از تشییع تاریخی شهید حججی تا نابودی حکومت داعش+عکس
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، سال ۹۶ با تمام فراز و نشیبها و خبرهای تلخ و شیرینی که با خود به همراه داشت گذشت و جای خود را به سالی با ارزوها و تأملات جدید داد. مرور اهم اخبار و
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، سال ۹۶ با تمام فراز و نشیبها و خبرهای تلخ و شیرینی که با خود به همراه داشت گذشت و جای خود را به سالی با ارزوها و تأملات جدید داد. مرور اهم اخبار و اتفاقات شاخص سال ۹۶ در حوزه ایثار و شهادت و مقاومت اسلامی که وقایع مهمی از سال ۹۶ را به خود اختصاص میدهند، خالی از لطف نیست.
فروردین
قتل عام کودکان فوعه و کفریا
کودکان سوری بیش از دو سال در محاصره تروریستهای تکفیری در شهرهای فوعه و کفریا از ابتداییترین امکانات محروم بودند و بسیاری در این نبرد بی رحمانه جان دادند. بر طبق توافق اخیر میان دولت سوریه و گروههای مسلح قرار بود که اهالی فوعه و کفریا با تروریستهای مضایا و زبدانی معاوضه بشوند. وقتی قرار بر خروج از شهر شد، باز هم مورد آزار گروههای مسلح تروریست قرار گرفتند و کمی بعد با توطئهای وحشیانه کشته شدند.
یکی از شاهدان ماجرا با اشاره به رفتارهای توهین آمیز و وحشیانه عناصر مسلح با زنان و کودکان هنگام خروج از مناطق تحت محاصره، برای العالم جریان را اینگونه روایت میکند: «کودکان ما نزدیک به ۲ سال از بیشتر مواد غذایی محروم بودند و عناصر مسلح برای آزار آنان دانههای چپس را روی زمین میریختند و به کودکان میگفتند که آنها را از روی زمین جمع کنند و بخورند، تا از این ماجرا تصویربرداری کنند. پس از این ماجرا آنها ماشینی را که حامل بستههای چیپس بود آوردند تا تعداد بیشتری از کودکان را در یک جا جمع کنند، آنان کودکان را دور یک وانت جمع کردند و ناگهان انفجار شدیدی روی داد.» که طی این اتفاق وحشیانه، تعداد زیادی از زنان و کودکان بیدفاع فوعه و کفریا توسط تکفیریها به شهادت رسیدند. تا جایی که آمار شهدا به ۱۱۸ نفر و مجروحان به ۲۲۴ نفر رسید.
اردیبهشت
بار دیگر اتفاق افتاد: کشف پیکر شهدای غواص با دستان بسته
چند روزی بیشتر از دومین سالگرد کشف پیکر مطهر ۱۷۵ شهید غواص و خط شکن کربلای ۴ نمیگذشت که سردار باقرزاده، فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح از کشف پیکر مطهر شهدای غواص دیگری در منطقه همان عملیات خبر داد.
او در روز ۲۷ اردیبهشت ماه ۹۶ گفت: پیکر پاک ۱۳۰ شهید تازه تفحص شده چهارم خرداد از عراق وارد کشور میشود. پیکر پاک این شهدا در استانهای بصره، الاماره و شهر کوت عراق طی یک ماه گذشته در عملیاتهای تفحص گروه جستجوی مفقودین پیدا شده است. ۱۸ نفر از این شهدا از شهدای غواص عملیات کربلای ۴ هستند که در جزیره امالرصاص با دستهای بسته پیدا شدهاند.
خرداد
شهدای حملات تروریستی تهران
در حاشیه جلسه علنی چهارشنبه، ۱۷ خرداد ۹۶ در مجلس شورای اسلامی، افرادی ناشناس در داخل مجلس تیراندازی کردهاند. همچنین دو تروریست مسلح نیز در مرقد مطهر امام راحل اقدام به عملیات تروریستی و انتحاری کردند. تروریستها از عناصر داعش بودند که همگی در درگیری با نیروهای امنیتی کشته شدند. در این حوادث تروریستی تهران جمعی از هموطنان به شهادت رسیده و تعداد دیگری نیز مجروح شدند. در این حادثه ۱۷ نفر شهید شدند که ۱۵ نفر از شهدا مرد و ۲ نفر زن هستند.
مراسم وداع با پیکر مطهر شهدای حمله تروریستی در روز پنج شنبه ۱۸ خرداد ماه ۹۶ با حضور خانوادههای شهدا در معراج شهدای تهران برگزار شد. در این مراسمها که به صورت جداگانه با حضور پدر و مادر، خواهران و برادران، همسر و فرزندان این شهدا برپا میشد. اعضای خانواده برای آخرین بار با پیکر مطهر شهیدشان وداع کردند. وداع با پیکر مطهر این شهید حفاظت مجلس، پاسدار شهید جواد تیموری، شهید جواد زارع مسئول دفتر حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر، کارمند بازنشسته مجلس، شهید مرادحسین چهارمحالی، شهید علی توده فلاح، شهید علی قلی زاده، شهید حمید امدادی. پیکر شهدای حادثه تروریستی مجلس در روز جمعه ۱۹ خردادماه بعد از اقامه نماز جمعه از مقابل درب اصلی دانشگاه تهران تشییع و در گلزار شهدای بهشتزهرا (س) به خاک سپرده شدند.
تیر
هویت شهید گمنام دانشگاه فردوسی شناسایی شد: سردار شهید ابوالفضل رفیعی
هویت پیکر مطهر شهید گمنام مدفون در دانشگاه فردوسی مشهد شناسایی شد. خبر شناسایی این شهید در ۱۷ تیرماه اعلام شد. این پیکر مطهر متعلق به جانشین فرمانده لشکر ۵ نصر استان خراسان است که بعد از گذشت ۳۴ سال از شهادتش هویت او توسط آزمایش DNA شناسایی شد. سردار شهید «ابوالفضل رفیعی سیج» در ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۰ در دانشگاه فردوسی به عنوان شهید گمنام به خاک سپرده شد که هویت پیکر مطهر او پس از گذشت ۳۴ سال از شهادتش و گذشت ۶ سال از تدفینش توسط آزمایش DNA شناسایی شد.
مرداد
شهرت تاریخی شهید محسن حججی در میان شهدای مدافع حرم
شهید محسن حججی متولد سال ۱۳۷۰ در نجفآباد اصفهان، شهید مدافع حرم است. او یکی از نیروهای لشکر زرهی ۸ نجف اشرف و از نیروهای فعال مؤسسه شهید احمد کاظمی بود. این شهید مردادماه ۱۳۹۶ در عملیاتی در منطقه التنف واقع در منطقه مرزی بین سوریه و عراق به دست نیروهای گروه تروریستی داعش به اسارت درآمد و پس از دو روز توسط تروریستهای داعشی سر بریده شد. از این شهید بزرگوار یک فرزند دوساله به یادگار مانده است. شهادت این شهید مدافع حرم بازتاب گستردهای در رسانهها و شبکههای اجتماعی داشت و شخصیتهای سیاسی، فرهنگی، نظامی و ورزشی زیادی به این موضوع واکنش نشان دادند.
آنچه شهید محسن حججی را در میان سایر شهدای مدافع حرم برجسته و محبوب کرد، عقده گشایی تروریستهای داعش برای شکستهای مکرری که از نیروهای مقاومت با فرماندهی مستشاران ایرانی خورده بودند، در نحوه شکنجه و به شهادت رساندن او بود؛ و همچنین انتشار عکسی از لحظه اسارت این شهید با دستان بسته بود که اقتدار او را در زمان اسارت به نمایش گذاشته بود.
سردار قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت شهادت شهید محسن حججی تاکید کرد: به حلقوم بریده این شهید عزیز و تمامی شهیدان راه اباعبدالله (ع) سوگند یاد میکنیم که از تعقیب این شجره ملعونه و نابودی این غده خطرناک برآمده در پیکر جهان اسلام تا آخرین نفرشان از پای نخواهیم نشست. مدتی طول کشید تا طی عملیات تبادل حزب الله لبنان با داعش بقایای پیکر مطهر شهید حججی تحویل گرفته و به کشور بازگشت. اما مراسم استقبال از پیکر او در فرودگاه و وداعش در معراج شهدا به مراسم بی نظیری تبدیل شد.
مراسم تشییع این شهید در سه شهر بزرگ کشور: تهران، اصفهان و مشهد برگزار و سپس در زادگاهش نجف آباد تشییع و تدفین شد. تشییع تاریخی حججی به بزرگترین تشییع برای یک شهید مدافع حرم در کشور تبدیل شد. تشییع پیکر مطهر این شهید در تهران در روز چهارشنبه پنجم مهرماه ۹۶ از میدان امام حسین تا میدان شهدا برپا شد.
شهادت نابغه مقاومت، حسن باقری سپاه و فرمانده محسن حججی
«شهید مرتضی حسینپور شلمانی» معروف به «حسین قمی» فرمانده عملیات قرارگاه حیدریون است، فرمانده حججی و کسی که صدها نفر همچون محسن حججی را زیر دست خود پرورش داد تا تکفیریها نتوانند حتی به بخشی از خواستههای خود در منطقه برسند. این فرمانده زبده نظامی در همان معرکهای که شهید حججی به اسارت درآمد به شهادت رسید، اما پیش از شهادتش نقشه شوم داعش را برای به راه انداختن حمام خون بر هم زد و جان بیش از ۱۰۰ رزمنده مقاومت را نجات داد.
او در سال ۹۲ با شروع فتنه در سوریه وارد منطقه شد و مسئولیتهای مختلفی را گرفت. او همان سال یکی از فرماندهان قرارگاه حیدریون بود. سال ۹۳ با ورود داعش به عراق، حسین به عراق اعزام شد. جزو اولین افرادی بود که با حاج قاسم در پدافند بغداد – سامرا مشارکت داشت. نبوغ و مجاهدتهای او به گونهای بود که فرماندهان به او لقب حسن باقری زمان را دادند. تنها فرزندش ۴ ماه پس از شهادتش متولد شد. قاسم سلیمانی با شنیدن خبر شهادت حسین قمی گفت: کاش من به جای او رفته بودم و حسین مانده بود.
ریاست مجدد شهیدی در بنیاد شهید
در روز ۲۵ مرداد ماه ۹۶، حجتالاسلام حسن روحانی رئیس جمهور به استناد اصل یکصد و بیست و چهارم قانون اساسی در حکمی حجتالاسلام والمسلمین سید محمدعلی شهیدی را مجددا به عنوان «معاون رئیسجمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران» منصوب کرد. حجت الاسلام شهیدی که در دولت یازدهم هم این سمت را داشت به عنوان رئیس بنیاد شهید دولت دوازدهم هم شناخته شد.
شناسایی دو شهید گمنام دانشگاه امام حسین (ع)
در مرداد ماه سال ۹۶ خبر شناسایی دو شهید گمنام دانشگاه امام حسین (ع) اعلام شد. این دو شهید بزرگوار به همراه شش شهید گمنام، ۱۶ سال پیش در تاریخ پنجم مهر سال ۱۳۸۰ با استقبال با شکوه مردم شهید پرور منطقه، تشییع و به خاک سپرده شدند. یکشنبه ۱۶ مهرماه ۹۶ خانواده شهیدان جنگروی و همت علی با مزار شهیدشان دیدار کردند. شهید علی جنگروی متولد ۱۳۴۰ و برادر سردار شهید جعفر جنگروی قائممقام لشکر ۱۰ سیدالشهدا (ع) بود که در یکم مرداد سال ۶۱ مصادف با شب قدر در عملیات رمضان در منطقه عملیاتی پاسگاه زید به درجه رفیع شهادت نائل شد. شهید عبدالحمید همت علی متولد ۱۳۳۹ در دهم اردیبهشت ماه ۱۳۶۱ در عملیات بیت المقدس و نیز شهید عبدالعظیم همت علی متولد ۱۳۳۲ در ۲۹ دی ماه ۱۳۶۵ منطقه عملیاتی شلمچه در عملیات کربلای ۵ به درجه رفیع شهادت نائل شدند.
شهریور
حذف سمت قائم مقام بنیاد شهید
۲۸ شهریور ماه ۹۶ در حاشیه همایش مدیران کل استانی و معاونین بنیاد شهید و امور ایثارگران، در مجتمع جانباز شهید رسول زاده مراسم تودیع سردار محسن انصاری قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز برگزار شد. در این مراسم که بدون حضور خبرنگاران و هیچ گونه پوشش خبری صورت گرفت، آخرین حضور سردار محسن انصاری در جلسات مدیران بنیاد شهید رقم خورد.
این در حالی است که بعد از گمانه زنیهای رسانههای مختلف در مورد انتصابات در بنیاد شهید دولت دوازدهم و انتشار خبری مبنی بر خداحافظی سردار انصاری از بنیاد شهید، روابط عمومی بنیاد، گمانه زنیها را شایعه خواند و آن را تکذیب کرد. سردار محسن انصاری ۱۲ سال سمت قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران را بر عهده داشت. او قائم مقام سه مسئول در بنیاد شهید، دهقان، زریبافان و شهیدی محلاتی بوده است. گفته میشود از این به بعد سمت قائم مقامی از بنیاد شهید و امور ایثاگران حذف شد.
آبان
پایان حکومت داعش
۲۹ آبان ماه شهر البوکمال در شرق دیرالزور توسط ارتش سوریه و نیروهای مقاومت اسلامی به طور کامل آزاد شد تا آخرین شهر تحت اشغال داعش در عراق و سوریه آزاد شود و عملا حکومت خودخوانده داعش بعد از ۶ سال به پایان رسید. اتاق عملیات همپیمانان ارتش سوریه در بیانیهای آزادسازی کامل شهر البوکمال در نزدیکی مرزهای سوریه و عراق در حومه جنوب شرقی دیرالزور را اعلام کرد. پیشتر منابع سوری از فرار سرکردههای مطرح گروه تروریستی داعش از المیادین بهسمت مناطق تحت سیطره گروههای مورد حمایت آمریکا موسوم به نیروهای دموکراتیک سوریه خبر داده بود. آزادسازی شهر البوکمال در استان دیرالزور با شهادت بسیاری از مدافعان حرم ایرانی و رزمندگان فاطمیون همراه بود. بیشتر شهدای مدافع حرم سال ۹۶ مربوط به عملیات ازادسازی این شهر و پاکسازی حومه آن از عناصر داعشی به شهادت رسیدند.
آذر
توجه ویژه رسانهای به مسئله فاطمیون
تصویر تابوت شهید سید رضا حسینی یکی از شهدای فاطمیون و همسر و فرزند او که برای وداع خصوصی با پیکر شهید بالای سر تابوتش نشستهاند، در آذر ماه سال ۹۶ بحث فراگیری را در میان رسانهها و به خصوص صفحات اجتماعی و کانالهای خبری پر کرد مبنی بر غربت شهدا و رزمندگان و خانوادههای افغانستانی لشکر فاطمیون. قضاوتها، دلنوشتهها، اعتراضات و تحلیلهای مختلفی در این باب منتشر شد.
شهدای فاطمیون و زینبیون که به دلیل برخی مشکلات «مسئله مهاجرت» و به دلیل فشار دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی خارجی، مظلومیت مضاعفی نسبت به سایر شهدای مدافع حرم دارند به خصوص به خاطر جانفشانیهایشان در نبردهای البوکمال و بیرون راندن داعش از سوریه در سال ۹۶ به توجه ویژهای نسبت به نگاه رسانهای و دغدغه مردم در مسئله مقاومت اسلامی منطقه رسیدند.
با توجه به انتشار گسترده تصویری از وداع یکی از خانوادههای محترم شهدای لشکر فاطمیون، مسئول ستاد معراج شهدای مرکز هم در ۹ اذر ماه در این خصوص توضیحاتی داد و گفت: خانوادههای محترم شهدای لشکر فاطمیون و زینبیون بدواً به منظور شناسایی پیکر مطهر شهیدشان به معراج شهدا مراجعه مینمایند. پس از احراز هویت خانواده و شناسایی پیکر شهید، بلافاصله به حسینیه معراج شهدا برای وداع میروند. از آنجایی که خانواده داغدیده شهدا در شرایط روحی مناسبی نیستند، فرایند فوق در کمترین زمان ممکن انجام میشود و امکان اطلاع رسانی برای حضور عموم مردم عزیز و اهالی محترم رسانه وجود ندارد؛ لذا مراسم وداع این شهدا در حضور خانواده و خادمین معراج شهدا برگزار میشود. در تمامی مراسم وداع شهدا، خادمین معراج دقایقی را به صورت خصوصی به منظور آخرین وداع برای خانواده محترم شهدا به خصوص همسران آنان مهیا میکنند. تمامی مراسم تشییع و تدفین این شهدا با اطلاع قبلی و با شکوه هر چه تمام در سراسر کشور برگزار میشود.
توقف عملیات جستجوی شهدا در کردستان عراق
سردار سید محمد باقرزاده، فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح در ۲۰ آذرماه ۹۶ با اشاره به نشست مشترک با سرلشکر حاذم قاسم الفریجی معاون وزیر دفاع جمهوری عراق گفت: عملیات جستجوی شهدا در کردستان عراق به خاطر انسداد مرز و شرایط خاصی که در اقلیم کردستان حاکم است تعطیل شده است و تا اعلام آمادگی از جانب دولت مرکزی عراق این عملیات متوقف است.
دی
حادثه سانچی و بحث شهدای خدمت
حادثه برخورد کشتی چینی به نفتکش سانچی در دی ماه ۹۶ که حامل بیش از ۳۰ تن از دریانوردان ایرانی بود، باعث انفجار، سوختن چند روزه و در نهایت غرق شدن این کشتی شد و تمام سرنشینان آن جان باختند. با جان باختن سرنشینان ایرانی این نفتکش بحث بر سر عنوان شهید خدمت محسوب شدن آنان بالا گرفت و بحث رسمیت یافتن عنوان شهید خدمت به موضوع جنجالی و پیچیدهای در حوزه بنیاد شهید و وزارتخانههای مختلف تبدیل شد. علی ربیعی، آخوندی و قاضی زاده هاشمی سه وزیری بودند که بر مسئله تصویب قوانین شهدای خدمت پافشاری داشتند.
علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مسئول کمیته ویژه رسیدگی به حادثه نفتکش سانچی، ۲۶ دی ماه ۹۶ در نشست خبری این کمیته گفت: براساس موافقت ریاست جمهوری و رئیس بنیاد شهید، قرار شد جانباختگان حادثه نفتکش سانچی به عنوان «شهید خدمت» محسوب شوند. سال گذشته نیز بعد از حادثه پلاسکو نیز این اصطلاح مطرح شد. خدمات قانونی که به یک شهید ایثارگر از جانب بنیاد شهید تعلق میگیرد، به شهدای خدمت تعلق نخواهد گرفت. خانواده شهدای خدمت همچون مصادیق فوت حین خدمت فقط از طریق دستگاه خودشان خدماتی دریافت میکنند.
حجت الاسلام سید محمد علی شهیدی محلاتی در باب توضیح این مسئله در حضور رسانهها گفت: «ما نسبت به «شهید» در قانون مصادیقی داریم که طبق آخرین بندهایی که به آن اضافه شده است هم اکنون ۳۶ مصداق است. طبیعتا چنانچه فردی از دنیا میرود اگر جزو مصادیق عنوان شده باشد شهید محسوب میشود واگر شامل مصادیق نشود، نمیتوانیم او را شهید محسوب کنیم. اما همین بحثها از حادثه پلاسکو که در سال قبل اتفاق افتاد تا حادثه نفتکش سانچی که اخیرا پیش آمد، به خاطر نوع حادثه که باعث جریحه دار شدن احساسات عموم مردم و دلخراش بودن مرگ عوامل آن، بیشتر از سایر حادثهها رسانهها و مردم را درگیر خود کرده و بحث شهید خدمت را بیش از پیش بر سر زبانها انداخته است. همین باعث شد تا دولت تصمیمی در مورد ایین نامه مصادیق احراز شهادت بگیرد و اقداماتی در مورد قانونی کردن عنوان شهید خدمت به کار بگیرد. آییننامهای مینویسیم تا طبق آن این افراد را شهید خدمت بشناسند که البته اتمام این آیین نامه نیز مراحلی دارد. آیین نامه باید به تصویب دولت برسد تا مصادیق آن قانونی شود. این شهدا از جانب بنیاد فقط میتـوانند در گلزارهای شهدا خاکسپاری شوند و بقیه خدمات در سازمان مربوطه خودشان انجام خواهد گرفت.
سه شنبه ۱۷ بهمن ماه ۹۶، مهدی ایزدی، معاونت تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز با اشاره به این آیین نامه گفت: این آیین نامه از سال ۸۹ عنوان شده و تنظیم آن آغاز شده است. مسئول تنظیم آن وزارت کشور است که با همکاری بنیاد شهید و سایر دستگاههای متولی آن را به اتمام خواهند رساند. تنظیم این آیین نامه از دولت قبل آغاز شده و هنوز دنبال میشود و آخرین جلسات آن اوایل سال ۹۵ تشکیل شد. منتظریم مشکلات پیش رو در کمیسیون اجتماعی دولت مرتفع شده و آییننامه شهدای راه خدمت که توسط وزیر کشور و ستاد بحران کشور پیگیری میشود به تصویب برسد.
درصورت تصویب عنوان شهدای راه خدمت به این شهدا تعلق گرفته و خدماتی توسط دستگاههای مربوطهشان به آنها تعلق میگیرد. مسئول این کار وزیر کشور است که به عنوان قائم مقام رئیس شورای عالی مدیریت بحران کشور انجام وظیفه میکند. جلسات در وزارت کشور تشکیل شده و جمع بندی آییننامه با کمک بنیاد و سایر دستگاهها به کمیسیون اجتماعی دولت ارجاع داده شده است و ادامه کار آن با این کمیسیون است. قاعدتا خود این دستگاهها که مکلف شده باید دغدغه بیشتری داشته باشد و ما هم پیگیر هستیم، چون حتما اولین مراجعات به ما میشود.
حدود ۲۴ شغل اداری پرخطر نیز داریم که مباحث امنیتی و دفاعی بر آنها مترتب نیست. بلکه وظیفه ذاتی دستگاههاست که با مشاغل سخت و زیان آور که برای کارکنان آنها امکان خطرات جانی فراوانی وجود دارد، روبرو میشوند. مشاغلی همچون معدن، حفر چاههای نفت، اطفای حریق و آتش نشانها، کسانی که روی دکلهای فشار قوی کار میکنند و کوره ذوب آهن از جمله این مشاغل است. اینها چنانچه حین ماموریت از دنیا بروند، براساس قانون، فوت حین خدمت محسوب میشوند. معتقدیم برای آنها باید آییننامه جدایی درنظر گرفته شود و عنوان فداکاران راه خدمت برایشان تصویب شود.
بهمن
شهدای اغتشاشات پاسداران
دوشنبه شب، ۳۰ بهمن ماه ۹۶ در پی آشوب دراویش در مقابل کلانتری ۱۰۲ در خیابان پاسداران سه مأمور نیروی انتظامی و دو بسیجی به شهادت رسیدند. شهید گروهبان یکم «رضا امامی»، شهید گروهبان یکم «محمد علی بایرامی» و شهید سرباز وظیفه «رضا مرادی» علمدار سه تن از مأموران نیروی انتظامی هستند که در این حادثه به شهادت رسیدند. سه مأمور پلیس به وسیله یک دستگاه اتوبوس زیر گرفته شدند. پس از این اتفاق نیروهای پلیس سریعاً قاتلان این ۳ مامور را شناسایی و در همان زمان این افراد را دستگیر کردند. «محمد حسین حدادیان» یکی از این بسیجیان است که در منطقه برای برقراری آرامش و امنیت حضور داشت، او توسط دراویش گنابادی اغتشاشگر با یک خودرو زیر گرفته شده و در دم به شهادت رسید. شهید محمدحسین حدادیان یکی از خادمان جوان هیئت رأیه العباس در امامزاده علی اکبر (ع) چیذر بود. مراسم وداع با این شهدا در دوم اسفند ماه در معراج شهدای تهران برگزار شد.
اسفند
واگذاری تشییع شهدای گمنام به بنیاد حفظ آثار
در ۱۴ اسفند ماه ۹۶ طی اطلاعیهای که از جانب روابط عمومی کمیته جستوجوی مفقودین منتشر شد، واگذاری مسئولیت تشییع و تدفین شهدای گمنام به مجموعه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس اعلام شد. این واگذاری از سوی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح صورت گرفته است. در واقع بهدنبال درخواست رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس و موافقت ریاست ستاد کل نیروهای مسلح، از سال ۱۳۹۷ جانمایی، تشییع و تدفین شهدای گمنام توسط کمیتهای متشکل از «سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، بنیاد شهید و امور ایثارگران، وزارت کشور، معاونت فرهنگی و تبلیغات دفاعی ستاد کل نیروهای مسلح، معاونت نیروی انسانی ستاد کل نیروهای مسلح، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس (دو عضو) و…» و زیرنظر بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس انجام میگیرد. طبق اعلام کمیته جستوجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح طی ۲۲ سال گذشته پیکر مطهر ۹۲۱۰ شهید گمنام در ۱۹۱۴ نقطه از کشور با حضور حماسی مردم و آحاد جامعه تشییع و به خاک سپرده شده است.
کشف پیکر ۶۸ شهید مدفون شده در باتلاق
سردار باقرزاده، فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح در ۲۲ اسفند ماه اعلام کرد: بچههای تفحص موفق شدند پیکر مطهر ۶۸ شهید را فقط در محدوده باتلاقی جزیره بوارین پیدا کنند که این شهدا از جمله چند غواص شهید بهصورت دستهجمعی در یک نقطه محدود دفن شده بودند. این شهدا متعلق به تک ایذایی والفجر ۸ و عملیات کربلای ۴ هستند. این شهدا در ۲۴ اسفند ماه وارد کشور شدند.
شهادت سرداران فاطمیون در سال ۹۶
سال ۹۶ سال شهادت بسیاری از رزمندگان فاطمیون و چند تن از فرماندهان شاخص این لشکر از جمله شهدای زیر بود:
محمد اکبر رضایی، از فرماندهان تیپ امام رضا (ع) لشکر فاطمیون در آذر ماه ۹۶ در جریان پاکسازی دیرالزور از باقیمانده داعش، به شهادت رسید.
«شهید سید محمد حسینی» با اسم جهادی سلمان فرمانده اطلاعات تیپ حضرت ابوالفضل از لشکر فاطمیون بود که در خرداد ماه به شهادت رسید و دوم تیرماه همزمان با روز قدس تشییع و در قطعه مدافعان حرم گلزار شهدا (قطعه ۵۰) به خاک سپرده شد.
«محمد اکرم ابراهیمی» با نام جهادی «رئوف» جانشین تیپ امام رضا (ع) از لشکر فاطمیون، آذرماه ۹۶ در پاکسازی شهر البوکمال در استان دیرالزور سوریه به شهادت رسید.
شهید «محمد اسدی» با نام جهادی «غلامعباس» فرمانده ایرانی گردان «غلامان عباس» از لشکر فاطمیون است که سال گذشته به شهادت رسیده بود. پیکر مطهر او در منطقه باقی مانده و بعد از گذشت یک سال از شهادتش، پیکر کشف و هویت او در آذرماه از طریق آزمایش DNA شناسایی شد.
«شهید جعفر حسنی» فرمانده تخریب تیپ حضرت ابوالفضل العباس (ع) از لشکر فاطمیون در دفاع از حریم اهل بیت عصمت و طهارت (ع) ۲۰ فرودین ۹۶ در حما به شهادت رسید.
شهادت مدافعان حرم ایرانی در سال ۹۶
سردار شعبان نصیری یکی از مستشاران زبده نظامی ایران در عراق بود که در روز جمعه ۵ خرداد ماه ۹۶ مصادف با شب اول ماه مبارک رمضان در عملیات آزادسازی غرب موصل توسط تروریستها تکفیری به شهادت رسید. او پس از نزدیک به ۳۸ سال مجاهدت و جهاد در میادین جبههای جنگ تحمیلی و عرصه دفاع از حریم اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در عراق سرانجام به یاران شهیدش پیوست. او از جانبازان ۸ سال دفاع مقدس هم بود و بهتازگی نیز در دفاع از حرم اهل بیت (ع) دچار مجروحیت شده بود که پس از اندکی مداوا مجددا وارد عراق شد در دفاع از حریم امامان معصوم (ع) در عراق به شهادت رسید. در مراسم چهلم این شهید سردار قاسم سلیمانی سخنان تکان دهندهای از جنایات تکفیریها را مطرح کرد.
شهید مدافع حرم «علیرضا جیلان» متولد ۲۸ بهمن ۱۳۶۲ و اصالتاً اهل شهر بروجن و ساکن شهر قم بود که داوطلبانه عازم سوریه شد. او فرمانده تیپ رسول اکرم (ص) و یکی زا فرماندهان شاخص تیپ زینبیون بود که سرانجام در آزادسازی شهر بوکمال در ۲۸ آبان ۹۶ به فیض شهادت نائل شد.
“محمد معافى” فرمانده زبده نظامی و مستشار ایرانى مقاومت اسلامى نُجَباء با نام جهادى “صابر” در سوریه به شهادت رسید. این شهید مدافع حرم در ۳۰ دى ماه در شهر البوکمال به شهادت رسید.
شهید مدافع حرم «بهرام مهرداد» نیز یکی از فرماندهان مستشار ایرانی بود که در تیر ماه ۹۶ با انفجار خودرو اش توسط تروریستهای تکفیری به شهادت رسید.
مداح ایرانی لشکر فاطمیون، شهید حامد بافنده در سوم اردیبهشت ماه ۹۶ توسط تروریستهای تکفیری به شهادت رسید. شهید بافنده اصالتا اهل مشهد، اما ساکن شهر رفسنجان در استان کرمان بود.
شهدای شاخصی همچون شهید مصطفی نبی لو، شهید حبیب بدوی، شهید مرتضی عبداللهی، شهید وحید فرهنگی، شهید نوید صفری، شهید منصور عباسی و شهید مهدی موحدنیا که بیشتر آنها در عملیات پاکسازی البوکمال و پایان دادن به حکومت داعش به شهادت رسیدند در سال ۹۶ ماندگار شدند.
منبع: تسنیم
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰