تاریخ انتشار : چهارشنبه 6 دی 1396 - 5:25
کد خبر : 20531

دست خالی

دست خالی

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کهگیلویه و بویراحمد، به نقل از وب سایت شخصی حجت الاسلام امرالله اندرزیان، حجت‌الاسلام امرالله اندرزیان، عضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج روز گذشته، پنجم دی‌‌ماه در یادداشتی نوشت: قرآن کریم همه مردم را به سعی و

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کهگیلویه و بویراحمد، به نقل از وب سایت شخصی حجت الاسلام امرالله اندرزیان، حجت‌الاسلام امرالله اندرزیان، عضو هیئت علمی دانشگاه یاسوج روز گذشته، پنجم دی‌‌ماه در یادداشتی نوشت: قرآن کریم همه مردم را به سعی و تلاش ( وَأَن لَّیْسَ لِلْإِنسَانِ إِلَّا مَا سَعَى نجم ۳۹ ) و تجارت ماندگار دعوت کرده است اما عده‌ای به خاطر دشمنی با وحی الهی و دین خدایی و بعضی به جهت عدم آگاهی و جهل علمی و عملی تلاش بی ثمر و بی فایده انجام می‌دهند. ما برآنیم تا نمونه‌هایی از اعمال و رفتاری که در سبک زندگی فعلی وجود دارد و نفعی عاید صاحبانش نمی‌شود را ذکر کنیم :
افرادی که سبک زندگیشان با گناه، شرک و ریا آلوده است یعنی غیر خدا را مؤثر در زندگی خود میدانند(وَمَا یُؤْمِنُ أَکْثَرُهُمْ بِاللّهِ إِلاَّ وَهُم مُّشْرِکُونَ – یوسف -۱۰۶ )در حالی که خداوند به پیامبر (ص) خطاب می‌کند که( لَئِنْ أَشْرَکْتَ لَیَحْبَطَنَّ عَمَلُکَ وَلَتَکُونَنَّ مِنَ الْخَاسِرِینَ – زمر -۶۵) یعنی شرک موجب حبط و نابودی عمل می‌شود ..
آنهایی که به دنیا و زخارف آن دل بستگی پیدا کرده و از خدا و آخرت غافل مانده‌اند، زحمت بی فایده کشیده و دست خالی دنیا را ترک می کنند، به آیات ۱۵و ۱۶ سوره هود به عنوان نمونه توجهی داشته باشیم(مَن کَانَ یُرِیدُ الْحَیَاهَ الدُّنْیَا وَزِینَتَهَا نُوَفِّ إِلَیْهِمْ أَعْمَالَهُمْ فِیهَا وَهُمْ فِیهَا لاَ یُبْخَسُونَ – أُوْلَئِکَ الَّذِینَ لَیْسَ لَهُمْ فِی الآخِرَهِ إِلاَّ النَّارُ وَحَبِطَ مَا صَنَعُواْ فِیهَا وَبَاطِلٌ مَّا کَانُواْ یَعْمَلُونَ ). دنیا گرایان بی اعتقاد به آخرت چه در ایران و چه در جهان هر چه انجام داده اند به هدر رفته و باطل می گردد. پس با سوادان مدرک به دست غیر عالم، کم دنیای مادی را به رخ مؤمنین بکشند و از آنها تعریف کنند.
افرادی که در انجام اعمالشان اخلاص نداشته و فاقد انگیزه الهی‌اند از آنجایی که عمل بدون انگیزه الهی از بین رفتنی و نابود شدنی است به علت اینکه هرکسی برنیت و انگیزه باطنی محشور می‌شود بنابراین کسی که نیتّش خدایی نباشد، همه اعمالش هدر و نابود شدنی است ( مَا عِنْدَکُمْ یَنْفَدُ وَمَا عِنْدَ اللَّهِ بَاقٍ -نحل -۹۶ )
و از آنجایی که اعمال و رفتار بدون اخلاص حاکی از حضور و تصرف شیطان است و غیر مخلصین درتیر رس دام شیطان اند بنابراین خطر بطور جدّی تهدید می‌کند که نتنها دست خالی بلکه با شیطان در جهنم محشور می‌شوند.
افرادی که احکام واجب الهی را ترک می‌کنند سعی و تلاش بی فایده دارند :
ترک کننده نماز عاقبت به خیر نخواهد شد و جهنم را دیدار خواهد کرد به دلیل اینکه تمام اعمال وابسته به نماز است . (مَا سَلَکَکُمْ فِی سَقَرَ- قَالُوا لَمْ نَکُ مِنَ الْمُصَلِّینَ مدثر ۴۲و۴۳)
کسی که حج واجب الهی را ترک کند (وَلِلَّهِ عَلَى النَّاسِ حِجُّ الْبَیْتِ مَنِ اسْتَطَاعَ إِلَیْهِ سَبِیلًا وَمَنْ کَفَرَ-آل عمران -۹۷ ) پس کسی که کفر عملی دارد اعمال خوبش حبط و برای آخرت چیزی ندارد .
آنهایی که عاق والدین هستند نهایت کارشان جبّار و شقی و جهنم خواهد بود.
افرادی که شراب خوارند، چراکه را از دست و دیگر نمی‌تواند به وحی الهی عمل نماید و گوش شنوایی هم نخواهد داشت در حقیقت صورت انسانی و باطنی حیوانی و مرده ای بیش نیستند . امام علی (ع) : الصوره صوره انسان و القلب قلب حیوان ذلک میّت الاحیاء )
افرادی که عفاف و حجاب را رعایت نکرده و با بدحجابی و یا بی حجابی و آرایش های شیطانی ظاهر و جامعه را به فساد می‌کشانند، این خود زمینه ساز و مقدمه گناهان بزرگ دیگر که موجبات حبط و نابودی اعمال را به همراه دارد. اینها نه تنها تلاش بی ثمر، بلکه آتش سوزان جهنم را ملاقات خواهند کرد.(به حدیث معراج در مورد اصناف بانوان جهنمی مرا جعه شود.)
آنهایی که زکات و خمس نمی‌دهند به هنگام مرگ خطاب می رسد که (مُت یهودیاً او نصرانیاً) یعنی شما مسلمان نیستید و کسی که مسلمان نباشد توشه‌ای برای برزخ و قیامت خود ندارد.
کسانی که بدون معرفت و شناخت به امام زمانشان بمیرند چون که حیات و زندگی و مرگ آنها جاهلی بوده علاوه بر دست خالی باید منتظر عذاب الهی نیز باشند.
فرد یا افرادی که به غیر خدا امید و تکیه کنند، که یعنی ربوبیت، رازقیت، مالکیت،حاکمیت و در یک کلام توحید افعالی را قبول نداشته و برای زندگی، درآمد،تشکیل خانواده، تحصیل و… به بشر ضعیف و محتاج امیدوار باشند . این افراد باید بدانند که زحمت بی فایده می‌کشند و دست خالی به سرزمین سوخته می روند (خداوند به یکی از پیامبرانش وحی فرستاد و فرمود: به عزّت و جلالم سوگند هر کس به غیر من امید داشته باشد ناامیدش خواهم کرد و در میان مردم جامعه ذلّت و خواری بر او خواهم پوشاند و…المیزان ذیل آیه ۱۸۶)
علومی که یادگیری آنها نفعی برای دنیا و آخرت نداشته باشند.صرف عمر به عنوان بهترین سرمایه پای همچو علومی خسارت بار و جبران ناپذیر است. علوم انسانی غیر اسلامی که استاد و دانشجوی ما را صرفاٌ به مساعل دنیوی و مادی مشغول و از وظایف و تکالیف دینی و الهی نسبت به خداوند و جهان آخرت باز می‌دارد، مصداق همان تجارت بی سود و ثمری است که قرآن کریم تاکیدی می‌کند یعنی همان علمی که صاحب آن به هنگام رفتن از این دنیا بی سواد و دست خالی می رود ( وَمِنکُم مَّن یُتَوَفَّى وَمِنکُم مَّن یُرَدُّ إِلَى أَرْذَلِ الْعُمُرِ لِکَیْلَا یَعْلَمَ مِن بَعْدِ عِلْمٍ شَیْئًا -حج -۵
افرادی که مسئولیت و خدمت را نه برای رضای خدا و ذخیره ی آخرت بلکه که برای شهرت، سود ولذت، رانت وپارتی، جمع مال و منال و برای تقویت قوم و قبیله و حزب و باند با عدم رعایت عدالت بدست آورده و هیچ دغدغه‌ای به آرمان‌ها و ارزش‌های اسلامی و انقلابی نداشته و بلکه سعی می‌کنند آنها به فراموشی سپرده شوند اینگونه افراد مسئول این گونه افراد باید مستحضر باشند که برای زندگی آخرت خویش توشه‌ای نداشته و فقیر خواهند بود ( لاَ تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ یَفْرَحُونَ بِمَا أَتَواْ وَّیُحِبُّونَ أَن یُحْمَدُواْ بِمَا لَمْ یَفْعَلُواْ فَلاَ تَحْسَبَنَّهُمْ بِمَفَازَهٍ مِّنَ الْعَذَابِ وَلَهُمْ عَذَابٌ أَلِیمٌ – آل عمرا ن۱۸۸)
کسانی که مرتکب کار حرام می‌شوند و لو اعمال نیکی داشته باشند زحمت بی فایده کشیده و دست خالی می‌روند. امام صادق (ع) در تفسیر آیه ۲۳ سوره ی فرقان ( وَقَدِمْنَا إِلَى مَا عَمِلُوا مِنْ عَمَلٍ فَجَعَلْنَاهُ هَبَاء مَّنثُورًا ) فرمود:به خدا سوگند اعمال نیک آنان از کتان های قبطی سفید تر بود اما هنگامی که چیز حرامی بر آنان عرضه می شد آن را ترک نمی‌کردند (کافی ج۲-ص۸۱) و رسول خدا (ص) فرمود : آنان نماز می‌خواندند و روزه می‌گرفتند و اعمال مستحب شب را انجام می دادند واما هنگامی که چیز حرامی بر آنان عرضه می‌شد بر آن چنگ می‌انداختند. به این سبب خداوند اعمال نیک آنان را تباه کرد .( الدر المنثور ج۶- ص۲۴۷ )

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد