تاریخ انتشار : چهارشنبه 12 آبان 1400 - 9:28
کد خبر : 141077

جذب جوانان یکی از مهمترین مسائلی است که در مساجد باید دنبال شود

جذب جوانان یکی از مهمترین مسائلی است که در مساجد باید دنبال شود

– اخبار استانها – به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از   کرمانشاه ،  مساجد در اسلام از جایگاه ویژه‌ای برخوردار هستند و مسجد در اسلام به عنوان محل عبادت پروردگار و مأمنی برای نزدیکی به خداوند و راز و نیاز و انجام اصول دینی

– اخبار استانها –

به گزارش مجمع رهروان امر به معروف ونهی از منکر استان اصفهان به نقل از خبرگزاری تسنیم از   کرمانشاه ،  مساجد در اسلام از جایگاه ویژه‌ای برخوردار هستند و مسجد در اسلام به عنوان محل عبادت پروردگار و مأمنی برای نزدیکی به خداوند و راز و نیاز و انجام اصول دینی و مذهبی جایگاه ارزنده‌ای دارد.

وظیفه همه ارکان مساجد است که فرامین رهبر معظم انقلاب در راستای بیانیه گام دوم انقلاب را به صورت جهادی و انقلابی در سطح مساجد اجرا کنند و احساس مالکانه احزاب و گروه‌ها سبب دوری مردم از مساجد نشود.

تولیت مساجد توسط مجموعه‌ها و نهادهای مختلف، فاصله گرفتن پیش‌نماز و روحانی مسجد از مردم به ویژه جوانان و در بیشتر موارد انتخاب افراد مسن به عنوان پیش‌نماز مسائلی است که در استان کرمانشاه مشاهده می‌شود.

متأسفانه در استان کرمانشاه شاهد کمبود روحانی برای اقامه نماز جماعت، ضعف در پشتیبانی قاطع برای استقرار روحانی در روستاها، کم رنگ بودن حضور مردم به ویژه جوانان در مسجد، ضعف در نظارت انسجام یافته بر مساجد، ضعف در هماهنگی بین بخشی و ضعف در عملکرد متولیان برخی مساجد هستیم.

اکنون این اماکن مقدس کاربری گذشته خود را به‌دلایل مختلف از جمله کوتاهی‌‎های متولیان امر از دست داده است و کمتر مسجدی پیدا می‌شود که اکثر شاخصه‌‎های اسلامی و انقلابی را دارا باشد و باید به فکر ایجاد گفتمانی نو برای احیای مساجد بود.

یوسف احمدی، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه مسجد تراز انقلاب مسجدی است که در زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سایر عرصه‌های دیگر فعال باشد گفت: جذب جوانان یکی از مهمترین مسائلی است که در مساجد باید دنبال شود.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه از اجرای طرح امام محله و مسجد تراز انقلاب در مساجد منتخب کرمانشاه خبر داد و عنوان کرد: در این طرح‌ها مطالعات بوم‌شناسی مناطق انجام می‌شود و امام جماعت با توانمندسازی امورات محله را برعهده می‌گیرد و این طرح در راستای تقویت جایگاه ائمه جماعات و مساجد در سطح محلات اجرا ‌می‌شود.

 وی افزود: در این طرح ورود به خدمات اجتماعی مساجد را در دستور کار داریم و مسائل اجتماعی محله در مسجد مطرح و در صورت قابل حل بودن آن را با کمک‌های مردمی برطرف می‌کنند.

احمدی با بیان اینکه در مساجد تراز انقلاب اسلامی، حضور جوانان در مساجد، فعالیت پایگاه‌های بسیج، ارتباط امام جماعت با مردم، فضای مسجد و آراستگی آن نیز ملاک قرار گرفته است عنوان کرد: این نهاد برای تبلیغات دینی سازمان‌دهی و هدایت نیروهای مؤمن و تشکل‌های مردمی، احیا و اشاعه معارف و فرهنگ تاریخ اسلام، مقابله با تبلیغات سوء و تهاجم فرهنگی دشمنان و رفع نیازهای فرهنگی طبقات جامعه به‌ویژه جوانان، از متن انقلاب متولد شد.

وی اظهارکرد: امام محله فردی است که غیر از اداره مسجد، فعال کردن آداب اسلامی و مناسک در مسجد، دغدغه او تمام مردم محله و توجه ویژه به مسائل آنها اعم از اشتغال، تحصیل، بهداشت و سلامت، خانواده، سبک زندگی، مباحث اخلاقی، معنوی، ارتقای روحی و  است و به صورت فعال وارد میدان می‌شود و تمام افراد مهم، افراد کمک‌رسان، نقاط ضعف و قوت، ظرفیت‌ها را در محله را شناسایی می‌کند و امام محله می‌تواند به یک طرح جامع برای تحول فرهنگی و حل مسائل همان محله به کمک مردم دست پیدا کند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه مسجد باید محل اعتماد و امید مردم باشد و با برنامه‌های متنوعش رضایت مردم منطقه را کسب کند عنوان کرد: اگر مجموعه مساجد و دست‌اندرکاران آن به ویژه ائمه جماعات به عنوان محور مساجد کاری کنند تا مسجد محل حل دغدغه‌های مردم باشد، مسجد محور محل و رجوع مردم خواهد شد.

وی با بیان اینکه حضور مداوم امام جماعت در مسجد و تعامل شبانه‎‌‌‌‌روزی با نمازگزاران، مطالعه قرآنی و حدیثی، حضور در مسجد قبل از نمازگزاران،‌ داشتن روحیه ولایت‌پذیری از جمله ویژگی‎هایی است که یک امام جماعت باید واجد آن باشد گفت: مسجد تراز انقلاب یعنی از لحاظ کاربردی در تمام زوایای جامعه، قدرت و توانایی خود را به اجرا بگذارد، زیرا محکم‌ترین استوانه‌های نظام مساجد هستند و از این اماکن مقدس است که کادرسازی نیروهای انقلابی باید شکل بگیرد.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه برخی هیئت امنای مساجد مانع فعالیت‌های فرهنگی ‌می‌شوند گفت: در فرمایش حضرت امام خمینی(ره) مسجد به عنوان سنگر معرفی شده ولی متاسفانه ما نسبت به آن غفلت کردیم و مساجد کارکردی که باید در جامعه و انقلاب داشته باشد را ندارد.

وی با انتقاد از برخی هیئت امنای مساجد که مانع فعالیت‌های فرهنگی می‌شوند عنوان کرد: هیئت امنای مساجد باید کار فرهنگی را قبول کنند و به آن اعتقاد داشته باشند ولی برخی از هیئت امنا تنها به ساخت‌و‌ساز و توسعه فیزیکی مسجد توجه دارند.

احمدی با بیان اینکه اگر مساجد به کارکرد واقعی خود بازگردند بسیاری از مشکلات جامعه برطرف می‌شود بیان کرد: تعطیلی مساجد در دوران کرونا اشتباه بود و در مسجد باید به روی مردم باز باشد و متأسفانه برخی مساجد را تعطیل کرده یا نماز جماعت را به یک نوبت تقلیل می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه حل مشکل مالی خدام از ضرورت‌های  اساسی است عنوان کرد: خادمان مساجد جزء محروم‌ترین اقشار به شمار می‌آیند و امروز بیشتر مساجد از طریق کمک‌های مردمی اداره می‌شوند. 

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه نبود روحانی، عدم همت هیئت امنا، عدم استقبال خادمان مسجد برای بازگشایی درب مسجد، فاصله منزل امام جماعت با مسجد و نداشتن برنامه جذاب در مسجد از جمله دلایل برگزارنشدن نماز صبح است گفت: متأسفانه در تخصیص اعتبارات هم در این هشت سال اخیر با مهری دولت مواجه شدیم.

وی با بیان اینکه دولت روحانی در لایحه بودجه مسائل فرهنگی را ندید گفت: کمک بودجه دولتی به مساجد در دوران اصلاحات به صفر رسید و ظلمی که در هشت سال ریاست جمهوری  روحانی به مساجد شد در هیچ سالی به ایران نشده است  و کار فرهنگی مساجد در حاشیه قرار گرفت  و مسببان آن باید در روز قیامت پاسخگو باشند.

وی با اشاره به اینکه برخی از هیئت امنای  مساجد  به صورت خودسر در مساجد را بسته‌اند و ما اکنون ابلاغ می‌کنیم که در همه مساجد باز باشد و نماز جماعت  هم باید برگزار شود گفت: یکی از آسیب‌های کنونی این است که برخی از هیئت امنای مساجد خود را مالک مساجد می‌دانند و به همین دلیل خیلی از مساجد خالی هستند و شب تاسوعا  یکی از بزرگترین  مساجد استان به دلیل اختلاف هئیت امنا فقط هفت نفر سینه‌زن داشت و در برخی مساجد امام جماعت اقبال عمومی ندارد اما به زور در مسجد استقرار دارد و مؤمنین هم به دلیل همین شخص در نماز جماعت  شرکت نمی‌کنند.

احمدی با اشاره به اینکه کارکرد مساجد کنونی ما با کارکرد مساجد صدر اسلام اوایل انقلاب بسیار فاصله دارد و خیلی از مساجد را چه از حیث مدیریتی و چه از حیث برنامه‌های فرهنگی رها شده و تعطیل شده می‌بینیم و مساجدی که در حد مساجد تراز انقلاب اسلامی باشد در سطح استان بسیار کم وجود دارد عنوان کرد: اگر حتی هئیت امنایی در مساجد را در ایام کرونا بسته باشد با هماهنگی سازمان تبلیغات  اسلامی  نبوده و در شرایط کنونی هم با توجه به اعلام ستاد ملی کرونا نماز جماعات  مساجد می‌تواند برگزار شود.

وی با اشاره به اینکه ما به عملکرد برخی هیئت امنای مساجد و ائمه جماعات و مؤسسات و کانون‌های فرهنگی داخل مساجد انتقاد  شدید و جدی داریم زیرا در بین جوامع اسلام نماد دین، مساجد هستند بیان کرد: اگر جایی می‌بینیم مساجد خلوت است و نمازگزاران  تعداد محدودی هستند باید مشکل را ریشه‌یابی کرد و ریشه بسیاری مشکلات به عملکرد برخی از هیئت امنای مساجد  برمی‌گردد و بی‌اخلاقی  و عصبانیت در شأن و شخصیت  هیئت امنا  نیست و موجب متفرق شدن نمازگزاران می‌شود  در حالی که پیامبر اسلام رحمه‌للعالمین بود و با خوشروئی و مهربانی با مردم برخورد می‌کردند  و در تمام طول تاریخ نشنیده‌ایم کسی را از داخل مساجد بیرون کنند. 

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه با اشاره به اینکه زیرا ائمه جماعات مساجد که لباس پیغمبر اسلام را پوشیده‌اند باید در جذب جوانان فعالیت داشته باشند و به سیره پیامبر اسلام عمل کنند زیرا در صورت بدرفتاری و بی‌اخلاقی  و برخورد نامناسب با مردم، مردم از مساجد متواری می‌شوند عنوان کرد: مساجد ما باید در حد تراز انقلاب اسلامی  باشند و به پایگاهی  اجتماعی برای حل مشکلات مردم تبدیل  شوند و بابد در مساجد صندوق قرض‌الحسنه راه‌اندازی شود و به مردم برای رفع مشکلات وام داده شود.

وی با اشاره به اینکه باید مشکلات حقوقی و سایر مشکلات مردم با ریش‌سفیدی حل شود و دیگر کار مردم به نیروی انتظامی  و دستگاه‌های دادگستری نرسد عنوان کرد: اینکه ما می‌گوییم مساجد در تراز انقلاب اسلامی  باشند چون امام جماعت امام محله است و روحانی و امام جماعت باید محل رجوع مردم برای حل مشکلات و رفع موانع زندگی مردم  باشد و امام جماعت باید در ابعاد سیاست، اجتماع و فرهنگ و دینی بصیر باشد تا محل رجوع مردم باشد.

احمدی با اشاره به اینکه  امام محله هم منبع نور و ایمان است و هم مشکلات مردم را رسیدگی  می‌کند  و مردم را به سر منزل مقصود برساند و موجب رونق و شکوفایی وضعیت یک محله می‌شود عنوان کرد: در طرح محله همدل، مشکلات مردم باید برطرف شود و مسجد به محل امن تبدیل شود و این محل امن به وسیله عملکرد هئیت امنا  قابل برقرار شدن است در حالی که متاسفانه برخی از هیئت امنا موقوفات مساجد را تحت تصرف خود درآوردند یا منابع عمومی مساجد را به تصرف خود درآوردند و این خارج از اخلاق است و باید اولویت مردم نه اولویت فرد در نظر گرفته  شود.

وی با اشاره به اینکه اگر کسی هم برای مساجد زحمت کشیدند برای خدا باید کار کرده باشند و خود را مالک مساجد ندادند و بداخلاقی برخی از هیئت امنا  از مساجد موجب مردم شده و باید بدانیم مسجد ملک شخصی کسی نیست و تنها فرصت نوکری ایجاد شده و مزد و اجر را خدا می‌دهد بیان کرد: نیروهای جوان و مجاهد باید پای کار باشند و درخواست داریم خود هئیت  امنا اگر توان کار کردن ندارند خودشان کنار بکشند و اگر منزلشان از مسجد دور است از هیئت امنای مسجد انصراف دهند تا نیروهای جوانی که در آنجا فعالیت دارند کار را به دست بگیرند.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه  افزود: مساجد ما باید قرارگاه‌های فرهنگی باشندو باید فعالیت‌های فرهنگی و هنری با محوریت مسجد توسعه پیدا کند.

فرمانده سپاه ثارالله: ۳۶۰۰ مسجد ‌استان کرمان ‌باید از جوانان پر شود عارفه شهردار جدید کرمان در مسجد یکی از محلات حاشیه شهر به روایت تصویر ماجرای پِلان معروف “بچه مهندس” چه بود؟/ ایده‌ای برای ساخت سریالی برای «مسجد»

  تشکیل ۲۸ قرارگاه عملیاتی مبارزه با آسیب‌های اجتماعی در کرمانشاه  

حجت‌الاسلام  مهدی کارگر، معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی کرمانشاه گفت: قرارگاه شهید مهدی نوروزی در کرمانشاه با هدف انسجام برنامه‌های مبارزه با آسیب‌های اجتماعی با حضور روحانیون پایگاه‌های اجتماعی تشکیل شده است.

معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی کرمانشاه افزود: یکی از برنامه‌های اصلی سازمان تبلیغات اسلامی در کشور مبارزه با آسیب‌های اجتماعی است و به همین سبب سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان دبیر کارگروه مبارزه با آسیب‌های اجتماعی وزارت کشور معرفی شده است.

وی عنوان کرد: با توجه به اهمیت مبارزه با آسیب‌های اجتماعی در استان کرمانشاه ۲۸ پایگاه اجتماعی در استان راه‌اندازی شده که هفت پایگاه در شهر کرمانشاه مشغول فعالیت هستند و در آن محلات حاشیه‌نشینی و اسکان غیر رسمی وجود دارد.

کارگر با اشاره به اینکه باید اقدامات فرهنگی با رویکرد حل مشکلات مردم در این محلات، مشاوره‌های ازدواج و طلاق، اعتیاد و آموزش سبک زندگی ایرانی اسلامی به آنان ارائه شود بیان کرد: جوان تحصیل کرده و گروه‌های جهادی فعال و پُر انرژی بسیاری در کرمانشاه وجود دارد که روحانیون پایگاه‌های اجتماعی می‌توانند از آن‌ها در حل مشکلات و پیشبرد اهداف سازمان تبلیغات اسلامی استفاده کنند که یکی از اقدامات مهم در این موضوع بحث انتقال تجربه بین امامان محله و گروه‌های جهادی است.

وی عنوان کرد: توانمندسازی و آموزش رسانه‌ای امامان محله و روحانیون پایگاه‌های اجتماعی با توجه به ضرورت رسانه در عصر امروز مورد توجه قرار گرفته و دوره آموزش رسانه‌ای برای تعدادی از شهروندان برگزار خواهد شد.

کارگر عنوان کرد: مسجد باید یک متولی داشته باشد تا از موازی‌کاری پرهیز شود و سازمان تبلیغات  باید متولی تمام کارهای مساجد شود. 

ثبت نام در مجمع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

مساجد