تاریخ انتشار : دوشنبه 17 آبان 1400 - 11:30
کد خبر : 142086

قبل از آن که رشته داروسازی را انتخاب کنید این مقاله را بخوانید

قبل از آن که رشته داروسازی را انتخاب کنید این مقاله را بخوانید

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از بازرگانی خبرگزاری مهر، با افزایش سطح بهداشت در جوامع، انتظار می‌رود که بازار کار داروسازی در جهان از سال ۲۰۲۰ تا سال ۲۰۳۰، حدود ۲ درصد رشد منفی را تجربه کند، اما همچنان نیاز بالایی به استخدام داروساز به ویژه

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از بازرگانی خبرگزاری مهر، با افزایش سطح بهداشت در جوامع، انتظار می‌رود که بازار کار داروسازی در جهان از سال ۲۰۲۰ تا سال ۲۰۳۰، حدود ۲ درصد رشد منفی را تجربه کند، اما همچنان نیاز بالایی به استخدام داروساز به ویژه در کشور ما وجود دارد. این رشته را می‌توان رقیب اصلی رشته دندانپزشکی از نظر محبوبیت دانست.

رشته داروسازی چیست؟

رشته داروسازی یکی از رشته‌های ارائه شونده توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است. عبارت Pharmacy به معنی «داروسازی» از واژه Pharma به معنی «دارو» گرفته شده است. داروسازی را می‌توان به صورت زیر تعریف کرد:

«شاخه‌ای از علوم پزشکی که شیمی را با علوم پزشکی مرتبط می‌سازد و هدف اصلی آن، اکتشاف، تولید و توزیع ایمن و نیز، کنترل مؤثر عوارض داروها است».

قبولی در دکتری عمومی داروسازی

دقت داشته باشید که دکتری عمومی داروسازی، ۶ سال طول می‌کشد و شامل دروس نظری و عملی است. پس از پایان این دوره می‌توانید برای آگهی‌های استخدام داروساز در داروخانه‌ها یا شرکت‌های داروسازی، رزومه ارسال کنید. در ایران شرکت‌های داروسازی معروفی مانند داروسازی عبیدی وجود دارند که نیاز به استخدام داروساز دارند. برای مشاهده فرصت‌های استخدام داروسازی عبیدی، کلیک کنید.

تخصص داروسازی صنعتی (فارماسیوتیکس)

شرکت‌های داروسازی دارای تیم‌های تحقیق و توسعه هستند که با مطالعات علمی خود، به اکتشاف داروها و فرمولاسیون‌های دارویی جدید کمک کرده یا روش بهینه‌تری برای سنتز یک دارو پیدا می‌کنند.

تخصص شیمی دارویی

در این تخصص، خواص و ساختار شیمیایی داروها و گروه‌های عاملی ترکیبات آلی دارای عملکرد دارویی و سازوکار شیمیایی داروها و نحوه سنتر آن‌ها، به طور کامل بررسی می‌شود.

کسی که دارای مدرک دکترای داروسازی با تخصص شیمی دارویی باشد، می‌تواند برای آگهی‌های استخدام داروساز در تیم‌های تحقیق و توسعه یا R&D شرکت‌های داروسازی، رزومه بفرستد.

تخصص سم‌شناسی

سم‌شناسی (Toxicology) را می‌توان به صورت زیر، تعریف کرد:

«مطالعه اثرات سوء مواد شیمیایی، فیزیکی یا زیست‌شناختی بر انسان‌ها، حیوانات و محیط زیست».

شرکت‌های داروسازی ایرانی مانند عبیدی، داروپخش و … برای مطالعه اثرات سمی احتمالی داروهای خود در آزمایش‌های بالینی، نیازمند استخدام داروساز دارای تخصص سم‌شناسی هستند. برای مشاهده آگهی‌های استخدام داروسازی داروپخش، کلیک کنید.

تخصص بیوتکنولوژی دارویی

یکی از جذاب‌ترین تخصص‌هایی که دکترهای داروساز عمومی می‌توانند کسب کنند، تخصص در بیوتکنولوژی دارویی است

بسیاری از شرکت‌های تولید فرآورده‌های بیولوژیک و شرکت‌های داروسازی، در تیم‌های تحقیق و توسعه و تولید خود، نیازمند داروسازان دارای تخصص بیوتکنولوژی دارویی هستند.

تخصص فارماکوگنوزی

بسیاری از شرکت‌های داروسازی و به ویژه شرکت‌هایی که در زمینه تولید داروهای گیاهی و طب سنتی فعالیت دارند، نیازمند استخدام داروساز دارای تخصص فارماکوگنوزی هستند.

تخصص نانوفناوری دارویی

نانوتکنولوژی دارویی، یک رشته میان رشته‌ای است که از بیوفیزیک، بیوشیمی، مهندسی زیستی، زیست‌شناسی سلولی و مولکولی و بعضی از گرایش‌های پزشکی مثل ایمونولوژی، برای کاربرد فناوری نانو در تولید و تحویل هدفمند دارو به جایگاه‌های اختصاصی در بدن بیمار کمک می‌گیرد.

تخصص داروسازی هسته‌ای

داروسازی هسته‌ای (nuclear pharmacy) که داروسازی پرتویی (radiopharmacy) نیز نامیده می‌شود، یک تخصص ویژه از رشته داروسازی است که به بررسی داروهای دارای خواص رادیواکتیو در پزشکی هسته‌ای می‌پردازد.

با توجه به اهمیت این رشته در درمان بیماری‌های صعب‌العلاجی مثل سرطان، تعداد فرصت‌های اپلای داروسازی هسته‌ای، روز به روز در حال افزایش است.

تخصص گیاهان دارویی

داروسازی که در تخصص گیاهان دارویی، ادامه تحصیل می‌دهد، با روش‌های کشف و استخراج ترکیبات دارویی گیاهان آشنا می‌شود.

با توجه به استقبال مردم از گیاهان دارویی، بسیاری از شرکت‌های داروسازی، نیازمند استخدام داروساز متخصص گیاهان دارویی هستند.

تخصص داروهای سنتی

با اینکه طب سنتی هیچ پشتوانه علمی ندارد و قابل قیاس با طب غربی نیست، اما گاهی اوقات، بعضی از داروهای طب سنتی، به طور کاملاً تصادفی، می‌توانند حاوی ترکیبات دارویی مؤثری باشند. متخصص داروهای سنتی روی این کشف ترکیبات دارویی مؤثر در داروهای سنتی کار می‌کند و کارایی این داروها را مورد بررسی قرار می‌دهد.

تخصص داروشناسی

تخصص داروشناسی، یکی از مهم‌ترین تخصص‌های رشته داروسازی است. دانشجویان در این دوره، برای شناسایی عوارض جانبی داروها و مطالعه میزان اثرگذاری آن‌ها، آموزش می‌بینند.

تخصص کنترل دارو

با اینکه این گرایش داروسازی، می‌تواند نیروی متخصص جهت شغل کنترل کیفی در بحث تولید مواد دارویی، آرایشی و بهداشتی را تولید کند، اما به دلیل جدید بودن، هنوز خیلی شناخته شده نیست و بازار کار خوبی ندارد.

تخصص اقتصاد و مدیریت دارو

داروساز متخصص اقتصاد و مدیریت دارو، همانطور که از نامش پیداست، روی برنامه‌ریزی تأمین و توزیع دارو در کشور کار می‌کند و بنابراین، این متخصصین، فقط در سازمان‌های دولتی استخدام می‌شوند.

کسب تخصص در دیگر گرایش‌های پزشکی

دکتر داروساز عمومی، به غیر از کسب تخصص در گرایش‌های فوق، می‌تواند در بسیاری از دیگر گرایش‌های علوم پایه پزشکی، مثل بیوشیمی، ایمونولوژی، انگل‌شناسی، میکروبیولوژی، ویروس‌شناسی، تغذیه، ژنتیک، فیزیولوژی و آمار زیستی، شرکت کند.

استخدام داروساز در خارج از کشور

فرصت‌های بسیار خوبی برای اپلای کردن در گرایش‌های جدید داروسازی مثل عمل بالینی، توسعه دارویی، تکنولوژی داروسازی، و مدیریت وزن در کشورهای مختلفی مثل کشورهای آمریکای شمالی، استرالیا و نیوزلند و بسیاری از کشورهای اروپایی و حتی آمریکای جنوبی، وجود دارد.

همچنین، علاقه‌مندان به این رشته می‌توانند بدون کنکور در دانشگاه‌های خارج از کشور، پذیرش بگیرند.

جمع‌بندی

فارغ‌التحصیلان دکتری عمومی داروسازی می‌توانند برای آگهی‌های استخدام داروساز در شرکت‌های داروسازی رزومه بفرستند. فرصت‌هایی نیز برای اشتغال داروسازان در سازمان‌های دولتی وجود دارد. همچنین، امکان شرکت در دوره کسب تخصص در چندین گرایش ایران رشته برای فارغ‌التحصیلان دارای معدل بالای ۱۵ وجود دارد. در این مقاله سعی کردیم پاسخ کاملی به سوال رشته داروسازی چیست بدهیم تا دید بهتری از این حوزه کاری داشته باشید.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد