تاریخ انتشار : شنبه 23 دی 1396 - 5:04
کد خبر : 21145

از «خس و خاشاک» تا «آشغال»؛ چرا در ایران با «معترضان» این‌گونه برخورد می‌شود؟

از «خس و خاشاک» تا «آشغال»؛ چرا در ایران با «معترضان» این‌گونه برخورد می‌شود؟

آفتاب‌‌نیوز : سرویس سیاسی- حواشی اعتراضات دی ۹۶ همچنان ادامه دارد. در همین راستا روز گذشته کاظم‌ صدیقی، خطیب موقت نماز جمعه تهران در سخنانی با خطاب قراردادن معترضان روزهای اخیر آن‌ها را آشغال خواند. به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از آفتاب‌نیوز، صدیقی در سخنرانی‌اش گفت: «آنچه

آفتاب‌‌نیوز : سرویس سیاسی- حواشی اعتراضات دی ۹۶ همچنان ادامه دارد. در همین راستا روز گذشته کاظم‌ صدیقی، خطیب موقت نماز جمعه تهران در سخنانی با خطاب قراردادن معترضان روزهای اخیر آن‌ها را آشغال خواند. 
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از آفتاب‌نیوز، صدیقی در سخنرانی‌اش گفت: «آنچه باید بگویم این است که ما بدهکار و سپاسگزار هستیم. این ملت صبور و نجیب و متدین وقتی ببیند که باید بیرون بیایند، با وجود همه فشارها و بداخلاقی‌های مسئولان بیرون می‌آیند. یاوه‌گویی‌های رییس‌جمهوری را که دیوانگی دارد و روانشناسان‌شان می‌گویند تعادل ندارد، شنیدیم. می‌گوید حکومت از مردم می‌ترسد، ولی مردم از حکومت حمایت می‌کنند و صاحبش هستند و هر کجا احساس خطر کنند، سینه سپر و انقلاب را قدم به قدم تصفیه کرده و آشغال‌ها را می‌برند».(جزئیات بیشتر)
از «خس و خاشاک» تا «آشغال»؛ چرا در ایران با «معترضان» این‌گونه برخورد می‌شود؟
تضاد عمل و کردار مدعیان
روزنامه قانون در واکنش به اظهارات صدیقی نوشته است: بی شک انقلابی‌گری با فحاشی، توهین، تندخویی و هزاران منکر دیگر هیچ‌رابطه‌ای ندارد ولی مشخص نیست چرا برخی در کشور ما برای آنکه خود را انقلابی و حامی نظام جمهوری اسلامی نشان دهند سعی می‌کنند تا لحن سخنان خود را تند کرده و راه خود را با پرخاشگری پیش ببرند! آن‌هایی که مدعی انقلابی‌گری هستند بی شک با توهین و فحاشی بیشترین ضربه را به کشور، نظام، انقلاب و اسلام می‌زنند زیرا نه در دین مبین و آسمانی ماچنین روحیات و اخلاقیاتی توصیه شده‌است و نه در تمدن چندین‌ هزارساله کشور می‌توان این نوع منش را یافت. حال چه می‌شود که برخی این‌گونه سعی می‌کنند به نتیجه برسند، باید تاملی در رفتارشان کنند.
نکوهش یک توهین
رفتاری که حتی صدای هم‌طیفان آن‌ها را نیز بلند می‌کند تا نسبت به این لحن نامناسب اعتراض کنند. در همین راستا، عزت ا… ضرغامی، رییس پیشین رسانه ملی به «آشغال» خواندن معترضان از سوی کاظم صدیقی در نماز جمعه واکنش نشان داد. او در کانال تلگرامی خود نوشت که تعبیر کلی «آشغال» در مورد معترضان، مشابه «خس و خاشاک» هزینه ساز است. ضرغامی با بیان اینکه «کلام غیردقیق، زمینه‌ساز فهم نادرست و بروز فتنه است» گفت که «راه‌حل معضلات فرهنگی – اجتماعی افزایش بودجه حوزه های علمیه نیست! همان‌گونه که شاهد هستیم نوع سخن این فرد سبب اعتراض نزدیکان‌سیاسی وی نیز شد و بی‌شک اقدامی است که غیر از همفکران او، سایر جریان‌ها و اقشار نیز این اقدام را زیر سوال خواهند برد. زیرا همه مردم میان کسانی که آسیب به امنیت ملی زدند و اماکن عمومی را تخریب کردند با آن‌هایی که برای پیگیری خواسته‌های شان به خیابان‌ها آمدند، تفاوت قائلند و نباید همه را به یک چشم دید.
یادگاری از کلام احمدی‌نژاد
این اتفاق بیشتر از هر موضوع دیگری سبب شد تا مردم یاد خاطرات سال ۸۸ بیفتند. آن زمانی که یک فرد با به زبان آوردن سخنانی ناشایست و بدون تفکر، مردمی را که برای بیان خواسته‌های‌شان به خیابان‌ها آمده‌ بودند خس و خاشاک خواند و سبب شعله‌ور شدن آتش شد. امیدواریم این فرد مانند احمدی‌نژاد و یارانش که در سال‌های پسا ۸۸ بارها سعی کردند دامان خود را از توهین به مردم پاک کنند، به اشتباه خود پی‌ ببرد و به راحتی با بازی باکلمات، مردم معترض و سایر جریان‌ها را با یک چوب نراند. از سوی دیگر با توجه به اینکه رهبرمعظم انقلاب در اقدامی رییس‌شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه را تعویض کردند، انتظار می‌رود تا سیاست‌های قدیمی وناکارآمدی که در این فضا حاکم بود با تدابیری جدید جابه‌جا شوند که دیگر شاهد بیان این نوع اظهارات و توهین‌ها از تریبون نماز جمعه نباشیم؛ تریبونی که مبنای تشکیلش وحدت و ایستادگی مقابل دشمن بود، این روزها محفلی برای دلزده کردن برخی اقشار جامعه و حمله به سایر جریان‌های دیگر شده است. باید منتظر ماند و دید که این تریبون شاهد تغییرات مبنایی و محتوایی خواهد بود یا همانند گذشته در جذب حداکثری ضعیف عمل می‌کند.
نماینده تهران:‌ ادبیاتی که به دوقطبی دامن بزند، زیبنده تریبون‌های مقدس نیست
همچنین نماینده تهران تاکید کرد: گفتمان حاکم نباید مدام دوقطبی را دامن بزند و همواره بخشی از ملت را در برابر بخش دیگر تعریف کند این ادبیات به ویژه از تریبون‌های مقدس زیبنده نیست.
حجت‌الاسلام احمد مازنی نماینده تهران در واکنش به اظهارات امروز امام جمعه تهران در توییتر خود نوشت: گفتمان حاکم نباید مدام دوقطبی را دامن بزند و همواره بخشی از ملت را در برابر بخش دیگر تعریف کند این ادبیات به ویژه از تریبون‌های مقدس زیبنده نیست.
از «خس و خاشاک» تا «آشغال»؛ چرا در ایران با «معترضان» این‌گونه برخورد می‌شود؟
واکنش تاجزاده
مصطفی تاج‌زاده، فعال سیاسی اصلاح‌طلب نیز در واکنش به اظهارات دیروز امام جمعه تهران در توییتر خود نوشت: جناب صدیقی آشغال نامیدن و بدتر از آن آشغال دانستن فرزندان معترض و سرخورده ما که همگی پس از انقلاب به دنیا آمده‌اند، به دور از منش نبوی و علوی است. اگر نمی‌توانیم دردی دوا کنیم، نمک بر زخمشان نپاشیم. احترامشان را نگه دارید و به شعور این ملت شریف و بافرهنگ توهین نکنید.
از «خس و خاشاک» تا «آشغال»؛ چرا در ایران با «معترضان» این‌گونه برخورد می‌شود؟

استفاده از تعبیر آشغال نتیجه نگاه از بالاست
عضو هیات رییسه مجلس نیز به اظهارات خطیب نماز جمعه تهران واکنش نشان داد.  محمدعلی وکیلی در توئیتر خود نوشت: «حضرت آقای صدیقی خسارت انفعال ادعایی نمایندگان ملت بمراتب کمتر از تعابیر تحقیرآمیز و دون‌شانی چون آشغال برای معترضین می‌باشد، متاسفانه این رفتارها نتیجه نگاه از بالاست».
قرار بود تریبون نماز جمعه نماد وحدت باشد
آذر منصوری عضو حزب اتحاد ملت ایران نیز با انتقاد از خطبه‌های امام جمعه تهران در توییتر خود نوشت: امام جمعه امروز تهران: « اجتماع ملت، دریایی را ایجاد کرد و آشغال‌ها را شست و تمیز کرد.» این نوع سخنان برای پاشیدن بذر کینه و نفرت و جدا کردن بخشی از فرزندان این کشور به دلیل اعتراض بابرچسب آشغال کافی است تا شعله‌های خشم از گوشه‌ای دیگر سر بر آورد. قرار بود این تریبون نماد وحدت باشد.
از «خس و خاشاک» تا «آشغال»؛ چرا در ایران با «معترضان» این‌گونه برخورد می‌شود؟

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد