انجام پیوند کبد در دانشگاه علوم پزشکی شیراز ۲۴ ساعته میشود
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از شیراز، کلانشهر شیراز به لحاظ پیوند اعضا در بین دیگر شهرهای ایران سرآمد است و همه ما بارها شنیدهایم که بیماران حتی از کشورهای توسعه یافته برای پیوند به این شهر مراجعه میکنند. وی درباره ساده بودن پیوند کلیه
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از شیراز، کلانشهر شیراز به لحاظ پیوند اعضا در بین دیگر شهرهای ایران سرآمد است و همه ما بارها شنیدهایم که بیماران حتی از کشورهای توسعه یافته برای پیوند به این شهر مراجعه میکنند.
وی درباره ساده بودن پیوند کلیه میگوید: پیوند کلیه مشکل نیست و جراحی نسبتا سادهای به حساب میآید، حدود ۶۰ سال است که این پیوند جا افتاده و توجه به نوع دوستی در آن اهمیت فراوانی دارد. این چهره ماندگار علمی کشور میافزاید: پیوند عضو از فرد مرگ مغزی، نیاز به تیمی دارد که هنگام مرگ مغزی فرد، حتی در شبها و تعطیلات بتوانند به موقع اعضای بدن او را بردارند و به دیگران پیوند بزنند.
این جراح پیوند کبد اضافه میکند: میتوان در ۲۰ یا ۳۰ دقیقه اول مرگ افرادی که کارت اهدای عضو دارند با شستوشوی خون آنها پیوند بعضی از اعضا را عملی کرد البته چنین اقدامی نیاز به تیمی آماده دارد و کار بسیار دشواری است که ما قصد داریم چنین تشکیلات عظیمی را در بخش پیوند دانشگاه علوم پزشکی شیراز راهاندازی کنیم تا سالانه به افراد بیشتری که نیازمند پیوند کبد و یا دیگر اعضای بدن هستند خدمات درمانی ارائه دهیم.
وی با اعلام اینکه تربیت تیم پیوند در شیراز وضعیت مطلوبی دارد میگوید: از دیگر کشورهای آسیایی برای آموزش و تقویت بنیه علمی به شیراز سفر میکنند تا پس از چند ماه، آموزش پیوند اعضا را فرا گیرند و در کشور خود اجرایی کنند.
ملک حسینی مرکز بخش پیوند کبد بیمارستان نمازی را به عنوان یکی از مراکز بزرگ پیوند در دنیا معرفی میکند و میافزاید: مراکز پیوند کشورهای اروپایی در یک سال حدود ۵۰۰ پیوند کبد انجام میدهند در حالی که در شیراز با داشتن یک تیم پیوند، سالانه به همین تعداد پیوند صورت میگیرد.
وی به موفقیت این تیم در چند سال اخیر اشاره میکند و میافزاید: در شیراز پیوندهای مختلفی مانند کلیه، لوزالمعده،کبد و پانکراس انجام میشود، از این رو بخش پیوند شیراز در دنیا کاملا شناخته شده است.
وی مهمترین مشکل پیوند اعضا را پیوند از زنده غیرفامیل میداند و میگوید: باید از ظرفیتهای اهدای عضو از مرگ مغزی استفاده بیشتری شود زیرا پیوند از افراد زنده غیر فامیل بزرگترین مشکل پیوند عضو به شمار میرود.
به عقیده سامان نیک اقبال دیگر عضو بخش پیوند دانشگاه علوم پزشکی باید طوری تبلیغات شود که برای افراد هر روز، روز اهدای زندگی به یکدیگر باشد.
نیک اقبال میافزاید: از آنجایی که تیم پیوند اعضای شیراز در امور علمی پیشرو بوده است باید در این زمینه نیز پیشرو باشد. وی که برای نخستین بار در کشور به صورت همزمان پیوند کبد و کلیه یک کودک ۸ ساله را در یک عمل ۶ ساعته انجام داده است میگوید: در گذشته پیوند عضو افراد ۸ تا ۱۰ ساعت به طول میانجامید ولی هم اینک توسط تیم پیوند دانشگاه علوم پزشکی شیراز میتوانیم چنین پیوندهایی را در کمترین زمان ممکن و با بیشترین دقت و تجربه انجام دهیم.
این جراح، انجام پیوند اعضا را یک اقدام گروهی میداند و میگوید: انجام چنین پیوندهای نادری را مدیون یک تیم دلسوز و با تجربه هستیم و باید برای تکرار چنین پیوندهایی تمام مراکز درمانی کشور آموزش ببینند تا در کمترین زمان، اعضای بدن یک فرد مرگ مغزی را به صورت ماهرانهای جدا و برای پیوند عضو آماده کنند.
نادرمعینی نائب رئیس انجمن حمایت از بیماران کلیوی ایران نیز میگوید: سال گذشته تیم پیوند عضو در بیمارستان نمازی شیراز موفق شده ۵۸۷ پیوند عضو را انجام دهد.
وی با دعوت از اقشار مختلف مردم برای مشارکت در اهدای عضو میافزاید:از ابتدای امسال تاکنون ۱۹۹ پیوند کلیه، ۳۸۱ پیوند کبد، ۷ پیوند همزمان کلیه و پانکراس در بیمارستان نمازی شیراز به عنوان قطب اصلی پیوند کلیه و کبد در کشور انجام شده است.
عبدالخالق کشاورزی، رئیس بیمارستان سوانح سوختگی و ترمیمی امیرالمومنین (ع) شیراز دستیابی به علم پیوند پوست را ارزشمند میداند و میگوید: امروزه نیاز به اهدای پوست بیش از گذشته احساس میشود، در گذشته انتقال بیماران به اتاق عمل برای پیوند پوست با تاخیر دو یا چند هفتهای صورت میگرفت اما در سالهای اخیر به دلیلی پیشرفت تکنولوژی و با افزوده شدن بخشهای پشتیبان ICU مدرن انتقال بیمار به اتاق عمل طی چند روز انجام میشود.
این جراح متخصص با بیان اینکه ماهیانه ۷۰ عمل پیوند پوست در شیراز انجام میشود، میگوید: بانک ذخیره پوست شیراز به اهدای پوست از سوی مردم نیاز دارد.
کشاورزی بیان میکند: در یکسال گذشته بیش از۵۰ خانواده نسبت به اهدای پوست بیمار مرگ مغزی رضایت دادهاند که این رقم در مقایسه با گذشته پیشرفت مضاعفی داشته که انتظار میرود این رقم افزایش یابد.
وی میگوید: مرکز آموزشی درمانی سوختگی امیرالمومنین (ع) شیراز از مراکز درمان سوختگی است که ماهانه بهطور میانگین ۱۳۰ نفر در این مرکز بستری میشوند که میزان سوختگی حدود ۳۰ نفر از آنها بالای ۶۰درصد است که با تلاش تیم جراحی این مرکز از مرگ حتمی نجات پیدا میکنند.
گزارش از محمد شبیری
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰