بیکاری و قاچاق کالا؛ دو روی یک سکه در شهرهای مرزی کردستان

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، تردیدی نیست که قاچاق آفتی اقتصادی است و در حال حاضر مهمترین دغدغه دولت همین مقوله میباشد بطوریکه مقام معظم رهبری نیز از آن بعنوان معضل بزرگ یاد کرده اند.
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کُردتودی، تردیدی نیست که قاچاق آفتی اقتصادی است و در حال حاضر مهمترین دغدغه دولت همین مقوله میباشد بطوریکه مقام معظم رهبری نیز از آن بعنوان معضل بزرگ یاد کرده اند.
باتوجه به اینکه کردستان بیش از ۲۵۰ کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد در زمان جنگ تحمیلی ناخودآگاه وارد جنگ شد و همین امر باعث عقب افتادگی استان نسبت به سایر استان های برخوردار شد و از وجود کارخانه های صنعتی و سرمایه گذاری های کلان در زمینه های اقتصادی محروم شد و بخش زیادی از سرمایه گذاری های دولتی به به سوی مناطق امن سرازیر شد.
خسارت های وارد شده در حوزه قاچاق کالا غیرقابل جبران است و هر چند که تلاش های در راستای مقابله با این پدیده در استان کردستان صورت گرفته ولی این میزان کافی نیست و باید برنامه ریزی بهتر و پیگیری های بیشتری در این حوزه صورت گیرد.
لذا کارگزاران و سیاستمداران راس قدرت قبل از برخوردهای انتظامی و خشونت پلیسی لازم است با حمایت و پشتیبانی از تولیدات داخلی، افزایش واردات قانونی با استفاده از برقراری تعرفه های گمرکی ، اقدام به موقع در رفع چالش های اقتصاد خارجی سعی در کنترل قاچاق داشته باشند.
پدیده قاچاق کالا در کشور ما، علاوه بر آثار سوء اقتصادی به عنوان یک چالش اقتصادی _ اجتماعی با اهمیت است. امروزه این پدیده علاوه بر اینکه به عنوان یک تهدید جدی بر سر راه تجارت آزاد است، هزینههای زیادی نیز بر بدنه اقتصادی کشور تحمیل میکند.
حاشیه نشینی و روی آوردن به مشاغل کاذب و بکار گرفتن آنها در بحث قاچاق از تبعات مهاجرت روستاییان مناطق مرزی به شهرها است که باید راهکاری برای ایجاد اشتغال و رونق تولید در روستاهای مرزی اتخاذ شود.
قاچاق کالا در جامعه نه تنها توسعه، فراوانی و ارزانی نمیشود بلکه موجب رکود و حتی بیکاری هم خواهد شد.
باید راهکارهایی برای کاهش قاچاق کالا از طریق بهبود وضعیّت اقتصادی _ اجتماعی مرزنشینان ارائه شود. راهبردهای بهرهبرداری از منابع معدنی و کشاورزی شهرهای مرزی با استفاده از نیروی کار محلی برای توسعه صادرات، گسترش فعالیتهای کشاورزی با استفاده از امکانات طبیعی کشاورزی و نیروهای انسانی بومی شهرهای مرزی برای ایجاد صنایع تبدیلی وابسته به محصولات کشاورزی و ایجاد زمینه مناسب برای بهرهمندی از خلاقیت و نوآوری جوانان در کارآفرینی و بنگاههای زود بازده می تواند میزان بیکاری را از این مناطق کاهش داده و مانع روی آوردن جوانان به قاچاق شود.

برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰