علوم حوزوی باید منطبق با نیاز جامعه بهروزرسانی شود
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از قم فردا، نوزدهمین دوره از همایش بینالمللی کتاب سال حوزه ظهر امروز در مرکز فرهنگی و مدرسه علمیه امام کاظم(ع) قم برگزار شد. آیتالله علیرضا اعرافی در ابتدای این برنامه ضمن گرامیداشت
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از قم فردا، نوزدهمین دوره از همایش بینالمللی کتاب سال حوزه ظهر امروز در مرکز فرهنگی و مدرسه علمیه امام کاظم(ع) قم برگزار شد.
آیتالله علیرضا اعرافی در ابتدای این برنامه ضمن گرامیداشت ولادت باسعادت حضرت زینب(س) ابراز داشت: حضرت زینب(س) در روایات «عالمه غیر معلمه» نامیده شده است چرا که این بانوی بزرگوار از علم لدنی غیراکتسابی برخوردار بوده است.
وی در ادامه با اشاره به اهتمام حضرت زینب(س) در راستای بجاآوردن نماز شب گفت: این حضرت حتی در شب عاشورا که مصیبتهای فراوان به ایشان رسیده بود از انجام نماز شب غافل نشدند و نماز شب را نشسته بجا آوردند.
امام جمعه قم حفظ سابقه افتخارآفرین حوزههای علمیه را توسط حوزویان ضروری برشمرد و افزود: طرحهای مختلفی بر اساس نظرات و راهنماییهای بزرگان حوزوی در حوزهها جاری شده است که اغلب آنها به صورت مستقیم و غیرمستقیم با پژوهش مرتبط هستند.
علوم حوزوی باید به روزرسانی شوند
آیتالله اعرافی با بیان اینکه حوزههای علمیه در طول تاریخ همواره یکی از بنیادهای مهم تولید فکر اسلامی، الهی و تأثیرگذار بودهاند بیان داشت: با نگاهی به گذشته روشن است که بزرگان حوزوی در عرصههای مختلف علوم بشری، تمدنساز و تحولآفرین بودهاند.
وی از راهاندازی و دنبالشدن کانونهای علمی پژوهشی در حوزههای علمیه خواهران و برادران خبر داد و گفت: شورای مراکز پژوهشی حوزه نیز با همکاری بخشهای مختلف حوزوی تشکیل شده است.
مدیر حوزههای علمیه از طرح رتبهبندی پژوهشگران حوزوی خبر داد و گفت: بر اساس طرح مرکز مدیریت حوزههای علمیه مراکز پژوهشی حوزوی نیز رتبهبندی خواهند شد؛ همچنین تسهیلاتی با چارچوب خاصی در راستای پایان نامه نویسی در حوزه در اختیار پژوهشگران قرار میگیرد.
آیتالله اعرافی از تلاش مسؤولان حوزوی در راستای ارتقاء سطح کمی و کیفی جشنوارههای حوزوی به ویژه همایش بینالمللی کتاب سال حوزه خبر داد و گفت: نخستین دوره جشنواره مقالات علمی پژوهشی در سال جاری برگزار شد.
وی با بیان اینکه باید نیازهای امروز نظام اسلامی در پژوهشهای حوزوی مورد توجه قرار گیرد افزود: آسیب شناسی تحقیقات حوزوی نیز باید در همایش بینالمللی کتاب سال حوزه مورد توجه قرار گیرد.
امام جمعه قم اذعان داشت: نیاز به سنجش علمی حوزه با شاخصهای دقیق در ابعاد مختلف است که این مسئله به طرحی کلان نیازمند است؛ همایش بینالمللی کتاب سال حوزه نیز در این راه میتواند یاریگر باشد و گزارشی جزئی از علم حوزه ارائه کند.
آیتالله اعرافی به روز شدن دانشهای حوزوی را ضروری دانست و گفت: علوم حوزوی باید با نیازهای روز منطبق شوند.
* دبیر همایش کتاب سال حوزه: حوزههای علمیه به تولید آثار علمی تبلیغی بیشتر توجه کنند
حجتالاسلام ابوالقاسم مقیمی دبیر همایش کتاب سال حوزه نیز در ادامه این برنامه همایش کتاب سال حوزه را همایشی بینالمللی عنوان کرد و ابراز داشت: حوزوزیان از سراسر جهان میتوانند در این همایش شرکت کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه دراین دوره از همایش بینالمللی کتاب سال حوزه حدود ۹۶۵ اثر از حوزویان به دبیرخانه این همایش رسیده است افزود: در این دوره حدود ۱۴۷ اثر متعلق به حوزویان غیر ایرانی بوده است که تعدادی از این آثار نیز به عنوان آثار برتر انتخاب شدهاند.
دبیر همایش کتاب سال حوزه با اشاره به ۶۳ اثر طلاب خواهر که به دبیرخانه این جشنواره ارسال شده است گفت: در مجموع دو اثر از میان آثار خواهران طلبه به عنوان آثار برتر انتخاب شده است.
حجتالاسلام مقیمی مطرح کرد: بیش از ۳۰۰ داور در ارزیابی آثار رسیده به همایش کتاب سال حوزه مشارکت داشتهاند.
حجتالاسلام مقیمی از انتخاب هفت پایاننامه به عنوان اثر برتر یا شایسته تقدیر از میان ۱۵۵ پایاننامه سطح ۴ که به دبیرخانه این جشنواره رسیده است خبر داد و مطرح کرد: امسال به دلیل افزایش و بهبود دامنه اطلاعرسانی در خصوص این همایش، افزایش مشارکت طلاب غیرایرانی در این همایش را شاهد هستیم.
وی از دعوت از ۵۰ فصلنامه حوزوی برای مشارکت در رقابتهای این دوره از همایش بینالمللی کتاب سال حوزه خبر داد و گفت: در مرحله نخست حدود هزار مقالهای که طی سالهای ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ به چاپ رسیده بودند توسط هیأت تحریریه فصلنامههای حوزوی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
دبیر همایش کتاب سال حوزه با بیان اینکه پس از انجام نخستین مراحل داوری ۱۳۳ مقاله به دبیرخانه جشنواره مقالات علمی پژوهشی حوزه ارسال شد گفت: از میان این تعداد، تنها هفت مقاله به عنوان مقاله برتر این دوره از جشنواره انتخاب شد.
حجتالاسلام مقیمی سطح علمی و اتقان، خلاقیت و نظریهپردازی آثار رسیده به دبیرخانه همایش بینالمللی کتاب سال حوزه را بر اساس ارزیابیهای به عمل آمده در حد متوسط دانست و گفت: برخی از آثار نیز در پاسخ به شبهات دارای ضعف بودند.
وی فاصله گرفتن حوزویان ایرانی از زبان اصلی و علمی حوزههای علمیه که عربی است را ضعف دیگری دانست و اضافه داشت: بیشتر آثار عربی که به دبیرخانه همایش بینالمللی کتاب سال حوزه رسیده است آثار حوزویان عراق است و از حوزویان ایرانی حدود ۸۰۹ اثر فارسی دریافت شده است در حالیکه با توجه به اینکه زبان عربی زبان علمی و اصلی حوزههای علمیه است انتظار میرفت حوزویان ایرانی به تولید آثار عربی زبان توجه بیشتری میکردند.
وی از تمرکز بیشتر حوزههای علمیه بر تولید آثار علمی پژوهشی اعلام نارضایتی کرد و گفت: بر اساس رسالت اصلی حوزههای علمیه و نیاز جامعه باید تولید هر چه بیشتر آثار علمی ترویجی و تبلیغی مورد توجه حوزههای علمیه باشد ولی متأسفانه توجه حوزههای علمیه به آثار ترویجی کمتر بوده است.
دبیر همایش کتاب سال حوزه ضمن تأکید بر ضرورت همکاری مدیران حوزه با طلاب جوان در راستای تصویب موضوعات و نگارش پایاننامهها ابراز داشت: اگر مدیران حوزه در این راه به طلاب کمک کنند، پایاننامهها سطح کیفی بالاتری خواهند داشت و بهتر میتوانند پاسخگوی نیاز جامعه باشند؛ حوزههای علمیه خواهران در این مسئله بیشتر مورد خطاب هستند.
در انتهای این برنامه به صاحبان آثار برگزیده، شخصیتهای ممتاز علمی، صاحبان آثار شایسته تقدیر و ناشران برتر شرکتکننده در این همایش لوح سپاس اهدا شد و از آیتالله سید کاظم حسینی حائری به عنوان شخصیت ممتاز و برجسته علمی حوزههای علمیه شیعه تقدیر و از کتاب نیازسنجی پژوهشی علوم و معارف حدیث نیز رونمایی شد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰