تاریخ انتشار : شنبه 6 آذر 1400 - 15:36
کد خبر : 145331

ماجرای مداحی آهنگران برای حاج قاسم در حرم حضرت رقیه

ماجرای مداحی آهنگران برای حاج قاسم در حرم حضرت رقیه

– اخبار فرهنگی – به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، برگزاری ویژه برنامه «سازهای خاکی» از چند سال پیش در دستور کار بنیاد رودکی قرار گرفت. برنامه‌ای که در هفته دفاع مقدس و برای پاسداشت هنرمندانی بود که در دوران هشت سال

– اخبار فرهنگی –

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، برگزاری ویژه برنامه «سازهای خاکی» از چند سال پیش در دستور کار بنیاد رودکی قرار گرفت. برنامه‌ای که در هفته دفاع مقدس و برای پاسداشت هنرمندانی بود که در دوران هشت سال دفاع مقدس، با سازهایشان به جبهه‌ها رفته بودند تا برای رزمندگان برنامه‌ی موسیقی اجرا کنند. این هنرمندان در قالب ارکستر سمفونیک تهران به این سفرها رفتند.

سازهای خاکی نواختند / مهرداد کاظمی: کاش در میان شما بودم

روز گذشته جمعه پنجم آذر ۱۴۰۰ بار دیگر برنامه «سازهای خاکی» برگزار شد. جالب اینکه در دو سال گذشته و در دوران شیوع ویروس کرونا این برنامه کاملا به دست فراموشی سپرده شد. برنامه‌ای که مسئولان بنیاد رودکی می‌توانستند به صورت آنلاین و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی آن را برگزار کنند؛ اما هرگز این کار را نکردند.

اکنون و با تغییر دولت و به طبع آن با تغییر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، به یک‌باره مسئولان بنیاد رودکی تصمیم به برگزاری برنامه «سازهای خاکی» می‌گیرند. برنامه‌ای که در کمتر از چند روز شکل می‌گیرد و بدون هیچ ارزش افزوده‌ای نسبت به سال‌های گذشته برگزار شد.

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه سازهای خاکی که در تالار وحدت برگزار شد، حضور داشت.

موسیقی ,

مرکز سرود و آهنگ‌های انقلابی را تاسیس می‌کنیم

محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امشب در خدمت بزرگانی بودیم که یاد آنها برای ما زیبا و دلنشین است کما اینکه بسیاری از خاطرات دوران کودکی و نوجوانی ما با این صداهای دلنشین شکل گرفته است. این استادان برای ما که در دفاع مقدس نوجوان بودیم یادآور خاطرات اعزام به جبهه‌ها، تشییع شهدایی بود که با این نواها به یاد ما می‌افتاد. این حسی است که در همه ماست. حس قدردانی و علاقه مندان و کلی خاطرات شیرین و به یاد ماندنی که چنین شبی را رقم زدند.

وی ادامه داد: ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تمام تلاشمان در دوره جدید این است که به داشته‌های غنی‌مان بیفزاییم. اینها ظرفیت‌های بزرگی است که فرهنگ دفاع مقدس و شهادت را برای ما خلق کرد. بسیاری از هنرمندانی که در آن دوران با حضورشان در جبهه‌های جنگ شور می‌آفرینند حماسه‌های عظیمی را ایجاد کرده که رزمندگان اسلام هم به آن باور دارند. من از کسانی که نسبت به این سرمایه‌های بزرگ غافل بودند، گله‌مندم، این عزیزان آثاری را خلق کردند که واقعاً بی نظیر هستند. هرکس این آثار را می‌شنود جدای از حسی که از این کارها می‌گیرد، معانی بلندی مبتنی بر روحیه جهاد و شهادت را دریافت می‌کنند. محتواهایی که این آثار داشتند و از حلقوم‌های پاکی خارج می‌شد که در روح و جان مخاطبان می‌نشست.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما تلاش داریم ضمن حفظ این میراث و ظرفیت بزرگ به خلق دوره جدیدی در اعتلای شعر و سرود موسیقی در کشورمان استفاده کنیم. اینها برنامه روشنی را می‌طلبد که در معاونت امور هنری ایجاد شده و طبق برنامه‌ریزی‌هایی که صورت گرفته ما به زودی مرکز سرود و آهنگ‌های انقلابی را ایجاد می‌کنیم تا این نگاه ارزشمند را احیا کنیم.

اسماعیلی ادامه داد: گام بلند دیگری که برداشتیم مبتنی بر این نکته بود که ما در این دوره جدید از دوستان خواستیم که در مناطق محروم کشور آموزش‌های هنری رایگان برای هنرجویان متقاضی فراهم کنیم. در این زمینه دوستان من در معاونت هنری و کانون‌های مساجد همکاری کردند و طبق آخرین آماری که گرفتم تاکنون ۱۷ هزار نفر ثبت نام کردند که خیلی از این ثبت نام‌ها در حوزه‌های سرود و آهنگ‌های انقلاب بوده است. بنای ما این است که در ایران پرافتخار که وجب به وجب خاک آن آکنده از شجاعت است بتوانیم ظرفیت‌های فرهنگی هنری را فعال کنیم و روزهای خوشی را به ارمغان بیاوریم.

موسیقی ,

ناگفته‌هایی از حاج قاسم از زبان مداح پیشکسوت دفاع مقدس

صادق آهنگران یکی از مداحان پیشکسوتی بود که در این مراسم حضور داشت و در سخنانی گفت: اگر بخواهیم همه خصوصیات و رفتارهای شایسته بسیجیان عزیز را با هم در یک جا جمع کنیم بدون تردید یکی از این کانون‌های تجمیع حاج قاسم سلیمانی است. او از جمله سرداران سرافراز اسلام بود که همواره شوق شهادت داشت. او همواره برای شهادت بی قرار بود و این بی قراری هم بعد از شهادت شهید احمد کاظمی بیشتر و بیشتر شد. حاج قاسم ویژگی‌های زیادی داشت و می‌توان گفت آنچه خوبان همه داشتند او تنها داشت. شهید سلیمانی شجاعت، فروتنی، هوش، ارادت به اهل بیت و انقلاب اسلامی، دلسوزی، ارادت به مردم را همیشه داشت. اما او یک ویژگی مهم داشت، او همواره طالب وصل بود و این وصل را با اشک می‌خواست. اشکی که ویژگی بارز حاج قاسم بود.

وی با ذکر خاطراتی از همراهی‌هایی که با شهید سلیمانی در دوران دفاع مقدس و بعد از آن داشت، توضیح داد: من همیشه می‌دیدم هربار که دوستان حاج قاسم یک به یک شهید می‌شدند این بیتابی و شوق به وصل در او بیشتر می‌شد. من به خوبی خاطرم هست وقتی برای یادواره شهدا همراه ایشان به شهر همدان سفر کرده بودیم و وقتی بر سر مزار شهید همدانی دور هم گرد آمدیم و حال خوبی هم برقرار شد، حاج قاسم بازهم به من گفت: «برای من هم آرزوی شهادت کن». حتی در زمانی دیگر که به تهران بازمی گشتیم یکی از سرداران عزیز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مشغول ارائه گزارشی بود و من می‌دیدم که حاج قاسم گرچه مشغول شنیدن گزارش بود اما هراز چندگاهی هم به من نگاه تیزی می‌کرد و بعد دوباره به آن عزیز نگاه می‌کرد. تا اینکه به من دوباره نگاه کرد و گفت: «صادق اگر شهید شدم برای من سنگ تمام بگذار»

آهنگران با اشاره به آخرین دیداری که با حاج قاسم داشت، اظهار کرد: آخرین دیداری که با حاج قاسم داشتم، مربوط به شب بیست و یکم یک ماه رمضان در جوار حرم ملکوتی حضرت رقیه (س) بود. ما در آنجا به همین مناسبت برنامه‌ای داشتیم که خوشبختانه برنامه خوبی هم شد. در این زمان بود که به من اطلاع دادند حاج قاسم هم در حرم حضور دارد. این توضیح را هم بدهم که در آن زمان درهای حرم را ساعت ۱۰ شب می‌بستند اما آن شب به مناسبت شب بیست و یک ماه رمضان قرار شد تا ساعت ۱۲ درها را ببندند. و درها ساعت ۱۲ بسته شد و من هم برای صرف سحری به مکانی که در آن خدام حرم حضور داشتند رفتم تا اینکه به من گفتند حاج قاسم از ابتدای برنامه شما تا الان در اتاق هست اما به جهت مسائل امنیتی نتوانسته در برنامه حضور داشته باشد. جالب اینکه هیچکس هم در حرم نبود و من بعد از اینکه با این شهید بزرگوار احوالپرسی کردم به من گفت: «صادق امشب به من نچسبید» من گفتم: «چرا؟ من احساس کردم حال خوبی در برنامه حاکم بود» به هر حال بعد از چند دقیقه بود که به من گفت: «اگر خسته نیستی می‌توانی ۱۰ دقیقه بخوانی؟» من هم با کمال میل پذیرفتم و هر دو به پای ضریح رفتیم، در همین حین شهید پورجعفری هم همراه ما بود و از این لحظات فیلم می‌گرفت.

این ذاکر اهل بیت در بخش پایانی صحبت‌های خود که با اجرای قطعاتی از نوحه‌های دوران دفاع مقدس همراه بود، توضیح داد: آن شب حاج قاسم سرش را روی ضریح گذاشته بود و من به مدت زمان ۴۰ دقیقه علاوه بر قرائت زیارت عاشورا و مراسم مربوط به شب قدر در خدمت حاج قاسم بودم. اما حتی بعد از پایان برنامه هم می‌دیدیم که حاج قاسم همچنان گریه می‌کند تا اینکه بعد از مدتی آرام شد، گویی برای من خاطرات مربوط به سفر ملایر دوباره تداعی شده بود و من همچنان شور شهادت را در حاج قاسم می‌دیدم. بنابراین چنین خصلتی در این حد در حاج قاسم بالا بود، چنان که به فرمایش رهبر معظم انقلاب اسلامی همین اشک‌ها حاجتش را برآورد کرده و او را پیش دوستان شهیدش برد.

صادق آهنگران، اسفندیار قره باغی، محمدعلی گلریز، محمدرضا جعفری بهنام، کریم کریمی، محمدرضا پناهی نژاد، بابک میردادیان، علی ضرابی، سیامک کریم پور، ناصر رحیمی، رضا صنعتی نژاد، محمدرضا صفی، حسن زهری، جهانگیر زمانی، احمد عزیز، مسعود عالی، شاهرخ شیردوست، بهروز اسلامی، همایون رحیمیان، از جمله افرادی بودند که در این مراسم از آنها قدردانی شد.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد