تاریخ انتشار : شنبه 13 آذر 1400 - 17:47
کد خبر : 146844

ایجاد کارگروه اشتغال معلولان در اصفهان

ایجاد کارگروه اشتغال معلولان در اصفهان

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری مهر، نشست صمیمانه و هم‌اندیشی فعالان جامعه معلولان با مسئولان شهری اصفهان برگزار شد، در این نشست نمایندگانی از جامعه معلولان جسمی حرکتی، نابینایان و کم‌بینایان، ناشنوایان، بیماران مبتلا به «ای‌ال‌اس» و «اوتیسم» دغدغه‌ها و پیشنهادات خود را در

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری مهر، نشست صمیمانه و هم‌اندیشی فعالان جامعه معلولان با مسئولان شهری اصفهان برگزار شد، در این نشست نمایندگانی از جامعه معلولان جسمی حرکتی، نابینایان و کم‌بینایان، ناشنوایان، بیماران مبتلا به «ای‌ال‌اس» و «اوتیسم» دغدغه‌ها و پیشنهادات خود را در راستای بهبود وضعیت شهر برای حضور معلولان و ایجاد فرصت‌های برابر برای آنها را بدون‌واسطه و به‌صورت چهره به چهره با مسئولان شهری اصفهان در میان گذاشتند.

رضا کبیری کودک معلول و عضو شورای مشورتی دبیرخانه شهر دوستدار کودک با بیان اینکه به ما عنوان فعال حقوق معلولان داده‌اند چون کنش‌گر هستیم و کنشگری به معنی ارتباط داشتن است، اظهار داشت: انسان به ارتباط زنده است و این ارتباط، از درون خانواده‌ها شکل می‌گیرد. این ارتباط باید با فرهنگ‌سازی احیا شود تا هم معلولان آگاه شوند و هم سایر افراد چون دنیا مبتنی بر آگاهی است.

وی با بیان اینکه کودکان ۲۴ درصد جمعیت شهر اصفهان را تشکیل می‌دهند، ادامه داد: آموزش باید از کودکان آغاز شود چون نمی‌توانیم فرهنگ یک انسان ۴۰ ساله را به یک‌باره تغییر دهیم. بخش زیادی از این آموزش نیز بر عهده آموزش و پرورش است و بنیان این آموزش‌ها نیز خانواده است. جامعه ما هیچ‌گاه فردگرا نبوده پس این آموزش‌ها نیازمند کار گروهی است.

سیدمحمد منصوری مشاور استاندار اصفهان در امور معلولان نیز با بیان اینکه خوشبختانه نگاه جامعه به معلولان در حال تغییر است، گفت: امیدوارم شهروندان و به‌ویژه مسئولان به بلوغی برسند که معلولان را هم ببینند.

ضرورت اختصاص بازارچه‌ای برای فروش تولیدات معلولان

وی با بیان اینکه مناسب‌سازی معابر و فضاهای شهر امروز برای ما و فردا برای شماست، تصریح کرد: افراد سالم هیچ‌گاه نمی‌توانند ضمانت دهند که در آینده معلول نمی‌شوند بنابراین باید به سوی مناسب‌سازی افکار و اندیشه‌ها برویم. همچنین در زمینه اشتغال معلولان و اختصاص بازارچه‌ای برای فروش تولیدات آنها قول‌هایی در دوره‌های گذشته شهرداری داده شد که امیدوارم در این دوره پیگیری شود.

بنفشه خاموشیان مدیرعامل انجمن کودکان بهشت و مشاور مدیرکل بهزیستی در حوزه اوتیسم و کم‌توانان ذهنی نیز اظهار داشت: متأسفانه این بیماری بار زیادی را به خانواده‌ها تحمیل می‌کند. این خانواده‌ها از ترس قضاوت‌های نادرست از حضور در جامعه به همراه فرزندان خود اجتناب می‌کنند. امیدوارم شهرداری اصفهان مانند گذشته در حوزه شهروندی به فرهنگ‌سازی در این زمینه بپردازد.

حق شهروندی معلولان در تمام مصوبات، برنامه‌ها و بودجه‌ها دیده شود

همچنین نماینده انجمن بیماران ضایعه نخاعی و مشاور شهردار اصفهان در امور عمرانی با بیان اینکه معلولان درد مشترک و نیازهای مشترکی دارند که با نیازهای افراد سالم نیز هم‌پوشانی دارد، گفت: اولین خواسته معلولان این است که حق شهروندی آنها در تمام مصوبات، برنامه‌ها و بودجه‌ها دیده شود.

علیرضا ابراهیمیان افزود: هم‌اکنون بیش از ۷۰ درصد بوستان‌ها برای معلولان مناسب‌سازی شده اما هنوز موانعی وجود دارد. خوشبختانه شهرداری بیش از هر دستگاه دیگری در حوزه معولان فعالیت می‌کند و از شهردار اصفهان می‌خواهیم با گسترش تعاملات با سایر بخش‌ها مطالبات معلولان را پیگیری کند.

وی تأکید کرد: مناسب‌سازی اماکن و فضاهای شهری باید در مرحله بهره‌برداری و پس از آن نیز پیگیری شود. همچنین وی لایحه‌ای که بر اساس قانون جامع حمایت از معلولان تنظیم شده را به شهردار اصفهان تقدیم کرد.

خلیل رحیمی عضو هیئت‌مدیره انجمن ناشنوایان و مشاور مدیرکل بهزیستی استان نیز تأکید کرد: باید به سوی آموزش زبان اشاره به افراد عادی جامعه به‌خصوص کسانی که در ادارات و سازمان‌ها با ناشنوایان سروکار دارند حرکت کرد.

پس از بیان این دغدغه‌های توسط گروه‌های مختلف از جامعه معلولان، شهردار اصفهان با بیان اینکه مدیریت شهری از حدود ۲۰ سال پیش تاکنون به مناسب‌سازی شهر برای حضور معلولان پرداخته است، تأکید کرد از امروز به بعد وظیفه ما در قبال معلولان سنگین‌تر شده است.

علی قاسم‌زاده افزود: با مشورتی که در این نشست با همکاران خود داشتم مقرر شد کارگروهی برای اشتغال معلولان و ایجاد بازارچه برای ارائه تولیدات آنها تشکیل و الگوهایی را برای این مسئله مشخص و عملیاتی کنیم که بخشی از آن، برپایی بازارچه هنرهای دستی خواهد بود. همچنین عزم معاون معماری و شهرسازی، معاون فرهنگی و معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری اصفهان برای برنامه‌ریزی و فعالیت در حوزه معلولان جزم است.

وی با بیان اینکه در دفتر من به روی تمام معلولان باز است، تأکید کرد: استقرار میز خدمت به معلولان در شهرداری‌های مناطق را پیگیری خواهد کرد؛ مدیریت شهری از حدود بیست سال پیش تا کنون به مسئله مناسب سازی و بهتر کردن شرایط شهر برای معلولان توجه داشته است. به همین خاطر، از امروز به بعد، طبیعتاً وظیفه من نیز سنگین‌تر از پیش خواهد شد تا بتوانیم شرایط ویژه‌ای را برای شهروندان و به ویژه معلولان عزیز که سرمایه‌های ما هستند، ایجاد کنیم.

در ادامه معاون اجتماعی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان با اشاره به اهداف مهم مدیریت شهری در پرداخت به مسائل معلولان، گفت: ما میزبان برگزاری جلساتی هستیم که به واسطه آن بتوانیم فضایی را برای گفت و گوی چهره به چهره نمایندگان معلولان با شهردار محترم اصفهان و معاونان وی ایجاد کنیم. فضایی که دوستان ما بتوانند بی هیچ واسطه‌ای، مطالبات خود از مدیریت شهری را عنوان کنند و ما نکات لازم را دریافت و بر این اساس، برنامه‌ریزی کنیم؛ به تعبیر دیگر می‌توان گفت، ما مهمان شما هستیم.

سعید امامی با اشاره به وظایف مدیریت شهری در قبال معلولان، ادامه داد: ما در حوزه معلولان از دو جنبه دو وظیفه اصلی داریم؛ نخست، آموزش به شهروندان درباره ویژگی‌های معلولان و نگاهِ به آنها و دوم، آموزش به خود معلولان برای ایجاد بستری جهت بروز خلاقیت.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی برای اجرای برنامه‌های متنوع در این دو حوزه اضافه کرد: در چند روز اخیر گالری شهری به آموزش شهروندان درباره معلولان و نوع نگاه به آنها اختصاص یافت.

مجموعه نمایشگاهی در گذر چهارباغ به معلولان

معاون اجتماعی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان افزود: از روز یکشنبه، مز اختصاص می‌یابد تا به عرضه توانمندی‌های خود بپردازند. همچنین آمادگی داریم در حوزه اشتغال و کارآفرینی و همچنین ورزشی و تفریحی به معلولان خدمات‌رسانی کنیم.

وی با بیان اینکه آمادگی داریم ایده‌های معلولان در حوزه‌های گوناگون هنری، فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و تفریحی را اجرا کنیم، گفت: در این حوزه باید از شعارزدگی دوری کنیم تا شهروندان احساس کنند در راستای شعار «اصفهان من شهر زندگی» گام‌های اجرایی واقعی برداشته شده است.

معاون اجتماعی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان، همچنین با اشاره به موضوعاتی نظیر اشتغال معلولان در حوزه‌های تفریحی، گردشگری و فرهنگی گفت: ما پذیرای نکات دوستان معلول در زمینه اشتغال در این حوزه‌ها و ابراز ایده و نکاتی که مدنظر ایشان است، هستیم و از همین جا اعلام آمادگی می‌کنیم و مشخصاً از فضای تبلیغاتی فاصله گرفته و به فکر اقدامات عملیاتی هستیم تا شعار شهر من؛ شهر زندگی را محقق کنیم.

نماینده انجمن بیماران ضایعه نخاعی و مشاور شهردار اصفهان در امور عمرانی نیز با اشاره به این نکته مهم که همه ما معلولان دردی مشترک داریم و نیازهایمان هم مشابه هم است؛ گفت: همه ما توقع داریم که حقوق شهروندی ما از سوی شهرداری پذیرفته شود و از این لحاظ، در تمامی مصوبات، اعتبارات و به طور کلی هر جا که خدماتی ارائه می‌شود، سهم ما نیز منظور شود. از این نظر، درخواست داریم تا در هر پروژه عمرانی، از مطالعه تا احداث، موارد مربوط به دسترسی کاربری و بهره‌وری لحاظ شود.

وی ادامه داد: بسیاری از مطالبات این جلسه از جنس حمایت است و با یک نامه و تاکید مستمر به مدیران و حضور در جلسات، به مقصود می‌رسد اما واقعیت امر این است که ما، مورد غفلت قرارگرفته ایم؛ چون من هر دو حالت سلامت و معلولیت را تجربه کرده‌ام و طی ۱۸ سال گذشته در جلسات معلولین شرکت داشته و تمامی این مسائل و مصائب را از نزدیک درک کرده‌ام.

علیرضا ابراهیمیان افزود: معتقدم که شهر از دیدگاه معلولان تعریف متفاوتی دارد. از ۱۹۴۵ که لایحه حمایت از معلولان در سازمان ملل به تصویب رسید تا کنون، رویکردها و اولویت‌ها نسبت به مقوله معلولیت تغییر کرده و حال صاحب نظران معتقد به مشارکت و تعامل میان عموم افراد جامعه هستند.

موانع جدی بر سر راه مناسب سازی بوستان‌ها

وی ادامه داد: «هم اکنون بیش از ۷۰ درصد بوستان‌ها برای معلولان مناسب سازی شده اما موانعی جدی بر سر راه دارد. با این حال، مایه خوشوقتی است که شهرداری بیش از هر ارگانی در حوزه معلولیت کار می‌کند. به همین خاطر، حذف موانع از مصوبات جدی است که وزارت کشور، استانداری و شهرداری‌ها بر آن تاکید جدی دارند و مورد پذیرش نیز واقع شده است. به همین خاطر، از شهردار محترم اصفهان تقاضا داریم تعامل بین ارگانی را گسترش داده و از ایجاد موانع بیشتر بر سر راه معلولین پیشگیری کنید.»

مشاور شهردار اصفهان در امور عمرانی، افزود: مسائل مربوط به صدور پروانه ساخت، مناسب سازی معابر و اماکن یک سوی مسئله است و سوی دیگر، مناسب سازی حمل و نقل شهری است. در مطالعاتی که انجام داده‌ایم، مشخص شده است که بیش از ۹۰ درصد جداره شهر مناسب معلولان نیست و حداقلِ مانعِ ورودی ۲۰ سانتی متر است. به همین خاطر، معتقدیم که باید به این مطالعات بهاداده و از آنها استفاده شود. خواهش من این است که از تجربه ده سال گذشته مدیریت شهری استفاده شود. همچنین اذعان دارم که تمامی این مسائل با فرهنگ‌سازی حل خواهد شد.

او در پایان سخنان خود، لایحه‌ای که بر اساس قانون جامع حمایت از معلولان تنظیم شده و به امضای معلولان رسیده بود را تقدیم شهردار اصفهان کرد.

گفتنی است در پایان این نشست، سه تابلوی اینفوگرافیک اداره اجتماعی سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری اصفهان با عنوان‌های «دستان ما، کلام ماست»، «دستم را نگیر؛ راهم را هموار کن» و «چشمان من باش» رونمایی شد. همچنین عاطفه محمدزاده نقاش و نویسنده کتاب کودک و عضو جامعه معلولان کوتاه‌قامت دو کتاب خود را به شهردار اصفهان هدیه کرد و شهردار اصفهان نیز اعلام کرد از چاپ کتاب سوم او حمایت خواهد کرد.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد