تقیپور: فضای مجازی ایران توسط دشمن اشغالشده است/جوانی: میخواهند دلیل مشکلات کشور را فعالیتهای منطقهای ایران معرفی کنند
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، نشست تخصصی بررسی «از اعتراض تا اغتشاش» با حضور «رضا تقیپور وزیر سابق ارتباطات و عضو شورای عالی فضای مجازی» و «یدالله جوانی کارشناس مسائل سیاسی» در خبرگزاری فارس برگزار شد. مشروح گفتوگوی تقیپور عضو شورای عالی فضای
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، نشست تخصصی بررسی «از اعتراض تا اغتشاش» با حضور «رضا تقیپور وزیر سابق ارتباطات و عضو شورای عالی فضای مجازی» و «یدالله جوانی کارشناس مسائل سیاسی» در خبرگزاری فارس برگزار شد.
مشروح گفتوگوی تقیپور عضو شورای عالی فضای مجازی و وزیر سابق ارتباطات در ادامه میآید:
تقیپور در ابتدای این میزگرد پیرامون رویداد ناآرامیهای اخیر در برخی شهرهای کشور بابیان اینکه این مسئله در سه بخش قابلبررسی است، اظهار داشت: بخش اول شروع ماجراست که با مطالبات اقتصادی، صنفی و سختیهایی همراه بود که مردم متحمل آن شدند و این ریشههای زیادی دارد و شاید در این شرایط به صلاح نباشد که به این موضوع بپردازیم چراکه این امر ریشه در غفلت و ناکارآمدیها مسئولان دارد.
*مردم انتظار دارند مسئولان عکسالعمل فوری و بهموقع برای حل مشکلات داشته باشند
عضو شورای عالی فضای مجازی در ادامه تأکید کرد: البته این موضوع جای بحث دارد و ما باید درباره اصل این ماجرا بررسیهای لازم را انجام دهیم چراکه این اتفاق یک هشدار جدی برای دولتمردان بود و به نظر میرسد آنها باید ارتباط خود را با جامعه بیشتر کنند و نسبت به حل مشکلات آنطور که مردم انتظار دارند عکسالعمل فوری و بهموقع داشته باشند.
وی با تأکید بر اینکه مردم باید ببینند که مسئولان بهطور واقعی دنبال حل مشکلات آنها هستند، خاطرنشان کرد:همان مردمی که ۴۰ سال گذشته همیشه جلوتر از مسئولان پای مسائل انقلاب ایستادهاند امروز همچنین مطالبهای دارند و زمانی که جایی را برای رفع مشکلاتشان پیدا نمیکنند این اتفاقات ایجاد میشود.
*رصد دشمنان از جامعه ایران از طریق اسکن فضای مجازی صورت گرفت
تقیپور با اشاره به بخش دوم این مبحث به طرحریزیهای دشمن اشاره کرد و اظهار داشت: دشمنان طرحهای دقیق خود را با رصد دائمی فضای کشور انجام دادند و من بهعنوان عضو شورای عالی فضای مجازی میگویم ابزار دشمن برای این رصد متأسفانه فضای مجازی بود که باعث شد آنها با دقت و وسعت تمام جامعه ما را اسکن و پایش کنند، البته این موضوع بسیار مفصل است که باید در آرامش جامعه به آن پرداخت.
وزیر سابق ارتباطات بابیان اینکه اگر فضای مجازی در ۵ سال گذشته جدی گرفته میشد ما شاهد چنین وضعیتی نبودیم و اگر هم وضعیت به همین منوال باشد مشکلات بیشتری خواهیم داشت، افزود: دشمن منتظر کوچکترین منافذ ناشی از غفلت مسئولان است و پاشنه آشیل این شرایط نیز فضای مجازی است.
وی در تشریح بخش سوم چرایی وقوع چنین رویدادی در کشور به حضور مردم پرداخت و گفت: بخش سوم که نباید از آن گذشت حضور گسترده مردم بود که در مرحله اول با صبر، حوصله و طمأنینه تمام به خاطر تجارب گذشته با این مسئله برخورد کردند. چون در جنگ نرم و غائله سال ۸۸ و ۷۸ این لشکرکشی صورت گرفته بود و ازاینرو در فتنه ۹۶ مردم بامتانت و وقار مقابل این اتفاق حاضر شدند و نیروی انتظامی نیز باتجربه بهتری برخورد کرد.
تقیپور همه مراحل این رویداد را برنامهریزی عنوان کرد و ادامه داد: مردم باید هوشیاری خود را حفظ کنند چراکه دشمن گامهای بعدی را هم در نظر گرفته و اقداماتی مانند کشتهسازی ازجمله این طراحیهاست که آنها میخواستند فضای جامعه را به سمت تحریک گسلهای موجود ببرند اما مردم در این ۴۰ سال نشان دادند پشت سر رهبر معظم انقلاب و پای انقلاب خود ایستادهاند، ازاینرو این هوشیاری باعث شد این بار با هزینه کمتری این اتفاق جمع شود.
*مثلث عبری، غربی و سعودی خیلی زود مشت خود را باز کردند
عضو شورای عالی فضای مجازی بابیان اینکه اتفاقات اخیر دستاوردهای خوبی هم برای ما داشت، به فریب دشمن در این غائله پرداخت و گفت: این حوادث بااینکه تلخ بود اما طوری مدیریت شد که دشمن دست خود را رو کرد و مثلث عبری، غربی و سعودی بهسرعت به میدان آمدند و خیلی زود مشت خود را باز کردند، بنابراین اگر این مباحث بهدرستی تحلیل و بیان شود شاهد استحکام بیشتر انقلاب در مقابل توطئهها خواهیم بود.
وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره اینکه خرمشهرها در پیش است،افزود: این خرمشهرها نه در جنگ نظامی بلکه در جنگ نرم است چراکه طراحیهای دشمن برای ضربه به انقلاب اسلامی بیپایان بوده اما به حول و قوه الهی مردم از این میدان نیز سربلند بیرون خواهند آمد.
تقیپور در ادامه این نشست پیرامون نحوه برخورد مدیر تلگرام با درخواست ایران پیرامون کانالهایی که فعالیت تروریستی دارند و البته موارد مشابه دیگر که در کشورهای غربی در بحث شبکههای موبایلی و اجتماعی پاسخ به این سؤال بابیان اینکه این مباحث نباید ما را غافل کند که مشکلات مردم را فراموش کنیم و باید گوش شنوا و چشم بینا داشته باشیم،خاطرنشان کرد: مردم ولینعمت ما هستند و ریشه فلسفی حضور مسئولان نیز خدمت به مردم است، ما خدا را شاکریم که دشمنان ما را از احمقها آفرید و به علت این شتاب و عجله در قضایای اخیر مردم ما بهخوبی آنها را شناختند.
*دشمنان جمهوری اسلامی در «جنگ شناختی» هزینههای بسیار سنگینی انجام دادند
وزیر سابق ارتباطات با تأکید بر اینکه دشمنان جمهوری اسلامی در این «جنگ شناختی» هزینههای بسیار سنگینی انجام دادند درعینحال گفت: البته ما در مقابل تکنیکهای راهبردی سطح بالایی نداشتیم اما استحکام درونی انقلاب اسلامی طوری است که این نفوذ را غیرممکن میکند و اینها چون انقلاب ما را با ساختار قدرت خود مقایسه کردهاند دچار اشتباه میشوند.
*بافت انقلاب اسلامی ضدگلوله و ضدتهدید است
وی تصریح کرد: دشمنان ما در ساختار سیاسی خود پشت جلیقه ضدگلوله قایم شدهاند درحالیکه بافت انقلاب اسلامی ضدگلوله و ضد تهدید است؛ این اتفاق باعث میشود دشمنان نتوانند با هر حادثهای به هسته انقلاب برسند چراکه این بافت مبتنی بر باورها و اعتقادات مردم شکلگرفته و به همین دلیل ما آن را جنگ شناختی مینامیم که هدفش تغییر باورها و سبک زندگی است.
تقیپور با تأکید بر اینکه دشمنان ما آرزو دارند جمهوری اسلامی از بین برود یا حداقل در درون مرزهای خود محبوس شود، یادآور شد: آنها به همین دلیل بحث مهار قدرت منطقهای را شروع کردهاند اما مردم ما نیز درک بالایی از امنیت ملی دارند و همانطور که در ایام اخیر دیدهایم این مردم بهصورت آتش به اختیار به دفاع از موجودیت انقلاب اسلامی پرداختند که این بسیار هوشمندانه و بهموقع بود.
*فضای مجازی ایران توسط دشمن اشغال شده است
عضو شورای عالی فضای مجازی درباره نحوه برخورد مدیر تلگرام اظهار داشت: ما درباره پیامرسانهای خارجی در این سالها هشدار داده بودیم اما مدیران ما در این حوزه دچار اشتباهات راهبردی شدند و بدون هیچ قید و شرطی اجازه دادند این فضا در اشغال دشمنان انقلاب اسلامی قرار گیرد، من پای این صحبت هستم و هرکس به این موضوع که فضای مجازی کشور ما در اشغال دشمنان است، خدشه و انتقادی دارد حاضرم با او مناظره کنم.
وی ادامه داد: لفظ اشغال فضای مجازی را به خاطر غفلتهای بسیاری که در این حوزه بوده به کاربردم و اگر در این زمینه چارهاندیشی نشود یکی از تهدیدات نفوذ همین فضا خواهد بود چراکه فراگیری و سرعتی که در اتفاقات اخیر نیز وجود داشت، به ماهیت فضای مجازی بازمیگردد.
*کسانی که به دنبال شفافسازی هستند از «دوروف» بخواهند شناسنامه خود را روی میز بگذارند
تقیپور بابیان اینکه تیغ فضای مجازی میتواند تیغ جراحی برای اصلاح و شفا یا دشنهای در پهلوی مردم کشورمان باشد، خاطرنشان کرد: «پاول دوروف» مدیرعامل تلگرام یک هفته قبل از این اتفاقات ایران در امارات مستقر میشود درحالیکه او شخصیتی است که به سفرهای متعدد معروف است، یکی از غفلتهای مسئولان در داخل که باید به خاطر آن توبه و عذرخواهی کند این است که گفتند تلگرام یک ابزار روسی است، بله ممکن است دوروف یک فرد روسی تبار باشد اما کسانی که به دنبال شفافسازی هستند از این آقا بخواهند شناسنامه خود را روی میز بگذارند چراکه این حق مردم است که بدانند چه کسی میخواهد افکار آنها را هدایت کند.
*مالک اصلی تلگرام «میری لشویلی» یک صهیونیست تمام عیار است
عضو شورای عالی فضای مجازی با تأکید بر اینکه تلگرام باید صورتهای مالی خود را منتشر کند، یادآور شد: یک بحث مهمتر این است که امروز مالک تلگرام اینها نیستند بلکه مالک اصلی آن «میری لشویلی» یک فرد صهیونیست تمامعیار است که از نتانیاهو جایزه گرفته؛ بنابراین کدام عقل سلیمی میپذیرد که اینها خیرخواه مردم بوده و به دنبال هدایت جنبشهای مردمی هستند.
وی با تأکید بر اینکه وقتی این مسائل را کنار هم قرار میدهیم مشخص میشود که دچار غفلت شدهایم، ادامه داد: دچار غفلت شدن به این معناست که ما بیش از ۸ ماه است این بحث را مطرح کردهایم، در جمهوری اسلامی قوانینی داریم و هرکسی میخواهد در فضای مجازی فعالیت کند باید این قوانین را رعایت کند، فرهنگ ما با غرب ۱۸۰ درجه تفاوت دارد و نمیتوانیم اجازه دهیم اخلاق جنسی غرب در فضای مجازی کشورمان نیز پیاده شود و دلیل آن نیز روشن است.
*تلگرام بیش از هزار و ۱۵۳ کانال پورنو گرافی دارد و این را تذکر دادهایم
تقیپور بابیان اینکه ما بارها آمار کانالها و گروههای مستهجن و ضد اخلاقی تلگرام را ارائه دادهایم، گفت: تلگرام تنها هزار و ۱۵۳ کانال پورنو گرافی دارد و زمانی که به مدیر تلگرام اطلاع داده میشد او به ما میگفت شما بگویید کدام است تا مسدود شود درحالیکه این وظیفه خود آنهاست که این کانالها را پیدا کنند چراکه رباتها این کار را انجام میدهند نه چشم انسان؛ لذا نباید IP کانالهایی که مربوط به کشور ماست، باز شود.
وزیر سابق ارتباطات بابیان اینکه پس از مسدود و ریپورت شدن این کانالها به فاصله چند ثانیه کانال بعدی آن فعال میشد، گفت:بیش از ۵ هزار گروه اینچنینی نیز وجود دارد که پیدا کردن آن سختتر از کانال است و این تنها یک مثال درباره فضای اخلاقی فضای مجازی است و ما باید ببینیم محتوای این نرمافزار چه بر سر مردم و کودکان ما میآورد و من شکی ندارم کسانی که غفلت کردهاند باید جواب بدهند.
* درخواست ما از مدیر تلگرام برای بسته شدن یک کانال خشونتآمیز از موضع ذلت بود
وی درباره رفتار مدیر تلگرام در مسدود کردن یکی از کانالهای خشونتآمیز گفت: رفتار ما در درخواست از مدیر تلگرام برای بسته شدن این کانال خشونتآمیز از موضع ذلت بود و ما باید بیگانهای که او را نمیشناسیم بگوییم مقدرات کشور ما به دست شماست و اجازه ندهید که این کانالها آموزش ساخت کوکتل مولوتوف و آتش زدن را یاد مردم ما بدهند، من واقعاً علت این ذلت را از سوی مسئولانمان متوجه نمیشوم.
تقیپور این اقدام را نقض امنیت کشورمان برشمرد و افزود: ما باید مزیتهای شبکههای اجتماعی را بگیریم اما باید از اول با تهدیدات آن مقابله میکردیم نه حالا که به مقدساتمان توهین شده وارد صحنه شویم، کجای دنیا اینطور است؟ درحالیکه در همه کشورهای پیشرفته قانونهای محدودکنندهای وجود دارد و دریکی از کشورهای اروپا در هفته قبل تصویب کردند که همانطور که افترا و تهمت در رسانهها جرم است در فضای مجازی نیز جرم شناخته شود.
*افرادی که از تلگرام و اینستاگرام حمایت میکنند، اگر خائن نگوییم آنارشیست هستند
عضو شورای عالی فضای مجازی این موضوع را به معنای مدیریت فضای مجازی عنوان کرد و گفت: خیلی از افرادی که در کشور ما از تلگرام و اینستاگرام حمایت میکنند، اگر خائن نگوییم آنارشیست و هرجومرج طلب هستند، نمیتوان با این رفتارها مشکلات کشور را حل کرد.
*کسبوکارهای تلگرامی باید روی نرمافزارهای داخلی فعالیت کند
وی با تأکید بر اینکه من نمیخواهم از کلمه «فیلتر» در قبال تلگرام استفاده کنم، گفت: من معتقدم کشور باید از شر اینگونه تهدیدها و سرطانها نجات یابد اما عدهای در این شرایط بالباس خیرخواهی آمده و میگویند پس کسبوکار اقتصادی مردم چه میشود، اگر منظورشان از کسبوکار قاچاق و کارهایی است که انسان شرم دارد آنها را بیان کند که هیچ اما اگر منظورشان کسبوکارهای درست و قانونی است باید زمینه را برای کسبوکار آنها با مجوزی که ارائه میدهند فراهم کنیم.
* تلگرام معادل همه فضای مجازی نیست
تقیپور همچنین پیرامون موضوع انتشار خبر ارسال نامه جمعی از فعالان فضای مجازی خطاب به شورای عالی فضای مجازی ضمن تأکید براینکه تلگرام معادل همه فضای مجازی نیست، تأکید کرد: بله، امروز در سایتها دیدم مطالبی با عنوان «نامه جمعی از فعالان فضای مجازی خطاب به شورای عالی فضای مجازی» منتشرشده و به دفاع از تلگرام پرداخته است، اینها باید خودشان را معرفی کنند؛ به نظر میرسد این نامه جعلی است؛ این مطالب خلاف واقع برای جوسازی دروغین است چراکه همه کسبوکارهایی که در تلگرام هستند میتوانند به نرمافزارهای داخلی منتقل شوند و علت این پنهانکاریها را نمیدانم، همه اینها که کار قاچاق نمیکنند چرا به این انسانهای شریف توهین میکنند که در فضای سالم کار نکنند.
*آمریکا استفاده از هیچ رمزی را بدون اینکه در اختیار FBI باشد مجاز نمیدانند
وی بابیان اینکه آمریکا قانونی دارد که میگوید استفاده از تجهیزات غیر آمریکایی در زیرساختهای ارتباطی ممنوع است و بهطور اساسی با قانون جلوی تهدیدات این حوزه را گرفته، گفت: آنها استفاده از هیچ رمزی را بدون اینکه در اختیار FBI باشد مجاز نمیدانند اما در اینجا تلگرام باافتخار میگوید که من رمز دارم و گوگل و سایر نرمافزارها نیز همینگونه است لذا این موضوع نقض حاکمیت و امنیت ملی کشورمان است. بنابراین احراز هویت یکی از راههای تأمین زیرساخت مناسب برای فضای مجازی است.
وزیر سابق ارتباطات با تأکید بر اینکه در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی هرکسی میخواهد رسانه داشته باشد باید مسئولیت رفتارهای خود را بپردازد، تصریح کرد: در غیر این صورت ما شاهد هرجومرج به اسم جریان آزاد اطلاعات خواهیم بود.
وی ادامه داد: به خاطر شانتاژهایی که صورت گرفته کلمه فیلترینگ برای مردم مذموم شده اما تا جایی که بنده اطلاع دارم در قوانین اکثر کشورها حد و حدود این موضوع تعریفشده است و قوانین کشورها درباره محدود کردن مسائلی مانند پورنو گرافی یا سیاست، متفاوت است.
تقیپور در ادامه این میزگرد در پاسخ به این سؤال که مردم در شرایط حاضر که تلگرام فیلتر شده شاهد یک رفتار دوگانه از سوی برخی مسئولان هستند و بهجز کانال مقام معظم رهبری کانال سایر مسئولان در تلگرام فعال است اظهار داشت: طبیعی است که خیلی از مسئولان ما با مردم دنیا از طریق توئیتر حرف بزنند و پاسخ برخی از شبهات را بدهند،اینجا تعبیر سوء نشود که ما میخواهیم دیوار بکشیم و بگوییم یک عده که مسئولیت دارند مجاز هستند، بالاخره ما احکام ثانویه هم داریم و حضور در توئیتر برای برخی مسئولان لازم است.
عضو شورای عالی فضای مجازی در پاسخ به این سؤال که کدام مسئول ما مجاز است و این چطور تشخیص داده میشود، گفت: برخی مراجع و نهادها هستند که دسترسی به پهنای باند بدون فیلتر دارند و این به خاطر مسئولیت آنها است؛ مقام معظم رهبری بحث افسران جنگ نرم را مطرح کردند، آنها نهتنها مجاز بلکه باید به دل دشمن بروند و در جنگ فیزیکی نیز همینطور است که اگر یک سرباز بدون تجهیزات و گروهان به خط برود تلف خواهد شد.
وی بابیان اینکه برخی گفتهاند فیلترشکن و vpn راهحل فنی ندارد، ادامه داد: ابهامی که برای مردم پیشآمده این است که مسئولان میگویند نمیشود با قاچاق مبارزه کرد لذا اینکه نمیشود با فیلترشکن هم مقابله کرد مانند همین حرف غیرقابلباور است، چراکه کشورهای زیادی در دنیا هستند که با قاچاق مقابله کردهاند.
تقیپور تأکید کرد: ما نمیدانیم مسئول سالمسازی فضای مجازی کدام نهاد است درحالیکه فضای مجازی باید برای کودکان، خانوادهها و کسبوکارها سالمسازی شود؛ حالا که مردم متوجه کید دشمن و راههای نفوذ شدهاند و فهمیدیم که تلگرام میدان دشمن است باید جدیتر در این قضیه برخورد کنیم. برخی با کلمه حق شروع و به باطل ختم میکنند و میگویند شما هم بروید آنجا حرف خود را بزنید درحالیکه خاک آن مسموم است و نهال سالمی در آن رشد نخواهد کرد و در اتفاقات اخیر و خونهایی که ریخته شد مشخص شد.
عضو شورای عالی فضای مجازی به ماجرای قتل ستایش قریشی اشاره کرد و ادامه داد: یک عده عامدانه اظهارات قاتل ستایش قریشی را لاپوشانی کردند درحالیکه او اعتراف کرده بود بیش از ۶ ساعت در روز در تلگرام بوده و این کارها را در آن فضا یاد گرفته است، ما نباید مانند کبک سرخود را زیر برف کنیم.
وی بابیان اینکه جنگ تحمیلی با تمام هزینهها و سختیهایش به یک نعمت برای کشورمان تبدیل شد گفت: اگر کشوری در جنگ خار و ذلیل شد این نعمت نیست اما وقتی با مقاومت و ارتقای توان نهتنها تجاوز دفع بلکه برای تجاوزهای آتی نیز خود را آماده کنیم اینیک نعمت است، ازاینرو جنگ تحمیلی برای قرنها ملت ما را بیمه کرد و اکنون نیز این جنگ شناختی یک فرصت است تا حالا که متجاوز را شناختهایم با توجه به استعدادهایی که در داخل وجود دارد مقابله و خود را تجهیز کنیم.
*حداقل ۳۰ نرمافزار بومی بالقوه میتوانند به تلگرام و اینستاگرام تبدیل شوند
تقیپور تأکید کرد: در حال حاضر بیش از ۴ سال است که حداقل ۳۰ نرمافزار بومی که بالقوه میتوانند به تلگرام و اینستاگرام تبدیل شوند در داخل طراحیشده اما متأسفانه برنامه مدونی برای آنها وجود ندارد و آنها نیز مانند گیاه خودرو رشد کردهاند؛ باید برای حمایت از محصولات داخلی برنامه داشت و نباید برخی با مباحث روشنفکری دست به مغلطه بزنند چراکه هر کس میداند بهطور مثال اگر ما ورود خودرو را بدون قید و شرط آزاد بگذاریم صنعت خودرو نابود خواهد شد؛لذا درباره نرمافزارهای پیامرسان نیز ما همین کار را کردهایم درحالیکه میتوان آن را به یک قدرت ملی در داخل تبدیل کرد.
عضو شورای عالی فضای مجازی با تأکید بر اینکه شعار جمهوری اسلامی استقلال آزادی و جمهوری اسلامی است اما ما نتوانستهایم با عرض شرمندگی استقلال را در فضای مجازی ایجاد کنیم، افزود: البته آینده برای جوانان، دانشمندان و فارغالتحصیلان ما روشن است و ما میتوانیم روزی در این زمینه از دنیا هم جلو بزنیم طوری که نرمافزارها و پیامرسانهای ما جذب مشتری و تولید ثروت کنند.
وی همچنین در پاسخ به این سؤال که چرا شورای عالی فضای مجازی متولی حمایت از پیامرسانهای بومی و داخلی که میگویید بیش از ۳۰ نرمافزار در داخل تولیدشده، نمیشود؟ در این زمینه تصریح کرد: ما در شورای عالی فضای مجازی ۶ ماه قبل طرحی را برای حمایت از پیامرسانهای داخلی به تصویب رساندیم اما این مبحث طول کشید و ما با این کندی مشکلداریم، مباحثی که در کمیسیونها بررسیشده در صحن مطرح نمیشود و در اولویت چندم قرار میگیرد و این جزو مباحث نادر بود که با تأخیر زیادی انجام شد. بنابراین شما باید از دبیرخانه سؤال کنید که این طرح چقدر طول کشیده است.
تقیپور درباره اینکه چرا شورای عالی فضای مجازی پیشقدم نمیشود و مردم برای اینترنت بدون فیلتر باید به کجا مراجعه کنند تا دچار تبعیض روانی نشوند، خاطرنشان کرد: اظهارات شما مطالبه ما هم هست و باید این را از مدیریت شورای عالی فضای مجازی، مرکز ملی فضای مجازی و دبیرخانه بخواهید که چرا نمیشود؛ ما بهعنوان اعضای حقیقی از این طرحها زیاد دادهایم چراکه محل رجوع مردم هستیم بنابراین باید کارکردهای این نهادها را به بحث بگذاریم و در حال حاضر نحوه اداره جلسات شورای فضای مجازی اینطور نیست.
* در این شرایط اقتصادی یک شغل هم یک شغل است چه برسد به کسبوکارهای مشروع تلگرامی
عضو شورای عالی فضای مجازی همچنین پیرامون وضعیت کسبوکارهای تلگرامی اظهار داشت: در این زمینه آمار متناقضی از یکمیلیون شغل تا سایر آمارها وجود دارد ضمن اینکه ما معتقدیم در این شرایط اقتصادی یک شغل هم یک شغل است و باید این برای مسئولان ما دغدغه باشد اما کسبوکار تلگرام باید دستهبندی شود و درخواست مردم نیز این است که در این زمینه شفافسازی و آدرس دقیقی از نحوه کسبوکارها ارائه شود، یکسری از کسبوکارهای حلال و مشروع را باید بر روی نرمافزارهای داخلی فعال کرد و این کار سختی نیست چون من خود کارشناس این حوزه هستم و میدانم میشود کمبودهای فضای داخلی را نیز جبران کرد.
وی با تأکید بر اینکه باید جلوی کسبوکارهای حرام که از طریق فضای مجازی انجام میشود، گرفته شود، گفت: اخیراً آقای موسویان رئیس مرکز رسانههای دیجیتال ارشاد هم بر لزوم تقویت شبکههای مجازی داخلی تأکید کرده بنابراین این محیط باید ثروت آفرین باشد درحالیکه مشغولیت مردم ما در این فضا دو برابر مردم جهان است، وقتی یک روستایی که مولد محسوب میشود روزی ۸ ساعت وقت خود را در فضای مجازی میگذارند به تولید ما نیز آسیب وارد خواهد شد.
تقیپور درباره کسبوکارهای تلگرامی نیز گفت: کسبوکارها باید به سراغ نرمافزارهای داخلی برود و وزارت ارشاد نیز باید به آنها کمک کند و آمار جدی که در این زمینه گرفتهشده حدود ۴۰ هزار شغل است، البته خیلی از نرمافزارهای خدماتی ما از زیرساختهای گوگل استفاده میکنند که باید این وضعیت اصلاح شود.
عضو شورای عالی فضای مجازی بابیان اینکه ما به لطف الهی از فتنه ۹۶ درس گرفتیم. امروز چشم دنیا به انقلاب اسلامی است چراکه ما هیچگرایشی به قدرتهای پوشالی نداریم چطور میشود کشوری از رژیم کودک کش صهیونیستی یا یک خاندان کثیف مانند آلسعود حمایت کند درعینحال مدعی دفاع از حقوق بشر باشد لذا پرچم آزادی بشر به دست انقلاب اسلامی است و باید این پرچم را در همین فضای مجازی معرفی کنیم.
وی در پایان با تأکید بر اینکه مسئولان ما نباید به لاک دفاعی بروند،خاطرنشان کرد: مردم در فضای مجازی قدرتمند هستند چراکه اساس انقلاب اسلامی قدرت نرم است و همین قدرت در سوریه، لبنان و عراق و یمن موفق شده است و ما میبینیم علت تمرکز دشمن بر این قدرت نرم نقطه قوت انقلاب اسلامی در این زمینه است.
مشروح گفتوگوی جوانی کارشناس مسائل سیاسی در ادامه میآید:
*امروز نظام سلطه از ملت و انقلاب اسلامی عصبانی است
جوانی در ابتدای این میزگرد پیرامون رویداد ناآرامیهای اخیر در برخی شهرهای کشور با بیان اینکه برای داشتن یک تحلیل جامع از وضعیت کشور باید فاکتورهای زیادی را در نظر گرفت، اظهار داشت: اینکه الان چرا این مطالبات اقتصادی مردم به فاز اعتراضات خیابانی وارد میشود و عدهای از رادیکالها از این فضا استفاده میکنند قابل بحث است که در این مقدمه به نقش رسانه در این اتفاقات نیز میشود پرداخت. در شرایطی قرار داریم وقتی به عقب نگاه میکنیم، نظام اسلامی بعد از ۳۸ سال که با نظام سلطه درگیر است در این سالها با فتنههای مختلفی درگیر شده و امروز نظام سلطه از ملت و انقلاب اسلامی عصبانی است.
وی با اشاره به راهبرد جدید جریان سلطه بر علیه انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: برای آسیبرساندن به منافع ملی ایران نقشههای متنوعی را طراحی میکنند ولی شاهد هستیم که بصیرت مردم ایران می تواند این فتنهها را خنثی و استقلال و امنیت کشور را تامین کند.
جوانی با تاکید بر اینکه رسانهها میتوانند نقش مهمی در بصیرتافزایی داشته باشند،گفت: وقتی دشمن ما را به استفاده از ابزار نظامی خود تهدید میکند شاهد هستیم که اقتدار نظامی کشور این تهدیدها را خنثی میکند و توطئهها را برعلیه کشور از بین میبرد.
کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اینکه امروز دشمنان به دلیل اقتدار دفاعی ایران در حوزه نظامی ورود نمیکنند،تصریح کرد: ولی امروز جنگ نرمی در جریان است که دشمن در آن استقلال، وحدت و پیشرفت ما را مورد هدف قرار داده است و رسانهها میتوانند نقش مهمی در دفع این فتنهها به وسیله افزایش بصیرت عمومی ایفا کنند.
جوانی با اشاره به وقایع اخیر کشور خاطرنشان کرد: آنچه در ۸ و ۹ دی امسال ایجاد شد متفاوت از اتفاقاتی است که بعد از آن اتفاق افتاد و باید این دو بخش را از هم جداگانه تحلیل کنیم.
*مسئولان رسیدگی عملی به مشکلات مردم کنند
وی افزود: میتوان گفت دشمنان ما از آنچه که در ابتدا پدید آمد که اعتراضاتی به گرانی،تورم و مشکلات معیشتی بود، فرصتی دیدند که سوء استفاده کنند. هر چند این اعتراضات به حق بود و همه مسئولان نیز بر حق بودن آن اذعان دارند و نمیتوان یک مالباخته یا یک کارگر را به خاطر مشکلاتی که برایش پیش آمده مورد بازخواست قرار داد ولی مسئولان باید در عمل گوش شنوایی برای آن اعتراضات داشته و رسیدگی کنند.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: این اعتراضات فرصتی برای پیادهسازی نقشهای شد که در این سالها روی آن کار کرده بودند.
جوانی با اشاره به وقایع فتنه سال ۸۸ و رابطه آن با وقایع اخیر کشور، گفت: فتنه ۸۸ از این جهت قابل اهمیت است که در آن برخی ساختارشکنیها و تخریبها علیه کشور انجام شد که تمام اسناد حاکی از این است که آن اتفاقات یک شبه پدید نیامد و کاملا برنامهریزی شده بود، همان مجموعه که سالها کار کرده تا حوادث سال جاری را بوجود آورد، حوادث سال ۸۸ را نیز پدیده آورد.
این کارشناس مسائل سیاسی در همین زمینه تصریح کرد: در سال ۸۸ حوادثی که پیش آمد پایه انتخاباتی داشت و نامزدی برای اینکه خواسته خود را به کرسی بنشاند مطالباتی را مطرح کرد ولی پس از عدم استقبال از آن مطالبات مردم را به اردوکشی خیابانی دعوت کرد.
*جریان ناکام سال۸۸، با بررسی آسیبشناسانهای وارد عمل شد
وی با بیان اینکه همان مجموعهای که با سالها کار حوادث سال ۸۸ را پدید آورد ولی ناکام ماند آسیبشناسی کرد که چرا در ایران انقلاب رنگی جواب نداد، خاطرنشان کرد: همان مجموعه با سابقه سال ۸۸ و با یک بررسی آسیبشناسانه وارد عمل شد تا ایران را مجددا وارد فاز ناآرامیها و اغتشاشات کنند.
*اسقاط جمهوری اسلامی و فرسایش ظرفیتهای داخلی دو هدف راهبردی دشمن
جوانی با اشاره به دو هدف راهبردی دشمنان در قبال جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: هدف اول که مطلوب غایی آنان است، اسقاط نظام جمهوری اسلامی است تا نظامی سکولار غربگرا و تابع خود را روی کار بیاورند و این نیاز به اثبات ندارد چون بارها و بارها مقامات آمریکایی و اسرائیلی در تریبونهای رسمی به آن اذعان کردند.
کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به هدف دوم راهبردی دشمن خاطرنشان کرد: هدف دوم این است که در صورت عدم موفقیت هدف اول ثبات و آرامش و وحدت ایران را به هم بزنند تا این ناآرامیها ظرفیتهای داخلی را دچار فرسایش کند.
وی تاکید کرد: باید روی این موضوع صحبت کنیم که اساسا نارضایتیها و گلهمندیها از وضعیت اقتصادی، گرانی و برخی سیاهنماییها در داخل کشور شرایطی را ایجاد کرد که آن افرادی که سالها کار کرده بودند، این احساس را کردند که میتوانند در این نقطه نقشه خود را پیادهسازی کنند.
*مسئولان باید دغدغه گرهگشایی از مشکلات مردم را داشته باشند
جوانی خاطرنشان کرد: مسئولان باید در وهله اول به فکر مردم باشند و به معیشت مردم برسند و برای مشکلاتی چون بیکاری چارهای بیاندیشند. اینجا جناح چپ و راست و اصولگرا و اصلاحطلب معنا ندارد و مسئولان باید دغدغه گرهگشایی از مشکلات مردم را داشته باشند.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به جنبه دیگری از ناآرامیهای اخیر در کشور تصریح کرد: در طرف دیگر دشمنانی داشتیم که با موجودیت ملت ایران مخالفند، شاهد هستیم که همان ترامپ که ملت ایران را تروریست خطاب کرده بود و آن مقام مسئول آمریکایی که سال قبل گفته بود باید ریشه ایرانیها را خشکاند امروز مدافع حقوق ملت ایران شده است و این جای بحث و بررسی بسیاری دارد.زپ
جوانی همچنین درباره عملکرد رسانه های خارجی پیرامون پوشش اخبار مرتبط با ایران به ویژه مطالب مربوط به ناآرامی های اخیر با بیان اینکه اگر به ادبیات مقامات آمریکا، اروپا و صهیونیست توجه کنیم هدفشان ایجاد یک جنگ اقتصادی است، گفت: وقتی جنگ اقتصادی را اجرا میکنند هدفشان این است که بگوید این جنگ مردم ایران را از پا در میآورد و جمهوری اسلامی را مجبور به عقبنشینی میکنند ولی امروز جمهوری اسلامی به قدرتی منطقهای تبدیل شده است؛ و این چیزی نیست که برایش دلیل بیاوریم، چون همه اعم از اسرائیل، اروپا و آمریکا به این واقعیت اذعان میکنند.
وی با بیان اینکه آنها نقشههای زیادی را علیه ملت ایران طراحی کردهاند ولی در همه موارد برعکس آن اتفاق افتاده است، گفت: آمریکاییها میگویند برای سلطه بر جهان باید بر منطقه غرب آسیا مسلط باشیم و راه سلطه بر غرب آسیا را هم سلطه بر ایران میدانند و این استدلال زیادی دارد و در این مدت میدیدیم که رسانههای غربی و شبکههای ماهوارهای سعی میکنند مشکلات ایران را مقداری برجسته کنند و بلافاصله بگویند حضور ایران در منطقه عامل این مشکلات داخلی است.
وی افزود: هدفشان این است که به جوان بیکار، کارگر و کارخانهداری که دچار مشکل شده است و رونق اقتصاد و معیشت ندارد، این را القا کنند که دلیل مشکلات شما حضور ایران در سوریه و عراق است. این در حالی است که ملت ما خوب متوجه شد اگر در سوریه و عراق حاضر نمیشدیم کشور ما مثل عراق و سوریه میشد و صحنهها و خرابیهایی که در حمص، حلب و رقه را شاهد بودیم در کرمانشاه و ایلام میدیدیم. مردم این را خوب فهمیدند و این فهم را در تشییع شهدای مدافع حرم چون حججیها و همدانیها دیدیم.
*دشمن قصد طرح پردازش جدیدی از مشکلات کشور داشت
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه میخواستند پردازش جدیدی از برخی مشکلات موجود در کشور بکنند که مردم ایران نسبت به وضعیت خود ناراضیاند و مشکلات عدیده اقتصادی دارند، تصریح کرد: از آن طرف آمریکا میگوید؛ «تحریم فلج کننده»، ولی نمیگوید که ما در مشکلات ملت ایران سهیم هستیم. البته سهم تحریمها در مشکلات کشور قابل مدیریت و کاهش است و کارشناسان میگوید حتی وجود تحریمها هم میتوانیم مشکلاتمان را حل کنیم.
* آمریکاییها به سهم خود در ایجاد مشکلات اقتصادی در ایران اشاره نمیکنند
جوانی با اشاره به مواضع دوگانه آمریکا در قبال مردم ایران تصریح کرد: دشمن نمیگوید من در مشکلات من ایجاد شده سهم دارم و میگوید اگر ایران مشکلات مالی اعم از موسسات مالی یا تعطیلی واحدهای تولیدی و رکود و تورم دارد به دلیل ماجراجویی در عراق و سوریه است و این را القا میکند که باید نظام جمهوری اسلامی رفتارهای خود را تغییر دهد.
وی با اشاره به ذوقزدگی رئیسجمهور آمریکا از اتفاقات اخیر ایران، گفت: ترامپ در ۲۴ ساعت، بیش از سه بار توئیت کرد و هر بار، از این ناآرامیها حمایت کرد و در یکی از این توئیتها این را مطرح کرد که جمهوری اسلامی منابع خود را در کشورهای دیگر هزینه میکند. این حرف خیلی هدفمند است و بعد میبینیم که رسانهها آن را منعکس میکنند و پس از آن در قالب شعارهایی عنوان میشود که «سوریه را رها کن، فکری به حال ما کن»؛ در حالی که در سوریه بحث امنیت است ولی فردی که آن شعارها را میدهد متاثر از شبکههای مجازی متوجه این حقیقت نیست.
*هدف از هجمهها، زمینهسازی داخلی برای برجامهای منطقهای و موشکی است
این کارشناس مسائل سیاسی با تشریح اهداف این هجمهها تصریح کرد: هدف اول، زمینهسازی در داخل کشور برای برجامهای منطقهای و موشکی و ایجاد مکمل برای تحریمها است.
وی با اشاره به مواضع براندازانه آمریکا خاطرنشان کرد: «رائول مارک گرشت» یکی از نظریهپردازان براندازی ایران این را عنوان میکند که تحمیل تحریمهای گسترده و حمایت همه جانبه از مخالفان داخل و همچنین از بین بردن گروههای واسطه با ایران در منطقه میتواند دو نهاد اقتدار داخلی ایران یعنی ولی فقیه و سپاه را مورد آسیب قرار دهد و در این مسیر موثر باشد.
*تامین امنیت ما در گرو این است که ژئوپولیتیکمان در منطقه باز باشد
جوانی با اشاره به رفتار دوگانه مقامات غربی تصریح کرد: یعنی هم در شبکههای اجتماعی قصد انحراف افکار عمومی را دارند و هم از مخالفین حمایت میکنند تا عوامل اقتدار داخلی را خنثی کرده و وادار به عقبنشینی از مواضع خود کنند.
وی با تاکید بر اینکه تامین امنیت ما در گرو این است که ژئوپولیتیک ما در منطقه باز باشد، گفت: لازمه آن این است که ما مطمئن باشیم که هرچه پیوند بین ایران، عراق، افغانستان و سایر کشورها مستحکمتر باشد امنیت ما بیشتر تامین خواهد شد و دهها سال خیالمان راحت است که هم کشور امنی داریم و دیگر جنگی چون جنگ هشتساله را نخواهیم دید. چون در آن کشورها هم ملت و هم ساختار سیاسی همراهی داریم اینها با حرکت سازمانیافته رسانهای میخواهند القا کنند که زمینه مشکلات ایران در رفتارهای منطقهای است و باید دولت را تحت فشار قرار داد یا به دنبال تغییر دولت باشیم.
این کارشناس مسائل سیاسی با تاکید بر اینکه ملت ما بسیار بصیر، آگاه و هوشمند هستند گفت: بسیاری از نقشهها و فتنههای دشمن که با هزینههای بسیاری ایجاد شده بود خنثی شد و از مشکلات بسیاری به راحتی عبور کرد.
*دلیل عبور آسان از فتنه اخیر برآورد اشتباه دشمن بود
جوانی با تشریح دلیل عبور آسان از فتنه اخیر،گفت: از فتنه اخیر به آسانی عبور کردیم و شاید دلیل آن برآورد اشتباه دشمن از کشور ایران باشد، آن برآورد اشتباه این است که احساس کردند زمان اجرای نقشه به دلیل وجود برخی مشکلات در کشور فراهم شده ولی شاهد بودیم که این جنین مرده به دنیا آمد. آن ذوقزدگیشان به این دلیل بود که پس از آن اعتراضات فکر میکردند کار تمام است. وقتی عالیترین مقام آمریکا که مدعی کدخدایی جهان است اینطور ورود میکندو ذوقزده میشود نشان از این است که فکر میکردند زمان براندازی جمهوری اسلامی رسیده است.
وی با بیان اینکه غافلانه فکر میکردند که در ایران همه چیز مهیای نقشه آنان است، گفت: ولی مردم در عین وجود مشکلات و گلهمندیهایی که دارند متوجه میشوند داستان چیست و چه کسانی پشت پرده مسائل هستند.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: میانگین تجمعات در کشور ۵۰۰ تا ۶۰۰ نفر بود و به ندرت به هزار نفر میرسید و این نشان دهنده این است که مردم از همان ابتدا هوشمندی خود را نشان دادند و نه تنها ملحق نشدند بلکه دیدیم در بسیاری از شهرها چگونه به صحنه آمدند و از امنیت کشور دفاع کردند.
جوانی با اشاره به برخی مواضع در قبال حضور خودجوش مردم در دفاع از امنیت کشور،گفت: یکی از آقایان سیاسی این را عنوان کرد که اگر اعتراضات مجاز نیست پس چرا برای افرادی که بدون اجازه پس از اتفاقات راهپیمایی کردند، برخوردی نشد ولی این فرد این را نگفت که آیا دفاع از کشور مجوز میخواهد؟ به کشور حمله شده است و این حمله قطعی است. وقتی مردم در قالب چندصد یا چند ده هزار نفر در یک شهری کوچک به صحنه میآیند و از امنیت کشور دفاع میکنند، باید با اقلیتی که به خیابانها آمدند و آن آشوب و تخریبها را ایجاد کردند مقایسه شوند؟ آیا اساسا دفاع از امنیت، عزت و تمامیت کشور مجوز میخواهد؟ این اظهارات خطاهای فاحشی است و باید شخصیتهای سیاسی دقت کنند که چیزی را نگویند که تکرار اظهارات دشمنان باشد.
*آمریکا اگر حقی برای ایران قائل است چرا دانشمندانمان را ترور میکند؟
وی همچنین در ادامه این میزگرد با بیان اینکه حضرت امام در مقاطعی میفرمودند که راههای شناخت اولویت این است که ببینیم دشمن به چه چیزی حساسیت نشان میدهد،گفت: وقتی دشمن در حوزهای حساسیت نشان میدهد و بر آن پافشاری میکند نشان میدهد که نفعی از آن دارد و آن مساله برای ما مضر است.
جوانی افزود: غرب مدعی دفاع از جریان آزاد اطلاعات در ایران است و از این طریق خود را مدافع حقوق ملت ایران معرفی میکند و در داخل هم عدهای دچار غفلت میشوند و از مواضع آنان در مورد جریان آزاد اطلاعات دفاع میکنند. این در حالی است که اگر مدافع حقوق ایران است چرا در جاهایی میگویند ایران نباید از حقوقی چون انرژی هستهای و ورود به باشگاههای هستهای جهان برخوردار باشد؟ چرا ایران را از داشتن فناوریهای «هایتک» منع میکنند و حتی دانشمندان هستهای ما را ترور میکنند،؟ آمریکا که طرفدار جریان آزاد اطلاعات است میخواهد از این راه بهرههایی ببرد و ما باید هشیار باشیم.
*هدف از بحث جریان آزاد اطلاعات ایجاد چالش برای ایران است
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: اتفاقاً آنها میخواهند ما را در این حوزه دچار چالش کنند و میخواهند از طریق جریان آزاد اطلاعات بهرههایی از ما برده و ما را از آن حوزه مورد چالش قرار دهند.
*آمریکا برای امنیت ملی خود توافق بینالمللی را علنی نقض میکند
وی با اشاره به نمونهای از مواضع دوگانه آمریکاییها در قبال مساله امنیت ملی گفت: آمریکاییها توافقی با ما به اسم برجام کردند ولی مقامات آمریکایی این را عنوان میکنند که در راستای امنیت و منافع ملی خود این توافق را زیر پا میگذارند و این را در تریبونهای رسمی اعلام میکنند که اصل برای من امنیت ملی است و آزادی را هم طوری تعریف میکنند که نباید امنیت ملی را مورد چالش قرار دهد. این در حالی است که ما ابزار و سازوکاری را فراهم کردهایم که دشمن امنیت ما را به چالش بکشاند.
جوانی با تاکید بر اینکه آنجا که دشمن پافشاری میکند باید تامل بیشتری بکنیم گفت: برقراری جریان آزاد اطلاعات در ایران برای ضربه زدن به ما است و بهخاطر تامین حقوق ملت نیست، حقوق ملت در رفاه،امنیت و پیشرفت است و آنها این رفاه و پیشرفت را نمیخواهند و وضع تحریمهای جدید پس از این اتفاقات نیز موید دیگری بر این مساله است.
وی با تاکید بر اینکه باید روی مساله نفوذ کار شود، گفت: نفوذ همان مسالهای است که رهبری فرمودند در داخل شبکههایی نفوذ میکنند و دنبال تاثیر بر ساختارهای کشور و مردم هستند و شاهد هستیم که بر اثر همین جریان حرفهایی را از زبان مسئولان میشنویم که تامین کننده اهداف غرب است.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: تعجب کردم که سرمقاله روزنامه داخلی که به قلم یکی از سیاسیون نزدیک به دولت بود از پیشنهاد مسئولین اروپایی و مذاکرات موشکی استقبال کرده بود و در آن مقاله میگوید باید در همین وضعیتی که هستیم توقف کنیم و پای مذاکره موشکی بنشینیم. این در حالی است که هدف دشمن از برجام موشکی محدودسازی عوامل اقتدار ایران است و این اظهارات یا خیانت و یا نفوذ است.
جوانی با بیان اینکه برخی بر اثر جریان نفوذ متوجه برخی اظهارات خود نیستند، گفت: متوجه نیستند ولی زمانی متوجه میشوند که ببینند ساز و کارهایی که ایجاد کردهاند، کاملا در اختیار بیگانه برای ضربه زدن به امنیت کشور قرار گرفته است. این نقطه مهمی است که ما بستری را فراهم کردهایم که کانالی بوجود میآید که در آن آموزش تولید مواد منفجره و مقابله با نیروی انتظامی کشور را میدهند. افرادی که دوراندیش بودند باید از ماهها قبل این پیشبینی را میکردند چون روند مشخص است که کار به کجا ختم میشود.
وی با بیان اینکه باید اطلاعرسانیها و نرمافزارهای پیام رسان در اولویت باشند، گفت: این در راستای حقوق و امنیت ملی است چون میخواهند به حوزههایی ورود کنند که هیچ حاکمیتی ورود به آن را نمیپذیرد. اینکه یک مرتبه در ۶۰ نقطه کشور به طور همزمان با یک شیوه خاص تجمعات ۲۰ تا ۳۰ نفره شروع میشود و شبکههای اطلاعرسانی به یکباره با یک عملیات روانی اطلاع رسانی میکنند و این را القا میکنند که ایران بر علیه جمهوری اسلامی قیام کرده است قابل بررسی است.
جوانی با اشاره به اتاقهای عملیات روانی که برای طرحریزی این اقدامات تشکیل شده بود، گفت: در اخبار هم شاهد بودیم که اتاق عملیات روانی در دو شهر حیفا و اربیل شکل گرفته بود تا بتوانند حوادث اخیر را مدیریت کنند و ابزار این مدیریت هم شبکههای اطلاعرسانی هستند.
*نارضایتیها به این دلیل است که منفعتگرایی جای خدمتگذاری را گرفته است
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به برخی نارضایتیهای موجود در جامعه تصریح کرد: موقعی ذهنیت مردم نسبت به مسئولان اصلاح میشود که مسئولان را خدمتگذار خود ببینند و حرکت مسولان را در راستای منافع ملی ببینند. اعتمادها به دلیل برخی رفتارها مخدوش شده و تودههای مردم نوعی منفعتگرایی را دیدهاند و جایی منفعتگرایی جای خدمتگذاری را گرفته است و این نارضایتیها به همین دلیل است.
وی با اشاره به نقش مهم رسانهها در ایجاد نارضایتی در بین مردم، گفت: دو موضوع باید مورد بررسی در کشور قرار گیرد که یکی موضوع قاچاق و دیگری واردات بیرویه است. مردم در جاهایی که مشکلات برایشان ملموس است مانند بیکاری و رکود حساسیت بیشتری نشان میدهند و راه رفع بیکاری تولید است. سالها قبل رهبر انقلاب راه حل مشکل کشور را تولید و اقتصاد مقاومتی اعلام کردند ولی توجه شایستهای به آنها نشد، وقتی کالای قاچاق وارد کشور شود تولید فلج میشود و همین مساله باعث گسترش بیکاری و نارضایتی عمومی میشود.
جوانی با تاکید بر لزوم مقابله با قاچاق گفت: اگر کالای قاچاق همانطور که رهبری فرمودند و جلوی چشم همه آتش زده شود و با این پدیده برخورد قاطعی صورت گیرد اقتصاد بهتر خواهد شد ولی اگر با این پدیده برخورد مناسبی نشود اقتصاد نابود خواهد شد.
وی با اشاره به اظهارات دادستان کل کشور پیرامون نقش برخی مسئولان در پدیده قاچاق گفت: شاهد بودیم که فرزند یکی از وزرای سابق کالای پوشاک به کشور وارد میکرد و متاسفانه یکی از مقامات مسئول که باید با چنین مسائلی برخورد کند در مناظرات تلویزیونی رسما از این اقدام دفاع کرد و آن فرد را فرزند مظلومی خواند که مقداری جنس وارد کرده است. شاهد هستیم که چقدر کارخانههای تولید پوشاک در تهران و شهرستانها تعطیل شدند چون دختر خانم مظلومی بیکار بوده و شغل برای خودش ایجاد کرده است. اینجاست که مردم رفتار مسئولین را میبینند و دلسرد میشوند.
این کارشناس مسائل سیاسی با تاکید بر اینکه اولویت اول کشورهایی که اقتصاد پایدار دارند مبارزه با قاچاق بوده است، گفت: از آن طرف هم واردات بیرویه را شاهد هستیم و همه جای کشور با کالاهای خارجی اشغال شده است که این با اصول مملکتداری منافات دارد.
*باید بررسی شود چه کسانی پشتصحنه وقایع اخیر بودهاند
جوانی با اشاره به برخی اظهارات پیرامون لزوم آزاد شدن برخی فعالین ناآرامیهای اخیر گفت: آزاد شدن درست است ولی باید بررسی شود چه کسانی پشت صحنه بوده و چه اتفاقاتی افتاده است. برخی درصدد بازسازی این هستند و این را مطرح میکنند که بالاخره در زمان رژیم سابق نیز اعتراضاتی میشد و این در حالی است که مردم در آن زمان بر علیه رژیمی قیام و مبارزه میکردند که تامین کننده منافع آمریکاییها بود و استقلال و آزادی شان را مورد خدشه قرار میداد.
وی با تاکید بر نگاه واقع بینانه مسائل و عدم حاشیهپردازی در این حوزه گفت: دشمنان درصدد سیاهنمایی هستند و میخواهند واقعیات را با آنچه که وجود دارد فاصلهدار نشان دهند و هدف نیز این است که تمام مسئولان کشور را فاسد معرفی کنند.
جوانی افزود: دشمن میخواهد بگوید همه مثل هم هستند و جایی جز تغییر وضعیت نداریم و این در حالی است که دستاوردها و پیشرفتهای شگرف کشور که نتیجه دلسوزی مدیران پاک دست است را نمیبینند.
*هر جا مشکلی داریم جای مدیریت و تفکر انقلابی خالی است
این کارشناس مسائل سیاسی با تاکید بر وجود روحیه انقلابی در کشور گفت: هر جا مشکلی داریم جای مدیریت و تفکر انقلابی خالی است و باید به وجود این مدیریت توجه کنیم.
*دوسوالی که مسئولین باید از خود بپرسند
در بخش پایانی این میزگرد با اشاره به دو سوالی که مسئولین برای ایجاد اعتماد عمومی از خود بکنند، گفت: کار اول این است که مسئولان هر حرکتی در هر جا انجام میدهند لحظه به لحظه بگویند که چگونه میتوانند به مردم خدمت کنند و یعنی خدمتگذار باشند دوم اینکه دائما به خود بگویند چگونه میتوانند مکر دشمنان را خنثی کنند و در مقابل آن بایستند. اگر مسئولانی داشتیم که این دو سوال را پاسخ دهند روزی را خواهیم داشت که ایران به اهداف والای خود رسیده است و جایگاه بسیار بالایی در حوزه داخلی و خارجی دارد.
انتهای پیام/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰