تاریخ انتشار : یکشنبه 29 بهمن 1396 - 5:54
کد خبر : 24175

مسافر ویژه هند

مسافر ویژه هند

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی صبح پنجشنبه به دعوت رسمی “ناراندا مودی” نخست‌وزیر هندوستان با بدرقه رسمی علی‌اکبر ولایتی مشاور امور بین‌الملل مقام معظم رهبری و اسحاق جهانگیری معاون اول رییس‌جمهور و جمعی از اعضای کابینه دولت در پاویون فرودگاه مهرآباد، به

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا، حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن روحانی صبح پنجشنبه به دعوت رسمی “ناراندا مودی” نخست‌وزیر هندوستان با بدرقه رسمی علی‌اکبر ولایتی مشاور امور بین‌الملل مقام معظم رهبری و اسحاق جهانگیری معاون اول رییس‌جمهور و جمعی از اعضای کابینه دولت در پاویون فرودگاه مهرآباد، به منظور انجام سفری سه روزه به‌ دعوت رسمی نخست‌وزیر هند، به این کشور سفر کرد.

رییس‌جمهور پیش از ترک تهران به منظور عزیمت به حیدرآباد هندوستان در جمع خبرنگاران، با اشاره به اهداف سفر سه روزه خود به هندوستان اظهار کرد: «دو کشور روابط بسیار خوبی در زمینه مسائل اقتصادی، فناوری اطلاعات و همچنین بهداشت، درمان و صنعت و کشاورزی داشته و این روابط ادامه‌ خواهد یافت.»

وی همچنین تاکید کرد: «موضوع ترانزیت و بندر چابهار و اتصال هند از طریق این بندر به افغانستان و آسیایی مرکزی یکی از مسائل بسیار مهم در روابط میان دو کشور است. پیش از این یک سند همکاری میان مقامات ایران، هندوستان و افغانستان در این زمینه  به امضاء رسیده است. اخیرا نیز یک فاز بندر شهید بهشتی چابهار با حضور مقامات و نمایندگان ۱۷ کشور به افتتاح رسیده است که ظرفیت ترانزیتی چابهار را به ۷.۵ میلیون تن افزایش داده است. این ظرفیت پس از اجرای فازهای بعدی افزایش خواهد یافت.»

رییس جمهوری اسلامی ایران ظهر پنج‌شنبه به وقت تهران وارد “حیدرآباد” مرکز ایالت “تلنگانا”ی هندوستان شد. و گروهی از دوستداران جمهوری اسلامی ایران با حضور در فرودگاه حیدرآباد از رییس‌جمهور استقبال کردند. این گروه با در دست داشتن پرچم‌های سه رنگ جمهوری اسلامی ایران، شعار می‌دادند، «روحانی خوش آمدی» و «صل علی محمد یاور رهبر آمد». روحانی هم با تکان دادن دست به ابراز احساسات جمعیت حاضر پاسخ داد و از حضور و استقبال گرم و صمیمی آنان تشکر کرد.

رییس‌جمهور شامگاه پنجشنبه در اولین برنامه سفر خود در دیدار نخبگان، علمای دینی و رهبران جامعه اسلامی حیدر آباد، با بیان اینکه “مسلمانان با هم برادرند و اسلام برای سعادت همه انسان‌ها است”، تصریح کرد: «ادیان برای استقرار خوبی‌ها و حذف مفاسد آمده‌اند و مسلمانان در این زمینه وظیفه دینی دارند.»

وی “پیام ملت ایران را پیام دوستی و روابط نزدیکتر با ملت بزرگ هندوستان دانست” و با تاکید بر اینکه “ما خواهان روابط صمیمانه‌تر و نزدیک‌تر دو ملت بزرگ ایران و هندوستان در تمامی زمینه‌ها هستیم”، گفت: «ایران و هندوستان پیوند تاریخی و فرهنگی، فرای روابط سیاسی و اقتصادی دارند و این ریشه تاریخی و فرهنگی دو ملت، یکی است.»

پیش از سخنان رییس‌جمهور، “حجت‌الاسلام‌والمسلمین مهدوی‌پور” نماینده ولی‌فقیه در شبه‌قاره هند، “حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدنثار حسین” و “مولانا مفتی خلیل احمد صاحب”، از علمای جامعه اسلامی هند، از تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران برای تقویت وحدت و برادری میان مسلمانان و مذاهب اسلامی تجلیل کردند.

اولین برنامه روز جمعه رییس‌جمهور بازدید از آثار تاریخی “قطب شاهیان” در حیدرآباد مرکز ایالت تلنگانای هندوستان بود. روحانی به همراه هیات همراه خود صبح جمعه از این آثار تاریخی بازدید کرد. پس از این بازدید، رییس‌جمهور در اجتماع نمازگزاران “مکه مسجد” حیدرآباد حاضر شد و در نماز جمعه به امامت امام جمعه اهل سنت این شهر شرکت کرد. روحانی پس از پایان نماز در جمع نمازگزاران با بیان اینکه “امروز در نماز جمعه حیدرآباد شرکت کردیم تا بگوییم صدای نوا و هدف ما در دنیای اسلام یکی است”، گفت: «ما مسلمانان در روز جمعه هر هفته، نماز جمعه می‌خوانیم. نماز جمعه، نماز وحدت و اتحاد میان همه مسلمانان جهان است. اگر نماز جمعه‌ای وحدت مسلمانان را به هم بریزد و ایجاد تفرقه کند قطعا به آن هدف واقعی نماز جمعه اسلام دست نیافته است.»

پس از آن رییس دولت دوازدهم عصر جمعه در دیدار صمیمی با ایرانیان و دانشجویان مقیم هند با بیان اینکه “زبان فارسی مانع خودباختگی فرهنگی است و کرسی‌های زبان فارسی باید توسعه یابند”، اظهار کرد: «زبان شیرین فارسی در دیار شبه‌قاره، بهتر از همه جا جلوه‌گر شده است و می‌تواند توسعه روابط ایران و هند را شتاب دهد.»

رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه “راهی جز وحدت و اتحاد همه مسلمانان جهان در سراسر گیتی وجود ندارد”، تصریح کرد: «اگر مسلمانان با هم متحد بودند، رییس‌جمهور آمریکا جرات نمی‌کرد که بیت‌المقدس را به عنوان پایتخت رژیم غاصب صهیونیستی اعلام کند و اگر با هم متحد بودیم رژیم غاصب صهیونیستی جرات نمی‌کرد که به حقوق ملت فلسطین تجاوز کند.»

وی با قدردانی از “تلاش‌های وزارت خارجه و دکتر ظریف در عرصه سیاست خارجی و احقاق حقوق ملت ایران”، یادآور شد: «به واسطه زحماتی که کشیده شد، به خوبی نشان دادیم همانگونه که از قدرت دفاع در برابر متجاوز برخوردار هستیم، توان سیاسی و قدرت مذاکره نیز با جهانیان داریم و در این حوزه نیز جایگاه کشورمان در طول سال‌های گذشته هر روز قوی‌تر شده است.»

در این مراسم تعدادی از دانشجویان و ایرانیان مقیم هند، در سخنانی دیدگاه‌ها، مشکلات و پیشنهادات خود را با رییس‌جمهور در میان گذاشتند تا برنامه های دومین روز سفر روحانی به هند اینگونه پایان یابد.

اما شنبه سیاسی‌ترین و پرکارترین روز روحانی در هند بود. او در این روز از “حیدرآباد” به “دهلی‌نو” پایتخت هندوستان رفت. رییس‌جمهور ابتدا صبح شنبه با حضور در بنای یادمان “مهاتما گاندی” با نثار تاج گل به پدر استقلال و رهبر فقید سیاسی و معنوی هندوستان ادای احترام و دفتر یادبود یادمان “ماهاتما گاندی” را امضا کرد. روحانی در بخشی از نوشته خود در دفتر یادبود یادمان گاندی نوشت: «مهاتما گاندی در مقطعی از تاریخ کشور بزرگ هند رهبری ملتش را برای بیرون راندن نیروهای استعمارگر از کشورش عهده‌دار شد. یکی از ویژگی‌های رهبریت وی نشر و ترویج اتحاد، محبت و دوستی، عدم خشونت، عدالت‌خواهی و قانون‌مندی در میان مردم با هر عقیده و مسلک بود که باعث شکفته شدن میوه استقلال کشورش گردید. بدیهی است تعالی سعادت بشریت در آینده نیز در گرو قانون‌مندی و استقرار عدالت است نه براساس آنچه قدرت‌های خودکامه مایلند به جهانیان دیکته بنمایند.»

رییس جمهوری اسلامی ایران روز شنبه و در آغاز مرحله دوم سفر خود به هندوستان، به طور رسمی در کاخ ریاست‌جمهوری این کشور، از سوی رییس‌جمهور و نخست‌وزیر هندوستان مورد استقبال قرار گرفت. در مراسم استقبال رسمی از روحانی پس از نواخته شدن سرود ملی ایران و هندوستان، رؤسای جمهور دو کشور از یگان تشریفات سان دیدند. در جریان این مراسم به افتخار حضور رییس جمهوری اسلامی ایران و هیأت همراه، ۲۱ گلوله توپ شلیک شد و رؤسای جمهوری ایران و هندوستان، هیأت‌های عالی‌رتبه مقامات همراه را به یکدیگر معرفی کردند.

پس از آن جمهوری اسلامی ایران و هندوستان برای تعمیق سطح مناسبات مشترک، ۱۵ سند و تفاهمنامه همکاری امضا کردند. این اسناد و یادداشت تفاهم همکاری روز شنبه در دهلی‌نو و در حضور “حسن روحانی” رییس‌جمهور ایران و ” نارندرا دامورداس مودی” نخست‌وزیر هندوستان از سوی مقامات عالی‌رتبه دو کشور به امضاء رسید.

اسناد و تفاهم نامه های امضا و مبادله شده در حضورر روحانی و “مودی” به این شرح است: ۱-موافقتنامه اجتناب از اخذ مالیات مضاعف، ۲-یادداشت تفاهم لغو روادید سیاسی، ۳-یادداشت تفاهم چارچوب همکاری‌ها در زمینه کشاورزی، ۴-یادداشت تفاهم همکاری در حوزه آنتی‌دامپینگ، ۵-یادداشت تفاهم مدیریت موقت فاز اول بندر اول بندر چابهار، ۶-یادداشت تفاهم همکاری بین شرکت پست جمهوری اسلامی ایران و اداره پست هند، ۷-یادداشت تفاهم همکاری بین معاونت امور زنان ریاست‌جمهوری ایران و وزارت امور زنان هند، ۸-موافقتنامه استرداد مجرمین (امور کنسولی)، ۹-موافقتنامه معاضدت قضایی در امور مدنی و تجاری، ۱۰-یادداشت تفاهم همکاری‌های بهداشت، درمان و دارو بین وزارتین بهداشت دو کشور، ۱۱-یادداشت تفاهم همکاری در حوزه طب سنتی بین وزارت بهداشت ایران و وزارت طی سنتی هند (آیوش).

همچنین فهرست اسناد امضاءشده بین مقامات دو کشور به شرح زیر است: ۱-یادداشت تفاهم صدور روادید الکترونیک، ۲-یادداشت تفاهم همکاری اتاق بازرگانی ایران با اتاق بازرگانی فیکی (ficci)، ۳-یادداشت تفاهم همکاری اتاق بازرگانی ایران با اتاق بازرگانی آسوچم (asshocham)، ۴-یادداشت تفاهم اتاق بازرگانی ایران با اتاق بازرگانی پی. اچ. دی. چمبر (phd. chamber).

در حاشیه این مراسم از تمبر مشترک جمهوری اسلامی ایران و هند هم رونمایی شد.

پس از انجام تشریفات و امضای توافقنامه‌ها، روحانی در اولین دیدار رسمی خود در هند در دیدار “نارندرا دامورداس مودی” با ابراز خرسندی از روند رو به توسعه روابط تهران-دهلی‌نو اظهار کرد: «روابط ایران و هند به ضرر هیچ کشوری نیست وظرفیت‌های گسترده‌ای برای توسعه و تعمیق روابط ایران و هندوستان وجود دارد که باید از تمامی این ظرفیت‌ها در راستای منافع و آینده‌ای بهتر برای دو ملت و منطقه، بیش از پیش بهره گرفت.»

رییس‌جمهور، “تعمیق دوستی‌های تاریخی میان دو ملت ایران و هندوستان در همه عرصه‌های فرهنگی، اقتصادی و تجاری را مسئولیت امروز سیاست‌مداران دو کشور دانست” و تاکید کرد: «جمهوری اسلامی ایران از گسترش و تعمیق روابط همه‌جانبه با هندوستان به عنوان یک کشور دوست در منطقه، استقبال می‌کند.»

نخست‌وزیر هند هم در این دیدار “روند توسعه روابط دو کشور را رضایت‌بخش خواند” و تاکید کرد که «کشورش مصمم به توسعه همه‌جانبه روابط با ایران است و باید از ظرفیت‌های گسترده‌ای که در روند توسعه این مناسبات وجود دارد، بهره‌برداری کرد.»

“نارندرا دامورداس مودی” همچنین گفت: «با برداشته شدن بسیاری از موانع بر سر راه توسعه همکاری اقتصادی ایران و هندوستان، عمده سرمایه‌گذاری‌های دوجانبه به نتیجه رسیده و به روند توسعه مناسبات تهران-دهلی‌نو شتاب داده است.»

پس از این دیدار هم نخست‌وزیر هند با انتشار پیام‌هایی در صفحه توئیتر خود نوشت: «گفت‌وگوهای ثمربخشی با رییس‌جمهور روحانی داشتیم. ما به‌طور جزئی درباره راه‌های بیشتر برای تقویت همکاری میان هند و ایران رایزنی کردیم. قراردادهای مهمی میان هند و ایران به امضاء رسید که به نفع هر دو ملت خواهد بود. من و رییس‌جمهور روحانی از یک تمبر رونمایی کردیم که نشان‌دهنده تاریخ گرم و آینده امیدوارکننده روابط ایران-هند است.»

رییس‌جمهور همچنین در دیدار “سوشما سواراج” وزیر خارجه هندوستان، با بیان اینکه “دو کشور برای توسعه و تقویت بیش از پیش روابط و همکاری‌ها، تجربه و ظرفیت گسترده‌ای دارند”، گفت: «در دیدار با رییس‌جمهور و نخست‌وزیر هندوستان اشاره کردم اگر بتوانیم به نقطه‌ای از روابط عالی برسیم که اجداد ما در ایران و هندوستان داشتند، کار بزرگی کرده‌ایم.»

رییس دولت تدبیر و امید “روابط تهران و دهلی‌نو را روابطی رو به توسعه خواند” و تاکید کرد که «جمهوری اسلامی ایران برای توسعه روابط همه جانبه با هندوستان، هیچ محدودیتی قائل نیست و از هر ابتکاری برای ایجاد جهش در این روابط استقبال می‌کند.»

از طرفی “سوشما سواراج” هم “بازدید مقام‌های بلندپایه ایران و هندوستان از پایتخت‌های دو کشور را نشانه سطح عالی روابط دانست” و گفت: «ما امیدوارم روابط دو کشور در همه زمینه‌ها توسعه یابد.»

وزیر خارجه هندوستان همچنین ابراز امیدواری کرد که “برای تقویت رفت و آمد میان مردم دو کشور، روند دریافت ویزا تسهیل شود”.

پس از این دیدارها روحانی عصر شنبه در جمع محققان و اندیشمندان “موسسه ORF هندوستان” تاکید کرد: «برجام تعهد هفت کشور و مورد تایید شورای امنیت سازمان ملل است و مطابق فرهنگ اسلامی و ایرانی، تا برجام را نقض نکنند، نقض‌کننده آن نخواهیم بود.»

رییس‌جمهور با بیان اینکه “آمریکا نه با ایران و برجام بلکه با پیمان‌شکنی و افکار عمومی جهان طرف است، چانه‌زنی بعد از امضای پیمان را کاری مضحک دانست” و افزود: «آمریکا نباید دنیای سیاست را با دنیای تجارت اشتباه بگیرد و اگر در برجام پیمان بشکند، دولت و ملت آمریکا پشیمان خواهند شد.»

روحانی همچنین عصر شنبه در هتل محل اقامت خود در دیدار “ونکایا نایدو”، معاون رییس‌جمهور و رییس مجلس سنای هندوستان، با بیان اینکه “مقام‌های ارشد دو کشور برای توسعه و تقویت بیش از پیش روابط تهران-دهلی‌نو، اراده‌ای جدی دارند”، گفت: «روابط ما نه تنها علیه هیچ کشوری نیست، بلکه در راستای منافع دو ملت و منطقه است.»

رییس جمهوری اسلامی ایران در ادامه تاریخ روابط ایران و هندوستان را سرشار از صمیمیت و همکاری دانست و تاکید کرد: «تاریخ و اشتراکات فرهنگی، سرمایه بزرگی برای روابط دولت‌ها و پارلمان‌ها است که باید از آن بهره گرفت.»

وی همچنین “بر نقش مهم پارلمان‌ها در توسعه روابط دولت‌ها تاکید کرد” و بیان کرد: «مجالس ایران و هند با تقویت همکاری‌های خود می‌توانند مسیر  تقویت روابط مشترک را بیش از پیش و همسو با منافع دو ملت هموارتر سازند.»

معاون رییس‌جمهور و رییس مجلس سنای هندوستان هم در این دیدار تاکید کرد: «مجلس و دولت هندوستان از توسعه همه‌جانبه روابط تهران-دهلی‌نو حمایت می‌کنند و همه تلاش خود را در این راستا به کار گرفته‌اند.»

“ونکایا نایدو” همچنین “تقویت همکاری‌های دو کشور را در مبارزه با تروریسم ضروری خواند” و عنوان کرد: «همه کشورهای جهان باید روبروی تروریسم بایستند چرا که تروریسم مانع پیشرفت، توسعه و رفاه کشورها است.»

رییس دولت‌های یازدهم و دوازدهم در آخرین برنامه خود در سفر سه‌روزه به هندوستان شامگاه شنبه در دیدار گروهی از جامعه پارسیان (زرتشتیان هندوستان) گفت: «پیشرفت کشور، پیشرفت همه ایرانیان و فرهنگ و تمدنی باستان ما است و نباید پیوندمان با نسل‌های گذشته را فراموش کرده و از یاد ببریم.»

روحانی در ادامه “از همه ایرانیان مقیم خارج از کشور خواست با سرمایه‌گذاری و انتقال دانش و فناوری و تقویت روابط و پیوندهای خود با کشورشان، برای ساختن ایرانی آبادتر، پررفاه تر و پرافتخارتر تلاش کنند”.

در این دیدار سه تن از نمایندگان جامعه پارسیان هم دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات خود را برای تقویت همکاری‌ها بیان کردند.

در پایان این سفر سه‌روزه محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان “حصول قراردادهای مختلف همکاری میان تهران و دهلی‌نو را نتیجه سفر حسن روحانی به هند توصیف کرد” و در پیامی توئیتری نوشت: «سفر رسمی رییس‌جمهور روحانی به هند منجر به حصول قراردادهای زیادی در زمینه تجاری و همکاری شده است. از آن مهم‌تر به تحکیم دوستی میان این دو کشور منجر شده است.»

انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد