"فروش خارج از شبکه و گرانفروشی" عمده تخلفات اقتصادی در استان گیلان است
– اخبار استانها – به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از رشت، مرتضی امینی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: براساس قانون تعزیرات حکومتی به حوزه پروندههای قاچاق کالا و ارز، بهداشت و درمان و پروندههای کالا و خدمات رسیدگی میکند. مدیرکل تعزیرات حکومتی گیلان
به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از رشت، مرتضی امینی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: براساس قانون تعزیرات حکومتی به حوزه پروندههای قاچاق کالا و ارز، بهداشت و درمان و پروندههای کالا و خدمات رسیدگی میکند.
مدیرکل تعزیرات حکومتی گیلان افزود: طبق آخرین آمار در هفت ماهه نخست امسال ۱۳ هزار و ۳۵ فقره پرونده در شعبات رسیدگی و ۱۲ هزار و ۷۲۴ فقره مختومه شد که ۹۸ درصد عملکرد مثبت در حوزه رسیدگی به پروندههای اقتصادی داشتیم.
امینی با بیان اینکه عمده تخلفات در حوزه کالا و خدمات عرضه خارج از شبکه، گرانفروشی و کمفروشی است خاطرنشان کرد: اکنون همکاران در حوزه صمت گزارشات تخلفات اقتصادی را به صورت سیستمی به تعزیرات ارسال میکند.
تصویب لایحه “موافقتنامه همکاری اقتصادی بین دولتهای ساحلی خزر” سبب تحول گیلان میشودکاهش موالید و آمار بالای طلاق در استان گیلان نگرانکننده استروستاهای محروم گیلان توسط گروههای جهادی دانشجویی آبرسانی میشود
وی ابراز داشت: همچنین سامانه ۱۳۵ سازمان تعزیرات حکومتی به صورت برخط آماده دریافت شکایات مردمی است و این گزارشات پس از محرز شدن تخلف واحد به شعبات ویژه جهت تشکیل پرونده ارجاع داده میشود.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان گیلان تصریح کرد: از ابتدای سال تاکنون ۳۱۲ فقره شکایت توسط مردم در سامانه ۱۳۵ سازمان تعزیرات حکومتی ثبت شده که ۱۲۵ مورد از این گزارشات مردمی منجر به تشکیل پرونده شده است.
امینی با اشاره به اینکه سازمان تعزیرات حکومتی مسئول برخورد با گرانفروشی است افزود: اقدام مهمی که در ۳ ماهه گذشته با همکاری سازمانهای همکار و دستگاههای مربوطه انجام دادیم نظارت بر واحدهای تولیدی و توزیعی است.
وی عنوان کرد: اگر بر این واحدها نظارت شود قطعاً تأثیر آن را در سطح جامعه میبینیم؛ در استان گیلان کالاهایی مانند مرغ نیاز اصلی مردم است و مردم شاهد آسیبهای این حوزه نظیر آسیبهای زیست محیطی مرغداریها هستند.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان گیلان خاطرنشان کرد: از این رو با همکاری مجموعه دامپزشکی استان، سازمان صنعت، معدن و تجارت گیلان و پلیس امنیت اقتصادی کشتارگاهها را تحت کنترل داشته و مشکل خاصی از این جهت نداریم.
امینی در مورد مجازاتهای متخلفان با بیان اینکه مجازاتها در قانون تنها جزای نقدی نیست اظهار داشت: با توجه به تکرار جرم مواردی نظیر تعطیلی محل کسب، لغو پروانه و نصب پلاکارد بر سر در مغازه به محتوای واحد متخلف است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه قاچاق کالا و ارز قانون پیشبینی شده بازدارنده است تصریح کرد: ضبط کالا، انحلال شرکت و ضبط خودروی حامل قاچاق قوانین قانونگذار در جهت مبارزه با قاچاق و حمایت از کالای ایرانی است.
مدیرکل تعزیرات حکومتی گیلان گفت: با توجه به اینکه گیلان کالاهای استراتژیکی مانند چای و برنج دارد، قاچاق کالا را در اولویت خود قرار دادیم و با همکاری ناجا تلاش داریم با مبارزه با قاچاق، کالای با کیفیت را به دست مردم برسانیم.
امینی با بیان اینکه مجازاتهایی که در برخورد با متخلفان اعمال میشود ایدهآل نبوده و برای بازدارندگی از تکرار جرم کفایت نمیکند اذعان داشت: هر چقدر مجازات بازدارندگی بیشتری داشته باشد قطعاً تأثیر بیشتری خواهد داشت.
وی عنوان داشت: در حوزه تخلفات پزشکی در زمینه بهداشت محیط و حوزه درمان، دانشگاه علوم پزشکی بهعنوان دستگاه همکار ما اقدامات خوبی را انجام داد و در حوزه بهداشت محیط حدود ۶۰۰ پرونده از ابتدای سال تاکنون تشکیل شد.
مدیرکل تعزیرات حکومتی استان گیلان خاطرنشان کرد: در حوزه تخلفات درمانی انتظار داریم دستگاههای نظارتی بر مجموعه داروخانهها نظارت بیشتری داشته باشند تا در این حوزه شاهد وضعیت بهتری در سطح استان گیلان باشیم.
همچنین معاون نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرفکنندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان نیز در این نشست ابراز داشت: هزار و ۹۳۸ الی ۲ هزار پرونده روزانه در ۱۶ شهرستان استان گیلان تشکیل و رسیدگی میشود.
مهدی نقدی افزود: تعداد بازرسیها در ۸ ماهه امسال برای این ۱۶ شهرستان تا امروز ۵۰ هزار و ۴۰۸ مورد بود که از این تعداد ۴ هزار و ۳۹۵ تخلف اقتصادی به ارزش ۳۲۵ میلیارد و ۷۸۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بوده است.
وی با بیان اینکه مجازاتهای جرایم بازدارندگی لازم را ندارد گفت: اگرچه پس از بازرسی و محرز شدن متخلف واحد متخلف جریمه میشود اما حق افرادی که کالای گران خریدند ضایع میشود و این در قانون پیشبینی نشده است.
نقدی خاطرنشان کرد: از این رو نمایندگان در مجلس شورای اسلامی باید این قانونگذاری را اعمال کنند تا چنانچه گرانفروشی انجام شد حق افرادی که از آن فروشگاه خرید کردهاند صرف ساخت پروژههای عامالمنفعه در همان منطقه شود.
معاون نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرفکنندگان سازمان صمت استان گیلان در مورد فعالسازی سامانه جامع تجارت ابراز داشت: با فعالسازی این سامانه شاهد شفافسازی در حوزه توزیع کالا خواهیم بود.
نقدی بیان کرد: تا پیش از این فروشگاههای بزرگ قیمتهای واقعی را روی کالا نمیزدند و با هماهنگی با تولیدکننده قیمت بیشتری را روی کالا زده و به عنوان فروش با تخفیف با قیمت بالاتری کالاها را در فروشگاه میفروختند.
وی خاطرنشان کرد: قانون جدیدی که در حال حاضر در وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت در حال اعمال شدن است این است که هر واحد تولیدی باید حتماً نرخ تولید کالا را روی آن بزند تا قیمت اصلی کالا بر روی آن درج شود.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰