سال به فناوری بومی جان می دهد/ سهم دانشگاهها از تولید داخلی

شعار سال به فناوری بومی جان می دهد/ سهم دانشگاهها از تولید داخلی

خبرگزاری مهر، گروه حوزه و دانشگاه _ زهرا ساختمانیان: نامگذاری سال ها به صورت رسمی در کشور از سال ۷۸ از سوی مقام معظم رهبری صورت گرفته و در این راستا ایشان سال ۹۷ را نیز سال «حمایت از کالای ایرانی» عنوان کردند. شعار امسال نیز مانند سال های گذشته قشرهای مختلفی از جمله جامعه

خبرگزاری مهر، گروه حوزه و دانشگاه _ زهرا ساختمانیان: نامگذاری سال ها به صورت رسمی در کشور از سال ۷۸ از سوی مقام معظم رهبری صورت گرفته و در این راستا ایشان سال ۹۷ را نیز سال «حمایت از کالای ایرانی» عنوان کردند. شعار امسال نیز مانند سال های گذشته قشرهای مختلفی از جمله جامعه دانشگاهی و آموزش عالی کشور را تحت الشعاع قرار می دهد چراکه این مراکز به واسطه نیروهای متخصص در حوزه های مختلف می توانند در تحقق این امر مهم تاثیرگذار باشند.

در حال حاضر گام هایی از سوی دانشگاه ها در راستای تحقق شعار سال مبنی بر «حمایت از کالای ایرانی» برداشته شده به نحوی که مسئولان این مراکز معتقدند برای عملیاتی سازی کامل این راهبرد مهم،  آموزش عالی کشور باید به موضوعاتی چون تربیت دانشجوی کارآفرین، افزایش کارایی فارغ التحصیلان، ورود فناوری برای ارتقا کیفیت و قیمت محصولات، پیاده سازی نظام مدیریتی، خرید ملزومات دانشگاه از تولیدات داخلی، ارتقا پروژه های دانشجویی، تقویت ارتباط دانشگاه و صنعت، صادرات تولیدات داخلی، عزم ملی و ایجاد زمینه حقوقی و مصوبات قانونی توجه کند.

دانشجوی کارآفرین زیرساز توسعه تولید ملی

دانشگاه های کشور چندسالی است که به دنبال تبدیل به دانشگاه های نسل سوم یعنی مراکز مبتنی بر فناوری و کارآفرینی هستند چراکه با تحقق این رویه شاهد آن خواهیم بود که این مراکز به جامعه و صنعت وارد شده و در راستای نیازهای آنها حرکت کنند.

دانشجویان کارآفرین و کاردان با ورود به بازار اشتغال می توانند زمینه تولید محصولات داخلی و در مجموع بازار فروش این محصولات را فراهم کنندحرکت دانشگاه ها در راستای نیازهای جامعه موجب می شود تا بازار داخلی رونق یابد و در نهایت اشتیاق مردم برای خرید محصولات داخلی نیز گسترده تر شود.

احمد معتمدی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز با بیان اینکه دانشگاه ها نقش موثری برای تحقق شعار سال دارند، معتقد است باید این مراکز به سمت تربیت دانشجوی کارآفرین و کاردان حرکت کنند.

وی افزود: دانشجویان کارآفرین و کاردان با ورود به بازار اشتغال می توانند زمینه تولید محصولات داخلی و درمجموع بازار فروش این محصولات را فراهم کنند.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: باید آموزش در دانشگاه ها به نحوی صورت گیرد که فارغ التحصیلان پس از ورود به صنایع از کارایی عملی بالایی برخوردار باشند.

رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: دانشگاه ها برای اینکه بتوانند موضوع حمایت از کالای ایرانی را تحقق بخشند باید فارغ التحصیلان کاربردی و کارآفرین تربیت کنند.

معتمدی با بیان اینکه دانشجویان کشور از نظر تئوری در سطح مطلوبی قرار دارند، گفت: باید تلاش کنیم در حوزه عملیاتی نیز دانشجویان کارآمدتر باشند تا بتوانیم در راستای تحقق شعار سال حرکت کنیم.

آمادگی دانشگاه علم و صنعت برای کمک به صنعت

دانشگاه علم و صنعت که جزء بزرگترین دانشگاه های صنعتی کشور به شمار می رود با اعلام شعار سال از سوی مقام معظم رهبری اقدام به برنامه ریزی برای تحقق این امر کرده است.

برنامه این دانشگاه ورود دانشکده های آن به صنعت با هدف ارتقای محصولات داخلی است.در این راستا جبارعلی ذاکری سرپرست دانشگاه علم و صنعت گفت: دانشکده های این دانشگاه به دنبال ارتقای صنایع و محصولات آنها هستند.

وی افزود: در صورتی می توان از کالای ایرانی حمایت کرد که شاهد ارتقا کیفیت محصولات و صنایع در کشور باشیم.

سرپرست دانشگاه علم و صنعت خاطرنشان کرد: دانشکده های این دانشگاه درحال تدوین برنامه برای همکاری با صنایع هستند که این نوع همکاری باید مستمر باشد.

ذاکری اضافه کرد: بر این اساس دانشکده های مدیریت و صنایع مهندسی این دانشگاه به دنبال پیاده سازی نظام های مدیریتی برای بهبود کیفیت محصولات و صنایع کشور است.

خرید ملزومات دانشگاه فردوسی از تولید داخلی

باتوجه به اینکه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی به نوعی می توانند نقش حمایت کننده با محوریت ورود فناوری و دانش به صنایع را داشته باشند اما تامین کالاها و ملزومات مورد نیاز آنها از تولیدات داخل کشور نیز راهکار مهم دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد.

دانشگاه ها و پژوهشگاه ها در طول سال به تجهیزات مختلف آزمایشگاهی و آموزشی نیازمند هستند که تامین آنها از بازار داخلی نقش بسزایی در شکوفایی تولید داخل دارد.

محمد کافی رئیس دانشگاه فردوسی معتقد است: دانشگاه باید نیازهای کالایی خود را با تکیه بر کالاهای داخلی تامین کنند.

وی عنوان کرد: در این دانشگاه ملزومات و نیازهای دانشگاه با تکیه بر کالای داخلی است تا بتوانیم از این بازار حمایت کنیم.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد خاطرنشان کرد: دومین راهکار این دانشگاه برای تحقق شعار سال کمک به کالاهای ایرانی برای ارتقا کیفیت و بهبود قیمت است.

کافی خاطرنشان کرد: با بخش های تولیدی و صنعتی ارتباط برقرار کردیم و به آنها مشاوره های تخصصی ارائه می کنیم تا بتوانند در راستای بهبود کیفیت و کاهش قیمت های تمام شده کالا به نتیجه مطلوب دست یابند.

ارتقا کیفیت پروژه های تحقیقاتی برای تحقق شعار سال

علی خاکی صدیق رئیس دانشگاه خواجه نصیر نیز معتقد است اگر محصول دانشگاه ها که پروژه های علمی و تحقیقاتی است ارتقا یابد، بنابراین می توان برای تحقق شعار امسال برنامه ریزی کرد.

وی گفت: کالای داخلی ما و محصول دانشگاه، پروژه هایی است که توسط دانشجویان انجام می شود.

رئیس دانشگاه خواجه نصیر ادامه داد: ما باید تلاش کنیم و وظیفه داریم که کیفیت محصولات خود را (پروژه ها و دانش آموختگان) افزایش دهیم.

خاکی صدیق تاکید کرد: این دانش آموختگان ما هستند که باید بتوانند مسائل کشور را حل کنند بنابراین با افزایش کیفیت محصولات دانشگاه، شعار سال نیز محقق می شود.

تربیت فارغ التحصیلان مفید برای جامعه

باتوجه به اینکه ماهیت اصلی دانشگاه ها، تربیت دانشجویان است بنابراین باید روند تعلیم و تربیت به نحوی صورت گیرد تا دانشجویان بتوانند پس از فارغ التحصیلی برای جامعه و کشور خود مفید باشند.

زمانی که خروجی دانشجویان، ورود افرادی مهارت محور به جامعه باشد می توان انتظار داشت این افراد علاوه بر تامین شغل خود برای دیگر افراد جامعه نیز اشتغال ایجاد کنند و همین امر موجب می شود تا شاهد تقویت بازار و محصولات داخلی باشیم.

برای رسیدن به شعار سال که حمایت از کالای داخلی است، تربیت دانشجویان مهارت محور یکی از ارکان اصلی به شمار می رود و براین اساس سید حسن صدوق رئیس دانشگاه شهید بهشتی نیز معتقد است با توسعه و تقویت مهارت آموزی دانشجویان می توان به تاکید مقاوم معظم رهبری برای سال جاری لبیک گفت.

وی تاکید کرد: دانشگاه شهید بهشتی در راستای تحقق شعار سال، بر مهارت آموزی دانشجویان متمرکز شده است.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی گفت: برای تحقق این شعار دانشگاه ها باید خود را با آن، هم جهت کنند.

تاکید دانشگاه آزاد بر تامین کالای داخلی

دانشگاه آزاد نیز باتوجه به اینکه جامعه بزرگی از آموزش عالی کشور را در بر می گیرد در ابتدای امسال و پس از اعلام عنوان سال جدید از سوی مقام معظم رهبری در راستای تحقق این مهم اقدام به برنامه ریزی کرد.

این دانشگاه در اولین روز کاری سال ۹۷ بخشنامه ای را با عنوان تامین کالا و تجهیزات مورد نیاز دانشگاه از کالای ایرانی ابلاغ کرد.

این بخشنامه که از سوی فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به تمامی واحدها و مراکز این دانشگاه ابلاغ شد توجه به کالای داخلی را یک الزام در نظر گرفته است.

براساس این بخشنامه قرار است به زودی سامانه ای هوشمند طراحی شود و در آن وضعیت کالاها و تجهیزات مورد نیاز دانشگاه از میان نشان های ایرانی ارزیابی شود.

همچنین در این بخشنامه تاکید شده که در زمینه خرید کالاهایی که نشان‌های تجاری ایرانی آنها دارای کیفیت همسان یا نزدیک به نمونه‌های خارجی است از نوع ایرانی‌ این کالاها خریداری شود.

رونق فناوری با حمایت از کالای ایرانی

توجه به توسعه فناوری سال هاست در کشور مورد توجه است و در محافل مختلف از آن صحبت به میان می آید اما در سال جاری که موضوع حمایت از کالای ایرانی مطرح شده زمینه ای فراهم خواهد شد که با ورود فناوری به تولید داخلی شاهد شکوفایی هرچه بیشتر این حوزه در کشور شویم.

انتخاب شعار سال مبنی بر حمایت از کالای ایرانی برای جامعه دانشگاهی و علمی بسیار مهم است چراکه با انتخاب این شعار زمینه استفاده از فناوری ها فراهم خواهد شدوحید احمدی رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور گفت: انتخاب شعار سال مبنی بر حمایت از کالای ایرانی برای جامعه دانشگاهی و علمی بسیار مهم است چراکه با انتخاب این شعار زمینه استفاده از فناوری ها فراهم خواهد شد.

وی افزود: دانشگاه ها و مراکز پژوهشی کشور دارای فناوری ها و دستاورهای علمی و تحقیقاتی مختلفی هستند که در سال جاری زمینه استفاده از آنها بیش از گذشته فراهم خواهد شد.

رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور تاکید کرد: در صورتی که ارتباط این مراکز با صنایع مختلف برقرار شود به طور کامل می توان از فناوری های داخلی استفاده کرد بنابراین در سال جاری شاهد توسعه علم و فناوری نیز در کشور خواهیم بود.

احمدی خاطرنشان کرد: همچنین باید بستری فراهم شود تا آرندی در کنار صنایع مختلف ایجاد شود و براین اساس کالا و تولیدات داخلی بتوانند در بازارهای داخلی و خارجی رقابت پذیر شوند.

وی تاکید کرد: با ورود فناوری و دانش به تولیدات داخلی می توانیم علاوه بر بازار داخلی به برنامه ریزی برای حضور در بازارهای بین المللی نیز دست یابیم.

رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور با بیان اینکه باید از تولیدات داخلی حمایت شود، گفت: این حمایت نباید به گونه ای باشد که صنایع احساس کنند رقیب ندارند و به دنبال ارتقا خود نروند چراکه در سال های گذشته در برخی صنایع شاهد این اشکالات بوده ایم.

احمدی اظهار داشت: موضوع دیگر برای تحقق این شعار فرهنگ سازی است که تبلیغات و اطلاع رسانی ها نیز باید به صورت علمی و تخصصی صورت گیرد.

شناسایی حلقه مفقوده ارتباط صنعت و دانشگاه راهکار ملی برای تحقق شعار سال

سال ها است در محافل علمی و آموزشی از حلقه مفقوده ای صحبت به میان می آید که موجب شده دانشگاه و صنعت نتوانند با یکدیگر ارتباط موثر و مفیدی داشته باشند و این رویه تا امروز نیز ادامه دارد اما اکنون که موضوع حمایت از کالای داخلی به عنوان یک دغدغه و وظیفه مطرح شده است، باید همت ملی صورت گیرد تا این حلقه مفقوده کشف و چرخ صنعت برای ورود به خانه های مردم بچرخد.

منصور غلامی وزیر علوم معتقد است برای تحقق شعار سال باید بخش تولید به سمت دانشگاه بیاید چراکه دانشگاه ها و مراکز پژوهشی کشور آمادگی لازم برای کمک به صنعت کشور را دارند تا از این طریق بتوان به ارتقا محصولات دست یافت.

وی با بیان اینکه حرکت هایی در سطح دانشگاه ها برای تحقق شعار سال آغاز شده و انتظار ما این است که بخش تولید و صنعت به طرف دانشگاه ها بیایند، گفت: وظیفه ملی ما است که در راستای تحقق شعار سال که توسط مقام معظم رهبری اعلام شده تلاش کنیم.

وزیر علوم افزود: دانشگاه ها و مراکز پژوهشی در این زمینه باید سهم خود را ایفا کنند و تحقق این شعار زمینه سازی متعددی را لازم دارد که باید انجام داد.

غلامی با بیان اینکه واحدهای تحقیق و توسعه مراکز تولیدی در این زمینه باید تقویت شود و ما در دانشگاه ها آمادگی داریم که به این مراکز تولیدی کمک کنیم، اظهار داشت: حمایت های قانونی باید برای تحقق این شعار صورت گیرد که آن باید توسط دولت انجام شود. همچنین زمینه های حقوقی، مصوبات قانونی، تسهیلات مالی برای تحقق این شعار باید انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین فاکتورها، کیفی سازی محصولات داخلی است که موفقیت به دنبال خواهد داشت. همچنین نکته دیگر ایجاد زمینه برای صادرات کالاهای داخلی است که باید بازار جهانی را شناخته و در این راستا حرکت کرد که دانشگاه ها می توانند در این رابطه کمک کنند.

برای تحقق شعار سال در حوزه آموزش عالی انتظار داریم بخش تولید و صنعت به سوی دانشگاه آمده و از کمک علمی دانشگاه ها بهره مند شوندوزیر علوم تاکید کرد: بخش اصلی در تحقق این شعار حمایت مردم است که باید به این حرکت ملی پاسخ مثبت داده و از تولیدات داخلی حمایت کنند.

وی تاکید کرد: برنامه های کلان و متمرکز وزارت علوم در این رابطه به دانشگاه ها منتقل می شود و حرکت هایی در سطح دانشگاه ها برای تحقق شعار سال انجام گرفته و دانشگاه های ما در تلاش هستند تا شعار سال را محقق کنند.

وزیر علوم افزود: ما نیز در حوزه آموزش عالی انتظار داریم بخش تولید و صنعت به طرف دانشگاه آمده و از کمک علمی دانشگاه ها بهره مند شوند.

سخن آخر…

دانشگاه ها و مراکز آموزشی عالی براساس پتانسیل و ظرفیت هایی که دارند از ۲ بعد می توانند به تحقق شعار سال کمک کنند چراکه این مراکز به دلیل دانش و فناوری خود قادرخواهند بود به کالای تخصصی ایرانی دست یابند و این امر خود موجب رونق بازار داخلی و صادرات محصولات خواهد شد.

همچنین دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی علاوه بر نیازهای اولیه خود مانند تجهیزات ساده آموزشی، نیازمند امکانات تخصصی آزمایشگاهی نیز هستند که خریداری این امکانات از شرکت های داخلی بستری را فراهم می کند تا چرخه تولید محصولات تخصصی در کشور فراهم شود. این درحالی است که طی سال های گذشته نیز پروژه «ساخت ایران» با محوریت تولید تجهیزات آزمایشگاهی «های تک» برگزار و برای خرید از این پروژه به دانشگاه ها و مراکز پژوهشی تسهیلات مالی ارائه می شود.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد