تاریخ انتشار : پنجشنبه 7 دی 1396 - 12:56
کد خبر : 20613

قاچاق؛ عامل اساسی و اصلی ورشکستگی صنایع داخلی کوچک و بزرگ

قاچاق؛ عامل اساسی و اصلی ورشکستگی صنایع داخلی کوچک و بزرگ

‌به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا، جبار کیانی پور، رئیس اتاق بازرگانی یاسوج در این همایش گفت: همانطور که از دوسال پیش اتاق پیشنهاد داده بود  این کارگاه با ارزش باید بسیار زودتر و در سطح گسترده تری  برگزار می شد، چرا که قاچاق همانند

‌به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از ایسنا، جبار کیانی پور، رئیس اتاق بازرگانی یاسوج در این همایش گفت: همانطور که از دوسال پیش اتاق پیشنهاد داده بود  این کارگاه با ارزش باید بسیار زودتر و در سطح گسترده تری  برگزار می شد، چرا که قاچاق همانند غده سرطانی بر پیکر اقتصاد نحیف کشور چنگ انداخته است.

وی افزود: برای درمان این غده سرطانی می بایست هم برنامه های علمی و هم برنامه های عملیاتی در دستور کار قرار گیرد.

کیانی پور بیان کرد: ابتدا باید علل و عوامل متعددی که در پدیده قاچاق نقش دارند را شناسایی کرد.

رئیس اتاق بازرگانی یاسوج خاطرنشان کرد: از نگاه بخش خصوصی عواملی همچون: تعرفه بالای کالای مورد نیاز، بیکاری وتوسعه نیافتگی مناطق مرزی، خطر پذیری پایین قاچاق مناطق آزاد و بازارچه های مرزی، موانع قانونی و گاهی تضاد قوانین و بخشنامه و خلق بخشنامه های خلق الساعه، فساد سیستماتیک و مهمتر ازهمه ناکار آمدی نظام اقتصادی کشور بیشترین نقش را در پیدایش پدیده قاچاق دارند.

کیانی پور تصریح کرد: اگر این عوامل حل نشوند، قاچاق نتایج شومی را برای کشور به بار خواهد آورد. چراکه قاچاق بیکاری فزاینده ای را در کشور به بار خواهد آورد، همچنین قاچاق به علت ترویج فرهنگ مصرفی غربی و کالای خارجی اعتقادات دینی و مذهبی مردم را از بین خواهد برد.

وی ادامه داد: قاچاق عامل اساسی و اصلی ورشکستگی صنایع داخلی کوچک و بزرگ خواهد شد، همینطور قاچاق قانون شکنی و فساد اداری در تمامی ارکان نظام را در پی خواهد داشت.

رئیس اتاق بازرگانی یاسوج فرار و گریز سرمایه های ملی و واریز سود حاصل از آن به جیب تولید کنندگان خارجی و اخلال در بازار و مهمتر از همه کاهش درآمد دولت به جهت نپرداختن حقوق  و عوارض و در نتیجه ناکارآمدی دولت در جهت رفاه اجتماعی مردم را از دیگر نتایج منفی افزایش قاچاق دانست.

کیانی پور به ارائه برخی پیشنهادات بخش خصوصی برای جلوگیری از ورود کالای قاچاق و خارجی پرداخت و عنوان کرد: باید در ابتدا فرهنگ مصرف تولید داخلی را نهادینه کنیم، همچنین شرایط لازم برای تولید با کیفیت را برای تولید کنندگان فراهم کنیم، نرخ ارز را واقعی کنیم، تعرفه کالاهای غیر ضروری خارجی را بالا ببریم و مردم را نسبت به مضرات کالاهای خارجی آگاه کنیم، از صنایع بومی و دستی مناطق حمایت کنیم، هویت ملی و مذهبی مردم را تقویت کنیم و مهمتر از همه نظارت مرزی را بیشتر وجدی تر در دستور کار قرار دهیم.

وی ادامه داد: ما باید هزینه قاچاق را چنان بالا ببریم که قاچاق مقرون به صرفه نباشد، جرایم کنونی اصلا بازدارنده نیست.

رئیس اتاق بازرگانی یاسوج تصریح کرد: البته این عوامل بازدارنده در شرایط فعلی اقتصاد کشور است؛ ما باید درآمدهای مردم کشورمان را واقعی کنیم، یعنی سطح درآمدها را چنان بالا ببریم که مردمی با توان خرید بالا داشته باشیم و در نتیجه تمامی قیمت‌ها واقعی شوند.

وی اضافه کرد: وقتی تمامی قیمت ها واقعی شوند دیگر اختلاف فاحش برای تامین کالا وجود ندارد، همانند کشورهای پیشرفته دنیا این هم اتفاق نمی‌افتد، مگر اینکه همه باهم مشارکت کنیم و با حوزه سرمایه گذاری دنیا کار ایجاد کنیم، بدنه دولت را تکانده و سرریزش را دست بخش خصوصی سرازیر کنیم، دستمزدها را واقعی و آن وقت تعرفه‌ها را صفر کنیم.

انتهای پیام

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد