تاریخ انتشار : شنبه 6 آذر 1400 - 12:46
کد خبر : 145290

دغدغه‌های امام جمعه دماوند ازعدم پاسخگویی مسئولان به مشکلات منطقه

دغدغه‌های امام جمعه دماوند ازعدم پاسخگویی مسئولان به مشکلات منطقه

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: دماوند، نامی پر آوازه برای ایرانیان است و این منطقه به واسطه قرارگیری در مجاورت قله سرافراز دماوند به عنوان یکی از نمادهای غرور، عزت و عظمت کشورمان از دیرباز مطرح بوده است. دماوند و اطراف آن به شماره ۵۶ در آثار ملی ایران در ۲۴ شهریور ۱۳۱۰ ثبت شده و

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: دماوند، نامی پر آوازه برای ایرانیان است و این منطقه به واسطه قرارگیری در مجاورت قله سرافراز دماوند به عنوان یکی از نمادهای غرور، عزت و عظمت کشورمان از دیرباز مطرح بوده است.

دماوند و اطراف آن به شماره ۵۶ در آثار ملی ایران در ۲۴ شهریور ۱۳۱۰ ثبت شده و همچنین شهرستان دماوند با ۱۸۳ مورد اثر تاریخی که ۷۲ اثر ثبت ملی شده و مابقی ثبت استانی است، به عنوان شهر نمونه گردشگری ایران نیز برگزیده شده است.

دماوند در ۷۴ کیلومتری شرق شهر تهران قرار دارد و به لحاظ تقسیمات کشوری جزو مهم‌ترین شهرستان‌های استان تهران به شمار می‌آید، اما این شهرستان مشکلات متعددی در زمینه‌های مختلف دارد، که سال‌های گذشته، بارها و بارها مطرح شده اما برای حل آن‌ها همچنان اندر خم یک کوچه است.

یکی از افرادی که در این سال‌ها و از تریبون نماز جمعه و دیگر تریبون‌ها و فرصت‌ها برای بیان و تکرار مشکلات و معضلات شهرستان دماوند استفاده کرده است، حجت الاسلام کاظم فتاح دماوندی، امام جمعه دماوند است.

برای بررسی مشکلات این شهرستان با وی به گفتگو پرداختیم، که ماحصل آن در ادامه می‌آید:

* به نظر شما کدام یک از مشکلات دماوند را می‌توان، به عنوان اصلی ترین معضلات مردم در این شهرستان نام برد؟

مشکلات مسکن مهر دماوند و رودهن و پروژه کمربندی جنوبی دماوند و مشکل کم آبی در منطقه از مهمترین معضلات مردم است، که متأسفانه عدم پاسخگویی مسئولان در خصوص مشکلات منطقه نیز حائز اهمیت است.

درباره مطالبه مسکن مهر دماوند و رودهن و پروژه کمربندی جنوبی دماوند و مشکل کم آبی در منطقه باید بگویم، که چندین بار از مسکن مهر این منطقه بازدید داشتم، سال‌ها است که این منازل ساخته شده اما زیرساخت‌های این منازل آماده نیست و مشکلات آن به گردن دولت‌های بعد افتاده و الان هم برخی این مشکلات را قبول نمی‌کنند.

* مشکل مسکن مهر دقیقاً کجا است؟ لطفاً این موارد را دقیق‌تر توضیح دهید.

ببینید، با توجه به اینکه وزارت مسکن و شهرسازی کارهایی را در خصوص ساخت و ساز این بخش انجام نداده است، از این رو مردم از شهرداری توقع دارند که این کارها را انجام دهد، اما شهرداری می‌گوید، این مناطق هنوز به من تحویل داده نشده است و توقع دارد که در قبال خدماتی که می‌دهد از مسکن و شهرسازی مبلغی دریافت کند، مردم در این بین ضرر می‌کنند و کسی نیست که به مشکلات آن‌ها رسیدگی کند.

در مسأله مسکن مهر از نظر امکانات فضای آموزشی برخی کمبودها و کاستی‌ها وجود دارد، از جمله اینکه در این مناطق کلانتری ساخته نشده و خدمات‌رسانی مناسب ارائه نشده، آتش نشانی ندارند؛ کارهای بهداشتی و درمانی مشکل دارد و فضای سبز و ورزشگاه هم وجود ندارد، دلیل این مشکلات این است که در سال‌های قبل این موارد تأمین نشده است، همچنین محوطه‌سازی‌ها و آسفالت کوچه‌ها و کانال‌های هدایت آب‌های باران و برف توسط پیمانکاران، انجام نشده و مردم در بارندگی‌ها مشکلات زیادی دارند.

بنده در بازدید خود به همراه مسئولان استاندارد استان تهران از مسکن مهر دماوند و رودهن مشکلات را از نزدیک دیدم و قبل از نماز جمعه با دادستان تماس گرفتم و ایشان هم گفت، که برای یکی از پیمانکاران در یکی از شرکت‌های تعاونی تشکیل پرونده داده‌ایم، از دادستان خواستیم به عنوان مدعی العموم ورود محکمی داشته باشد، چون مسئولان مسئولیت را بر عهده یکدیگر می‌اندازند و پاسخگو نیستند و باید از راه قانونی وارد شد و مسئولان ادارات و تعاونی‌ها و پیمانکاران و سازندگان را پاسخگو کنند، چون مردم توان گرفتن وکیل و پرداخت هزینه‌های دیگر را ندارند.

* خاموشی‌های سطح شهرستان و معابر و کوچه‌ها نیز مردم را آزار داده و بارها مورد انتقاد شما بوده است، در خصوص این مشکلات نیز توضیح دهید.

اداره برق در این خصوص اقدام لازم را نمی‌کند، از اداره برق خواستم که خدمت‌رسانی را بالا ببرد، با خود رئیس اداره برق هم صحبت کردیم که پیگیر امور شود، لامپ تهیه کند و خاموشی‌ها را کمتر کند، من وظیفه خود می دانم، که مشکلات را پیگیری کنم، بارها تماس بگیرم و از مسئولان مطالبه کنم، تا بلکه مشکل مردم حل شود.

* مشکلات تأمین آب در دماوند با این آب و هوای مناسب و بارش‌ها چه دلیلی دارد؟

این مشکل به خاطر وجود ویلاهای بسیار زیادی که در نقاط غیر مجاز و خارج باغ ساخته شده و افراد از این طریق آب را به محل برده‌اند و با آب شرب بهداشتی کشاورزی خود آبیاری می‌کنند و استخرهای خود را پر می‌کنند، سطح آب بسیار بسیار پایین رفته، حتی روستاییان برای تأمین آب خود مشکل دارند و ویلا نشین‌ها به صورت غیر مجاز ساخت و ساز کرده‌اند، آب را می‌برند و کنترلی بر این موضوع نیست.

درباره انتقال آب از سد لار به دماوند نیز نماینده و فرماندار باید در این موضوع پیگیری لازم را انجام دهند که این موضوع زودتر تحقق پیدا کند، بحث شبکه فاضلاب شهری و روستایی را مطرح کرده‌ایم و مدتی است که این پروژه نیمه‌کاره رها شده است، به خاطر پیگیری‌هایی که در این شهرستان می‌شد و متأسفانه آن پروژه‌ها نیمه‌کاره رها مانده است؛ اگر فاضلاب شهری درست شود، از پس آب آن در صنعت و کشاورزی می‌توان استفاده کرد و درصد بالایی از مشکلات حل می‌شود.

* وضعیت گازرسانی در دماوند نیز از موارد مورد انتقاد شما از دیر هنگام بوده است، حل این مشکل به کجا رسیده است؟

در سفر اخیر استاندار تهران به دماوند به این مسأله توجه داشتیم؛ در مجموع سعی کرده‌ایم که مطالبات عمده مردم را به عموم مردم باز گردانیم، مانند زیرساخت فاضلاب و برق و روشنایی و مشکلات مسکن مهر و این‌ها را مطرح کردیم و یک گفتمان‌سازی و مطالبه‌گری در نماز جمعه بیان شد و از فرماندار خواستیم که این رؤسای ادارات که درباره آن‌ها در نماز جمعه صحبت کردیم پاسخگو باشند و جوابی درباره سوالاتی که ارائه شده، بدهند که کارها را سامان دهیم.

* نظر شما در خصوص رشد متوازن صنعت و کشاورزی در دماوند چیست؟

درباره رشد متوازن صنعت و کشاورزی در شهرستان و رفع مشکلات تولید صحبت کردیم و از دادستان تقاضا داشتیم تا تولیدات شهرستان را که شامل سیب و عسل و گردو است، از تولید کنندگان سیب و عسل و گردو حمایت کنند، زیرا اگر این حمایت صورت نگیرد، در خصوص این تولیدات از دماوند جز نامی باقی نمی‌ماند، درختان، مراتع، زمین‌های کشاورزی به آب وابسته است و کم آبی ما را تهدید می‌کند، باید بحث مدیریت آب را بیشتر مد نظر داشته باشیم.

متأسفانه هزاران چاه آب غیر مجاز حفر شده، سفرهای زیر زمینی شهرستان دماوند را فقیر و کم‌آب کرده است، مصرف بی رویه آب بهداشتی برای استخر ویلای خوش‌نشین‌ها و عدم برخورد قاطعانه مسئولان مایه خسارت و خجالت شده است و کمبود آب در شهرستان حاصل ضعف عملکرد مسئولان و درست مصرف نکردن برخی از مردم است.

*یکی از مطالبات همیشگی مردم دماوند کمربندی جنوبی است این موضوع چه شد؟

برای تکمیل پروژه کمربند جنوبی دماوند که ده سال است که ساخت آن شروع اما رها شده هزینه‌ای بیش از دو هزار میلیارد تومان نیاز است، چون منافع آن به همه مردم ایران در مسیر تهران شمال و مشهد می‌رسد و انجام آن ضروری است که این پروژه ملی اعلام و از منابع ملی تأمین بودجه شود و سرمایه‌گذاران بزرگ مانند قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیاء یا برخی بانک‌های بزرگ می‌توانند در مدت مشخصی این پروژه را اجرا کنند و به بهره‌برداری برسانند و از منافع آن در طولانی مدت استفاده کنند و از مردم و اصحاب رسانه می‌خواهیم که موضوع کمربند جنوبی را مطالبه گری کنند.

* حرف آخر

دماوند منطقه‌ای پر از فرصت و ظرفیت‌های مختلف است که باید به آن به دید ویژه نگریسته شود اما مواردی چون موضوعات مطروحه چالش‌هایی را ایجاد کرده که می‌خواهیم با دید گشایشی به آن نگاه شود.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد