منافع طرح رجیستری اصلا به وزارت ارتباطات نمیرسد/اعمال سلیقه در موضوع پیامرسانها به بحث بیشتری نیاز دارد
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات میهمان این هفته برنامه نگاه یک بود. محموجواد آذری جهرمی ضمن توضیح کامل فاز پنجم طرح رجیستری گوشیهای هوشمند، اعلام کرد که در فاز پنجم گوشیهای
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات میهمان این هفته برنامه نگاه یک بود. محموجواد آذری جهرمی ضمن توضیح کامل فاز پنجم طرح رجیستری گوشیهای هوشمند، اعلام کرد که در فاز پنجم گوشیهای شرکت الجی تحت پوشش این طرح قرار خواهند گرفت.
جهرمی با اشاره به هدفمند بودن طرح رجیستری برای مقابله با واردات کالاهای قاچاق خاطرنشان کرد ؛ گوشیهایی که در این طرح شناسه دار نشوند، ظرف مدت ۳۰ روز از شبکه تلفن های همراه خارج و غیرفعال میشوند.
در ادامه متن گفتگوی آذری جهرمی ، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در برنامه نگاه یک را مشاهده میکنید:
مرحله جدید طرح رجیستری چیست و چه اقدامی در این مرحله انجام میشود؟
در این رابطه که موسوم به کلمه رجیستری است و در حوزه ساماندهی واردات گوشیهای همراه انجام شده وارد مرحله ۵ شدیم و گوشی های ال جی در پوشش این طرح قرار گرفتند. تا قبل از اتمام سال ۹۶ همه نشانه های تجاری پوشش پیدا میکنند. از طرفی گوشیهایی که قاچاق وارد شده باشند و هزینه های گمرک را پرداخت نکرده باشند و مکانیزم های خدمات پس از فروش نداشته باشند؛ مطابق قواعد صنعت و معدن و تجارت، ظرف ۳۰ روز غیرفعال میشوند و امکان استفاده از شبکه تلفتن همراه را نخواهند داشت. تا الان ۴ مرحله را طی کردیم. یکی از اهداف اصلی طرح رجیستری گوشی های هوشمند مقابله با قاچاق است اما اهداف دیگری هم دارد.
آیا وظیفه تنظیم بازار بر عهده وزارت اطلاعات و فناوری ارتباطات است یا اینکه این وزارتخانه ابزاری است برای وزارت صنعت و معدن؟
سوال مهمی است؛ در دنیا، نظام مقابله با قاچاق صرفا پایش مرزها نیست؛ یکی از مهمترین موضوعات و چالشها برای اقتصاد مقاومتی نیز بحث قاچاق است و بازار تولید داخل را از رونق می اندازند. ما امروز میبینیم که کالا به صورت قاچاق وارد و فروخته میشود و هیچ جلوگیری از آن نمیشود. در کشورهای دیگر جهان بر اساس نظام های قانونمند مالیاتی، کالا چندین بار چک میشود و یک فروشنده نمیتواند جنسی که سیکل قانونی را طی نکرده به فروش برساند.
در کشور ما که این مکانیزم متصل نیست و در نتیجه بیشتر گمرک و مرزها درگیر این مسئله هستند؛ به همین دلیل یک کالای قاچاق به صورت دیگر هم میتواند وارد شود ، گاهی اوقات این کالا از مبادی قانونی وارد میشود اما با جعل نام؛ و این هم غیر قانونی محسوب میشود . نوع دیگر دور زدن نظام گمرکی وارد کردن اجزای یک کالا و سرهم کردن آن در داخل کشور و فروش آن با نامی دیگر است.
در حوزه تلفن همراه این مسئله فراهم تر است و ما میتوانیم نظام گمرک و وزارت صنعت و معدن و وزارت اطلاعات را به هم متصل کنیم و میشود با استعلام سریال گوشی از گمرک دانست که از مبادی رسمی وارد شده یا خیر و در نتیجه میشود ورود پیدا کرد و موضوع را قانونمند کرد.
مسئولیت این هماهنگی ها در اصل بر عهده ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز است و این موضوع رجیستری گوشی همراه از سه سال گذشته آغاز شد اما با شکست هایی روبه رو شد. در دور جدید این مسئله در دستور کار ما قرار گرفت و با هماهنگی با دو وزارت خانه دیگر جلساتی را برگزار کردیم و وزرا نظرشان بر این بود که با توجه به اهمیت وزارت ارتباطات و کنترل نهایی ، مسئولیت اجرایی این کار را بر عهده وزارت ارتباطات قرار دهند.
در طرح رجیستری گوشی های هوشمند چه سودی به وزارت ارتباطات خواهد رسید؟
طرح رجیستری باعث میشود افزایش درآمد در گمرک رخ دهد و این افزایش درآمد مستقیم به حساب خزانه ریخته میشود و ذره ای از آن وارد وزارت ارتباطات نمیشود. اما موضوع مهم برای وزارت ارتباطات پایش سلامت مردم و تامین خدمات پس از فروش است. به دلیل اینکه ۹۵ درصد از کالا ها قاچاق بود، تولید کننده های رسمی رونق نداشتند اما با این طرح و مقابله با قاچاق تولیدکنندگان داخلی نیز رونق میگیرند.
در حال تکمیل/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰