۶۰۰ منطقه قاچاق آزاد!
آفتابنیوز : بیشک اگر نظارتی دقیق بر مسائل مختلف برقرار باشد، اختلاس، قاچاق، رانت و دهها منکر اجتماعی دیگر ریشهکن می شوند و دیگر اثری از آنها باقی نخواهد ماند. برای مثال در موضوع قاچاق، سالیانه هزاران میلیارد تومان جنس قاچاق وارد ایران میشود و ضربات فراوانی به اقتصاد کشور میزند.به گزارش مجمع رهروان امر
آفتابنیوز : بیشک اگر نظارتی دقیق بر مسائل مختلف برقرار باشد، اختلاس، قاچاق، رانت و دهها منکر اجتماعی دیگر ریشهکن می شوند و دیگر اثری از آنها باقی نخواهد ماند. برای مثال در موضوع قاچاق، سالیانه هزاران میلیارد تومان جنس قاچاق وارد ایران میشود و ضربات فراوانی به اقتصاد کشور میزند.
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از آفتابنیوز، نبود نظارت کافی سبب شده تا این اقدامات به روندی آسان تبدیل شود و برای بانیان انجام آن هیچ واهمهای وجود نداشته باشد. سوالی که در این زمینه همواره اذهان عمومی را به خود درگیر کرده، این است که چگونه می شود این حجم از قاچاق وارد کشور میشود و هیچ نهادی از آن اطلاع پیدا نکند؟! مگر این حجم از قاچاق را با چمدان و وانت وارد میکنند که نظر دستگاههای نظارتی را جلب نمیکند؟! با کمی تامل در این موضوع میتوان از حقیقت ماجرا آگاه شد و مسئولان برای آنکه اعتماد مردم به نظام از بین نرود باید جلوی این نوع اقدامات را بگیرند.
مسیر هموار قاچاق!
اما گویی تلاشی برای مقابله با این پدیده شوم وجود ندارد زیرا سعید باستانی میگوید: نزدیک به ۶۰۰ اسکله و بندر فاقد نظارت در کشور هستند! سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس که از تهیه گزارش کمیسیون متبوعش درباره حجم قاچاق و قرائت آن در صحن علنی خبر داد با اشاره به ارائه آمار قاچاق به کشور گفت: آمار قاچاقی که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز عنوان کرده ۱۲.۸ میلیارد دلار است که اگر میزان واقعی قاچاق همین عدد باشد باز هم زیاد است، اما آماری که ما داریم و ناشی از آمار سازمان گمرکات جهانی است رقم دیگری را نشان می دهد. سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه براساس آمار گمرکات جهانی باید برای میزان مصرف و وارداتی که به کشور انجام شده ۱۰ میلیارد دلار روی ارقام اعلامی از سوی سازمان مبارزه با قاچاق کالا و ارز گذاشته شود، افزود: براساس آمار گمرکات جهانی حجم قاچاق حدود ۲۳ میلیارد دلار است، از سوی دیگر ما حدود ۹ الی ۱۰ میلیون نفر مسافر در سال داریم که به طور متوسط اگر محاسبه شود هر یک از این مسافرها با خود حداقل ۵۰۰ دلار جنس وارد می کنند که مجموع اجناس وارد شده ۵ میلیارد دلار است. وی ادامه داد: البته وارداتی توسط مسافران قاچاق نیست اما جزوکالاهایی است که بدون حساب و کتاب وارد کشور می شود، بنابراین کدام تولید قادر است با ۲۷ الی ۲۸ میلیارد دلار قاچاق مبارزه کند، بجنگد و سرپا بایستد. باستانی با بیان اینکه اگر از این ۲۷ الی ۲۸ میلیارد دلار ۱۰ درصد شامل کفش یا پوشاک شود، تمام تولیدی های داخل کشور با مشکل مواجه می شوند، یادآور شد: ناچار هستیم این حجم قاچاق را جدی بگیریم و نظارت بر کالاهای وارداتی چه از طریق مرزهای رسمی و چه مرزهای غیررسمی بدون ناظر باید مورد توجه قرار گیرد. نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه ۸۶۰ اسکله و بندر در کشور وجود دارد، افزود: نزدیک به ۶۰۰ اسکله و بندر فاقد نظارت هستند که این به معنای ورود و خروج از این مبادی است و در همین اوضاع در گمرکات کشور بحث تغییر تعرفهها و عدم شناسایی دقیق جنس و کالا وجود دارد که اینها مواردی بوده که باید به آن پرداخته شود. سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه ۲۸ میلیارد دلار حجم قاچاق در کشور کم نیست که باید به آن جدی پرداخته شود، ادامه داد: راهکارهایی در گزارش کمیسیون صنایع درباره کاهش قاچاق پیشنهاد شده که این گزارش در صحن علنی قرائت می شود و افردادی که فکر می کنند که این عدد حجم واقعی قاچاق نیست، اثبات کنند که میزان قاچاق این عدد نیست و باید جدی درباره آن فکر کرد.
چرا بیتوجهی؟
رهبر معظم انقلاب نیز در بیاناتشان به این پدیده شوم اشاره کردهاند، آن راز یر سوال بردهاند و فرمودند:« مبارزه جدی با قاچاق( همین مساله انهدام کالای قاچاق) بسیار مهم است؛ البته بعضی از مرتبطان با این مسائل، به ما گفتند که بعضی از این اقلام را میشود بازصادر کرد، [یعنی] برگرداند و صادر کرد؛ بسیار خب، این را حرفی ندارم، یعنی من این را الان اعلام میکنم. اینکه ما گفتیم منهدم کنند جنس را، جنس قاچاق را، این شامل آن قاچاقهای جزئی و شامل این کولبرها و مانند اینها نیست؛ ما باندهای قاچاق و کارهای بزرگ [را میگوییم]، اینهایی که بازار کشور را تحت تأثیر قرار میدهد». حال چرا به این توصیهها توجهی نمیشود، باید مسئولان نظارتی پاسخگو باشند ولی بی شک رویه موجود میتوان ضربه بزرگی به اعتماد مردم و اقتصاد کشور وارد کند. دستگاههایی که وظیفهنظارتی در این زمینه را دارند باید اهتمام بیشتری برای حل بحران قاچاق داشته باشند و با معرفی آنهایی که به قاچاقچیان در کشور کمک میکنند، این موضوع را تقبیح کرده و نگذارند تا عدهای سودجو از مجاری که وجود دارد به راحتی استفاده کنند و چرخ اقتصادی این کشور را از کار بیندازند.
منبع: قانون
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰